Ahoj všichni, v únoru se chystám na tři týdny do Afriky (Keňa, Tanzanie, Etiopie) a chtěl bych se zeptat, jak jste během své návštěvy Afriky řešili mobilní data. Je mi jasné, že infrastruktura bude trochu jiná než v Evropě, ale alespoň při svém pobytu ve městech (Nairobi, Arusha, Addis Abeba), kde mobilní pokrytí bude, bych uvítal možnost datového připojení. Nemáte někdo zkušenost s nějakou službou využívající eSIM karty? Předpokládám, že není problém si v každé zemi koupit místní fyzickou SIM kartu, ale rád bych si v iPhonu nechal svou českou SIMku, tak mi možnost eSIMky, kterou není nutné do telefonu fyzicky vkládat, přijde elegantnější. A druhý telefon určitě tahat nechci. Využil jsem eSIMku od amerického T-Mobilu při týdenní návštěvě USA v loňském roce a bylo to pohodové. Zaznamenal jsem, že existují různé celosvětové služby, které eSIM nabízejí, ale nemám s nimi žádnou osobní zkušenost, takže jakékoli tipy uvítám. Případně, pokud se k ničemu schůdnému nedopátrám, tak klidně napište, jak jste data v Africe řešili vy. Díky moc!  .

(e)SIM karta ve východní Africe

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Ahoj všichni, v únoru se chystám na tři týdny do Afriky (Keňa, Tanzanie, Etiopie) a chtěl bych se zeptat, jak jste během své návštěvy Afriky řešili mobilní data. Je mi jasné, že infrastruktura bude trochu jiná než v Evropě, ale alespoň při svém pobytu ve městech (Nairobi, Arusha, Addis Abeba), kde mobilní pokrytí bude, bych uvítal možnost datového připojení.

Nemáte někdo zkušenost s nějakou službou využívající eSIM karty? Předpokládám, že není problém si v každé zemi koupit místní fyzickou SIM kartu, ale rád bych si v iPhonu nechal svou českou SIMku, tak mi možnost eSIMky, kterou není nutné do telefonu fyzicky vkládat, přijde elegantnější. A druhý telefon určitě tahat nechci. Využil jsem eSIMku od amerického T-Mobilu při týdenní návštěvě USA v loňském roce a bylo to pohodové.

Zaznamenal jsem, že existují různé celosvětové služby, které eSIM nabízejí, ale nemám s nimi žádnou osobní zkušenost, takže jakékoli tipy uvítám. Případně, pokud se k ničemu schůdnému nedopátrám, tak klidně napište, jak jste data v Africe řešili vy. Díky moc!

0

mtx connect ma pokrytu iba Kenu, ale teda podporuje esim. takze mozno ako taky backup by to nebolo zle.

edit: dokonca uz aj Surfroam je na esim a ti maju pokryte vsetko

0 Citovat

jj, na Surfroam jsem koukal, ač teda Etiopii mají jen v rámci PRO accountu a bez eSIM. ale tam stejně budem jen tři dny, tak to bych kdyžtak oželel. nicméně Surfroam účtuje po MB, což není úplně ideální, tak zkusím ještě pohledat, jestli někdo nenabízí nějaký datový balíček.

0 Citovat

A  nebylo by jednoduší změnit českou sim na esim, když ji tam chceš mít nastálo, a ty africké přehazovat fyzicky dle potřeby?

0 Citovat

Zrovna před chvilkou jsem pročítal web Surfroam, kde tuhle variantu taky zmiňovali – teoreticky to nemusí být špatný nápad, ale chtěl jsem se vyhnout nutnosti shánět se na místě po SIMkách. Takhle bych to měl všechno připravené už z domu a po přistání se mohl v pohodě rovnou připojit.

0 Citovat

Proky napsal(a): nicméně Surfroam účtuje po MB, což není úplně ideální, tak zkusím ještě pohledat, jestli někdo nenabízí nějaký datový balíček.

Jinak teda beru zpět tohle "povzdechnutí" - Surfroam sice účtuje po MB, ale pořád je cena za GB jedna z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší, co jsem našel.

0 Citovat

Cena za GB je fajn, ale zatím mě odradilo poštovné 14,50 Euro při objednání simky za 15 Eur...

0 Citovat

Tohle by pak právě řešila možnost využít eSIM, kdy není nutné fyzicky nic posílat. Ale je fakt, že to zdaleka nepodporují všechny telefony.

0 Citovat

@Proky

Dej pak Proky vedet, jak jsi to vyřešil. Taky bych to využil, i když ja nemám problém si koupit sim. Tahám sebou pro jistotu náhradní mobil :-)

0
8 reakcí