Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť, akú sim kartu si kúpiť v USA? Som tu na 9 mesiacov. Zatiaľ som natrafila len na karty, ktoré majú mesačný poplatok a za ten ponúkaju väčšinou unlimited hovory, smsky atď (najlacnejšie som našla toto http://www.ultra.me/ ). Ja by som chcela skôr niečo na spôsob kreditu. Kde mám nabitú sumu a z tej sa mi strhne to, čo prevolám. Data nepotrebujem, ani international hovory/smsky. Chcem to hlavne na to, aby sa mne mohol niekto dovolať, občas napísať nejakú smsku, prípadne zavolať. Existuje tu vôbec niečo také? Ďakujem za rady  .

Sim karta - USA

Založila ve fóru Co se nevešlo

Airlao se dá ještě před nákupem zlevnit o 3 USD použitím referralu. Na Redditu je k tomu vlákno plné funkčních kódů. 

0 Citovat

Prodám americkou sim kartu T-Mobile s neomezenými daty + volání po USA. Platnost do 11.6.2022.

K převzetí Brno, Pardubice, Hradec Králové po 19.5.2022

Cena 600 Kč ($25). 


71wxxjqy2ml-ac-sl1500.jpg

1 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenosti s travsim? V létě letím na 3 týdny na západ USA a rád bych si už před odletem zařídil simkartu. Potřebuji ji primárně na data, občas nějaká sms nebo volání do Čr. Díky

0 Citovat

Měl jsem travsim 14 dní na Havaji a můžu jen doporučit. 50GB jsme nestihl využít. Pokrytí slušné. Volání do ČR mi nefungovalo. 

0 Citovat

mareneca napsal(a):

Ahoj, máte někdo zkušenosti s travsim? V létě letím na 3 týdny na západ USA a rád bych si už před odletem zařídil simkartu. Potřebuji ji primárně na data, občas nějaká sms nebo volání do Čr. Díky

Ahoj, doporučuju přečíst stranu 4 tohoto vlákna. TravSIM tam figuruje.

0 Citovat

Za dva týdny letím do USA, dřív jsem vždy kupoval až na místě v T-Mobile store tourist sim za 30$, ale vzhledem k její aktuální ceně a tomu, že je člověk po příletu na nějakou dobu bez spojení, jsem tentokrát objednal kartu předem. Objednal jsem https://www.amazon.de/gp/product/B084H8BQX1/, už mi dorazila a je to karta od T-Mobile. Pak dám echo, jestli vše fungovalo. :-)

Ještě jsem přemýšlel nad e-sim tarifem, ale tam mi vadí, že jsou to většinou jen datové pakety bez možnosti volat.

0 Citovat

Koupil jsem teď na miste SIMku od T-Mobile. Myslím ze to stalo asi $25 za 3gb. Jestli už mate kartu, tak jen asi $10-15 za ten tarif. Není to moc ale na 14 dní v pohodě na mapy, emaly atd.

0 Citovat

Před měsícem jsem kupoval v Chicagu u Verizonu nějakaých 16GB dat vč. 5G + neomezeně po US/CAN. Cenově to vycházelo na 50+TAX dohromady pak nějakých 58 dolaru. Dobrý je, že kdyby nestačilo, tak prý stačí jen přijít na Verizon a doplatit rozdíl do neomezeného tarifu (cca 15 dolarů)

0 Citovat

Cca tyden zpet jsem primo v T-mobile v New Jersey kupoval SIM s neomezenym volanim a 5GB dat za 35USD, myslim ze za 45USD bylo 10 nebo 20GB..kazdopadne celkem drahe. V te cene je 10USD za SIM, ktera se pry da kdykoliv v budoucnu aktivovat znovu. Takze pokud mate nekoho znameho kdo byl v USA pred Vami pripadne pojede nekdy po Vas, muzete si predat SIMku a par dolaru usetrit. A nebo nechat v cestovatelskem boxu na priste.

0 Citovat

Pochlubím se se svojí story...

Po předchozí dobré zkušenosti jsem koupil v Německu u oficiálního prodejce (Power Sim Shop) kartu Lycamobil. Nechal jsem si jí poslat do Německa a pak přeposlat do ČR. Přišlo, kouknul jsem zběžně do obálky a tam byl návod bez karty, tedy jsem usoudil, že ač byla minule klasická, přešli na eSim. Před odletem jsem jí chtěl nainstalovat, začtu se pořádně do návodu: "Dejte kartu do slotu 1, zadejte PUK..." Došlo mně to,... Prostě nějaký dobrák jí cestou vyčoroval:-) Byla jen v samolepící obálce. Obchodníkovi jsem napsal, ať příště obětuje pár centů na pásku a obálku přelepí. Tedy dceři jsem ještě na letišti pořídil Airalo a to šlape v poho. Ono nakonec v NY, pokud nepotřebujete být nonstop na datech ani ta karta není potřeba, všude se nějak připojíte, MTA, všechny ty fastfoody a obchody. Práci vyřídím v hotelu. 

0 Citovat

Srovnání airalo a automatu v JFK 

https://mobile.twitter.com/janek...26/photo/2

 

 

 

 

 

 

0 Citovat

Airlao s křížovými refferaly za 1,5 USD, tedy za 4.5 pak 3 GB😇 Na týden v NY ani nevyužije. 

Sedím momentálně v metru na Roosevelt Island a i ta WiFi tu mastí slušně... Všude to tak asi nebude, ale👍


img-20220527-070947.jpg

1 Citovat

Tak s tou wifi v NY mam ponekud obracenou zkusenost. Vsude jsem cetl jak tam neni SIM potreba, ze vsude slape wifi. Presto jsme chteli simky poridit. Po minule zkusenosti, kdy nam pred 5 lety Lyca karty koupene pres Amazon prakticky nefungovali, jsme se rozhodli je koupit az na miste. Jenze jsme si dali jako bonus me prvni otoceni letadla a nouzove pristani zpatky v Dublinu a na Manhattan jsme dorazili misto planovaneho brzkeho odpoledne az kolem devate vecer a simky uz nesehnali.

Trochu jsme se prosli po sirsim centru a kolem pulnoci zacali shanet Lyfta nebo Ubera do hotelu v Jersey. Wifi tam bylo vsude opravdu hodne, ale zrejme i kvuli tomu fungovali naprosto zoufale, nebo spis nefungovali. Dokonce i kdyz jsme stali primo u byvale telefonni budky, co ma fungovat jako super rychly turisticky hotspot jsme meli problem i zavolat toho taxika.

Jakmile se druhy den podarilo proidit SIMky, byly jsme naprosto volni v planovani dalsich vyletu. To, ze prodavac v T-Mobilu stravil aktivaci jedne karty cca 20 minut (potrebovali jsme jich 5) a nekolikrat kvuli tomu behal pres celou prodejnu (ve velikosti prumerneho supermarketu) je zase jiny pribeh

Pro me je cas,  zejmena na dovolene, docela draha komodita na to, abych usetril par desitek USD a polovinu dovolene stravil hledanim pouzitelne wifi.

4 Citovat

WiFi hlavne je ve stanicich metra (MTA Free Wifi nebo jak), vzdy bylo ok. Ale celkove souhlasim, vzhledem k tomu kolik takovy vylet stoji, urcite se vyplati koupit si simku a neresit to.

0 Citovat

Ja jsem tenhle tyden v Chicagu a na letisti se mi nepodarilo koupit TM, meli tam akorat nejake super predrazene SIM (jedna za $45 a druha za $60 - jeste to potrebovalo nejakou specialni aktivaci, takze by to nefungoval on the spot), tak sem se na to vykaslal a objednal si normalne pres CZ Tm ten 500MB balicek do US (myslim 600kc), vzhledem k tomu, ze internet byl u kliose v kanclu rychlej jak pubertak pri prvnim styku, tak mi to na tyden bohate stacilo - nejak to nekontroluju, ale pouzivam to denne na Ubery, browsovani a poslu par fotek obcas pres iMessage - skoda ze jsem nevidel tu nabidku od Petra76, byval bych se pro tu SIMku otocil v Pardubicich sakra.. ;) 

Jinak to airlao je docela dobrej tip, diky za nej.. V Dubaji sem letos koupil na letisti eSimku, typek mi to rozbehal behem 5ti min a vsude 5G, jen parkrat mi bliklo LTE (na Marjan Islandu v Ras al Khajman). Tady v Chicagu se to potaci mezi E, 3G a LTE, petigecko jsem tu jeste snad nechytil, kvalita bidna. Cely roky sem jezdil po Americe jenom s pouzitim verejnejch wifin a nebyl to nikdy problem, aspon visite min na netu a venujete se partnerovi / partnerce / cemu chcete - navigaci sem dycky naladil v SB (kde prave sedim na snidani) nebo McD.

Jestli je nekdo z Vas dneska vecer v Chicagu zvu Vas na pivko , mam od mistnich tipy na par minipivovaru v civilizovanych ctvrtich, kde nemusite vecer nosit 3 svetry, aby Vas nekdo (=opaleny kamarad) zezadu nebodl do ledviny, kdyz vam pobezi ukrast mobil, aby mel na crack.

2 Citovat

Pokud někdo data nevyužívá příliš aktivně, tak těch půl giga od českého T-Mobile v pohodě stačí na 14 dní map, mailů atd... a je to bez starostí shánění druhé karty na místě. Jinak opravdu mohu doporučit travSIM, tento měsíc jsem měl od nich už šestou kartu, tentokrát Lyca(T-Mobile) na Havaji a opět bez problémů. Výše zmíněná (ne)kvalita signálu je v USA spíše pravidlo i v hustě obývaných oblastech, u nás v Evropě jsme zhýčkaní téměř dokonalým pokrytím, to v USA prostě není, na hovory dobrý, ale zejména rychlá data haprují.

0 Citovat

Prosím o radu pro vhodnou SIM kartu (jaká SIM karta, jaký operátor, přibližná cena  pro výlet do USA - ca. 14 dní jih USA (Texas, Lousiana). Primárně data a SMS / textovky, případně pro volání na bezplatné linky v USA (čísla 1-800 apod.). Děkuji

0 Citovat

Mě bezproblémově fungovala eSIM AirAlo, nemá sice SMS, ale dá se použít whatsapp, ani volání (použij Skype). Výhoda je že funguje hned po přistání. 5GB za 16 USD, mám referral slevu 3 USD

0 Citovat

Další možnost je pořídit si mexickou SIMku. Roaming bez poplatků jako v EU, ceny lepší než americký / kanadský. Srovnání s těmi různými cestovatelskými jsem nedělal, eSIM můj mobil stejně neumí :))

0 Citovat

Děkuji za příspěvky. eSIM karta mi nefunguje na mobilu, takže bude asi travSIM přes Amazon předem.

0 Citovat

Skúsenosti s AirAlo.

Zatiaľ som kúpil 3 - v USA , Mexiku a zónová  pre viac ostrovov v Karibiku (cruise) fungovali veľmi dobre. Všetky podporovali aj mobilný prístupový bod, takže data so mnou zdielala aj manželka.

Pozor pri inštalácii- treba postupovať pri aktivácii presne podľa návodu v aplikácii, hlavne vytvoriť pre každú simku nové APN. Som 60+, a návody zvyčajne nečítam, tak ma tá prvá inštalovaná trochu potrápila. Inštalovať to treba dopredu pri pripojení na internet - trebárs na letisku pred odletom do krajiny použitia.

 

0 Citovat

Gigo15 napsal(a):

Děkuji za příspěvky. eSIM karta mi nefunguje na mobilu, takže bude asi travSIM přes Amazon předem.

 

Nakonec jsem nekupoval žádnou SIM. Chytal jsem WiFi v restauracích a pod. Pokud jsem potřeboval WiFi pro online check pro lety, tak jsem šel do jejich veřejné knihovny. Tam byl silný a spolehlivý signál.

0