Coronavirus - zachovajte paniku

Založil před 6 lety voughne ve fóru Co se nevešlo

tmx :  díky , měl jsem teď na úterý Kanáry,  přebukoval jsem  Marseille  na poslední termín v říjnu. Možná bude šance alespoň něco proletět....Hledal jsem nějaké oficiální  informace, asi je to je jenom ta částka 0,00 za změnu rezervace.. Ještě jednou díky.

0 Citovat

Ahoj cestovatele, poradte mi prosim.

Mame letenky na 2.4.-18.4. s Emirates do Singapuru (zakoupene na gotogate), odsud s Jetstarem priskok na Bali a to same zpet se zastavkou 4 dny v Singa.

V navaznosti na dnesni udalosti - vyckali byste nebo byste se pustili do reseni storna ?( mate zkusenost s gotogate?) nebo presunuti terminu(ale na kdy?)? :(

Dekuju vsem za rady!

0 Citovat

Před chvíli přišlo na email něco od ESTA, tak jsem si to dal zkontrolovat tu žádost a píše to: "Platnost žádosti vypršela"

Znamená to, že Amíci tu ESTU žádost zrušili ? 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Bohuzel ,zasatavam stejny nazor ,ale nebudu se tu uz  vyjadrovat   co si o tom vsem myslim ,  potrebuju odletet ve stredu , zvazoval jsem primo Dublin zitra nebo v nedeli   at se vyhnu problemu ale  za ty ceny to risknu radeji ze me jako Ira  pusti    a ze to Ryanair nezrusi  ,,,,a pokud   zrusi  tak snad vymeni  

Samozrejme je risk ze to Britanie nebo Irsko taky  zavrou , ale Ryanair dneska pise  ze ode dneska  az do konce  brezna  je to bez poplatku   jen  rozdil  ceny...

A k čemu by tobě ty informace byly, když nejsi schopen pochopit ani základní souvislosti. Paráda, že jsi nám sem napsal své cestovní plány a asi po tisící prvé, že jsi Ir, kdyby to náhodou ješt někdo nevěděl, tak aspoň víme, kdy nám tady v Česku máme držet pěsti, aby jsi opravdu odletěl.

0 Citovat

Roiman4 napsal(a):

Před chvíli přišlo na email něco od ESTA, tak jsem si to dal zkontrolovat tu žádost a píše to: "Platnost žádosti vypršela"

Znamená to, že Amíci tu ESTU žádost zrušili ? 

To mi neříkej ani ve snu. Na září mám stále letenky se Singapurci a ESTA jsem odkládal, protože je zbytečná na půl roku dopředu :D No, nic, stejně jsem si přečetl, že Singapurci přestali lítat do Německa a už předtím jim Trumo zakázal let Německo-USA...

0 Citovat

[citace="Peter Hanzlik"]

Ukrajina je čistá 😉

Na Ukrajinu nejede ted ani Tonic  a to je  co rict ,ale od pondeli je to vsechno  uz jedno ,,,leda se nechat najmout jako kamionak  

0 Citovat

mikir napsal(a):

Na Ukrajinu nejede ted ani Tonic  a to je  co rict ,ale od pondeli je to vsechno  uz jedno ,,,leda se nechat najmout jako kamionak  

Tonic má miminko, takže ten stejně poznává spíš zákoutí Slovenska ;)

0 Citovat

Řidič kamionu ne, ale pracovně to je. A neodkladné taky... 

0 Citovat

Michal napsal(a):

To mi neříkej ani ve snu. Na září mám stále letenky se Singapurci a ESTA jsem odkládal, protože je zbytečná na půl roku dopředu :D No, nic, stejně jsem si přečetl, že Singapurci přestali lítat do Německa a už předtím jim Trumo zakázal let Německo-USA...

Neříkám, přišlo mi to před 2h. Takže mi to nejspíše komplet zrušili a budu si muset požádat o novou ? Docela to nechápu, mám ji vystavenou od konce Listopadu... 

0 Citovat

[citace="eremi"]

A k čemu by tobě ty informace byly, když nejsi schopen pochopit ani základní souvislosti. Paráda, že jsi nám sem napsal své cestovní plány a asi po tisící prvé, že jsi Ir, kdyby to náhodou ješt někdo nevěděl, tak aspoň víme, kdy nám tady v Česku máme držet pěsti, aby jsi opravdu odletěl.

Z hlediska  mych komentaru  tady  to je  nejaky  rozdil ,jestli jsem  v CR nebo v Irsku  nebo treba na Kanarech ?

Ale diky budu  se snazit  ,ale takovy kamos s O Learym  nejsem ,abych to ovlivnil 

0 Citovat

ist teraz na Ukrajinu...hmmm, nenapada ma jediny dovod ako by ma tam dostali, teda pokial by som nemal devinu za uchom...

0 Citovat

[citace="Proky"]

Tonic má miminko, takže ten stejně poznává spíš zákoutí Slovenska ;)

Jo vlastne  -)  taky hezke poznavani , vsak na podzim to uz bude  treba  Patagonie na 4 dny  -)

0 Citovat

Mel napsal(a):

jako co už se musí stát, abychom si na dva týdny odpustili cestovatelské choutky a sedli doma na zadek??

Jinak profesor Prymula je skutečný odborník na epidemiologii (jsem z oboru) a věřím, že ví, co dělá, a věřím, že to umí i bezpečnostní radě vysvětlit....

Souhlas, ale 2 týdny to rozhodně nebudou (takový optimistický předpoklad překvapuje od člověka z oboru). Asi bychom mohli být rádi za ukončení pandemie někdy v červnu, jak jsem zaznamenal nějaké odhady, ale tady odborník mluví o srpnu: https://video.aktualne.cz/dvtv/n...f6b220ee8/

Uvolnění zákazů bude asi postupné a datum konce zákazu cestování nikdo netuší, ale na Číně, která navíc bojuje s virem mnohem účinněji než většina světa, je jasně vidět, že to ani za 7 týdnů od uzavření Wuchanu nekončí (když se bere jen provincie Hubei a ne vliv zbytku světa). V mnoha silně zasažených zemích se zatím rázná opatření neprovádí, takže za 7 týdnů se dá těžko čekat aspoň stabilizace jako je ve Wuhanu dnes.

0 Citovat

Sarka Sokolova napsal(a):

Ahoj cestovatele, poradte mi prosim.

Mame letenky na 2.4.-18.4. s Emirates do Singapuru (zakoupene na gotogate), odsud s Jetstarem priskok na Bali a to same zpet se zastavkou 4 dny v Singa.

V navaznosti na dnesni udalosti - vyckali byste nebo byste se pustili do reseni storna ?( mate zkusenost s gotogate?) nebo presunuti terminu(ale na kdy?)? :(

Dekuju vsem za rady!

Prostě pořád dokolečka.  Když člověk kupuje u pochybných prodejců, tak se může stát, že tu letenku zaplatí "dvakrát ". Můžete zkusit bombardovat emaile/telefonem gotogate a něco zkusit. Pochybuji ale, že něčeho dosáhnete. 

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

na Číně, která navíc bojuje s virem mnohem účinněji než většina světa,

Na tohle jsi přišel jak?

0 Citovat

tmx napsal(a):

https://www.ryanair.com/ie/en/us...ee-removed

Ryanair nebude do konce března uplatňovat poplatek za změnu letu, jen případný doplatek k ceně. Oproti Easyjetu ale zdá se jde jen změna data, nikoliv změna destinace. 

Norwegian to ma podobne

https://www.norwegian.com/en/fli...s/updates/

Ale oni povoluju aj zmeny destinacii.

Buduci piatok som mal letiet do Osla s Viedne.

Zatial som rebooking nerobil. Este cakam ci dovtedy Rakusania,alebo Nori nezavru hranice a tym padom by mi let zrusili s full refundom.

0 Citovat

"Delta Air Lines will cut its flying by 40% and suspend all flights to Europe, except London, for at least 30 days, the deepest capacity cut in company history and far more than it planned just a few days ago. ...

...It will also park 300 of its 900 airplanes as global demand for travel deteriorates because of fear about the spreading coronavirus."

http://m.startribune.com/delta-m...568776872/

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Na tohle jsi přišel jak?

Přesně jak píše Petr76, těm číslům z Číny nikdo z odborníků moc nevěří a berou je s velkou rezervou, takže to může, ale taky nemusí být pravda. Stejně tak třeba USA některé informace a čísla tají (zdrojem je přímo lékař - anesteziolog, který pracuje s nakaženými - mají zakázáno některé informace a čísla poskytovat), Írán to samý, reálná čísla budou až teď z Evropy.

0 Citovat

Číslům z KLDR se myslím věřit dá - je to stále 0 a stav bude setrvalý.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Číslům z KLDR se myslím věřit dá - je to stále 0 a stav bude setrvalý.

To jo, každý případ končí okamžitou popravou, takže mají stále 0 :)

0 Citovat

Radikální situace vyžadují radikální formu léčby.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Radikální situace vyžadují radikální formu léčby.

Jasně a pak, že Čína s virem bojuje účinně, pořád je co zlepšovat.
0 Citovat

mikir napsal(a):

Jo vlastne  -)  taky hezke poznavani , vsak na podzim to uz bude  treba  Patagonie na 4 dny  -)

Môj názor na cestovanie s malými deťmi poznáte, to maximálne sám:))

Osobne mám len 3 výlety naplánované letecky na tento rok (s kamošmi a aj to len tak spolu s letenkami za 100 euro), najbližšie o 2 mesiace, takže ešte bábätko si počká, dobre bude aj u babky a niekde na chate na Slovensku.

0 Citovat

Tak jsem zvědavej, kdy lety oficiálně zruší Tap Air a nabídne vrácení peněz. Počítám, že jako poslední někdy v pondělí. TAP mě svým přístupem docela štve.

0 Citovat

Hezky popsáno, snad se nemýlí. Jako manuál je to moc fajn.

https://www.youtube.com/watch?v=0p5y809_K30

0