Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

V rámci Schengenu by žádné takové opičárny bránící volnému pohybu osob a zboží ale zavádět neměli 😂 Ale už zavedli zákazy vstupu, prošlo to, karantény, prošlo to, povinné testy, prošlo to. A co očkování - projde?

Můžou ho vyžadovat i pro různé aktivity v rámci státu. Ale to hlavní je, aby ta vakcína byla dostupná a ne jako teď - na pořádník a jen pro preferované skupiny. Prý ty jejich naobjednané vakcíny budou přicházet a aplikovat až do září. A pak si to můžou dát znovu, ti amatéři. Protože účinnost se odhaduje mezi  6-12 měsíci.

Bez dobré dostupnosti požadavky na očkování např. pro návštěvu posilovny, koncertu nebo kina pravděpodobně smete ústavní nebo jiný soud.

0 Citovat

Jarda: moc hezky napsané :-)

0 Citovat

Opičárny v rámci Schengenu patří k mým největším rozčarováním.

Ohledně požadavku na cestování osobně odhaduju, že buď očkování nebo PCR test nebo karanténa. Situace očkování zadarmo a drahý PCR test spíš bude hrát do karet vakcíně.

0 Citovat

Tak když jsme u těch konspiračních teorií...znáte jméno Thomas Ritter? Němec, před několika lety se dozvěděl o určitých knihovnách v Indii, kde jsou uloženy záznamy i o budoucích událostech...rozhodl se na základě osobní návštěvy prokázat, že se jedná o výmysl, že nic takového není možné. A...možná znáte, co se mu událo.

Neumím německy, ale i s překladem googlu se dají číst konkrétní "data", která si zanedlouho každý může "porovnat" - malé ukázky ( týkající se i cestování ):

V předpovědích z rukopisu palmového listu nebyla žádná výslovná zmínka o globální pandemii Covid 19 pro rok 2020, ale účinky vládních opatření byly pojmenovány o to jasněji. Rishis očividně neviděl virus jako skutečný problém, ale spíše jako opatření přijatá v souvislosti s pandemií. Celosvětová opatření proti této nemoci od března 2020 jsou založena na nesprávných předpokladech a modelech vědců a odpovědných orgánů...Měsíce říjen 2020 až březen 2021 přinesou další omezení v soukromém i veřejném životě - zejména v Evropě, ale také v některých částech Ameriky a jihovýchodní Asie...Vědci a vlády se domnívají, že původní virus zmutoval a stal se smrtícím. Výsledkem těchto předpokladů jsou přísnější opatření...Od ledna 2021 bude rovněž odpovědným a odpovědným institucím v jednotlivých zemích jasné, že na této cestě nemohou pokračovat. Od února do dubna 2021 budou proto omezení postupně opět zrušena, aby se zabránilo sociálním otřesům a povstáním. Od května 2021 se život bude nadále normalizovat. Cestování na delší vzdálenosti - například na jiné kontinenty - je stále obtížné. Ke zlepšení zde dojde až počátkem roku 2022...

Je to také kvůli dostupnosti vakcín. Bude existovat povinnost očkování pro jednotlivé profese, ale ne obecně. Lidé však budou mít mnoho pobídek k dobrovolné vakcinaci. Očkování však má vedlejší účinky na zdraví očkovaných. Tyto účinky na zdraví jsou však do značné míry skryté, ale později vedou ke značným problémům.

celý článek na:

https://translate.google.com/tra...mp;pto=aue

0 Citovat

To jako fakt někdo věří na knihovny palmových listů?

0 Citovat

a co na to Baba Vanga?

Pozrel som si stary clanok z 2006 o palmovych listoch (a nie webovu stranku priebezne aktualizovanu ako sa to hodi) ... co tu mame

In 2012 the U.S. financial system collapses. 

The riots in Germany and Europe continue to autumn 2016,up to the intervention of Russian and
Chinese troops, which will be solicited by European governments, as they will not be able to keep
control

 

Najblizsie ku covidu je toto:

After 2018, another strange disease will kill hundreds of thousands of human lives in U.S., Europe,
Asia. The infected person easily gets ill by normal diseases such as colds, as their organism, is unable
to deal with them .Death usually arrives within three days. (Ganeshbabu Sastri called the disease by
an English acronym RISC‐Rapid Immune System Collapse, the accelerated collapse of the immune
system ‐ note. author.) In most cases the disease causes death.

 

A Ritterovi sa co akoze stalo? Sak ma cestovku v Drazdanoch a zaraba na ludskej blbosti

0 Citovat

Ok, tak to tady můžu začít házet predikce ze Simpsonových. Trump jim vyšel slušně.

0 Citovat

Ja cakam na nostradamove proroctvo

0 Citovat

@tonic - já bych to raději nerozváděl, co se Ritterovi stalo a jak k té cestovce došel :-), příspěvek nebyl myšlen z hlediska posuzování, negace jiných názorů, přesvědčování, víry a rozvíjení všech možných teorií včetně těch konspiračních. Občas jsou zde zajímavé "diskuze", tak jsem si vzpomněl na ten článek, že čas běží a za pár měsíců uvidíme...všichni chceme cestovat a o tom je zdejší web.

Co se očkování týče, je to prostě vyjádření názoru každého, protože nikdo nemá k dispozici relevantní a plné informace, ale obecně je dobré občas přemýšlet třeba nad tím, co je cílem a záměrem masivní kampaně nejen u nás, ale na všech úrovních globálně. 

0 Citovat

Jarda napsal(a): Jak píše Deny - tahle krize ukázala bezpochyby jednu věc. Že spoustu lidí je najednou odborníky na lidská práva a demokracii, ale zároveň absolutně neznají pojmy jako osobní zodpovědnost.

To už se ukázalo při projednávání zákona o zákazu kouření. V té době souběžné Zemanovo bezprecedentní ohýbání Ústavy a pošlapávaní ústavních zvyklostí bylo většině úplně šumák, ale jak šlo o "právo" smrdět ostatním pod nos tak hned byly hospody plné obránců "lidských práv" a odborníků na ústavní právo. 

Ano, osobní zodpovědnost je neznámý pojem zejména pro ty, co mají vždy plná ústa toho na co mají nárok a práva.

0 Citovat

Také je však dobré dodat, že mezi osobní (z)odpovědností a očkováním na Covid-19 neexistuje žádný vztah, ani velmi slabá korelace. 

Řada lidí totiž z různých důvodů očkována nebude. Například jsem covid prodělal na podzim, tak mám minimálně do jara klid a ohrozit podle všech poznatků nemohu nikoho (oficiálně uváděné 3 měsíce stále častěji nahrazuje půl rok až rok. A aby to nakonec nebylo jako s Havrixem na hepatitidu...). 

Lze předpokládat, že významná skupina lidí bude u praktického lékaře postavena před doporučení "neočkovat, ale je to na vás" z mnoha různých důvodů (v 50 letech má obvykle člověk o dost bohatší a tlustší OA než ve 20 letech). A to je taky zodpovědné. 

Obecně jsem samozřejmě rád, jen ať se davy masově po celém světě očkují a promořují, čas ukáže a byznys musí šlapat ;-). Mě naštěstí očkovat nemohou, i když jsem v krizové infrastruktuře. 

 

Michal: Tak EU si může vymýšlet co chce, ale de facto jsou dnes hranice volné, kontroly málokde a když dnes vezmu auto, tak s ním pravděpodobně dojedu až někam do Laayoune. 

 

Jarda: Klidně jako Bhutan, s tím nemám problém. Jak to souvisí s očkováním netuším. 

 

Deny: Klidně do systému přispějte. Pokud jste zdravý a mladý, je to výborný nápad a je to zdarma. 

 

 

0 Citovat

Až skončí stavy nouze v jednotlivých zemích EU, tak buď bude platit Schengen(volný pohyb osob) - tedy žádná povinnost testů či očkování, nebo musí zrušit Schengen, což se podle mě nestane.

0 Citovat

Pro tmavsi novoEvropany co se vyloduji z clunu Schengen plati neustale.

0 Citovat

@ Ahmad Masúd

Samozřejmě, že někteří lidé očkováni nebudou, protože jim to ze zdravotních důvodů nebude doporučeno. Proto by se měli očkovat ti, co mohou. Očkování má kromě přínosu pro očkovaného také aspekt solidarity. Co na tom nechápeš?

0 Citovat

Ahmad:

"Také je však dobré dodat, že mezi osobní (z)odpovědností a očkováním na Covid-19 neexistuje žádný vztah, ani velmi slabá korelace."

Já si zase všímám velmi úzkého vztahu mezi lidmi, kteří byli proti jakýmkoliv opatřením, například i proti blbým rouškám a teď jsou proti očkování. Lidé, kteří neustále melou o návratu do normálu a sami proto nedělají nic. Lidé, kteří se neustále ohánějí slovíčky jako základní lidská práva a demokracie, ale bohužel slova osobní zodpovědnost, natož empatie nebo dokonce nedejbože povinnost neznají.

Bhutan měla být analogie na to, že každý stát si může nastavit jaká chce pravidla na příjezd (bavíme se o mimo Schengenu, protože uvnitř je to zmatek) a nikdo s tím nic neuděláme. Nebo tady mám vypsat těch X afrických zemí, do kterých člověk potřebuje očkování na žlutou zimnici? A to vakcína na žlutou zimnici je slušné svinstvo, je živá, neočkuje se po 60. roku života a bývá po ní fakt zle (což jsem sám zažil). A nic s tím prostě neuděláte.

0 Citovat

Uz to zacina , doufam , ze Spanele pokud se jejich jmeno objevi na seznamu okamzite podaji trestni oznameni  ,,,

- Španělské ministerstvo zdravotnictví vytvoří registr odmítačů koronavirové vakcíny. Ten sice nebude veřejný, ale Madrid ho chce dát k dispozici dalším evropským státům.

Nizozemi pri tranzitu test  ,Spnele napred potopili Kanary a zamitli jim AG testy a ted tohle ,pokud je to pravda ,protoze ,to je na seznamu  ,,,Kam tohle smeruje  ? To uz neni sranda ale praktiky KGB 

 

0 Citovat

Jarda napsal(a):

Ok, tak to tady můžu začít házet predikce ze Simpsonových. Trump jim vyšel slušně.

offtopic, ale vies ze to je naopak ze? najprv trump a potom simpsonovci reagovali legendarnym eskalatorovym videom.

0 Citovat

@tonic: Nene, tenhle díl já nemyslím. Myslím ten díl z budoucnosti, kdy se Lisa stane prezidentkou a zdědí obrovský dluh po Trumpovi. A to je díl z roku 2000, 17. díl, 11. řady, Bart to the Future.

0 Citovat

Jasné, a tak keď vytvoríš 700 dielov, tak niečo sa trafí:) ako palmový list

0 Citovat

Ten poměr "pro očkování" ku "proti očkování" v celém Česku mě asi překvapuje jen málo. Ale kolik lidí proti očkování je na tomto serveru, to mě překvapuje docela dost. Měl jsem za to, že lidé, kteří viděli kus světa, mají obecně nějaký rozhled. Chápu, že ne každý má absolutní důvěru, ale tolik striktních odmítnutí podložených různými konspiračními argumenty, to jsem vážně nečekal. Ale pravda, nečekal jsem to ani mezi svými přáteli na Facebooku, kde letos docela trpím pokaždé, když si projíždím feed. 

Když jsem si letěl letos v únoru vylézt na Kilimandžáro, byl jsem v očkovacím centru pečený vařený. Když k tomu připočtu encefalitidu a loňskou i letošní chřipku, mám za poslední rok a čtvrt nějakých 15 očkování. Pravda, většina není povinných, ale překvapuje mě, že se tady někdo diví, že by si mohla nějaká země klást za podmínku ke vstupu očkování. Jak už psal Jarda výše, povinná žlutá zimnice je názorným příkladem. A tak když si africké země stanoví jako podmínku vstupu očkování na žlutou zimnici nebo Bhútán 200 USD/den (kdo chtěl, tu analogii pochopil), můžete si být jistí, že si jakákoli země může zavést třeba povinné tři kotrmelce na hranicích. A žádné vyřvávání o lidských právech nebo praktikách KGB nepomůže.

Ještěže už se rozjela biatlonová sezóna - snad se alespoň z poloviny amatérských epidemiologů, kterých se u nás letos vyrojilo jako kobylek v Africe, stanou zase na chvíli odborníci na biatlon. Ani tak mi nevadí, že se lidé nechtějí nechat očkovat (pro mě za mě, ať si dělají, co chtějí). Spíš mi vadí, že nechtějí slyšet žádné rozumné argumenty proč ano, a sami nenabízejí žádnou alternativu nebo racionální argumenty, proč očkování ne. A výkřiky typu "chtějí si náš všechny ochočit", "je to celé vymyšlený farma byznys" nebo "to svinstvo si nepíchnu" opravdu neberu.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek a na závěr přidávám do "ankety" svou odpověď - já se očkovat nechám, i kdybych nikam neplánoval letět, tj. bez ohledu na to, zda půjde o podmínku pro vstup do některé země.

0 Citovat

Vakcína má bránit propuknutí nemoci. O tom, jestli nějakým způsobem redukuje infekčnost u naočkovaných, neexistují žádná data. Tudíž má smysl naočkovat ohroženou skupinu. U ostatních k tomu zatím není důvod.

0 Citovat

Proky: díky za názor. 

I mě překvapuje, jak hodně lidi tápou (I když na druhou stranu se není co divit, protože tolik zmatených informací jako vypouští česká vláda se hned tak nevidí) - každou chvíli se mě někdo ptá zda se očkovat nechám či ne (jako bych snad mohl vědět víc než ostatní).

IMHO ukáže čas. Přijde jaro, oteplení, vyšší promořenost, vyšší proočkovanost a také budeme vědět víc celkově. Kovidu pomalu začnou docházet zdroje. 

Ale fakt nevidím žádnou logiku v tom, aby se například plošně očkovali i dělníci v lese tady někde v Sudetech ve skoro vylidněném pohraničí, když tráví většinu života v traktoru a pravděpodobnost vážného průběhu mají např. nízkou (ano, to se blbě prediktuje, ale úplně stejný je to s tou vakcínou). To nemá se solidaritou nic společného. 

Žlutou zimnici si taky nenechám píchnout, pokud nebudu muset do rizikových zemí. A těch bez rizika je pořád dost. Stejně jako lidí co jednou maximálně na Lipno. 

Pokud jste měl názor, že lidi co viděli kus světa mají nějaký nadhled či rozhled, tak to je bezbřehá naivita. Dneska může cestovat kdejaký debil (viz vlákno cestuj dementně) a s inteligencí to nemá mnoho společného. Platí normální gaussovo rozdělení jako na celou společnost. Mně zase přijde naivní představa, že lidi nastoupí na očkování jako stádo a nechají se vopíchat, bez ohledu na souvislosti. 

 

 

 

 

0 Citovat

@Proky
Jsem rád Proky, že jsi taky napsal svůj názor. Zcela ho sdílím. Bohužel je to tak, že tu převládla většina, která tu převládla. A to s tím cestováním a  nadhledem to možná platilo před u nás v ČR před  20-30 lety, kdy přece jen víc cestovali lidé, kteří toužili po poznání a byli ochotni za to dát na tehdejší poměry dost peněz. Dnes je to cestování dostupné i pro nejnižší vrstvy společnosti a nepřidává  tomu ani fakt, že CL je zaměřené na levné letenky. Možná na pořádným cestovatelském webu by byly názory odlišné, ale momentálně o žadNém v ČR nevím

0 Citovat

Ak je niekto "sklamany" z tunajsich ludi, tak potom neviem aky bude z tychto -  "Paradoxne musim zial bohu povedat, ze je vela zdravotnikov, ktori odmietaju ockovanie. V Ruzinovskej nemocnici je to az 40-50% zdravotnikov ..." vcerajsia reportaz v hlavnych spravach (16:35)

shorturl.at/yKO16

0 Citovat

To je normální stav. Většina lékařů, které znám a bohužel jich přibývá, očkování odmítá a rozmlouvá mi ho, když jsem jim oznámil potenciální záměr se nechat naočkovat.

0