Coronavirus - zachovajte paniku
Zkusila bych se podivat na mensi hranicni prechody s Nemeckem, nedavno jsme v Nemecku byli, bez testu, jen tak. Presli jsme na Moldave. D8 bude zrejme hlidana a Cinovec taky.
andreko napsal(a):vyrazím dnes pěšky omrknout Moldavu , případně dám řeč s místňáky...díky za nápadZkusila bych se podivat na mensi hranicni prechody s Nemeckem, nedavno jsme v Nemecku byli, bez testu, jen tak. Presli jsme na Moldave. D8 bude zrejme hlidana a Cinovec taky.
radek.kube napsal(a):vyrazím dnes pěšky omrknout Moldavu , případně dám řeč s místňáky...díky za nápad[citace="andreko"]
Zkusila bych se podivat na mensi hranicni prechody s Nemeckem, nedavno jsme v Nemecku byli, bez testu, jen tak. Presli jsme na Moldave. D8 bude zrejme hlidana a Cinovec taky.
[/citace]
Tak dej vedet, jaka je situace, podle me jak budes uvnitr, tak uz te nikdo resit nebude. By me docela zajimalo potom i na letisti, jestli te budou resit.
My byli v Nemecku teda hlavne v lese😉.
Za sebe jsem to vyhodnotil, že průjezd není možný a že Němci to berou vážně. Tudíž jsem se k žádné hančovině neodhodlal a Německo jsem včera poslušně objel. Ovšem když jsem kroutil serpentiny pod Hochkönigem a vzpomněl si, jak bych normálně svištěl po A92, tak mě málem jeblo.
Zdravím cestovatelé. Hledám na internetu jak se dá otestovat v Itálii (letíme na 3 dny z Prahy do Florencie a pak zpátky Pisa - Praha) a zatím jsem našel pouze možnost ostestování v lékárnách - má s tím někdo zkušenosti? Je to opravdu tak? a případně jak zjistit, která lékárna testování nabízí? Děkuji
Tomas napsal(a):Zdravím cestovatelé. Hledám na internetu jak se dá otestovat v Itálii (letíme na 3 dny z Prahy do Florencie a pak zpátky Pisa - Praha) a zatím jsem našel pouze možnost ostestování v lékárnách - má s tím někdo zkušenosti? Je to opravdu tak? a případně jak zjistit, která lékárna testování nabízí? Děkuji
V Pise přímo na letišti dělají na počkání antigenní testy za 20 €. Nic výhodnějšího jsem tam cca před měsícem ve městě nenašel.
Včera jsme letěli z Prahy do Florencie. V Praze nikdo cokoliv ohledně COVIDu neřešil, náhodně se ptali lidí, jestli mají vyplněný formulář do Itálie (ne každého). Ve Florencii na letišti se nás ptali, jestli jedeme na dovolenou a kolik máme peněz v hotovosti. Začala jsem tahat všechny potvrzení o očkování a vstupní formuláře, ale bylo mi řečeno, že to je nezajímá, jen suma peněz, které vezeme. Pak už jsme byli venku, šli pro auto. Teď jsme v Pise a nikdo nikde nic nechce. Jen v obchodech rouška, ne respirátor a restaurace jedou normálně. Lidí není moc.
Zoharejda napsal(a):Včera jsme letěli z Prahy do Florencie. V Praze nikdo cokoliv ohledně COVIDu neřešil, náhodně se ptali lidí, jestli mají vyplněný formulář do Itálie (ne každého). Ve Florencii na letišti se nás ptali, jestli jedeme na dovolenou a kolik máme peněz v hotovosti. Začala jsem tahat všechny potvrzení o očkování a vstupní formuláře, ale bylo mi řečeno, že to je nezajímá, jen suma peněz, které vezeme. Pak už jsme byli venku, šli pro auto. Teď jsme v Pise a nikdo nikde nic nechce. Jen v obchodech rouška, ne respirátor a restaurace jedou normálně. Lidí není moc.
A jak se vracíte?
Vlastimil B. napsal(a):[citace="Tomas"]
Zdravím cestovatelé. Hledám na internetu jak se dá otestovat v Itálii (letíme na 3 dny z Prahy do Florencie a pak zpátky Pisa - Praha) a zatím jsem našel pouze možnost ostestování v lékárnách - má s tím někdo zkušenosti? Je to opravdu tak? a případně jak zjistit, která lékárna testování nabízí? Děkuji
V Pise přímo na letišti dělají na počkání antigenní testy za 20 €. Nic výhodnějšího jsem tam cca před měsícem ve městě nenašel.
[/citace]
Tak to je super zpráva! A víte jak dlouho mají otevřené testování? Na stránkách letiště píšou, že pouze do 2 pm a jak to chápu tak je to až za kontrolou. Nicméně - je to nutné před návratem do ČR? Když tady stačí až do 5 dní po vstupu do ČR? Tady si to můžu nechat udělat zase zadarmo vklidu...
Ted jsem zjistil, ze polaci chteji nove od 17.7. Prijezdovy formular. Snazim se ho vyplnit a koukam, ze tam maji napsano zda mate pcr test, ockova, prodelani nemoci. Takze mi neuznaji antigenni test, ktery bych si udelal v italii na neapolskem nadrazi zdarma? Anebo jim to bude jedno, kdyz reknu, ze jsme transit do Cr?
[/citace]
[/citace]
Tak to je super zpráva! A víte jak dlouho mají otevřené testování? Na stránkách letiště píšou, že pouze do 2 pm a jak to chápu tak je to až za kontrolou. Nicméně - je to nutné před návratem do ČR? Když tady stačí až do 5 dní po vstupu do ČR? Tady si to můžu nechat udělat zase zadarmo vklidu...
[/citace]
Testy provádí na počkání a bez objednání hned u vstupu do odletové haly: https://www.pisa-airport.com/en/...riage.html
Skutečně tam jsou jen do dvou odpoledne, zašel jsem tam ráno, když jsem vracel auto, do města je to pěšky slabá půlhodinka, nebo můžete jet předraženým Pisamoverem (5 €) a jste ve městě za 5 minut.
Dle pravidel můžete vykonat test až po návratu, ale obecně se v téhle době doporučuje radší ten test mít před nástupem do letadla - viz ty případy FR z poslední doby, kdy neoprávněně upřeli cestujícím boarding.
Dobrý den, máme s manželkou a roční dcerou koupené letenky s TAP a s Ryanem. Já i manželka jsme plně očkování, dcera ne. Chtěl jsem se zeptat, když děti (většinou) do 12ti let nemusí při vstupu do země mít očkování proti COVIDU a ani negativní test, zda toto u dětí nevyžadují ani aerolinky. Tedy zda roční dítě může letět bez očkování i bez testu.
Roční děti se snad nikdy netestovali. Aerolinka se chová podle nařízení země, do které cestujete.
Letecké společnosti SAS a Norwegian od pondělí ruší povinnost roušek na palubách pro cesty po Skandinávii.
Na cestách mezi skandinávskými zeměmi a zbytkem světa budou nadále vyžadovány.