Zdravím, snad neva, že zakládám nový thread, za týden mám letět do Windhoeku a samozřejmě jsem zapomněl na víza.. Podle stránek ministerstva, je od listopadu novinka v podobě VISA ON ARRIVAL pro Čechy.. bohužel, podle některých zaměstnanců PRG, je vízum povinné dopředu a někteří zas říkají, že není. Taky mě zajímá zda při Visa on arrival, teda potřebuju nějaký invitation letter? nebo co si připravit? Navíc letím přes Dohu, kde budu mít znovu passport check, tak se tam s nima nechci dohadovat. Řeším to teď pár hodin a spíš hledám někoho kdo má aktuální zkušenost, než sto odborníků, kde každý říká něco jiného :) Díky moc za info! tady články k visa on arrival: ZDE a ZDE 22  .

Namibie - víza

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

9 reakcí

Zdravím, snad neva, že zakládám nový thread,


za týden mám letět do Windhoeku a samozřejmě jsem zapomněl na víza.. Podle stránek ministerstva, je od listopadu novinka v podobě VISA ON ARRIVAL pro Čechy.. bohužel, podle některých zaměstnanců PRG, je vízum povinné dopředu a někteří zas říkají, že není. Taky mě zajímá zda při Visa on arrival, teda potřebuju nějaký invitation letter? nebo co si připravit? Navíc letím přes Dohu, kde budu mít znovu passport check, tak se tam s nima nechci dohadovat.


Řeším to teď pár hodin a spíš hledám někoho kdo má aktuální zkušenost, než sto odborníků, kde každý říká něco jiného :)


Díky moc za info!

tady články k visa on arrival:

ZDE

a

ZDE 22


0

Dle timaticu, což je systém do kterého se dívají pracovníci letiště, na pobyt do 90 dní vízum dostaneš po příletu. Takže to vůbec nemusíš řešit. Podmínkou je jen mít letenku pryč ze země v rámci těch 90ti dní.


Namibia - Destination Visa


Visa required.

Visa issuance:


Nationals of Czechia can obtain a visa on arrival at Hosea Kutako International airport (WDH) for a maximum stay of 3 months.

Important:


Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.


0 Citovat

matej15 napsal(a):

Dle timaticu, což je systém do kterého se dívají pracovníci letiště, na pobyt do 90 dní vízum dostaneš po příletu. Takže to vůbec nemusíš řešit. Podmínkou je jen mít letenku pryč ze země v rámci těch 90ti dní.

díky, jen se zeptam, je ten timatic dostupný i v QR? je to mezinárodní? :) stejně snad ale najdu někoho kdo tam na ty visa on arrival byl, nebo mi dal vědět, protože prý stejně potřebuju invitation letter, potvrzení o hotelu, o bankovních transakcích, pojistění atd... 

ale děkuju moc aspoň takhle :)

0 Citovat

ano medzinarodne

0 Citovat

pro všechny budoucí cestovatelé do Windhoeku (WDH) 

od listopadu jsou pro Čechy otevřený visas on arrival, včera jsem přiletěl Qatar Airways z Dohy a probíhalo to následovně. (ale musím říct, že na mě nejspíš byli hodnější protože letěl kámoš jako F.O)

chtěli:

1. - vyplnit application form (tento - [https://www.mpi-hd.mpg.de/hfm/HE...cation.pdf

2. - ukázat potvrzení letenky na cestu zpět

3. - potvrzení ubytování 

4. - itinerář výletu (ten jsem udělal easy v pages - na každej den popsal kde a co budu dělat)

5. - invitation letter (měl jsem od místního týpka co mi zařídil Safari tour

6. - zaplatit 1080 N$ - poplatek se dá zaplatit kartou (revolutka fungovala vpoho, apple pay nešel)

7. - pak jsem tam asi 3x musel přebíhat mezi těma immigration counters

8. - samozřejmě pas platný více jak 6 měsíců do opuštění země

správně by po mně mohli vyžadovat ještě: transakce z bankovního účtu za poslední 3 měsíce, potvrzení o pojištění

celkově to probíhalo docela jednoduše, ale oproti ostatním cestujícím jsem měl výhodu připravenosti a tý posádky. 

0 Citovat

To je teda oser.

0 Citovat

Říkám si to samé! Na to, že jsou to VOA, tak je kolem toho moc velký byrokratický cirkus. 

0 Citovat

Ahoj, chystáme se do Namibie v květnu 2020. Máte někdo aktuální zkušenosti s vízama on arrival? Funguje to? A potřebují invitation letter nebo ne?


Moc dík!

0 Citovat

tomashewk napsal(a):

Ahoj, chystáme se do Namibie v květnu 2020. Máte někdo aktuální zkušenosti s vízama on arrival? Funguje to? A potřebují invitation letter nebo ne?


Moc dík!

Vse máš o pár řádků výš....v podstatě potřebuješ stejné papíry jako když to děláš tady na ambasádě. Je na tobě jestli je pohodlnější doma nebo příletu hodinu řešit papíry.

M.

0 Citovat

Únor 2023

vízum na letišti 1600kč. Žádný zvací dopis, výpis z účtu, cestovní pojištění, nic nechtějí vidět. jediná otázka - budeš platit cash nebo kartou? My měli vyplněný formulář předem, najdete na netu a všechny z letadla jsme předběhli. Imigrační chce pouze adresu s telefoním číslem a jménem na první noc ubytování. Musejí zadat do pc. Postačí i kemp kde je vždy nějaký kontakt. Pozor při vrácení půjčeného auta. Nechte umýt a vyčistit před vrácením. na letičti nemají myčku a musejí s vozem do města 45km. Účtují si 1200ND.

Na letišti Wifi zdarma. 

2
9 reakcí