Zdravím, jelikož budu potřebovat koupit kufr na cestování letadlem, který budu odbavovat a potřebovala bych aby měl i s oblečením max. 20 kg. Ale nevím jak veliký kufr si můžu dovolit koupit, abych se vešla do této váhové kategorie. Nevím zda např. 80l je ok nebo to je moc? Děkuji.  .

Výběr kufru - velikost, kg

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Tak váhu už taky mám :-) Po 30 letech cestování a neustálém remcování manželky, jsem pro klid duše svolil nákup. Pravda při putování nízkonákladovkama Asii, kde pořád nakupujete a přebalujete se může hodit. Před vánoci "ulovila" v Tescu ve slevě strašlivou kobylu...pravda asi za 130 Kč. Udělal jsem doma kontrolní převážení 2kg činky a váha ukázala 1kg :-) Hned druhý den jsem ji šel vrátit a koupil ji pod stromeček ETA za 290 Kč...malinkatá, digitální a váží přesně. S takovou můžu žít.

0 Citovat

Zpět ke kufrům ;-)

Osobně preferuji skořepinový s oddělenou částí ve víku (to má většina) a 4mi kolečky. S kufrem nepodnikám žádné pochoďáky přes pole, takže nepotřebuji extra velká kolečka a naopak se mi s tím 4kolečkovým lépe popojíždí na letišti (nevláčím ho za sebou ale jede mi jak pejsek vedle nohy). Do oddělené části ve víku pak dávám málo potřebné věci (bundu, kterou jsme měl jen na cestu, již nakoupené suvenýry nebo špinavé prádlo) takže se mi to vše nemotá v té části kufru, do které chodím častěji. 

0 Citovat

Skořepinových kufrů mám několik, ale používám je opravdu občas (v jednom vozím nafukovací paddleboard). Na cestách létám většinou s několika různými dopravci, naposledy v Asii s 5-ti a kufr v ceně měl jen jeden z nich. Proberu šatník a vyberu nejvíce obnošené kousky, které po cestě odhazuji. Vystačím tak s příručním zavazadlem a po návratu za ušetřený peníz zakoupím nový outfit.

0