Ahoj, existuje někde přehled francouzských měst (hlavně na jihu), která nařídila nosit roušky venku a ve kterých lokalitách? Chtěl jsem do Nice, ale s rouškami venku to pro mě nemá smysl. Je jiná možnost, než hledat na webových stránkách konkrétních měst, které jsou často jenom ve francouzštině (nebo jejich anglická verze není kompletní)?  Díky za radu.  .

Roušky ve Francii

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj,

existuje někde přehled francouzských měst (hlavně na jihu), která nařídila nosit roušky venku a ve kterých lokalitách? Chtěl jsem do Nice, ale s rouškami venku to pro mě nemá smysl. Je jiná možnost, než hledat na webových stránkách konkrétních měst, které jsou často jenom ve francouzštině (nebo jejich anglická verze není kompletní)? 

Díky za radu.

0

Ahoj,


Nemyslím si, že existuje oficiálny zoznam. Troška som googlila po francúzsky a tento článok vyzerá byť celkom aktuálny :

https://www.france24.com/fr/2020...C3%A9rieur

Červenou sú mestá, kde sú rúška povinné v niektorých frekventovaných miestach, oranžovou, tie, kde sú povinné na trhoch (vonkajších) a žltou počas veľkých zhromaždení.

Je to všetko samozrejme orientačné a rýchlo sa to mení.

0 Citovat

Nasla jsem tuhle mapu (jsem francouzska) kde jsou znacene mesta s omezenim: 

- zlute: povinnost nosit rouska v ulici (ale jen nektere - vetsina ty pesi, hlavne kde jsou mnoho obchodu)

- modre: rouska povinna vsude po meste

- zelene: rouska povinna na trziste

https://www.francetvinfo.fr/sant...65159.html

 Nice napriklad je oznacene zlute, to znamena rouska (podle me) jen v hlavne pesi tride a turistickych mistech.  Bon voyage :)

0 Citovat

Rúška čoskoro povinné vonku aj v Paríži... Práve sa určuje v ktorých zónach. Bude sa to stále rozširovať na iné mestá podľa mňa 😕


Ja tu tiež žijem, hľadala som na viacerých stránkach médií, ale každá má troška inú mapku 😄

0 Citovat

Ano presne tak, se to zmeni casto a kazdy mesto, kraj to ma jinak. 

0 Citovat

Viac info o ruskach v Paríži, hlavne mapka ulíc, kde sú povinné od pondelka (mali by tam byť aj cedule na mieste samozrejme) :

https://mobile.twitter.com/prefp...ut%3Ablank


0 Citovat

https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus - tady si po vyhledani oblasti zjistite, jestli je v zelene nebo oranzove zone, za me super nastroj

0 Citovat

Momentálne (a už dlhšiu dobu) sú všetky departmenty pevninskeho Francúzska zelené, takže všeobecné pravidlá sú všade rovnaké.

https://www.gouvernement.fr/info...epidemique

To či sa musí nosiť rúško vonku v niektorých mestách, je na rozhodnutí miestnych autorít.


0
7 reakcí