Zdravím, včera jsem se vrátila z Íránu a dělám si starosti ohledně nekontrolovatelného šíření koronaviru na území. Byla jsem zde 13. - 24. (odlet ve 4.00 ráno). Jsem z toho poslední dny dost nešťastná, sama bych ráda zašla na testy, ale všude mě dost odbývají (hygienická stanice, infekční na Bulovce) s tím, že v případě Íránu se zatím nedělají zvláštní opatření a že mám případně dalších 14 dní nechodit na hromadné akce a tak, a pokud budu mít příznaky, řešit to přes obvodní. Také mě poslali případně do jakési soukromé laboratoře na testy, ale celé se mi to moc nelíbí. Ocitám se teď docela v zapeklité situaci, kdy potřebuji nutně chodit do školy, řešit spoustu věcí a mnozí lidé se mě začínají bát, takže se já bojím kamkoli vejít, navíc jsem neustále nervózní a nemůžu se na nic soustředit, mám neustálé sklony se pozorovat, přivolala jsem si rýmu, neustále si měřím teplotu... Češi, které jsme potkali v Íránu na letišti, se na testy asi úplně nechystají. Příteli se zhoršil kašel, se kterým už jel do Íránu a trpí na něj již skoro měsíc, ale fyzicky je jinak zcela v pořádku a chodí do práce.  Jak byste danou situaci řešili vy?   .

Coronavirus - Írán

Založila ve fóru Co se nevešlo

adies napsal(a):

Na KHES vi co dělají a staví se k tomu odpovědné.

Hygiena je dobrá tak akorát na to někoho prudit na vesnické zábavě, že má špatně uložené špekáčky. Ostatně profesní profil hlavní hygieničky je vypovídající... výživový poradce.


kacii45 napsal(a): Ano, je to děsivé. Přítel si včera večer naměřil teplotu 38.3, zhoršený kašel, takže volal na infolinku ohledně koronaviru. Dneska ráno navštívil obvodního lékaře, ten vyhodnotil, že koronavirus nemá, dal mu neschopenku a na testy se zatím jít nechystá, prý věří lékaři.

....

 Připadám si už jak blázen, nicméně to nic nemění na tom, že se ČR problém evidentně dost zlehčuje a může z toho být pěkný průšvih...


Tzv. praktičtí doktoři jsou polovzdělaná ostuda lékařského stavu, která jen prodražuje celý systém zdravotnické péče. 8/10 z těch, kteří současně nemají úvazky v nemocnicích by nepoznalo otevřenou zlomeninu, ani kdyby před nimi stála na půl kroku. 

Zkusil bych infekční kliniku velké nemocnice ve vašem širším okolí.

0 Citovat

Tak snad by hlavně při podezření na Covid-19 neměl nikam chodit, a už vůbec ne do ordinace praktického lékaře mezi nemocné lidi, ani do nemocnice. Na infekční kliniku může zavolat a vysvětlit situaci. Volala bych na Bulovku, kde dnes preventivně testovali tu skupinu studentů po návratu z Iranu. 

0