Máte někde veřejně své cestovatelské deníky? Ukažte :) Jak si je vedete? Zapisujete si jen navštívené státy a místa, či jdete hlouběji a vedete si jednotlivé cesty? Variant, jak si tvořit deník je mnoho. Mám něco už nějaký ten pátek v hlavě a teď díky tomu morousovi byl čas se do toho zakousnout. Ovšem skončil jsem brzy s tím, že vlastně nevím co vše by člověk chtěl ve svém „cestovatelském deníku“. Moje představa byla posunout mapu navštívených států trochu dál, a to jako přehled mých cest . Představte si excel, kde každý řádek je 1 cesta. Ta může obsahovat: navštívené státy termíny cesty navštívená místa (tady nevím jak moc do hloubky jít... dá se to vzít od měst po konkrétní památky i restaurace) název cesty ... ten jsem ale nakonec vyškrtl, protože ho v 90 % suplují jen vypsané státy a zbylých 10 % pojme krátký popisek krátký popisek, abych si lépe vzpomněl o čem cesta byla fotogalerie ... a dál poraďte Za nás samozřejmě napárovat konkrétní cestopisy. Ty měly původně tenhle přehled obstarat, ale ruku na srdce, kdo z nás chce psát elaboráty z každé cesty. Na druhou stranu takový veselý přehled mých cest mi stále nedává spát. Letecké statistiky, tzn. klasické My Flight Diary by mi hodně dávalo smysl, ale to jdeme do hloubky a je to ještě o úroveň víc geek, jak cestopis. Pomozte prosím  :) Jsem v koncích s nápady!  .

Vedeš si cestovatelské statistiky / deník?

Založil ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Máte někde veřejně své cestovatelské deníky? Ukažte :)

Jak si je vedete? Zapisujete si jen navštívené státy a místa, či jdete hlouběji a vedete si jednotlivé cesty?

Variant, jak si tvořit deník je mnoho. Mám něco už nějaký ten pátek v hlavě a teď díky tomu morousovi byl čas se do toho zakousnout. Ovšem skončil jsem brzy s tím, že vlastně nevím co vše by člověk chtěl ve svém „cestovatelském deníku“.

Moje představa byla posunout mapu navštívených států trochu dál, a to jako přehled mých cest .

Představte si excel, kde každý řádek je 1 cesta. Ta může obsahovat:

  • navštívené státy
  • termíny cesty
  • navštívená místa (tady nevím jak moc do hloubky jít... dá se to vzít od měst po konkrétní památky i restaurace)
  • název cesty ... ten jsem ale nakonec vyškrtl, protože ho v 90 % suplují jen vypsané státy a zbylých 10 % pojme krátký popisek
  • krátký popisek, abych si lépe vzpomněl o čem cesta byla
  • fotogalerie
  • ... a dál poraďte

Za nás samozřejmě napárovat konkrétní cestopisy. Ty měly původně tenhle přehled obstarat, ale ruku na srdce, kdo z nás chce psát elaboráty z každé cesty. Na druhou stranu takový veselý přehled mých cest mi stále nedává spát.

Letecké statistiky, tzn. klasické My Flight Diary by mi hodně dávalo smysl, ale to jdeme do hloubky a je to ještě o úroveň víc geek, jak cestopis.

Pomozte prosím  :) Jsem v koncích s nápady!

0

Pro začátek by stačilo dotáhnout k optimálnímu použití současnou mapu. Navrhuji:

  • Doplnit Kosovo a Palestinu - probarvují se, ale nemají jméno + nejspíš se najde ještě něco
  • Udělat tři kategorie - byl jsem, chystám se (mám už letenky), někdy v budoucnu chci navštívit
  • Při prohlížení umožnit rozbalit celý seznam navštívených zemí - nyní je to např. "+15 dalších zemí", ale už není vidět jaké
  • Změnit pořadí zobrazených zemí v seznamu - na prvním místě uvádět ty nejnovější
  • Umožnit zoomování v mapě

0
1 reakce