Malta - covid test

Založil(a) před 5 lety K2011 ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

15 reakcí

ahoj, chystám se na Maltu (na konci března), postupně zjišťuji informace. Slyšela jsem, že není nutné mít PCR test již z ČR, dělají jen namátkové po příletu na Maltu a jsou ZDARMA - má prosím někdo aktuální zkušenost (nejlépe leden - únor 2021)? díky 

0

No, já čtu něco jiného: 

Amber List

Passengers arriving from countries on the ‘Amber List' are  required to submit a negative COVID-19 PCR test certificate  before boarding flights to Malta. The swab test should be carried out  within the previous 72 hours . For increased security,  random swab tests  may be conducted on passengers upon arrival at the Malta International Airport.

0 Citovat

Dobré vědět. Letím v květnu a s PCR testem počítám.

0 Citovat

Já jsem samozřejmě četla oficiální informace na letišti, ale potřebuji reálnou aktuální zkušenost cestovatele. Vím o někom, kdo tam byl na podzim a  dělali mu testy zdarma na letišti. ..ale ta informace už je z podzimu loňského roku, proto hledám aktuální reálnou zkušenost.  :-)

0 Citovat

Malta od 17.1 zkracuje platnost očkovacího certifikátu na 3 měsíce , posilující dávka platnost prodlouží na 9 měsíců...to je asi dobré vědět, letím v květnu 🧐

0 Citovat

Až přijdou na to, že účinnost 3. dávky je max. 2,5 měsíce, což je už známé, mohou to zkrátit nebo aspoň přidat několik testů navíc.

0 Citovat

Bordel nad bordel. Naozaj nastava pomalicky cas na coraz vacsiu obciansku neposlusnost...

2 Citovat

Zdravím, jak je to v současnosti s Malou, dá se tam jet bez očkování? Informace na našem MZV a tu na Cestujlevne se liší...díky

0 Citovat

Byli jsme tam před týdnem a na letišti jsme ukazovali Tečku s očkováním.

0 Citovat

@Jakub K: Aktuální info se dá vygooglit za 10 vteřin... Viz třeba  https://www.maltairport.com/covid19/arrival/. Je nutné buď očkování nebo prodělání nebo test. A formulář.

0 Citovat

divan napsal(a):

Aktuální info se dá vygooglit za 10 vteřin... Viz třeba  https://www.maltairport.com/covid19/arrival/. Je nutne buď ockovani nebo prodělání nebo test. A formular.

Stačilo očkování, formulář tady nikdo nekontroloval. 

0 Citovat

@Marcel: já tam byl před měsícem a formulář taky nechtěli. Jenže je pořád povinný a nikde není psáno, že za týden tam někomu nehrábne a nebude chtít formulář po příletu vidět...

0 Citovat

divan napsal(a):

@Marcel: já tam byl před měsícem a formulář taky nechtěli. Jenže je pořád povinný a nikde není psáno, že za týden tam někomu nehrábne a nebude chtít formulář po příletu vidět...

Ano, s tim souhlasím. Je to otázka minuty ho vyplnit navíc.

0 Citovat

Marcel: Díky, kouknu na to. Jedna z nás je právě neočkovaná a zahlédl jsem, že už na Maltu neočkoaní můžou. Zmátlo mě, že naše MZV na svým webu stále trvá na vstupu jen když jsme očkovaní a máme certifikát, o PCR ani slovo (posl.aktualizaci mají 5/4)

0 Citovat

@Jakub K: jen pro pořádek - informaci ohledně aktuálních požadavků na Maltu jsem vygooglil a napsal ji sem včetně příslušného linku já, ne Marcel. Takže to poděkování je pro mě předpokládám ;-)

0 Citovat

divan: Je to tak, děkuju, překoukl jsem se :)

0
15 reakcí