Ahoj, ze stránek MZV pro Itálii jednoznačně vyplývá povinnost registrace pouze pro Sardinii a Apulii, ale pro Sicílii se zmiňuje aplikace Siciliasicura, o které se nepíše, že by byla povinná, ale na internetu jsem našel že ano. Jak to tedy je?  .

Sicílie - povinnost registrace

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Ahoj,

ze stránek MZV pro Itálii jednoznačně vyplývá povinnost registrace pouze pro Sardinii a Apulii, ale pro Sicílii se zmiňuje aplikace Siciliasicura, o které se nepíše, že by byla povinná, ale na internetu jsem našel že ano. Jak to tedy je?


0

Není nutná, letěli jsme před týdnem.

Chtějí jen vyplnit vytištěný formulář by další pak v letadle.

Fyzicky v CTA je nikdo nechtěl

0 Citovat

Jak to vypadalo se zavazadly v letadle, dodržují to italské nařízení, že se nesmí používat prostory nad hlavou a vše jen pod sedačku nebo odbavit do nákladu? Dík 

0 Citovat

Ne.

Tam jsme byli plní cca z 80%  a rozesazovali, kufry ale normálně nahoře.

Zpátky cca 40% posadili nás k sobě a věci opět i v binech.

0 Citovat

Můžu jen poprosit o nějaké info co se týká letu, kontrol na letištích (např. měření teploty, nějaká "pravidla" atd) ? Letíme do Bari, tak ať případně víme, co nás může čekat :)

0 Citovat

Taky by mě zajímalo, jak je to s Bari :)

0 Citovat

Už jsem to psal do více vláken ale shrnu.

Předem na mail přišly dva formuláře na vyplnění (odkud, kam, na jak dlouho,...).

Na samotném letišti (VIE) kromě roušek a stojanů na desinfekci nic.

Během letu(Wizz) zavazadla normálně v binech. Roušky povinně. Na záchod pouštěli. Dostali jsme další papír na vyplnění.

Po příletu v Catanii nikdo žádné papíry nechtěl. Pouze průchod přes termokameru, Na letišti pouze personál a cestující. Taxikáři a shuttle z ubytování museli čekat venku. Uvnitř letiště měla roušku (včetně personálu) větší půlka lidí..

Na let zpět jsme opět obdrželi dvě sady formulářů.

Vstup na letiště pouze 1 dveřmi, velmi dlouhá fronta, jelikož jsme přijeli 15min před zavřením brány tak jsme všechny rychle přeběhli. Sekuriťačka Italům kontrolovala nějaké dokumenty, nás po ukázání BP do VIE normálně pustili dovnitř.

V CTA na odletech žádná desinfekce, pouze roušky.

Během letu zavazadla v binech, další papír.

Ve Vídni nikdo žádný papír nechtěl. Pouze průchod termokamerou + plus namátkově teta odchytávala lidi. Moje prý vypadala že přijela s Paříže. Když jí řekla že ne tak ji pustila dál.


Co se týká Bari tak jediné co vím je, že se musíte registrovat přes online formulář.. Vlákno je o Sicílii a stejně se jedná o zkušenost před dvěma  týdny. Tento pátek může být vše jinak.

Šťastnou cestu.

0
6 reakcí