UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil před 6 lety Coinneach ve fóru Co se nevešlo

Tranzit ven ano, ale na příjezdu to bude zase to samé, protože ten seznam povolených zemí je strašně malý (18 zemí).

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tranzit ven ano, ale na příjezdu to bude zase to samé, protože ten seznam povolených zemí je strašně malý (18 zemí).

Jo s tím už jsem se smířil. Doba žádá oběti (finanční...).

0 Citovat

Co znamená nová cestovatelská mapa pro lety z Vídně? Když cestuju z Vídně do Švédska potřebuju při návratu do ČR test? Nebo se tranzit "schová" pod těch 12 hodin?

0 Citovat

Super mapa, ještě včera nebo předevčírem jsem viděl mapu, kde byla Madeira oddělená a byla oranžová, teď už tam je jen celé Portugalsko, opravdu super práce! :(

0 Citovat

Patrik Černý napsal(a):

Super mapa, ještě včera nebo předevčírem jsem viděl mapu, kde byla Madeira oddělená a byla oranžová, teď už tam je jen celé Portugalsko, opravdu super práce! :(

presne, stejne tak byly Kanary oranzove narozdil od Spanelska.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Na tiskovce midistr tvrdil, že z oranžového se dá bez testu, ale cizinci z nich (bez trvalého pobytu tady) musí mít test.

ktory dusevny malorolnik toto vypustil z papule? dokument predsa o nicom takom nehovori. 

treba tyzden sediet na riti, kym sa verchuska jakztakz zhodne na interpretacii. v momentalnej situacii je z toho chuj kazdy.

0 Citovat

Všude se píše, že je povinný test po návratu, ale z opatření chápu, že je pořád možnost se nenechat testovat a zůstat v karanténě:

https://www.mzcr.cz/wp-content/u...volani.pdf

screenshot-2020-11-04-17-40-10-133-com-google-android-apps-docs.jpg

0 Citovat

mato napsal(a):

[citace="Michal"]

Na tiskovce midistr tvrdil, že z oranžového se dá bez testu, ale cizinci z nich (bez trvalého pobytu tady) musí mít test.

ktory dusevny malorolnik toto vypustil z papule? dokument predsa o nicom takom nehovori. 

treba tyzden sediet na riti, kym sa verchuska jakztakz zhodne na interpretacii. v momentalnej situacii je z toho chuj kazdy.

[/citace]Tady to povídal: https://www.ceskatelevize.cz/ivy...1058321104

EDIT: čas 2:15

0 Citovat

A tu mapu vidíte kde? Zdá se, že ke mně nějak nedorazila.

0 Citovat

Semafor máš přebraný např. tady: https://www.novinky.cz/domaci/cl...e-40341301 nebo https://zpravy.aktualne.cz/domac...47ab5f122/

Nebo je na chvíli vidět při té tiskovce, ačkoli je z části překrytý grafikou.

0 Citovat

Česká republika je také červená. Pokud to budou všechny státy dodržovat, tak od pondělí nemůžeme nikam. Maximálně na krátký výlet o délce do 12 hodin. Rozumím tomu správně?

0 Citovat

Coinneach napsal(a):

Česká republika je také červená. Pokud to budou všechny státy dodržovat, tak od pondělí nemůžeme nikam. Maximálně na krátký výlet o délce do 12 hodin. Rozumím tomu správně?

IMHO to všechny státy nemají  ani zdaleka sjednocené. 

0 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

[citace="Coinneach"]

IMHO to všechny státy nemají  ani zdaleka sjednocené. 

Já to chápal tak, že je to jednotný evropský systém.

0 Citovat

Michal napsal(a):

ídal: https://www.ceskatelevize.cz/ivy...1058321104

EDIT: čas 2:15

diky za dohladanie :)

kazdopadne tam Petricek nepovedal, ze bez testu len obcania alebo cudzinci s TP. povedal "dlouhodobi pracovnici, napr. sezonni zamestnance".

imho cudzinci s preukazatelnym dlhodobym vztahom k CR (zdravotny preukaz, PP ...) budu na tom rovnako.

0 Citovat

Asi si budu muset zkalibrovat monitor. Nebo jsem možná barvoslepý. Různí soudruzi ve sdělovacích prostředcích píšou a mluví o oranžové a červené, ale mě se na tom šíleném semaforu místo oranžové zobrazuje okrová (nebo snad tmavší žlutá) - do oranžové to má opravdu daleko. Na (ne)možnosti cestovat to bohužel nic nemění :-(.

0 Citovat

@Michal: dík. Nicméně očekával bych, že ty země budou někde explicitně vyjmenovány a ne jen namalovány na mapě, kde snad ani nejsou všechny rozpoznatelné. A co ta výjimka pro Kanáry a Baleáry, platí - neplatí? bude - nebude platit?

0 Citovat

Ciste hypoteticka otazka - jak nekdo pozna, ze jsem pricestoval do CR pres Viden (prilet do Vidne a odjezd vlakem do CR) napr. ze Svedska a ne treba ze Spanelska? Krome nejakyho cestnyho prohlaseni je toto preci vicemene nedohledatelny, ne? Navic kdyz prijezdovy formular se (asi?) vyzaduje jen z cervenych zemi... 

0 Citovat

@mirjur... výjimka už bohužel neplatí = Ministr Tomáš Petříček na tiskové konferenci odpověděl i na náš dotaz týkající se regionálního členění semaforu (např. návraty z Azorských ostrovů, Kanárských ostrovů, Madeiry či Mallorcy). „Momentálně se zatím řeší jednotný evropský semafor na národní bázi, s regionálním přístupem se počítá až do budoucna,“ uvedl. 

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@Michal: dík. Nicméně očekával bych, že ty země budou někde explicitně vyjmenovány a ne jen namalovány na mapě, kde snad ani nejsou všechny rozpoznatelné. A co ta výjimka pro Kanáry a Baleáry, platí - neplatí? bude - nebude platit?

Ten seznam jsem už dneska někde viděl z oficiálního zdroje a je tam jen nějakých 18 zemi bez Kanárských ostrovů a Baleár.

0 Citovat

Oficiální seznam zemí je na webu MZČR:

https://www.mzcr.cz/wp-content/u....-2020.pdf

0 Citovat

Evropa je relativně malý kousek světa, kde si všichni hrajeme na demokracii a vzájemnou spolupráci. Evropa je celá červená. Fajn. Evropa by mela mít vzájemně otevřené hranice, jako tomu bylo v době předcovidové. Nic jiného nedává smysl. 

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Evropa je relativně malý kousek světa, kde si všichni hrajeme na demokracii a vzájemnou spolupráci. Evropa je celá červená. Fajn. Evropa by mela mít vzájemně otevřené hranice, jako tomu bylo v době předcovidové. Nic jiného nedává smysl. 

Tato úvaha by byla správná, pokud by červená byla jako červená. Česko má teď denní průměr nových onemocnění 753/100 tis. obyvatel a 7 dní. Třeba UK má 205, Itálie 323. Takže rozdíly jsou propastné.

0 Citovat

presne, v Cesku opat lamete rekordy, a v takych cervenych krajinach ako Irsko, Belgicko alebo Holandsko sa to aspon znovu stabilizuje, tak urcite nepotrebuju prichod 10 eurovych letenkarov, ktori za kazdu cenu musia niekam ist. 

0 Citovat

Ano rozdily propastne jsou ,ale nikde neni  jistota , ze kde je mene nakazenych  ,ze se clovek nenakazi  a sjednotil se semafor ,ale opatreni ma kazdy stat jine , napriklad v Irsku rouska venku byt nemusi, v mnohych statech musi ,  taky je ruzny pocet  testovanych  a asi bude i ruzny pocet  nepresnych testu ,cislum v ruznych zemich taky nelze verit  

Testy jsou jen prostredek jak z lidi podojit penize a jak docilit aby lidi necestovali  a pritom to nebylo napadnutelne  Naprosto souhlasim s Mandarinkou  

Toniku to neni o tom,  za kazdou cenu nekam letet ,ale je plno lidi ja k nim taky partrim ,kdy jsem mel moznost navstivit rodinu kdy me napadlo , ted to pujde jen kdyz  po priletu do CR  absolvuju test .. tady v Irsku  zatim test nemusim ,ale musim byt 14 dnu v karantene 

Takze pokud bych se treba rozhodl letet hned po skonceni karanteny  , tak z domu  na letiste pojedu autem ,pripadne busem  kde bude obsazenost dle narizeni  25 %  navic  musim mit rousku , pak temer prazdne letiste . let opet v rousce  v poloprazdnem letadle  a pak cesta opet v rousce  k rodine .. ta pravdepodobnost nakazy  je vlastne mensi , nez  kdyz si  v CR  nebo i tady zajdu nakoupit do Lidlu 

Na 12 hodin do Polska nebo Nemecka muzu bez testu  ale cestu mezi Irskem a CR nemuzu bez testu absolvovat  i kdyz nebude trvat 12 hodin  a nedavaji mi ani moznost karanteny , Kamiony jezdi po cele Evrope . Papalasi cestuji neomezene ,sportovci sice vetsinou maji testy predepsane ,ale rovnez cestuji  a po absolvovani testu je stejne za chvili  test neprukazny ... Takove ty  narizeni  kdy musim jit na test po priletu do 5 dnu  to uz je na palici ,,,

A ted klidne do me .... 

0 Citovat

Tak stačí letět do nějaké okolní země a do ČR přijet po zemi. Na zemi nejspíš kontroly nebudou a i kdyby, dá se říct, že tam byl člověk jen 12 hodin, případně že přiletěl ze Skandinávie/Pobaltí, což jsou oranžové země a test z nich není potřeba. Takhle nesmyslné a absurdní nařízení bych bez výčitek obešel.

0