Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Blbý je, že ten Zielienec je taková loučka na klouzání a z Prahy už je to jednodenní cestu dost na hraně v poměru času stráveného cestou a lyžařského požitku. Daleko lepší terény jsou na polské straně Krkonoš, Szklarska Poreba a Karpacz. V případě Poreby tam je 4,5 km sjezdovka a s převýšením 600 metrů, což není nikde v Česku. Bohužel tam je jen jedna solidní lanovka a další 2 jsou staré pomalé křápy, takž u té jedné se dost tvoří fronty a o víkendu vůbec nedoporučuji. V Karpaczi je pak taky krásný svah s převýšením přes 500 metrů. Dále pak v Jizerkách ve Swieradow Zdroj je pěkná 2,5 km sjezdovka s převýšením 450 metrů, sice jen jediná sjezdovka ale obsluhovaná moderní kabinkovou lanovkou. Navíc sem nejezdí tolik lidí, takže tu bývá volněji.

Nejvíc profi středisko je samozřejmě Szczyrk, ale tam už je to z Prahy na vícedenní pobyt. Vzdálenost větší než třeba do Schladmingu zabolí, na druhou stranu, kdo hledá v současné situaci alespoň částečnou náhradu Alp, tak zde se k nim v rámci Polska nejvíce přiblíží. Cenově je to navíc velmi příznivé. Pro fajnšmekry ještě doporučuji 2 černé sjezdovky na Kasprowe vrchu nad Zakopanym. Lyžování v otevřeným terénu nad hranicí stromů má nádech Alp, nicméně jsou tam jen tyto 2 sjezdovky, protože ten dojezd do Zakopaneho po lesní cestě nestojí ani za řeč. Navíc cesta za většiny Česka už je nepříjemně dlouhá.

0 Citovat

My jsme vybírali lyžování pro rodinu s dětmi a samozřejmě pro pražáky jsou jiné vzdálenosti, než pro moravu - také jsme chtěli na pár dnů. Asi to bude přehlednější takto ( neřeším dopravu, jde o aktuální situaci na 14 dnů, už ne cestujlevně, ale cestuj :-):

https://www.skiresort.info/ski-r...trail-map/ - osobně navštíveno, pro amatérské lyžaře a rodiny úplně v pohodě, sjezdovky viz mapa, ubytování se dá sehnat, ale chce to hledat

https://www.skiresort.info/ski-r...trail-map/ - prý největší středisko, nehledali jsme možnosti ubytování

https://www.skiresort.info/ski-r...trail-map/ - nám se líbily termály přímo u sjedovky, na základě několikadenní komunikace výsledek v tom, že do termálů mají přístup zdarma a v ceně pouze ubytovaní v hotelu Bania ( opakované dotazy na volnou kapacitu bez odpovědi ), samozřejmě jsou další hotely, penziony a apartmány

https://www.facebook.com/groups/...3873456710 - krásný příspěvek ohledně lyžování na ukr, nikomu nenutím, jen když se podíváte na booking a "Bukovel", kvalita ubytování a ceny jsou super, pokud autem přes polsko, je to časově srovnatelné s cestou do alp...

https://www.skiresort.info/ski-r...trail-map/ - mapa sjezdovek, luxus ubytování a termály

 

0 Citovat

Karolina B napsal(a):

Ahoj, chci se zeptat zdali má někdo zkušenost s vyjímkou, která při návratu z tmavě červené zóny umožňovala vstup s testem antigenním (do 24h), či se zavázáním se k provedení PCR testu ihned na letišti v Praze. Všude je totiž pro tuto vyjímku uvedeno datum 5-14.2. a na linku ministerstva se nemohu dovolat. Jde o to, že ve Španělsku všechny laboratoře v okolí na které jsem volala fungují pouze pracovní dny a můj let je v neděli, což mi znemožňuje dodržet 72h lhůtu. Myslíte že se vyjímka s nouzovým stavem prodlužuje ? Jestli má někdo zkušenosti budu vděčná za jakoukoli odpověď. Děkuji

Ode dneška platí nová verze opatření, kde už ta výjimka vůbec není.

https://www.mzcr.cz/wp-content/u...volani.pdf

Jinak neděle - 72h = čtvrtek

0 Citovat

Za 4 dny letím do Kolumbie, teda aspoň debilní Iberia mi furt posílá tyto nesmyslné maily, ač mám termín i letenku na červen. Nicméně v emailu jsou aktuální podmínky pro Kolumbii, tak je sem dám. Letět teď by nemělo smysl, tak snad to do léta uvolní.

A negative PCR test issued no more than 96 hours before the flight is required for all persons from age zero, whether they are nationals of Colombia or foreign nationals

Travelers must fill in a  Travel Form (Check-Mig)  that can be found here within 24 hours and at most 1 hour before flight to or from Colombia. 

Travelers will receive a confirmation email that they will need to present upon arrival in Colombia. All passengers should comply with follow-up health checks via the “CoronApp” mobile app (available on major mobile platforms).

In order to be allowed boarding, passengers must not show fever or respiratory symptoms associated with COVID-19 and must have downloaded the Check-Mig application.

It is recommended to have health insurance during the traveler’s stay in Colombia. If during the 14 days after their trip they show suspicious symptoms of COVID-19 they will have to follow the imposed measures, which will be paid by travelers in case of not being insured.

Source of information: 

  • Colombia’s Ministry of Health information page
  • Ministry of Foreign Affairs of Colombia

International transit through Spanish airports by passengers on flights departing from the UK, Brazil and South Africa is permitted  on presentation of a negative PCR, TMA or LAMP test taken within no more than 72 hours prior to arrival into Spain.

Passengers departing Colombia will be allowed to enter the airport no more than 3 hours prior to the scheduled departure time. It is mandatory that passengers wear masks at the airport, during flight, and post-departure.

Some cities have instituted curfews and other limitations on movement.

Before traveling, please check the website of the territory or city you are visiting. There might be specific regulations for main cities, different stages of reopening or close areas where access is only permitted with a justified reason:

  • Amazonas
  • Antioquia
  • Arauca
  • Arauca
  • Atlántico
  • Bogotá
  • Bolívar
  • Boyacá
  • Caldas
  • Caquetá
  • Casanare
  • Cauca
  • Cesar
  • Chocó
  • Córdoba
  • Cundinamarca
  • Guainía
  • Guaviare
  • Huila
  • La Guajira
  • Magdalena
  • Meta
  • Nariño
  • Norte de Santander
  • Putumayo
  • Quindio
  • Risaralda
  • San Andrés y Providencia 
  • Santander
  • Sucre
  • Tolima
  • Valle del Cauca
  • Vaupés
  • Vichada
0 Citovat

/facepalm

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_vank

Tomuhle bych docela věřila. Hezká daň za dovolenou některých na Zanzibaru. Sorry, jestli automaticky čekám, že kvůli tomuhle se nikam definitivně nepodívám ani v tom blbým létě.

0 Citovat

https://zpravy.aktualne.cz/ekono...f6b220ee8/

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

https://zpravy.aktualne.cz/ekono...f6b220ee8/

 

Naděžda mě předběhla, chtěl jsem to sem zrovna dát - ale spíš teda do uvolňování restrikcí. Každopádně dobrá zpráva pro obyvatele zemí, kde stát umí vystavovat dokumenty digitálně (takže ne pro nás, ale třeba pro Irsko). Na druhou stranu špatná zpráva pro majitele tlačítkových telefonů :) :)

0 Citovat

Nic jineho nez deleni spolecnosti  a diskriminace tech co se naockovat nechteji nebo nemohou  ,snad to neprojde 

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

/facepalm

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_vank

Tomuhle bych docela věřila. Hezká daň za dovolenou některých na Zanzibaru. Sorry, jestli automaticky čekám, že kvůli tomuhle se nikam definitivně nepodívám ani v tom blbým létě.

Az na to ze mutace slouzi jen k zastrasovani  a  zprisnovani restrikci ,kdovi co priveze Monika z Dubaje .,...

0 Citovat

Jo, geniální nápad. Na dovolenou v hlavní sezóně letos pojedou osmdesátnící, zdravotnící a pedagogové, kteří se flákali většinu minulého roku. To letecký ruch určitě zachrání, totálně se kvůli tomu vyplatí rozdělovat společnost. Chci vidět, jak na podzim bude vláda přemlouvat nasrané mladé a zaměstnané, aby se šli očkovat, protože najednou to bude téma.

0 Citovat

Aha, zdravotníci se většinu minulého roku flákali. Jak to říkal Zeman? Dej si mokrý hadr na hlavu...

0 Citovat

Pedagogové. Netušila jsem, že jsem to napsala nejasně.

0 Citovat

aj pedagogovia by ti povedali ... urcite su velmi radi ze musia namiesto skoly riesit zoomy a podobne sracky

0 Citovat

@Alena Svobodová : Ach tak, nejasně  :) :)

A ty si odpracovala kolik let, kolik si zaplatila státu na daních a sociálním, že si bereš 80ti leté občany do huby. Kolik toho ještě oni stihnou v životě a kolik ty? Seš neskutečný sobec, nazdar.

0 Citovat

@Alena Svobodová : v tom výčtu dovolenkářů jste zapomněla na sebe : 

Protože pracuju ve zdravotnictví, byť v administrativě, tak mám možnost se jít očkovat už teď. Když vidím tu nejistotu, co se bude dít a co kdo bude chtít, tak jsem se rozhodla, že do toho půjdu a budu mít klid. Po druhé várce bych měla dostat QR kód ( citace Vašeho příspěvku 8.1.2021).

Neurážejte zde prosím  pedagogy. Všichni se asi v této době nepřetrhnou, ale pro většinu z těch, které znám, je to pěkná zabíračka a současné situace mají plné zuby.

0 Citovat

Alena Svobodová má nejspíš schizofrenii, protože přesně jak píše Brouk, jednou patří mezí teoreticky přednostně očkované, podruhé zase ne.

Za vším je ale jen jedno, ta pravá česká nefalšovaná závist. Vyloženě z jejích příspěvků teče.

0 Citovat

tonic napsal(a):

aj pedagogovia by ti povedali ... urcite su velmi radi ze musia namiesto skoly riesit zoomy a podobne sracky

Uz nechci psat at to zase nekdo  nevyhodnoti ,jako neco mimo tema , ale mam obe dcery ve skolstvi a je pro ne prijemnejsi distancni vyuka z domova , nez vstavat o hodinu driv ,odvest sve deti do skoly a pak jet do sve skoly a ted po tom paskvilu s testy a chaosem na skolach  s testovanim ,pri vetsim riziku nakazy , je pro ne lepsi aby distancni vyuka trvala co nejdele ,je to stejne jako s home office ,radeji pujdes do prace nebo budes na home office ,treba i nekde na Zanzibaru na plazi ? -)

0 Citovat

tak Zanzibar bude mozno este raz spominany v dejinach ako miesto kde sa stretli tie najlepsie mutacie a rozniesli sa po celom svete:)

A osobne poznam viacero ucitelov a uz su z toho znechuteni - a to jedna patri medzi slovensku stredoskolsku spicku. A nezabudaj ze vela ucitelov ma tiez male deti, takze starat sa doma o deti a este aj ucit cez internet... no nechcel by som

A 4 mesiacoch bez navstevy officu by som ho naozaj uz rad vymenil na jeden-dva dni tyzdenne za home office (home office mam uz cca 5 rokov, nie je to pre mna novinka, ale vzdy som rad chodil raz do tyzdna sa stretnut so zivymi bytostami)

0 Citovat

Víš Mikire, já zase znám kantory, kteří teď vstávají dřív a podstatně později  končí pracovní aktivitu než při standartní výuce. Pro distanční výuku ( má-li mít alespoň elementární smysl ), musíš mít plně jinak připravené hodiny, než jsi měl pro prezenční výuku. Tvoje dcery jsou zřejmě "Stachanovky" neboť zvládají  on-line výuku a mají u toho doma svoje školáky... Tímto je pozdravuji a smekám.

0 Citovat

Typický Mikir. Jak ze všeho za každé situace vytřískat co nejvíc pro sebe.

0 Citovat

Už jsem měl dojem, že se návrhem moderace atd Mikir uklidnil. Co kdybychom vrátili téma zpátky: co se kde zpřísňuje a hádky nad Covidem řešili jinde?

0 Citovat

Klidne ,ale ruku na srdce o cem chces psat  ,staci si dneska precist  jak Babis zase vyhrozuje  a vecer chystaji dalsi zprisneni ...kdy se skutecne bude moct zacit psat  o cestovani tak, jak pred covidem ?

A vis ty sam co se kde zprisnuje ?  Jsou uplne  jasna opatreni v Nemecku , v Polsku , v Rakousku a dalsich EU zemich ,, najdes opravdu  nekde  jasne a jednoznacne srozumitelne vysvetleni ? Jak je mozne cestovat ? A to sem netaham  ze v pondeli se jeste 2 hodiny pred pulnoci nevedelo ,jak bude platit opatreni s respiratorem  a porad neni jasne jak to bude ze skolama ... 

Rad se treba dozvim jak to je v te ktere zemi s tranzitem ,rad se dozvim jestli jde prejet  hranice  se sousednimi staty v CR  at uz autem nebo verejnou dopravou ,nebo se pres ne uz dnes da jen pesky ,ale kdyz se to porad meni tak jak se dobrat  skuecne konkretniho  stavu ?

0 Citovat

Mikire klidek, ty se jentak do Ceska nepodivas, tak se nevzrusuj. 

0 Citovat

Tvl vypněte někdo už toho debila.....

0 Citovat

No ,vcera jsem narazil na to, ze irska vlada navrhuje prodlouzeni  stupne  5  ,ktere je ted do 5.brezna, prodlouzit do 5.dubna , ovsem porad   neni uplne ztraceno ,ze najdu moznost  vyjimky a pak budu hledat , jak s co mozno nejmensimi  problemy  letet  a pochopitelne, jak se  se slusne taky dostat zpatky 

0