PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

Nikde se nepíše, že i Slovinsko pro turisty po pondělním zasedání vlády otevřelo 👍. Bohužel novináři i v nových článcích papouskuji zákaz vstupu a karanténu. 

0 Citovat

5/27/2020
Traveling to Madeira
The Health Authority of the Autonomous Region of Madeira intends to monitor the risk associated with the disease by the novel Coronavirus (Covid-19). Therefore, we request your cooperation in completing this questionnaire, 24 to 48 hours prior to your joruney.
 
For further clarification on this situation, passengers can send an email, uo.bjesus@iasaude.madeira.gov.pt and / or contact the following number: (+351) 291 208 738

Passengers can also submit the result of their COVID-19 (PCR) test, done at a laboratory certified by national or international authorities, with a negative test result 72 hours prior to their arrival, to the following e-mail uo.bjesus@iasaude.madeira.gov.pt and/or by contacting the following numbers: (+351) 291 238 099 ou (+351) 291 208 700.

0 Citovat

5/19/2020
Traveling to the Azores - Procedures to be followed
All passengers disembarking at the airports of Ponta Delgada, on the island of S. Miguel, or Lajes, on the island of Terceira, coming from airports located in areas considered by the World Health Organization to be areas of active community transmission or with active transmission chains of the SARS-CoV-2 virus, are required to fulfill, alternatively, one of the following procedures:

    Submit proof, in paper form, of a document issued by an accredited laboratory for the testing of COVID-19, attesting to the SARS-CoV-2 screening test, within 72 hours prior to the departure the airport of origin. The document must state the passenger's identification, the laboratory where it was performed, the date of the test, the signature of the person responsible for carrying out the test, and the NEGATIVE result. In this case, and if the stay is extended for seven or more days, the passenger must, on the 5th and 13th day, counting from the date of the SARS-CoV-2 screening test, if the stay is for the mentioned duration or more, contact the health authority of the municipality where you reside or are staying, with the objective of conducting a new SARS-CoV-2 screening test, done by the local health authority, the result of which you will be notified within 24 hours; or
    Complete a screening test for SARS-CoV-2, done by the local health authority, with the collection of biological samples upon arrival, and must remain, in prophylactic isolation, in a hotel room indicated for this purpose until the result of said test NEGATIVE, in which the amount of time between the collection of the samples and the NEGATIVE test result must not exceed 48 hours. In this case, and if the stay is extended for seven or more days, the passenger must, on the 5th and 13th day, counting from the date of the SARS-CoV-2 screening test, if the stay is for the mentioned duration or more, contact the health authority of the municipality where you reside or are staying, with the objective of conducting a new SARS-CoV-2 screening test, done by the local health authority, the result of which you will be notified within 24 hours; or
    Carry out voluntary quarantine for a consecutive period of fourteen days in a hotel indicated for this purpose, prior to the end of the mentioned period, biological samples will be collected and a SARS-CoV-2 screening test to be done by the local health authority; or
    Return to the destination of origin or travel to any destination outside the Region, in which case until the time of the flight mandatory prophylactic isolation in a hotel indicated for the purpose must be fulfilled;

In the cases referred to in paragraphs a) and b) passengers must comply with prophylactic isolation at their home, or at the hotel where they are staying, until the result of the test carried out on the 14th day is known.

In cases where the SARS-CoV-2 virus test result is POSITIVE, the local health authority, within the scope of its powers, will determine the procedures to be followed.
 

Necessary information concerning the hotel units determined for this purpose and the associated services and conditions, will be available through the COVID-19 Line for non-medical issues - 800 29 29 29 or by email esclarecimentocovid19@azores.gov.pt


0 Citovat

Nejedu, dokud to nezmění. I když to bude znamenat ztrátu dvacet tisíc za letenky a patnáct tisíc za ubytování.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Nejedu, dokud to nezmění. I když to bude znamenat ztrátu dvacet tisíc za letenky a patnáct tisíc za ubytování.

jj mam to taky tak, max jeden pro vstup tam sem ochoten a dava mi smysl, jinak na to taky kaslu .... uvidime jeste mesic

0 Citovat

Malta

  • Malta patří k nejméně zasaženým státům EU, ale do otevírání hranic se příliš nehrne.
  • Obnovení části letů se očekává 15. července. 
  • Malta se pravděpodobně bude řídit doporučením EU a vytvoří letecké koridory se zeměmi s podobnou epidemiologickou situací.
  • Zatím země vytváří podrobnější plán otevírání země turistům, takže není jasné, jak to bude s testy apod.

Zdroj; https://timesofmalta.com/article...uly.794798

0 Citovat

Já už bych ráda něco koupila - zajímají mě hlavně dálkové linky, konkrétně s TAP Portugal  open jaw Španělsko - Miami - Praha (cca 5.500 czk, přes zimu). Ale pořád si říká, že nákup teď kvůli případným změnám způsobí více komplikací než užitku. Před měsícem už jsem váhala nad Cancúnem za 7.000 czk a zatím to odložila. 

0 Citovat

Napadla mě taková chujovina.

Když se dá do SK a HU na 48h bez testu, co kdybych byl 48h na Slovensku a pak 48 v Maďarsku a pak zase 48h na Slovensku?

Z vyjádření MZV to není úplně jasné ale předpokládám, že do 48h se musím vrátit do ČR

0 Citovat

Myslíš jako 6-denní výlet po Horních i Dolních Uhrách?!  Na čabajku i halušky 2v1? Na to dokáží odpovědět pouze hlavy pomazané ...

0 Citovat

Ještě bych v HU doporučil navštívit pár borozó a popít v nich víno a taky pojíst někde halászlé :-)

0 Citovat

Ale nejlépe se obrátit na MZV. Každopádně pokud je povoleno pro Čechy i max. 48 hodin v Maďarsku a nejkratší cesta z Lanžhota do Rajky trvá nejrychleji 1 hodinu, pak by šlo Maďarsko navštívit jen 46 hodin a méně (kvůli Slovensku v cestě). Zřejmě by se ty 48 hodinovky měly kumulovat  😁.

0 Citovat

Líbí se mi jak přemýšlíš :)

0 Citovat

To mi připomíná visa runy digitálních nomádů v Thajsku. 

0 Citovat

Chorvatsko zcela otevírá hranice pro občany 10 států, mj. i ČR. Už nebude nutné prokázat důvod vstupu do HR: https://www.croatiaweek.com/croa...countries/

Na hranicích bude potřeba vyplnit formulář, nebo předem online (časem bude i v češtině): https://entercroatia.mup.hr/Edit

0 Citovat

Obávám se, že v Lanžhotě dostaneš timestamp na bumážku a do 48 hodin budeš muset projet zpět... 

0 Citovat

tiez si myslim, ze to na tranzit nie je ..

ale vsak naco vymyslat, pockajte tyzden-dva a uz to bude uplne o inom.

zase nasilu toto riesit, ked netreba

0 Citovat

Příští týden jedu pracovně do Košic, tak dám vědět, jak to funguje v praxi :) 

0 Citovat

Mám letenky do Malagy 22.6. a trošku mě děsí, že Smartwings chce povolit lety, když do konce června je pro turisty karanténa, co v takovém případě? To mi ten let propadne bez náhrady? 

0 Citovat

Teď jsem koukla na Smartwings Ostrava - Heraklion...jednosměrný let přes 11 tisíc? Wtf? Doufám, že se obnoví Regiojet a půjde to z Vídně.

0 Citovat

A já se pohoršovala nad zpáteční Praha - Kos za 9 000 :)

0 Citovat

Proto jsem koupila Vídeň-Heraklion za cca 2100,- zpáteční, smrtwingsy ať si to nacpou někam ty ceny.

0 Citovat

Snad v pondělí bude jasnější, kam bude možné rozumně cestovat:

Vláda v pondělí projedná systém, který stanoví bezpečné země, do nichž by mohli Češi cestovat bez omezení... Otevření bezpečných zemí by mělo nastat v polovině června. Petříček očekává, že mezi ně budou patřit Slovensko, Rakousko a Maďarsko, s velkou pravděpodobností i Německo. Z turistických destinací Slovinsko, Chorvatsko, Řecko a možná Bulharsko. Neočekává se, že by do začátku července vláda doporučila českým turistům cesty do Španělska, dovede si ale představit, že budou moct navštívit třeba Kanárské nebo Baleárské ostrovy, které patří ke Španělsku.

Zároveň zmínil potřebu s dalšími zeměmi EU jednat o otevření evropských hranic pro země, ve kterých byl průběh epidemie klidný, zmínil Jižní Koreu nebo Japonsko.

0 Citovat

Řecko od 15. června povolí vstup turistům z 29 zemí včetně Česka a Slovenska. Po návštěvnících může být nadále vyžadován test (asi na letišti), o tom se  ještě rozhodne. Vstup do Řecka možný přes letiště v Aténách a Soluní. V resortech dojde k některým změnám, jako je omezení kapacity v hotelech, každý hotel bude mít určeného lékaře apod.

0 Citovat

"Bulharsko od začátku června plánuje zrušit povinnou dvoutýdenní karanténu pro občany z většiny zemí Evropské unie, Srbska a Severní Makedonie. Řekl to bulharský hlavní epidemiolog. Do izolace ovšem nadále budou muset lidé, kteří přijedou z nejzasaženějších zemí."

via idnes

0 Citovat

Všimněte si linku :D Ale spíše než černou kronikou to zavání fraškou. Mezi bezpečné země nebude zahrnuta např. Albánie, takže česká vláda bude po návratu z této země stále požadovat karanténu nebo test. Tohle začíná být trapnější než poslední filmy s Nicolasem Cagem :D


https://www.idnes.cz/zpravy/cern..._krimi_vov

0