PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

eremi , vysvetli mi ,za co bych mel dostat pokutu , jasne se tam pise ze musim vyplnit formular , ten popravde vyplnim , pak se pise ,ze se mam dostavit do 7 dnu  na test ,, a pokud se nedostavim ,tak me neco naridi ..co neni specifikovne ,,test , karantenu ...fajn at mi ji naridi, nebo i ten test ,, ovsem v te dobe uz nebudu na uzemi CR  ,,,a irsky neuznaji  a karantenu mam pak v Irsku  po priletu... takze podle me neprustrelne , navic  pokud me vyzvou na adresu  ktera  bude ve formulari  a jina tam byt nemuze ,protoze  je to moje oficialni adresa uvedena v OP 

Ale muzes byt v klidu  ,je to ciste teoreticky  ..kdybych skutecne  neodkladne potreboval letet do CR tak to takto udelam,... ale jinak klidne pockam az prestane platit nouzovy stav  a tim se to stane neplatne 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jinak ,ne na kazdem letisti se neco zapisuje elektronicky  napriklad v Irsku  pri odletu ti pas kontroluji az pri vstupu do letadla a pri priletu  treba do Corku  to obas kontroluji jen vizualne  .aspon tedy ty s irskym pasem .takze vlastne jedine podchyceni cesty je v seznamu cestujicich  a ten Ryanair nikomu zdelovat nebude 

myslim, ze Ryanair to oznamuje uradom. Ani v USA nemas kontrolu pri odlete, no na internete si lahko mozes najst informaciu o tom kedy si opustil krajinu.

0 Citovat

Tak v  USA jsou vselijake predpisy jine  nez v Evrope  ze by seznam cestujicich kazdeho letu low cost  byl nekde jinde  evidovany  nez u dane letecke spolecnosti  dost pochybuju .asi bude  predpis jak dlouho takovy dokument musi uschovavat  a za jakych podminek a komu muze info zdelit , protoze to uz je nakladani z osobnimi udaji 

0 Citovat

Co nechápeš na tom, že pokutu můžeš dostat za nesplnění povinnosti? Nesplníš povinnost nařízenou hygienou nebo mimořádným opatřením vlády, je úplně jedno, že už tady v té době nebudeš, však jsem psal, že by se ti mohla prodražit až ta příští cesta po tom porušení. Pak by jsi už mohl lítat tak leda na ty Kanáry a přestal by jsi nás oblažovat svými příspěvky jak je to tady hrozné :)

Vždycky mě baví jak se z tebe stane ohromný právník amatér, ale vše založené jen na tom, co si myslíš, bez jakýchkoliv faktů nebo aspoň snahy si nějaké zjistit :)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Co nechápeš na tom, že pokutu můžeš dostat za nesplnění povinnosti? Nesplníš povinnost nařízenou hygienou nebo mimořádným opatřením vlády, je úplně jedno, že už tady v té době nebudeš, však jsem psal, že by se ti mohla prodražit až ta příští cesta po tom porušení. Pak by jsi už mohl lítat tak leda na ty Kanáry a přestal by jsi nás oblažovat svými příspěvky jak je to tady hrozné :)

To pouze za předpokladu, že příslušníci SNB obsadí všechny hraniční přechody ČR a nepřetržitě budou kontrolovat všechny osoby na vstupu i výstupu. To tedy, vzhledem ke kapacitám, nepředpokládám, takže evidovat se bude na letištích a možná nejdůležitějších přechodech. Jak uhlídají ten zbytek (= 99 %) fakt netuším. 

Ale zato poměrně přesně vím, že jestli ještě nějakou dobu budou lidi srát s podobnými úchylkami (= nesmím do Zgorzelce do Carrefouru na nákup, nesmím na lyžích do Altenbergu...), tak jim lidi přestanou dodržovat úplně všechno. 

 

0 Citovat

Jak jsem psal, bavím se konkrétně tady o našem vyjebávači - přílet mimo Schengen, tady bude kontrola velmi snadná - v případě zájmu to jakkoliv řešit. Jinak jsem taky psal, že chápu naštvání lidí, kteří ze dne na den nebudou moct cestovat někam, kam den předtím mohli a to bez toho, že by se změnilo cokoliv kromě byrokratického rozhodnutí.

Osobně jsem byl jen v září a říjnu 4x v Polsku na 3 a víc dní, kdy jsem tam v říjnu 2x jel jen proto, že tam byly otevřené hotely a služby (jako náhrada za pobyt v ČR) a utratil jsem tam celkem slušné peníze, které bych jinak rád utratil v ČR a podpořil naše podnikatele, ale prostě nemůžu.

0 Citovat

eremi ja sice chapu ,ze musis mit vzdycky pravdu ,ale najdi mi nekde neco o pokute  v teto souvislosti 

.....krajským hygienickým stanicím, aby u osob, které oznámí vstup na území České republiky
podle bodu I.2., a ani do 7 dnů od vstupu na území České republiky nepředložily místně
příslušné krajské hygienické stanici výsledek RT-PCR testu na přítomnost SARS-CoV-2
z území České republiky, rozhodly o nezbytných karanténních opatřeních.....

Pokracuje to pak dal ,ale nikde neni zminka o tom, ze kdyz nedlozim test do vyse uvedenych 7 dnu ,ze mi za to nesplneni mohou udelit pokutu , tam se jasne pise ,ze hygienicka stanice ma rozhodnout o nezbytnych opatreni    a to muze byt  napriklad narizeni testu, izolace  a podobne  ,pokuta by mohla  nastat az po nesplneni narizeneho opatrani 

A nemusim se schovavat  ani za irske obcanstvi ani za dva pasy ,ani za to ,ze mam v CR jen uredni adresu bydliste , proste jsem se nenechal otestovat  a do 7 dnu nepredlozil test , nijak nepopiram  ,ze mi  ho mohou naridit a  teprve za nesplneni by me mohli pokutovat,  ale ne za to, ze jsem ho neudelal do 7 dnu  a to uz nepolemizuju s tim , ze neni mou povinnosti  mit vzdaleny pristup ,nakonec nemusim umet  pc a internet pouzivat,,,,pak me musi  byt umozneno vyplnit klasicky papirovy folmular primo na hranicich  dokonce muzu byt i negramotny -))

 

0 Citovat

Chápu, že je nad tvé mentální kapacity pochopit, že ta povinnost je podrobit  se testu do 5 dnů po příjezdu. Druhou povinností je předložit ten test do 7 dnů. Nesplníš ani jednu z nich, nic na tom nemění to, že po 7 dnech odjedeš, takže pokud budou chtít, tak ti prostě flastr dají. Druhá věc je, že se s takovým pitomcem určitě při tom všem co se děje asi nikdo otravovat nebude.

A už vůbec nepředpokládám, že pochopíš, že sankce za porušení povinností jsou zakotveny v příslušné části konkrétního zákon, který by sis musel přečíst.

A s tou negramotností, to by ti mohlo jít :)

0 Citovat

mikir napsal(a):

Tak v  USA jsou vselijake predpisy jine  nez v Evrope  ze by seznam cestujicich kazdeho letu low cost  byl nekde jinde  evidovany  nez u dane letecke spolecnosti  dost pochybuju .asi bude  predpis jak dlouho takovy dokument musi uschovavat  a za jakych podminek a komu muze info zdelit , protoze to uz je nakladani z osobnimi udaji 

Něco bych ti na to napsal, ale moje podepsána mlčenlivost mi to zakazuje 😬 Takže dle předešlé věty si z toho vyvoď něco 😉

0 Citovat

Zase mikirovi ničíš jeho představy o světě a když on si něco myslí, tak je to pro něj fakt - teda za předpokladu, že z tvé první věty bude schopen něco vyvodit, případně co to bude :))))

0 Citovat

Mikire, svěřil ses někdy se svými myšlenkovými pochody nějakému rodilému Irovi? Fakt by mě zajímalo, jestli pochopil o co ti vlastně jde...

0 Citovat

Ja se musim smat jak to eremi vzdycky  umi prekroutit ve svuj prospech  ,ja jsem v tom dalsim nenapsal ze odjedu po 7 dnech ,ale ze me mohou tresat az  za to druhe narizeni , ze v tom prvnim  je jen to, ze se mam testu podrobit do 5 dnu po nahlaseni prijezdu  a i kdyz by teda byla mozna pokuta  ,tak to zase hrave obejdu to nahlaseni at uz priletem z Schengenu  ,nebo jen tim ,ze jsem to odeslal a email jim asi neprisel  to se da zaridit ,ze ho v odeslanych budu mit ale v prichozich ho oni mit nebudou  a jinak skoda  jak to je s tim seznamem ze to Roiman nemuze rict  ale chapu  a neprel jsem se ,ze aerolinky nedavaji ty seznamy nikomu  ,jen to asi nebudou obycejne urady .ale presne urceny okruh opravnenych , nebo na jejich vyzadani   ,stejne jako pak zadrzi hledanou osobu  na hranicich ,ale kdo by me asi tak heledal ? )) A dalsi moznost prilet do sousedniho statu  a pak cesta pozemni cestou  

No ale to je jen takova polemika ,ac jsem Ir tak porad jsem povahou Moravak a ten si umi poradit se vsim ,kdyz mu panstvo neco narizuje ,nakonec 41 let jsem tam zil ...ze 22 let hajim uz jine barvy  to na veci nic nemeni  Kazdy hrdy Ir je proste palicaty -)))

Na vanoce se otevre cela Evropa cisla ,necisla a bude klid  

 

0 Citovat

Mikire chápeš, že tím, že výsledek do těch 7 dnů nepředložíš, tak jsi automaticky v 10 denní karanténě a za její porušení ti tu sankci mohou dát klidně i v plné výši? A ten tvůj dojem, že kromě Ryanairu nikdo neví, že jsi odcestoval....to snad opravdu bude lepší nekomentovat. 

0 Citovat

Mikire ty jsi opravdu hlupacek. Přečti si po sobě bod 5) toho svého geniálního vytvoru a vykládej mi něco o prekrucovani,když to prekroutis ty 3x dokola a ještě obalis hromadou sracek o tom,jak vymyslis jak s tim vydrbat. K tomu jen poznámka ty genie, určitě bude ohromnej problém ověřit jestli jsi ten test absolvoval nebo ne na testovacím místě.

Nejsi zadnej Ir, jsi jen vychcanej Čech,kterej se přiživuje na irském systému tak dlouho,že ti už dali občanství.Ty už totiž nejsi pořádně nic,sice se pořád chlubis tím,že jsi Ir,ale tím jsi jen podle pasu a na Čechy pořád nadávás,pas vytahnes jen kdyz se ti to hodi, ale jsem přesvědčen,že mnoho Čechů by se k tobě taky nijak nehlásilo.

0 Citovat

DimikUK, eremi a další: Divím se, že na něj vůbec reagujete. Mikir umí jen žvásty :-)

0 Citovat

Jsem doma v karanténě, nudím se a opět jsem nevydržel nereagovat :)))

0 Citovat

trochu pozitivity v tych srackach.

vycucane z dokumentu MZ:

S účinností ode dne 9. listopadu 2020 od 00:00 hod. se

I. nařizuje 2.

všem osobám, které pobývaly déle než 12 hodin v posledních 14 dnech ...

tzn. zostavaju jednodnovky do Polska a Drazdan. ja to budem moct otocit do BA za segrou, az budu na SK hraniciach AG testy a nejaky magor sa moze na otocku preletiet z Viedne :)

0 Citovat

Tak od 15.11. na to prechadza aj SR, takze je docestovane.

0 Citovat

Co že tak najednou? Vždyť ten slit od EK tu je už od léta? Tomu taky odpovídají ta čísla v něm.

0 Citovat

Tiskovka ted na CT24

0 Citovat

mato napsal(a):

trochu pozitivity v tych srackach.

vycucane z dokumentu MZ:

S účinností ode dne 9. listopadu 2020 od 00:00 hod. se

I. nařizuje 2.

všem osobám, které pobývaly déle než 12 hodin v posledních 14 dnech ...

tzn. zostavaju jednodnovky do Polska a Drazdan. ja to budem moct otocit do BA za segrou, az budu na SK hraniciach AG testy a nejaky magor sa moze na otocku preletiet z Viedne :)

Naprostý paskvil. Protože podle I. nařizuje 2. toto teoreticky platí i pro všechny občany České republiky, kteří v posledních 14 dnech odcestovali mimo naše území. Naštěstí to takto asi nebude nikdo vykládat, ale napsaný je to debilně. 

0 Citovat

Jaký je rozdíl mezi oranžovým a červeným státem? Píšou, že u oranžových se dá cestovat volně, ale s testem a z červených jen s testem. Tak to je snad to samé? 

0 Citovat

Na tiskovce midistr tvrdil, že z oranžového se dá bez testu, ale cizinci z nich (bez trvalého pobytu tady) musí mít test.

0 Citovat

mato napsal(a):

trochu pozitivity v tych srackach.

vycucane z dokumentu MZ:

S účinností ode dne 9. listopadu 2020 od 00:00 hod. se

I. nařizuje 2.

všem osobám, které pobývaly déle než 12 hodin v posledních 14 dnech ...

tzn. zostavaju jednodnovky do Polska a Drazdan. ja to budem moct otocit do BA za segrou, az budu na SK hraniciach AG testy a nejaky magor sa moze na otocku preletiet z Viedne :)

A ještě zůstává tranzit via Germanistán. Takže si asi dám pár dní v Lucembursku. Co tak pozoruji, tak poslední normální země, kde by vše mělo fungovat (bydlení, restaurace apod.). 

0 Citovat

treba verit, ze cisla zacnu klesat a opat sa vsetko zazelena :)

0