ahoj, chystám se na Maltu (na konci března), postupně zjišťuji informace. Slyšela jsem, že není nutné mít PCR test již z ČR, dělají jen namátkové po příletu na Maltu a jsou ZDARMA - má prosím někdo aktuální zkušenost (nejlépe leden - únor 2021)? díky   .

Malta - covid test

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

15 reakcí

ahoj, chystám se na Maltu (na konci března), postupně zjišťuji informace. Slyšela jsem, že není nutné mít PCR test již z ČR, dělají jen namátkové po příletu na Maltu a jsou ZDARMA - má prosím někdo aktuální zkušenost (nejlépe leden - únor 2021)? díky 

0

No, já čtu něco jiného: 

Amber List

Passengers arriving from countries on the ‘Amber List' are  required to submit a negative COVID-19 PCR test certificate  before boarding flights to Malta. The swab test should be carried out  within the previous 72 hours . For increased security,  random swab tests  may be conducted on passengers upon arrival at the Malta International Airport.

0 Citovat

Dobré vědět. Letím v květnu a s PCR testem počítám.

0 Citovat

Já jsem samozřejmě četla oficiální informace na letišti, ale potřebuji reálnou aktuální zkušenost cestovatele. Vím o někom, kdo tam byl na podzim a  dělali mu testy zdarma na letišti. ..ale ta informace už je z podzimu loňského roku, proto hledám aktuální reálnou zkušenost.  :-)

0 Citovat

Malta od 17.1 zkracuje platnost očkovacího certifikátu na 3 měsíce , posilující dávka platnost prodlouží na 9 měsíců...to je asi dobré vědět, letím v květnu 🧐

0 Citovat

Až přijdou na to, že účinnost 3. dávky je max. 2,5 měsíce, což je už známé, mohou to zkrátit nebo aspoň přidat několik testů navíc.

0 Citovat

Bordel nad bordel. Naozaj nastava pomalicky cas na coraz vacsiu obciansku neposlusnost...

2 Citovat

Zdravím, jak je to v současnosti s Malou, dá se tam jet bez očkování? Informace na našem MZV a tu na Cestujlevne se liší...díky

0 Citovat

Byli jsme tam před týdnem a na letišti jsme ukazovali Tečku s očkováním.

0 Citovat

@Jakub K: Aktuální info se dá vygooglit za 10 vteřin... Viz třeba  https://www.maltairport.com/covid19/arrival/. Je nutné buď očkování nebo prodělání nebo test. A formulář.

0 Citovat

divan napsal(a):

Aktuální info se dá vygooglit za 10 vteřin... Viz třeba  https://www.maltairport.com/covid19/arrival/. Je nutne buď ockovani nebo prodělání nebo test. A formular.

 

Stačilo očkování, formulář tady nikdo nekontroloval. 

0 Citovat

@Marcel: já tam byl před měsícem a formulář taky nechtěli. Jenže je pořád povinný a nikde není psáno, že za týden tam někomu nehrábne a nebude chtít formulář po příletu vidět...

0 Citovat

divan napsal(a):

@Marcel: já tam byl před měsícem a formulář taky nechtěli. Jenže je pořád povinný a nikde není psáno, že za týden tam někomu nehrábne a nebude chtít formulář po příletu vidět...

 

Ano, s tim souhlasím. Je to otázka minuty ho vyplnit navíc.

0 Citovat

Marcel: Díky, kouknu na to. Jedna z nás je právě neočkovaná a zahlédl jsem, že už na Maltu neočkoaní můžou. Zmátlo mě, že naše MZV na svým webu stále trvá na vstupu jen když jsme očkovaní a máme certifikát, o PCR ani slovo (posl.aktualizaci mají 5/4)

 

0 Citovat

@Jakub K: jen pro pořádek - informaci ohledně aktuálních požadavků na Maltu jsem vygooglil a napsal ji sem včetně příslušného linku já, ne Marcel. Takže to poděkování je pro mě předpokládám ;-)

0 Citovat

divan: Je to tak, děkuju, překoukl jsem se :)

0
15 reakcí