Zdravíčko, řešil někdo z vás v poslední době cestu do Skotska, resp. z Prahy letecky do Edinburghu? Stále tam platí vyplnění dotazníku kvůli Covidu-19, ale v dotazníku byla nepěkná otázka na přidání kontaktu a adresy pro kontaktování na 14 dní pro "self-isolation".  Máme v plánu si vypůjčit auto a projet ostrovy a Highlands, a zabookovat si nějaké ubytko na 14 dní je pro nás nesmysl. Máte s tím někdo zkušenosti nebo víte jak moc toto omezení platí? Díky moc  .

Velká Británie - Skotsko

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Zdravíčko,

řešil někdo z vás v poslední době cestu do Skotska, resp. z Prahy letecky do Edinburghu? Stále tam platí vyplnění dotazníku kvůli Covidu-19, ale v dotazníku byla nepěkná otázka na přidání kontaktu a adresy pro kontaktování na 14 dní pro "self-isolation". 

Máme v plánu si vypůjčit auto a projet ostrovy a Highlands, a zabookovat si nějaké ubytko na 14 dní je pro nás nesmysl.

Máte s tím někdo zkušenosti nebo víte jak moc toto omezení platí? Díky moc

0

Napište adresu prvního ubytování. Pokud by jste museli do self isolation tak se z něj stejně nehnete...

0 Citovat

Děkuju moc za info. V jejich formuláři jsou tyto 2 položky, možná jsem se předtím vyjádřil špatně.

cituji:

the address you’ll be staying at for your first 14 days in the UK

details of someone who can be contacted if you get ill while you’re in the UK

U adresy, toto platilo (pokud se nepletu), pouze pokud přijíždím ze země, která je na "blacklistu", což ČR není.

U toho druhého se dá považovat info o prvním ubytování? 

Děkuji

0 Citovat

Když už je tu to téma - riskovali byste koupi letenek na říjen? To asi ani nemá smysl teď kupovat, že? Šance že neodletím je větší než 50%. Testy samotné v dvojnásobné ceně než letenky by mě stejně automaticky odradily.

0 Citovat

Ahoj,
měla bych otázku na cestovatele, kteří teď byli, anebo se v blízké době chystají do Skotska. Vím, že od 4.10. se zase trošku mění podmínky a pro očkované už by neměl být potřeba předodletový test. Stačit by měl test 2. den na místě. Pátrám jako o život, ale nic moc nenacházím... Nevíte, zda je potřeba být do výsledku testu v karanténě? Je potřeba PCR test nebo stačí antigen? Pokud PCR, lze ze slin nebo klasika z nosu? A hlavně by mě zajímala cena. Na oficiálně webech se vždy někam proklikám, je tam od kolika cena začíná, ale nikde nic konkrétního. O.o Budu ráda za každé info. Díky.

0 Citovat

Tak hlavně, známý, co tam pracuje, kvůli day 2 testu zase ztvrdnul v karanténě. Jak nebyl naočkovaný v UK, tak jde do karantény, protože v jeho letu byl nakažený (lidi naočkovaní mimo UK chodí do karantény po styku s nakaženým). Ale říká, že je to v pohodě do 4-5 dnů po příletu. Dřív nikoho NHS nevytrasuje.

0 Citovat

V našem případě to je fakt spíš formalita. Přiletíme v pátek večer (skoro o půlnoci), v neděli bychom šli na test (2. den po příletu) a v pondělí, tedy v době, kdy přijde výsledek, budeme zase odlétat. Spíše mi šlo o to samotné provedení testu a cenu. Někde totiž píší o testu, co si člověk udělá sám a pak to někam posílá, což moc nechápu.

0
6 reakcí