Ahoj lidi. Chtěl bych si koupit příruční zavazadlo do letadla, které zároveň poslouží jako jediné zavazadlo na zhruba týdenní cesty a bude se dobře nosit při celodenním chození. Rozhodují se mezi zavazadly uvedenými v nadpisu. Máte nějaké zkušenosti, na základě kterých byste mi dokázali poradit? Díky. U Osprey mě zarazilo, že někdy je uváděna hloubka kolem 25 cm a někde se uvádí 37cm. S hloubkou 37 cm by už neodpovídal normě většina leteckých společností pro příruční zavazadla.  .

Osprey Farpoint 40 vs CabinZero Military

Založil ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Ahoj lidi. Chtěl bych si koupit příruční zavazadlo do letadla, které zároveň poslouží jako jediné zavazadlo na zhruba týdenní cesty a bude se dobře nosit při celodenním chození. Rozhodují se mezi zavazadly uvedenými v nadpisu. Máte nějaké zkušenosti, na základě kterých byste mi dokázali poradit? Díky. U Osprey mě zarazilo, že někdy je uváděna hloubka kolem 25 cm a někde se uvádí 37cm. S hloubkou 37 cm by už neodpovídal normě většina leteckých společností pro příruční zavazadla.



0

Se značkovým batohem budeš na cestách za pozéra. Navíc letecké společnosti mají různé rozměry a tak nic opravdu univerzálního neexistuje. Opravdový cestovatel si vystačí s pytlem od brambor, který plní dle potřeby a předpisů to s kým letí. A neláká to zloděje. Pokud se nedokážeš rozhodnout, objednej oba, porovnej v praxi a ten druhý vrať. Jestli si od těch značek nedokážeš pomoct, tak alespoň odpárej logo, ať nejsi za toho pozéra.

0 Citovat

:-))) Přiděláš 2 popruhy a taška jako fík. P/E bezkonkurenční.


taska.jpg

0 Citovat

Ona i hloubka 25 cm neodpovídá požadavkům mnoha společností - poměrně častý je max. rozměr 55x40x20 cm.

0 Citovat

Tam jsou kartelové dohody mezi výrobci a prodejci palubních zavazadel a leteckými společnostmi. Když výrobce batohů doprodá kolekci, letecká společnost změní rozměry palubních zavazadel, tak aby byl pasažér nucen koupit nový batoh. A tak pořád dokola...

0 Citovat

@padrino11: a až dojdou k rozměru 15x10x5 cm, provedou restart a začnou znovu od 60x50x40 cm ;-)

0 Citovat

nebo uzavřou dohodu s výrobci krabiček cigaret...

0 Citovat

Pózer je ten, kdo řeší, jestli má nebo nemá značkový batoh. Snaží se před ostatními hrát určitou roli. Vytváří si kategorie správný vs špatný cestovatel. Opakem je člověk, kterému je jedno, co si o jeho vybavení ostatní myslí.

0 Citovat

Ahoj Adame, řešili jsme stejné dilema a vybrali jsme Osprey Farpoint 40 a jsme moc spokojení. Máme to jako dva hlavní batohy při našem už 7měsíčním non-stop cestování. S Cabin Zero osobní zkušenost nemáme, ale co jsme ho pak někde při cestách na někom zahlédli, tak jsme byli za náš výběr rádi, protože vypadal jako levný neforemný pytel. Co se týče té hloubky, tak Osprey se dá fakt hodně nacpat a tím se i nafoukne nad těch 25 cm, ale zatím jsme s tím neměli nikde problém, do horní skříňky se vešel. Super je ta možnost schovat popruhy, protože když dáváme batohy odbavit, vejde se do téhle kapsy k popruhům ještě dost věcí (a další ještě do místa, kde byl zabalený  obal od popruhů :D).

0 Citovat

Ahoj, Osprey Farpoint 40 vrele doporucuji.

My jen s nim vyjeli napr. na 10 dni do Mexika a je velmi prakticky. Tim, ze je to batoh, a ne kufr, pri kontrole ho muzes do ramu zmacknout a nasoukat.

Hodi se ale i na jine cesty. Do jednoho oddilu se vejde standardni notebook.


0 Citovat

Děkuji za odpovědi. Pomohly mi v rozhodování. 

0
10 reakcí