Při náhodném surfování na netu jsem zjistila, že už celý únor mohou občané ČR i SR vycestovat na osmidenní bezplatná elekronická víza do několika regionů ruského Dálného východu, více info a žádost o víza, zde: https://evisa.kdmid.ru/ Jen tahle víza platí jen v jednom určitém regionu. Ať hledám na netu, jak chci, tak všechny lety jsou s přestupem v Moskvě, kde tohle vízum neplatí.  Umíte někdo poradit, jak se na tato víza dostat do takového Vladivostoku, Chabarovska, nebo na Kamčatku? Při letu přes Moskvu je pravděpodobně třeba mít normální ruské vízum, tedy tahle nabídka není pak pro Evropana žádným zjednodušením v cestování.  .

Elektronické vízum Dálný východ RF

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

3 reakce

Při náhodném surfování na netu jsem zjistila, že už celý únor mohou občané ČR i SR vycestovat na osmidenní bezplatná elekronická víza do několika regionů ruského Dálného východu, více info a žádost o víza, zde:


https://evisa.kdmid.ru/


Jen tahle víza platí jen v jednom určitém regionu. Ať hledám na netu, jak chci, tak všechny lety jsou s přestupem v Moskvě, kde tohle vízum neplatí.  Umíte někdo poradit, jak se na tato víza dostat do takového Vladivostoku, Chabarovska, nebo na Kamčatku? Při letu přes Moskvu je pravděpodobně třeba mít normální ruské vízum, tedy tahle nabídka není pak pro Evropana žádným zjednodušením v cestování.

0

Dá se letět s přestupem v Číně, Jižní Koreji a Japonsku, ovšem cenově to žádná paráda nebude.

0 Citovat

Právě, že nedá. Takové letiště v Petropavlovsku K. má v aktuální nabídce jen vnitrostátní lety.

0 Citovat

Ano ale má lety do Vladivostoku, kam létá mimo velkých aerolinek z výše uvedených zemí i několik nízkonákladovek z Koreji (byť momentálně můžou být některé lety pozastaveny z důvodu Coronaviru). Možností, jak se tam dostat bez víza je mnoho, ale jak jsem psal, cenově to vyjde dráž než si to vízum obstarat a letět přes Moskvu. Smysl to má spíš pro toho, kdo žije v Koreji nebo Japonsku, případně by si tam chtěl udělat výlet v rámci dovolené v těchto zemích. 

edit:

Tak jsem špatně pochopil ty podmínky. Při využití e-visa pro Dálněvýchodní okruh se lze pohybovat pouze v oblasti vstupu, tj. Přímořský kraj v případě Vladivostoku a Chabarovský kraj v případě Chabarovsku. Kamčatka tady momentálně nelze ani s přestupem ve Vladivostoku. Nicméně Vladivostok a Chabarovsk můžete klidně navštívit i bez přestupu v Rusku.

0
3 reakce