Ahojte. Chcem sa opýtať ako je to s prinesením liekov do USA. Viem, že so sebou treba mať predpis, ale nie som si úplne istá čo tým myslia, resp. čo im bude stačiť. Chcú ten malý papierik od doktora s ktorým chodíte do lekárne, alebo si mám vytiahnuť zo zdrav. karty tie stránky kde je diagnóza, čo mi predpísali atď, alebo ani jedno z toho? A je nutné to prekladať do angličtiny keďže lieky majú svoje ustálené názvy? A posledná vec – čo s liekmi ktoré nie sú na predpis (napr. Ibalgin)? Nechať ich doma? Cestujem na 9 mesiacov a neviem čo si mi oplatí vziať z domu a čo kupovať až tam. Ďakujem za odpoveď  .

USA - lieky

Založila ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Ahojte. Chcem sa opýtať ako je to s prinesením liekov do USA. Viem, že so sebou treba mať predpis, ale nie som si úplne istá čo tým myslia, resp. čo im bude stačiť. Chcú ten malý papierik od doktora s ktorým chodíte do lekárne, alebo si mám vytiahnuť zo zdrav. karty tie stránky kde je diagnóza, čo mi predpísali atď, alebo ani jedno z toho? A je nutné to prekladať do angličtiny keďže lieky majú svoje ustálené názvy? A posledná vec – čo s liekmi ktoré nie sú na predpis (napr. Ibalgin)? Nechať ich doma? Cestujem na 9 mesiacov a neviem čo si mi oplatí vziať z domu a čo kupovať až tam. Ďakujem za odpoveď smiley

0

Zkus napsat na usaboard.sk, tam ti snad nekdo poradi

0 Citovat

Nedávno jsem se z USA vrátil a léky co nepotřebuješ mít u sebe dej normálně do odbavenýho kufru a neměl by být problém.

Léky co jsme měli u sebe jsme dali do samostatnýho 1L uzavíratelnýho pytle (ten na tekutiny) a k tomu papír, kde bylo napsáno o těch lécích tak, jak to mají uvedený tady: http://www.cestovani-po-usa.cz/pages-cz ... erika.html . Léků byly asi 4 krabičky, takže jsem ten text upravil na text upravil bodově a dal to podepsat praktický doktorce.

Na security je prostě jen vyndáš spolu s kosmetikou a elektronikou. Samozřejmě můžeš zažít jinou zkušenost, ale u nás absolutně nic neřešili a ani si to neprohlíželi (O'Hare Chicago).

Jinak obecný léky (na bolest hlavy atd) tam koupíš všude, takže bych to bral hlavně podle těch předepsaných léků kolik budeš mít. Abys neměla plnej kufr léků... Třeba na bolest hlavy jsem si tam koupil nějakej lék na "A" a zabral mi rychle a dobře - řekl bych líp než český.

0 Citovat

Wau. Toto presne som potrebovala. Ďakujem smiley
Ja lieky do lietadla nepotrebujem takže všetko dám do odbavenej batožiny, ale čítala som niekde že kedykoľvek môžu otvoriť kufor a veci odtiaľ vyhádzať, tak sa radšej pýtam. Tiež inak letím na O'Hare Chicago smiley

0 Citovat

Navazal bych tady na toto tema, mam podobny dotaz - akorat se jedna o Indonesii. Letime ted v zari a jeden ze skupiny uziva pravidelne leky, poveze zasobu na cely svuj pobyt a nechce je nechat v odbavenem zavazadle a vse chce mit v prirucnim (ma strach, ze kdz b se odbavene nahodou nekde ztratilo, zdrzelo, tak at nema potize se shanenim nahradnich). Muze nastat nejaky problem? Staci postupovat dle odpovedi nize? (viz panliska - seznam podepsany lekarem). Ten pytlik muze mit jiz z domu svuj a nebo je treba to nabalit a zavrit pri bezp. kontrole?

0
4 reakce