Ahoj, Plánujeme ve čtyřech letět z Vídně do Černé Hory. Všem je nám 17 a nevím, zda je v pořádku bez osoby starší 18ti let takto cestovat. Nejde mi ani tak o podmínky leteckých společností, ale spíše o to, jak se na to dívá třeba Černá hora. Případně máte nějaký tip, kde by se tyto informace dali najít, zatím se mi to nedaří. Dík  .

Cestování v 17ti

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj,

Plánujeme ve čtyřech letět z Vídně do Černé Hory. Všem je nám 17 a nevím, zda je v pořádku bez osoby starší 18ti let takto cestovat. Nejde mi ani tak o podmínky leteckých společností, ale spíše o to, jak se na to dívá třeba Černá hora. Případně máte nějaký tip, kde by se tyto informace dali najít, zatím se mi to nedaří. Dík

0

Vpohode.

0 Citovat

Zavolej si klidně na linku MZV, případně vnitra.  Kontakt nalezneš na jejich stránkách.

Btw. závidím. Já poprvé letěl až v 26 letech a celkově začal cestovat dost pozdě :) Přitom je to nejkrásnější hobby, drž se ho.

0 Citovat

Tak už máme koupené letenky. V nejhorším si nás prostě nechají na hranicích. O život nejde :)

0 Citovat

největší problém by mohl být na hotelech a ubytováních..

0 Citovat

Bohužel nikdo vám nic neslíbí,  ale já jsem před 18 navštívil spoustu zemí po EU, Maroko, Rusko (na ambasádu pro vízum musel zákonný zástupce), Kazachstán, Hong Kong... Závisí taky hodně na úředníkovi na imigračním - nic horšího, že vás otočí se stát asi nemůže. Moje cesty naštěstí proběhly všude bez problému, jenom v Maroku v nemocnici se na mne trochu divně koukali, že jsem poměrně mladej. Problém by mohl být se zeměma typu USA, kde na studijním pobytu z toho co jsem pochopil mi nikdo před osmnáctkou žádnej hotel ani nic podobného nesežene.

Přeju hodně štěstí a povedené cesty.

0 Citovat

Cestoval jsem takhle i mladší, i sám a v 17 i mimo Evropu. Ale žádné rizikové země. Nikdy žádný problém. Ani nechápu, proč by měl být, když máš platný pas. Občas dotaz, jestli mám dost peněz a pojištění, jinak v pohodě. 

0 Citovat

V 17 jsem projel celej balkan a absolutně bez problémů. Nikdo nechtěl cokoliv spešl. 

0
7 reakcí