PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

Zdravím z výstavy 🤟 Musel jsem soudruha Blatného ještě potěšit.


img-20201223-172644.jpg

0 Citovat

Jsi rebel

0 Citovat

A ještě se praskl přes kapsu

0 Citovat


jez.jpg

0 Citovat

Vlak drazdany - praha bez hranicnej kontroly a bez testu.

Be positive and travel :)

0 Citovat

CH aktuálně:
Hranice DE/CH namátkové kontroly na vstupu do CH, zpět nic. Hranice CH/F nikde nikdo (vše po silnici). 
V CH hotely jedou, obchody jen někde nějaké. Basilej jako po morové ráně, složitě nalezeno jen jen okénko s kávou. Jinde lepší.

0 Citovat

V Curychu jeli foodcourty, zadne omezeni na pocet stolu, jen je mezi nimi plexisklo, obchody nektere zavrene

0 Citovat

Juzny cesko slovensky vlakovy koridor bez kontroly

0 Citovat

Aktualni info: vlak EC z ČR do Berlina v pohode bez jakychkoliv covidovych kontrol ci problemu, prijemna cesta.

0 Citovat

Letiste Schönefeld v Berline poloprazdne, vylidnene, mrtve

0 Citovat

Přistání v Krakově, absolutně bez kontrol, žádné zdržení, volný průchod k vlaku, busu, autu. V Krakově něco takového jako lockodown neexistuje, všude plno lidí.

0 Citovat

Sorry jako, kam to dospělo, že každé samozřejmé překročení hranic se tu hlásí jako wow. To je fakt v EU z podstaty fungování normální a žádné kontroly nebo postihy nejsou. 

0 Citovat

Já si nemyslím, že se to hlásí jako wow, spíš je to informace a povzbuzení pro ty, kteří z toho mají určité obavy, třeba pod vlivem médií, z nezkušenosti... ale ano, kam to dospělo - to je pravda.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Přistání v Krakově, absolutně bez kontrol, žádné zdržení, volný průchod k vlaku, busu, autu. V Krakově něco takového jako lockodown neexistuje, všude plno lidí.

A odkud byl let do Krakova? Bylo to už po zavedení 10 denní karantény vztahující se na překročení hranic hromadnou dopravou? Díky za info. 

0 Citovat

@Petr Let byl z Lisabonu včera tj 28.12. první den platnosti 10 denní karantény, i samotní Poláci na palubě byli celkem nervózní, jak to bude probíhat.

@danny nevím, kolik jsi toho letos odlítal, ale každé překročení hranic v rámci EU není rozhodně samozřejmé... konkrétně s tím Polskem na stránkách MZV strašili, že ta karanténa bude asi platit i pro tranzit ... Tak se třeba Mikr nemusí strachovat letět do Katowic.

0 Citovat

vlak bratislava - vieden ziadna kontrola

okres ga,sc,ba len radarova kontrola :)

0 Citovat

vlak rakusko - nemecko taktiez bez kontrol

to vypada, ze asi zacnem jazdit vlakom :)

0 Citovat

Aktualni hlaska z letiste Berlin pred odletem do Dublinu ,prijezd vlakem z Praha ,krome kontroly jizdenek zadne otravovani  s nicim, ani ve vlaku, ani v Berline ,S bahn na letiste ,nikdo nic nekontroluje ani tady ,hladky pruchod na gate  ,tak ted jeste Dublin ,ale ten jejich formular na karantenu mam vyplneny, tak by to melo byt  v pohode a doufam,ze stihnu bus do Corku  Dam pak jeste hlasku, v Irsku je momntalne lockdown do konce ledna  pohyb 5 km z domu , ale vyjimky a busy obsazenost  max 25 %  vypada to ze bude plnejsi letadlo Irove se vraceji z vanoc -)

0 Citovat

Katowice me zajimaji ,ale ty prilety z Irska jsou tam dost pozde a na vlak to nesedi tak radeji  Nemecko  uvidime jeste me zajimaji Madari porad mam tu letenku za euro ,ale udajne koridor na letiste jen autem ,zpet se vlakem pry da ,,,tak nevim to budu zjistovat az po 14 dnech karanteny 

0 Citovat

Cesta do Vídně na letiště, chtěli vidět OP či pas a ptali se kam jedem, jinak v pohodě, zdržení asi 3min, ale brali každý auto, my jeli v noci, takže bez kolon. 

0 Citovat

Tak i ten Dublin bez nejakeho prudeni jen mrknul do pasu a jestli sedi jmeno  na formulari  a vic to nikoho nezajimalo , na tom formulari  on line uz je jen zeme  a odletove a priletove letiste  a adresa kde budu 14 dnu pripadne datum kdy s te adresy odjedu pkud nebudu 14 dnu , porad jsou i papirove folmure na letisti v Dublinu nez se prijde na pasovku , Bus z letiste taky jede ,takze neni problem se presunout kamkoliv po Irsku  Takze cesta  v pohode ,az na zdlouhave strikani kridel  v Berline a zdlouhavy presun na odletovou ranway  takze nakonec zpozdeni asi 10 minut coz me stalo cekani na dalsi autobus z Dublinu do Corku 

0 Citovat

mikir napsal(a): ,az na zdlouhave strikani kridel

Napiš O'Learymu, ať se na to příště vykašlou, že ty jako irský nezaměstnaný hrozně spěcháš. Tvl.

0 Citovat

Tak oni chtějí Mikirovi, jako ambasadorovi FR vypucovat letadlo, aby letěl čistým a on držkuje:-))

0 Citovat

To prece nebyla vina FR ale pomaleho Berlina , letadlo bylo pripraveno k odletu na cas  .ale pak 30 minut  strikani kridel jednim strojem misto aby meli ke kazdemu kridlu stroj, aby nemuseli prejizdet  a popojet na strikani se dalo uz drive a tim ze v Berline odlita FR z terminalu 5 je dlouhy dojezd na odletovou ranway Nakonec sice pri pristani jen 5 minut zpozdeni ale zase Dublin pristavil jen jedny schudky vpredu .

Normalme maji nastaveny v letovem radu casy oproti skutecnosti  tak o 10-20 minut drive  ,coz je jejich zazrak 90% letu na cas  takze se tam tyhle ukony a dalsi zpozdeni vetsinou skryjou ,nakonec taky nebylo zpozdeni 40 minut ,ale jen 10...coz mi ovsem prave chybelo...

0 Citovat

Mikire, jak to vypadá v Berlíně na letišti? Je aspoň něco otevřený, nebo všechny restaurace a obchody zavřený?

0