Čau, přemýšlíme nad Japonskem v dubnu. Na jak dlouho je to tam fajn? Těžký otázka, vím, ale tak názory mě zajímají :-) přemýšlím nad 25-35 dny. Případně, s čím byste to spojili? Díky za inspiraci :-)Jinak, letenky za 13 tis z Prahy se 2 zavazadly jsou ok cena, že jo? Nebo?.. :-) Díky moc. .

Na jak dlouho do Japonska?

Založil ve fóru Co se nevešlo

21 reakcí

Čau, přemýšlíme nad Japonskem v dubnu. Na jak dlouho je to tam fajn? Těžký otázka, vím, ale tak názory mě zajímají :-) přemýšlím nad 25-35 dny. Případně, s čím byste to spojili? Díky za inspiraci :-)

Jinak, letenky za 13 tis z Prahy se 2 zavazadly jsou ok cena, že jo? Nebo?.. :-) Díky moc.

0

Ja mat dost penez, tak by som vyuzil plnych 90 bezvizovych dni

0 Citovat

Problém není ani penězích ale v tom, že měsíc před i po mám koupené už další letenky :-D takže 90 dní neklapne..  Takže zůstat jen v Japonsku něco ve stylu tohoto? https://www.japan-guide.com/e/e2...verse.html

0 Citovat

Klidně můžeš být v Japonsku celý měsíc a nudit se nebudeš. Tím líp pokud bys letěl i na Hokkaido a na Okinawu a okolní malý ostrovy. To klidně i těch 90 dní může být málo. 13 tisíc z Prahy s kufry je v pohodě cena, vzal bych to, pokud ti to vyhovuje. Jinak duben je na Honšú high season, jelikož kvetou sakury, tak se tam sjiždí kdekdo z celýho světa, takže počítej s tím že hlavně ve městech jako Tokio, Kyoto a Osaka bude drahý a přebraný ubytování a plno lidí všude (hlavně v Kyoto). Naopak pro Okinawu a Hokkaido je to vedlejší sezona, byť na Hokkaido bude ještě celkem zima, ale alespoň budou oba ostrovy prakticky bez turistů.

0 Citovat

Ty jo a Ty bys tam jel teda kdy :-) zas kvetoucí Sakury jsou super, ne :-D

0 Citovat

No já tam byl právě v tom dubnu, super to samozřejmě je, jen říkam abys pak nebyl překvapený z cen ubytování a z hord Číňanů :)

0 Citovat

Na co nejdýl! 🤣 Jestli to chceš mermomocí s něčím spojit, tak sleduj akce Peach.

0 Citovat

Duben by nebyl vhodný na výstupy na sopky na Honšú a Hokkaidu, což pro mě byl jeden z hlavních bodů cesty (jel jsem v létě, pokud bych jel v dubnu, zaměřil bych se kromě známých památek na přírodu na Kjúšú). Jinak je ale duben dobrý měsíc na běžné cestování kromě zmíněného problému s ubytováním v některých lokalitách. Ty sakury kvetou v Kjótu spíš na přelomu března a dubna a je to každý rok trochu jiné: https://www.insidekyoto.com/when...m-in-kyoto

Ten uvedený itinerář je ve stylu japonského turisty. Asi jako kdyby Japonec chtěl procestovat za měsíc Evropu od Andalusie po Nordkapp. Např. kvůli 1 dni v Sapporu a 1 dni v NP Shiretoko nemá smysl jet na Hokkaido. Pokud není problém v penězích, nemusíš ani příliš řešit, jestli je letenka dost levná. O moc levnější nebude a i kdybys náhodou ušetřil tisíc korun, bude to v celkovém rozpočtu nepatrná položka.

0 Citovat

tak ja ted letim taky v dubnu a jen dest dni v japonsku  - ono je to pak porad to same a nezazivne - lepsi je po tydnech menit staty a je to prijemna zmena - 10 dni japonsko - pri ceste zpet 6 dni v dubaji koupani a pak zastavka na 3 dni v istanbulu na poradne jidlo - mesic v japonsku by me nebavil - vzdy to takhle planuji - minule byla australie thajsko dubaj take rorzdeleno do 23 dnu

0 Citovat

@Truhlik: Já zas myslím, že pro většinu lidí, kteří rádi cestují, by bylo nezáživné mít 6 dní koupání v Dubaji (mně tam stačil necelý den a koupat jsem se ani nechtěl, v Istanbulu mi úplně stačil 1 den, když jsem ho měl párkrát cestou). "Pořád to samé" je 10 dní v Japonsku pro ty, co navštěvují města a jeden chrám za druhým. Pokud by tě zajímala i příroda, nestačil by v tak velké zemi ani měsíc. Koupat se tam můžeš i v onsenech. Já jsem strávil v Japonsku 40 dní a bylo to velmi pestré a záživné včetně zajímavého jídla (pokud jsem byl poblíž supermarketu).

V Austrálii jsi toho za asi méně než 2 týdny moc nemohl vidět. Tipuju, že jen 2-3 velká města na východě a pár dalších míst na pobřeží, ale to není pravá Austrálie. Já jsem cestoval po Austrálii během 4 návštěv celkem 9 měsíců a bylo to super (zpětně bych z toho nic nevypustil a už vůbec ne ve prospěch Dubaje nebo Thajska, i když jídlo tam je lepší a levnější).

0 Citovat

Michal napsal(a):

Jinak, letenky za 13 tis z Prahy se 2 zavazadly jsou ok cena, že jo? Nebo?.. :-) Díky moc.


Link prosím :-) 

0 Citovat

My jsme byli na 14 dní, víc dovolené prostě nebylo k dispozici :D ale vykřesali jsme z toho maximum a bylo to naprosto boží :) pokud by zajímalo, mám tu k tomu něco sepsáno:

https://www.nebudvorvan.cz/2018/...onska.html

0 Citovat

TonceK: alitalia.. Nevím teda jak dneska, ale v době, kdy jsem to psal nebyl s 500 EUR problém :-)

0 Citovat

Všem moc díky :) nakonec zkusím variantu přes Hong Kong na pár dní + měsíc v Japonsku, nakonec risknu i ten duben :) musím to ale vymyslet tak, abychom utekli před tím golden weekem.

0 Citovat

Ten by ale měl být až na začátku května ;) 

0 Citovat

Ty vole, zdvojeny michalovia a to som este nist nepil

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Ty vole, zdvojeny michalovia a to som este nist nepil

A to já už pil. Jen to ani nedopil. 


img-20191207-063921.jpg

0 Citovat

Myslim si, ze sis vybral dobre. Mesic na Japonsko neni urcite moc a pridat k tomu stopover na nekolik dni je tez fajn. V Tokyu jsme byl nevim 5-6 dní a neprislo mi to moc :-)

0 Citovat

Tak stopover je asi fajn, ale kde si ho vybral. ;) Lidi, koukněte někdy na zprávy.

0 Citovat

lemming46 napsal(a):

Tak stopover je asi fajn, ale kde si ho vybral. ;) Lidi, koukněte někdy na zprávy.

Dneska jsem se z něj vrátil. Na západní frontě klid 😉

0 Citovat

Libor_S - tak  Istanbul jeden den je nic - to tam nemusis jezdit - das si kokorec a muzes jet domu - proste tak 5 - 10 dni staci a mazu dal - radeji vyjedu 3 x za rok po 18ti dnech na par zemi nez se nekde 30 dni smudlat v jedne - a mam od vseho kousek a porad neco jine a zajimave 

0 Citovat

Já na města moc nejsem a psal jsem, že jsem měl Istanbul cestou (přijel jsem tam ráno nočním busem po předchozích návštěvách Sýrie nebo Gruzie a večer pak pokračoval domů).

Jsou země malé, kde nemá smysl pobývat 30 dní, ale jsou i velké země, kde 30 dní stačí jen na malou část krásných a zajímavých míst. Co sis třeba přidal (nebo plánuješ přidat) k 18-denní dovolené, která zahrnovala USA, aby ses tam nenudil? Asi nejlepší je vybrat si z těch 61 národních parků a spousty zajímavých měst jen pár a pak cestou domů letět přes Španělsko a dát 6 dní koupání v Benidormu, co?

0
21 reakcí