Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť, akú sim kartu si kúpiť v USA? Som tu na 9 mesiacov. Zatiaľ som natrafila len na karty, ktoré majú mesačný poplatok a za ten ponúkaju väčšinou unlimited hovory, smsky atď (najlacnejšie som našla toto http://www.ultra.me/ ). Ja by som chcela skôr niečo na spôsob kreditu. Kde mám nabitú sumu a z tej sa mi strhne to, čo prevolám. Data nepotrebujem, ani international hovory/smsky. Chcem to hlavne na to, aby sa mne mohol niekto dovolať, občas napísať nejakú smsku, prípadne zavolať. Existuje tu vôbec niečo také? Ďakujem za rady  .

Sim karta - USA

Založila ve fóru Co se nevešlo

mailinator to isti :)

0 Citovat

Tak na tyto účely mam už jeden email udělaný, neboť 2 roky v Anglii jsem se pořád někde musel zaregistrovat :D Takže pohoda, SIM nebudu řešit. Ještě bych ztratil někde ten špendlík pro " phona" nebo tu SIMku :D 

0 Citovat

Oživuji vlákno. Co letos radíte pro NYC (primárně data na týden)? Přidávám svá zjištění.

  • AT&T nedávno provedlo upgrade sítě a podporuje pouze zařízení z tohoto seznamu: https://www.att.com/idpassets/im...etwork.pdf
  • Četl jsem bloggera, že na JFK jsou k dispozici nevýhodné nabídky
  • T-Mobile snad také nechce aktivovat mobily bez VoLTE, viz https://prepaid-data-sim-card.fa...ted_States
  • Obecně je dobré si předem ověřit, zda je váš mobil podporovaný a umí US frekvence, případně koupit na místě levný křáp (burner phone)
  • Údajně je nutné SIM karty registrovat (nejsou anonymní, což na místě zdržuje)
  • Zvažuji nákup v Česku Lyca mobile karty: https://www.amazon.de/-/cs/dp/B01JZ5W9Y0/
  • Preferoval bych možnost sdílení dat s rodinou přes hotspot, ale to některé sítě zakazují

 

1 Citovat

Lycamobile cajk. Dá se koupit s 7 GB pod 20 eur, jen je to eSim... Pak se dá Ultra, s tou jsem měl dobré zkušenosti, ale teď vyzkouším Lyca. Výhoda je, že si zaktivníš na jejich webu sám.

0 Citovat

Dá se použít i MTX Connect. Roamují v síti AT&T a tvrdí, že neblokují wifi tethering. Větší oříšek můžou být používaná pásma v USA. Balíček na týden s 2 GB je už za 15 EUR + DPH nebo 4 GB za 25 EUR + DPH.

https://www.mtxc.eu/en/pricing.html

0 Citovat

Já mám dobrou zkušenost s TravSIM (2 týdny zpátky). 50GB za EUR30,- a byl jsem spokojenej. V obalu TravSIM přijde SIM americkýho Tmobilu. Chodí to z Německa, takže za pár dní od zaplacení. Na webu TravSIMu aktivuješ kartu a po sednutí letadla v NYC jí zapneš v telefonu. Vytvořit hotspot umožňuje.

Jen tedy fakt bacha na funkčnost telefonu v US sítích. Xperia nefunguje, Samsung málokterej. Záchrana pro nás byla, že partnerka má jabko, v něm to šlapalo. Na stránkách americkýho Tmobilu podle IMEI telefonu najdeš, jestli ti tvůj tel. v Americe půjde :-)

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

Dá se použít i MTX Connect. Roamují v síti AT&T a tvrdí, že neblokují wifi tethering. Větší oříšek můžou být používaná pásma v USA. Balíček na týden s 2 GB je už za 15 EUR + DPH nebo 4 GB za 25 EUR + DPH.

https://www.mtxc.eu/en/pricing.html

MTX mám, ale pro USA je strašně drahý. 4GB za EUR 25,- je šílenost, TravSIM umí 50GB za stejný peníze.

https://www.travsim.com/sim-card...exico.html

 

0 Citovat

To právě Lycamobile na website čekuje, tedy dle IMEI mobilu vs. síť T-Mobile. To je dobré před koupí;-)

0 Citovat

 

https://www.t-mobile.com/resourc...-own-phone

0 Citovat

V lednu jsem kupoval Simple Mobile. Cena $60 neomezeně a 15 GB tethering. Beží na T-Mobile síti. Problém byl s aktivací na mém Samsung S21FE a psal nepodporované IMEI. Pomohla registrace přes IMEI z iPhone. Sim pak bezproblému běžela celou dobu v mém Samsungu.

Jinak cenově nejlíp vycházela asi SIM od Walmartu, ale to jsme zjístili až později. Běží také na T-Mobile.

0 Citovat

já jsem se ve čtvrtek vrátil, data jsem řešil přes airalo. myslim, ze to bylo 11$ za 3 GB na 30 dní e-sim. 

1 Citovat

@tka222 na Arilao také koukám, přesně na ten stejný plan. Nebyl žádný problém ani s nastavením toho APN? Prostě ještě doma načteš eSIM QR, vytvoříš APN profil a na místě jen přepneš SIM? 

0 Citovat

U Airalo může být nevýhoda, že je to jen datová sim, Lyca, Simple i Ultra mají volání do ČR včetně mobilů zdarma, naposled jsem to hodně využíval.

0 Citovat

Minule jsem kupoval SIMku od T-Mobile asi za $30 a úplně to stačilo na pár týdnu. To bylo tak 4 roky zpátky, koukal jsem že Tmo má jen možnost za asi $60, nebo mají to někde schované?

0 Citovat

@Honza Čermák

samozrejme musis mit mobil, co umi e-sim, já si stáhl na letisti appku airalo a ono ti to tam ten "Datovy plan" vytvori samo, takze se o nic nemusis starat. - mám teda iPhone, nevim, jak to funguje u Androidu. Jinak jsem to používal denně a naprosto bez problému. Jinak airalo v usa spolupracuje s verizon a t-mobile. 

1 Citovat

muf2muf napsal(a): Já mám dobrou zkušenost s TravSIM (2 týdny zpátky).

TravSIM můžu plně doporučit, měl jsem od nich SIM už mnohokrát v posledních 4-5 letech a vždycky cajk, výhoda je, že znám své číslo už před cestou do US v okamžiku aktivace karty, speciálně některé agentury, co pronajímají apartmány, vyžadují jenom US číslo, kam posílají instrukce pro vstup.

0 Citovat

Moje zkusenost s lycaMobile asi 4 roky zpet neni moc pozitivni. Koupili jsme tehdy SIMky na Amazonu pred odletem.Podle popisu to mely byt SIM T-Mobile. Ve vysledku byla T-Mobile jen jedna s vyssim tarifema a zbytek byla Lyca(ktera bezi nebo tehdy bezela na siti T-Mobile). Jedina karta, ktera fungovala bez problemui byla ta primo od T-Mobile

Problem byl, ze data fungovala sem tam jak se tomu chtelo a vetsinu casu spise ne. Laborovali jsme s ruznymi nastavenimi pristupovych bodu, DNS a vsim moznym, delalo to problemy vsem (bylo nas 7) s ruznymi telefony. Amazon prodejce neumel poradit, na infolinku Lyca se nedalo dovolat a prakticky nemaji nebo tehdy nemeli zdne znackove prodejny. V T-Mobile obchodech se tvarili, ze tu Lyca sit vubec neznaji.

Jedem asi za 14 dni do NY. Tentokrat asi pujdu cestou nakupu az na miste, idealne nekde, kde mi to daji do telefonu a zprovozni.

At uz jedu kamkoliv je dorba vec prepaid sim card wiki: https://prepaid-data-sim-card.fa...ted_States

0 Citovat

Já v září 2019 zašel do T-Mobilu v NYC, tourist plan za 30 USD a pár giga dat (už si nepamatuju přesně) nechal jsem je to nastavit, museli asi milionkrát restartovat mobil, trvalo to skoro hodinu a hotspot nefungoval.

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

MTX mám, ale pro USA je strašně drahý. 4GB za EUR 25,- je šílenost, TravSIM umí 50GB za stejný peníze.

https://www.travsim.com/sim-card...exico.html

Na tom odkazu mi vychází cena $43.86.

0 Citovat

Rozumím tomu správně, že pokud mi to online ověření amerického tmobilu řekne, že můj telefon je ready to use, tak mohu bez nervů koupit travSIM? Chodí travSIM jako fyzická karta? Mám totiž ve své S22 už jednu českou esim nahranou.

0 Citovat

Ano, TravSIM přijde dopisem jako klasická plastová SIMka k vylomení podle potřeby. A ano, když ti americký Tmobile podle IMEI potvrdí bojeschopnost v jeho US síti, měl by tvůj tel. normálně šlapat.

@Leoš: Na odkazu je vícero variant, liší se podle operátora a délky čerpání dat. Předpokládám, že do NYC jedeš cca na týden, na to ti bohatě stačí první možnost od Tmobilu na 10 nebo 15 dní. Objednával jsem to v Eurech a vyšlo to na 29,90. Někde jsem ještě vygooglil dodatečnou slevu 10%, takže jsem platil jen 26,91.Objednával jsem to v únoru.

Jinak já naklikal objednávku u nás v práci a je fakt, že naše PC máme na německých IP. Jelikož TravSIM je německá firma, je možné, že z německé IP dostanu jiné podmínky (tady by to podle všeho vycházelo na SIM zdarma). Kdybys chtěl, můžu to zítra v práci zkusit a dám ti pak vědět, co by to stálo aktuálně. Kdyžtak bysme se pak nějak dohodli na objednání.

0 Citovat

Pokud bych jel čistě jen do New Yorku, bez datové SIM se obejdu. Sám jsem to řešil před měsícem, ceny vysoké, můj telefon eSim nepodporuje.

Na JFK WiFi bez problémů, na hotelu taky a všude v NYC v metru poměrně rychlá a naprosto spolehlivá WiFi zdarma, takže stačilo co půl hodiny vlézt do kterékoli stanice metra. A to jsem velký závislák na datech. Raději jsem 33$ investoval do týdenní MetroCard. Při delších cestách jsem spoléhal aspoň na free WiFi třeba ve Walmartu (kdysi dávno při měsíčních road tripech).

1 Citovat

Díky, ale už jsem objednal Lycamobile. Mobil je podle IMEI podporovaný T-Mobile.

0 Citovat

Ta TravSim nevypada uplne spatne.

Nicmene ono v USA uz hodne jede to 5G i podle T-Mobile mapy a podle PrepaidSIM wiki to zatim operatori povazuji ze neco extra, co nekteri nemaji v ejlevnejsich tarifech a treba MVNO pod T-Mobile ho nemusi podporovat vubec

" Unfortunately, for prepaid Verizon requires a more expensive plan to access 5GUW, while AT&T requires a specific plan to access 5G at all. On the other hand, even T-Mobile's cheapest plans can access 5G. Note that some MNVOs do not have 5G access. "

0 Citovat

Takže co mě vyjde nejlip na 5 dni v new yorku? Mam iphone 

0