PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

Uvolnovani ? Ja bych to nazval znevazovani soudu a to je podle meho trestne 

https://www.novinky.cz/domaci/cl....seznam.cz

0 Citovat

Skoro mám pocit, že někteří soudci by potřebovali občas znevážit, třeba klackem.

0 Citovat

Vypadá to, že v Gruzii budou zrušené Green pasy, tedy zpříjemnění cestování...

https://agenda.ge/en/news/2022/2...93Zmf7A4YE

0 Citovat

To zni super, jako ze by Gruzii nemusel nekdo predkladat covid pass s qr kodem :) To uz nejaky patek byse vydrzelo, jen kdyby to vyslo nez aby zacali zase nekde utahovat :( 

0 Citovat

Zdravím, mám dotaz - mám 2 dávky očkování (červenec) a chystám se na několik měsíců cestovat do Jížní Ameriky a Asie. Myslíte si že je potřeba 3. dávka očkování, nebo to zatím země nevyžadují. nechtěl bych, aby se mi stalo, že mě kvůli tomu někam nepustí, ale zároveň se nechci očkovat zbytečně. Od 2. dávky mám teď 7 měsíců, tak zvažuju, zda to má smysl, když už se teď spíše rozvolňuje.

0 Citovat

To je otázka pro věštce. Osobně bych si v takové situaci plánoval překročení hranic s malým předstihem. Jižní Ameriky bych se nebál, tam je většina zemí rozumných. A je tam toho víc k vidění (i když pro plážové typy je lepší Asie). Do Asie bych na cestování přes více zemí v následujících měsících rozhodně nejel nebo jedině až v případě uvolnění podmínek v zemích, kam bych jel.

0 Citovat

Seb napsal(a):

... se nechci očkovat zbytečně .... zda to má smysl, když už se teď spíše rozvolňuje.

to přesně vystihuje, k čemu je to očkování dobré a proč se většina lidí nechává očkovat :-)

nech si píchnout i tu třetí a máš klid... to už je jedno, jestli v sobě máš dvě nebo tři, ne?

1 Citovat

To není jedno. Každá další mRNA vakcína se může v budoucnu projevit negativně (a jiná než mRNA zatím pro přeočkování nelze u nás použít). Náš asi nejlepší odborník na vývoj vakcín Jaroslav Turánek to popisuje zde:

https://www-kupredudominulosti-c...-system%2F

Myslím, že po přečtení nebo poslechnutí tohoto už nikdo mladší nebude uvažovat o aplikaci mRNA vakcíny (ale u starých a nemocných už je to jedno a tyto vakcíny i přes uvedená rizika mají své výhody).

2 Citovat

Libore a jaky mas nazor na Novawax Valek rika ze by to mohlo zajimat neockovane Uprime ja v tom vidim zase jen kseft Ti co se nedali ockovat se asi uz nedaji a tak se snazi presvedcit na neco co nema mit podstatu v mRNA ale zase to ma organismus  stimulovat na boj s Covidem tudiz zrejme do tela opet neco co ma vyvolat reakci clovek dostanes

Ale treba Irsko bude 2 davky uznavat ,zrejme i CR ne ze bych se chtel tim naockovat porad spoleham ze testy zrusi 

0 Citovat

Novavax je na jiném principu - zmodernizovaném tradičním. Valneva bude na úplně tradičním. Jednu z těchto si jako booster klidně koncem léta (při nutnosti z nějakého důvodu i dřív) nechám dát, pokud to bude mít smysl tj. covid se bude stále někde ve světě šířit a bude pravděpodobné, že na podzim bude ve větší míře i v Evropě spolu s komplikacemi pro neočkované i nepřeočkované. Zatím ale není schválený jako booster, i když studie na to min. 1 je (myslím, že po vektorových vakcínách, což mám já, měl výborné výsledky, ale po Pfizeru horší).

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

To není jedno. Každá další mRNA vakcína se může v budoucnu projevit negativně (a jiná než mRNA zatím pro přeočkování nelze u nás použít).

To jo, ale přijde mi, že už není vcelku zásadní rozdíl v riziku, když máš v sobě 2 nebo 3 mrny... ale nejsem odborník :-) Jo, pokud by ty první 2 byly naprosto neškodné, tak je na zvážení, jestli si dát třetí nebezpečnou.

0 Citovat

Negativní účinky se mohou projevit až za mnoho let. To není tak, že by 2 byly neškodné a třetí nebezpečná. Spíš bych to přirovnal k tomu, že někdo se bude cpát uzeninami 5 let a vydrží to v pohodě a u někoho se to projeví negativně během pár let. U jiného se to projeví negativně až po 10 letech, takže kdyby s tím přestal po pěti, bude v pohodě.

0 Citovat

Libor_S    No prave ze na ten Novavax (Nuvaxovid) je mozne od 1.2. do Irska cestovat  zverejneno na http://www.gov.ie  tudiz neni treba test ani zadne jine ockovani  Jenze ktere dalsi zeme to uznavaji ? Pokud by to uznavaly vsechny staty  tak by to treba bylo i k zvazeni  jestli budou trvat pozadavky  na test 

Pochopitelne dulezita je i delka platnosti takoveho ockovani  Jestli treba jen pul roku jako prodelany covid , tak to zas az tak zajimave neni i kdyz to par tisic muze  usetrit 

Stejne verim stale vic sve prirozene imunite nez chemii a zatim jsem se pri svem cestovani i mimo Evropu  nenechal nicim ockovat 

1 Citovat

Tak vsechny zeme EU by mely uznavat vakciny, co jsou schvaleny EMA, a i takovy Svycarsko ho uznava, takze Mikire klidne muzes po Novavaxu na Kanary :D

0 Citovat

No tak to jsme viděli na Janssenu, to jednotný uznávání v EU

0 Citovat

@mikir: S největší pravděpodobností to budou v EU uznávat (tam, kde ještě budou něco vyžadovat, ale snad některé země za pár měsíců aspoň dočasně přestanou) stejně jako ostatní 2dávkové vakcíny, což je aktuálně téměř vždy pro cizince vstupující do země 9 měsíců.

0 Citovat

@ Marek Sourak, tak na Kanary snad muzu i bez ockovani a dokonce by mel stacit jen antigen , jde mi spis o zeme  ktere porad vyzaduji  po neockovanych PCR  vcetne toho  ze kdyz si treba tady v Irsku udelam antigen pred odletem do Prahy za 35 euro na letisti  tak musim 5 az 7 den po priletu jit v CR na drahy PCR  On uz i  antigen na letisti za 35 euro je vydridusina 

@ Libor _S   No ono i par mesicu je  dira do rozpoctu,alespon v mem pripade co musm od zacatku testy platit Jasne moje rozhodnuti se nedat naockovat 

0 Citovat

Dobrý večer,

poradili byste, prosím, nějaké aerolinky, které nevyžadují testy při letech do/ze vzdálenějších destinací - hlavně teda z destinace:-)...Zanzibar, Maledivy, Reunion, Mauricius, atd. 

Děkuju 

0 Citovat

Švýcarsko ode dneška zrušilo veškerá opatření kromě roušek ve veřejné dopravě a ve zdravotnických zařízeních. Vstup do země je stejně volný jako před covidem.

2