Chtěla jsem se zeptat, zda jste někdo letěl na Zanzibar přes Etiopii a nechtěli po vás očkování na žlutou zimnici ?  .

Očkování na Zanzibar

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

4 reakce

Chtěla jsem se zeptat, zda jste někdo letěl na Zanzibar přes Etiopii a nechtěli po vás očkování na žlutou zimnici ?

0

Před dvěma lety jsme letěli na Zanzibar přes Keňu. A protože info o nutnosti mít očkování na žlutou zimnici na Zanzibaru byly z dostupných zdrojů nejednoznačné (z většiny vyplývalo, že při přestupu pod 12 hodin není při mezipřistání na letech z "bezpečných" oblastí potřeba, což byl náš případ) , kontaktoval jsem tehdy přímo ambasádu Tanzánie v Berlíně s dotazem. A odpověď přišla velmi rychle, že očkování mít musíme. A skutečně, při příletu na Zanzibar to bylo to první, co chtěli vidět po vystoupení z letadla.

0 Citovat

Po nás chtěli potvrzení očkování i při odletu z Dar es Salaam s Etiopian. Trochu jsem nechápali proč, ale byl dost neodbytný a bez toho nás nechtěl pustit na check-in. Na Zanzibaru jsem byl pokaždé lodí a tam to byla samozřejmost.

0 Citovat

Letíme z Vídně - Addis Abeba, kde budeme trávit cca 4 hodiny z ambasády mě napsali, že očkování mít nemusím, tak teď jsem na rozpacích, zda očkovat nebo ne ? 

0 Citovat

Ak plánuješ najbližších 10 rokov cestovať do tropických oblastí, daj sa zaočkovať. Ak máš písomné potvrdenie z ambasády, v krajnom prípade s ním môžeš argumentovať na letisku. Oficiálne pravidlá sú jedna vec, správanie sa zanzibarských orgánov je vec druhá.

0
4 reakce