Nikde jsem tady podrobnosti nenašel, tak zakládám nové téma. Zasekl jsem se při vyplňování Public Health Passenger Locator Form, který je teď vyžadován před vstupem do Británie, mám problém s touhle otázkou: Are you exempt from self-isolating for the first 14 days you are in the UK? Nevím, jestli můžu dán ano, seznam výjimek je zde: https://www.gov.uk/government/pu...rder-rules. Nejsem diplomat apod, ani necestuji z Common Travel Area. Na druhou stranu jsem se v posledních 14-ti dnech nepohyboval v zemi, která není na travel corridors list, takže fakticky se izolovat samozřejmě nemusím a nehodlám, ale prostě nevím, jakou výjimku na sebe z toho seznamu napasovat. Vyplňoval to někdo v poslední době? Co jste tam uvedli? Případně, jak to vypadá po příletu, je nějaká zvláštní kontrola? Může se stát, že třeba po člověku i budou chtít nějaké důkazy, že v posledních dvou týdnech opravdu neopustil bezpečnou oblast?  .

Formulář pro vstup do UK

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

4 reakce

Nikde jsem tady podrobnosti nenašel, tak zakládám nové téma. Zasekl jsem se při vyplňování Public Health Passenger Locator Form, který je teď vyžadován před vstupem do Británie, mám problém s touhle otázkou:

Are you exempt from self-isolating for the first 14 days you are in the UK?

Nevím, jestli můžu dán ano, seznam výjimek je zde: https://www.gov.uk/government/pu...rder-rules. Nejsem diplomat apod, ani necestuji z Common Travel Area. Na druhou stranu jsem se v posledních 14-ti dnech nepohyboval v zemi, která není na travel corridors list, takže fakticky se izolovat samozřejmě nemusím a nehodlám, ale prostě nevím, jakou výjimku na sebe z toho seznamu napasovat.

Vyplňoval to někdo v poslední době? Co jste tam uvedli? Případně, jak to vypadá po příletu, je nějaká zvláštní kontrola? Může se stát, že třeba po člověku i budou chtít nějaké důkazy, že v posledních dvou týdnech opravdu neopustil bezpečnou oblast?

0

Dobře,takže normálně zakliknu, že se na mě výjimka vztahuje, a do toho odůvodnění napíšu něco jako “poslední dva týdny jsem strávil v zemi uvedené na travel corridors list”. Děkuju moc!

0 Citovat

Vyjimka se na tebe vztahuje. Na pasove kontrole formular jen rychle preleteli ocima. K tomu par otazek na jak dlouho se zdrzim atd. Formular  radeji vytisknout. Spousta lidi ten formular ale nemela ani u sebe a dal se vyplnit na miste. 

0 Citovat

Co to bylo za letiště, že to tam brali tak pečlivě? Tam by se asi mohlo stát, že by s člověkem začali diskutovat, jestli opravdu strávil posledních 14 dnů v dané zemi...

0 Citovat

matous.pudil napsal(a):

Co to bylo za letiště, že to tam brali tak pečlivě? Tam by se asi mohlo stát, že by s člověkem začali diskutovat, jestli opravdu strávil posledních 14 dnů v dané zemi...


Bylo to letiste v Bournemouthu. 

0
4 reakce