UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil před 6 lety Coinneach ve fóru Co se nevešlo

Dufam, ze rakusania nezrusia bezrizikovy tranzit z cervenych krajin inac ma caka 3nasobna svk karantena 

0 Citovat

Dnes bolo Grecko prezentovane stylom, neodporucame, ale budeme prehodnocovat o tyzden, mozno dva ... s takym pristupom sa asi tazko da nieco planovat.

Kanarske bez karanteny zatial len AT, PL este bude diskusia, HU a SK po prilete karantena. Co bude o mesiac nikto nevie, ale ak mas Michael nepotvrdenu zmenu, tak s rozhodnutim mozes vyckavat az do 3h pred odletom :)

0 Citovat

Právě mám u Wizzu u všech letošních letů. Až na tu nešťastnou Krétu z Vídně, u které čekám, že mi ji zítra Řekové nebo i Rakušané zatrhnou. A to příští týden touhle dobou bych tam měl být už pár dnů :D  Ale na druhou stranu byla za vykouzlené kredity a s občasnými ztrátami se počítá :-D

Jinak od nás můžeš na Kanáry taky bez testu/karantény. Jsou ve výjimce. Prozatím. A taky návštěva Španělska kratší jak 12 hodin. To zní jako zajímavá výzva :-D Přílet v 8:00, odlet v 20:00, to by mohl být fajn víkendový výlet. Teď jen najít letenky za kačku...

0 Citovat

Michaela napsal(a):

Jako.. Popravdě nevím. Vracím se 6.9. Musím se vrátit na Slovensko. Jako je to moc ojeb když se vrátím z HR do ČR a ráno Slovensko do Práce? pobyt v SR nemám, ale tak ojeb by to svým způsobem byl. 

No je to proti pravidlam - do karanteny musi ist kazy kto navstivil rizikovu krajinu pocas 14 dni pred vstupom do SR. A ak ta niekto nahlasi tak je tam dost vysoka poskuta. 

0 Citovat

Já mám taky Rakousko a Kanáry, tak trnu. Na ty Kanáry nepoletím ani v případě, že budou všude vyžadovat roušky, ať si trhnou. Rakušáci zatím samé zajímavé nápady ohledně provozu lanovek a vleků, to jsem taky zvědavá, co vymyslí.

Pak mi tam visí ještě přebukované Benátky, ale to je ještě daleko, přitom by teď byly paradoxně asi nejjistější

0 Citovat

Jojo o těch 3 hodinách do odletu vím a do poslední chvíle asi budu čekat 😃. Jen se trochu bojím, zda nemuzou mezitím (i když teď asi nepravděpodobné) vyprodat letadlo😃.

No zatím ve vyjimce jsou, ale obávám se, aby i v říjnu byly...A nejen u nás, ale i v Rakousku, aby mi ten let uplne nezrusili. Uz takhle mi zrusili úterní rotaci a mam náhradní termín na čtvrtek. 

0 Citovat

@ Deny ,tak jak jsem odpurce  rousek  a vzdycky  si nejak pomuzu  ,tak  zrovna  na Kanarech  ,alespon  tedy  na neketerych  mistech  bych se nebal , co tady  kdo dava  fotky ,tak plaze  prazdne  ,tam me tezko kdo  prinuti  ,navic  jak mi kdo  dokaze ,ze nejdu  do vody , nebo ,ze  se nechci  zrovna  napit   u  jidla  to same  a vecer  si misto  korza  sedneme    na balkon  s  vyhledem  na more  u lahve vina

Neco jsme  chteli  dat  jeste  v zari ,nebo i pozdeji  a ty Kanary se mi jevi  jako  nejrozumnejsi  a jdou  pousunovat   treba  az do  prosince 

To vic  bych  mel obavy  koupit  neco z  Vidne .. Vim .ze to  jejich  prudeni   se tyka   hlavne  Recka  a  kodu  ,ale  stejne 

0 Citovat

Po příletu z Řecka do Vídně není problém ještě zůstat 1-2dny v Rakousku nebo maj Rakušáci nějaký omezení na Řecko? Vyplňují se nějaký papíry? 

0 Citovat

Deny napsal(a):

Já mám taky Rakousko a Kanáry, tak trnu. Na ty Kanáry nepoletím ani v případě, že budou všude vyžadovat roušky, ať si trhnou.

No na Kanárech jsou tuším roušky povinné všude, včetně pláži od 14. srpna. A přitvrzuje se bohužel dál.... https://www.grancanariaforum.cz/...aviru.html

0 Citovat

Přesně tak. Taky je k tomu vlákno u poláků : https://www.fly4free.pl/forum/co...anaryjskie,1480,152183

Jinak poláci mají zákaz letů i na Kanáry...

0 Citovat

Vynimka pre Kanarske ostrovy je hlavne len populisticka kvoli dovolenkarom a cestovkam, lebo aj tam sa epidemiologicka situacia vyrazne zhorsila. Teda urcite nic neplanovat. Pravdepodobne aj krajiny, ktore pre ne vynimku maju, tak ju coskoro zrusia.

0 Citovat

indierock napsal(a):

lebo aj tam sa epidemiologicka situacia vyrazne zhorsila.

Tak hlavně, že tam mají roušky na plážích...

0 Citovat

Takze  nove  info z  Irska   :   pro prilet  je  treba  vyplnit  formular elektronicky  a  nasledne  by  mel  prijit  email. kterym se bude  treba  prokazat na pasovce 

Opatreni  je  proto, ze dosavadni  papirove  folmulare   byly malo kontrolovatelne , zeleny  seznam  se nezmenil  CR  v nem neni., s okolnich zemi  jen Slovensko  a Madarsko,  s ostatnich  zemi bude  14 dnu  karantena , odletet se  da  pochopitelne  drive ,ma se o tom  informovat

0 Citovat

Abychom v tom uvolňování měli pořádek, Maďarsko na září zavírá hranice pro všechny cizince.

https://www.novinky.cz/zahranicn...e-40334721

0 Citovat

Už ma celý tento cirkus unavuje.

Tuším by bolo najlepšie keby sa opäť všetky hranice pozatvárali aspoň na rok a bude pokoj. Celá táto šaškáreň s testami a karanténami je len vyťahovanie peňazí od ľudí.

Ten vírus musí byť veľmi prešibaný... do 31.8. si v klude odpočíva, a od 1.9. zase začne vyčíňať.

0 Citovat

Zavírání hranic je cirkus úplně stejnej. Dává mi smysl, když EU postupuje jednotně a zavře teda hranice po obvodu, ale tohle zavírání hranic jednotlivých států v momentě, kdy je tolik lidí denně překračuje, nebo tohle věčný blikání semaforama je pakárna k ničemu

0 Citovat

Navíc semafor nemá jen červenou a zelenou 😁

0 Citovat

Michal napsal(a):

Abychom v tom uvolňování měli pořádek, Maďarsko na září zavírá hranice pro všechny cizince.

https://www.novinky.cz/zahranicn...e-40334721

Tak  to jsem zvedavy   mam  Prahu  pres  Budapest  pristi tyden   od  Rynairu  jeste  nic  neprislo ...

Co je  humanitarni  tranzit  ?   

0 Citovat

Na prahu cez budapest zabudni.

0 Citovat

Tady už nejde ani o cestování, ale to, jak snadno se v Evropě zříkáme svých základních občanských práv. Docela dost děsivé.

0 Citovat

To jo a ještě je to adorováno

0 Citovat

Nejen v Evropě. Třeba taková Austrálie a Nový Zéland jsou ještě vynalézavější. Ale vzhledem k australskému firewallu, který zdatně sekunduje tomu čínskému, nejsem až tak překvapený...

0 Citovat

Sedim si tak na večeři v Maďarsku a mudruju jestli mě ubytuji i po 1.9 nebo deportuji na hranice🤔Už toho začíná byt nějak příliš ,to je politika a ekoterorismu dohromady-teď doma,s nikým se nestýkej ...jsem zvědavá zítra na demonstrace v Berlíně 

0 Citovat

No jen pockej   az  ti  daji  vyter v krku  jako se daval  kdysi  na vojne  ,nebo  ti  zacnou  stourat   stetkou   v nose   

Uz  jsem  ty  hlupaky  vzdal   ,ted  uz jsem  jen zvedavy  jestli   ty lety  do a z  Madarska  zrusi  . nebo  poleti  s par Madarama    

0 Citovat

A kdo mi dá výtěr ? Pro nás se semafor nezměnil ,vrátit se mohu bez omezení .

0