Cau vsem, jsem v Jizni Americe na 90denni bezvizovy pobyt, ktery brzy konci, vzhledem k uzavrenym hranicim a situaci se nechci ani pokouset vracet do CR, ale chci zustat zde v Jizni Americe nez se situace zmeni.  Zajima me, zda tu je nekdo, kdo ma zkusenost napriklad s prodlouzenim bezvizoveho pobytu v nektere z uzavrenych zemi, zda uz nekdo obdržel výjimku? Muzete napsat zkusenost i z jinych kontinentu, nemusi to byt pouze Jizni Amerika, zajima me jak kdo postupoval v komunikaci napr. s ambasadou nebo federalni policii.  Predpokladam ze pro tenhle mimoradny stav musi existovat vyjimky a pobyty se budou prodluzovat...  .

Prodloužení pobytu v Jižní Americe - nouzový stav koronavirus

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Kde jsi četl, že chce poradit ??

0 Citovat

kajman napsal(a):

Pokud ma zeme vyhlasen nouzovy stav (nebo jakkoliv jinak se to jmenuje) a nelze v podstate zemi opustit, tak nema smysl nic resit...platnost dokladu se prodluzuje az do ukonceni teto situace

Mam kamose v Peru a nedostane se odtamtud, 90 dni uz prekrocil...rekli mu, ze mu to prodlouzi na 180 ale ma prijit az bude nouzovy stav zrusen...


super, diky moc za info



0 Citovat

Michal napsal(a):

Pisateli svým způsobem rozumím. Tuhle dobu bych raději trávil v subtropech s výhledem na pláž v menším městu. Bez uvedení země, ale mu nic poradit nemůžeme, i kdyby sem přispívalo x expatů z každé země Jižní Ameriky.

Obecně kontaktovat českou ambasádu a zeptat se. Třeba to pro ně bude vítané zpestření v podobě někoho, kdo opravdu ale opravdu nechce repatriaci. A posléze kontaktovat místní úřady.


Je to jak rikas, ale i ceske jaro a probouzeni  prirody po zime je podle me jedno z nejhezcich obdobi v roce, alespon ja ho mel vzdy rad. 

Ok mam v planu, pro me dulezity co napsal kajman nad tebou, o tohle mi slo, i tak diky. 

0 Citovat

Měl by ses zeptat na Polícia Federal 😉 . Jinak bez uvedení konkrétní země se to těžko radí ...

0 Citovat

Ja bych si z toho celkove moc hlavu nedelal...v soucasne situaci se da celkove pocitat se vstricnosti a benevolenci v podobnych pripadech...


Jednou jsem prekrocil o 10 dni pobyt v Chile protoze se to rychleji nedalo kvuli pocasi...na hranicich si toho sice a vsimli, ale jen me na to upozornili a poprali peknou cestu...pravda jel jsem na kole takze to asi chapali :-)
0