Ahoj! Zdravím všetkých cestovateľov. Nikdy nie som nadšený, ak som v danej téme úplný nováčik a pýtam sa možno na banality ale napriek tomu to skúsim. Pred niekoľkými týždňami som na istom portály čítal o Dejvovi a týchto stránkach. Okamžite ma to dostalo. Milujem cestovanie a chcel by som ho povýšiť na vyšší level, cestovať dobrodružnejšie a bez cestoviek. Máme s kamarátom v pláne vycestovať január/február cca na 3 týždne a do úvahy pripadajú JV Ázia alebo južná Amerika. Preferujeme aktívnejší prístup pred leňošením na pláži aj keď aj tu plaz urcite ocenime  .

Rady k technikam vyhladavania a vysvetlenie pojmov

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Ahoj!
Zdravím všetkých cestovateľov. Nikdy nie som nadšený, ak som v danej téme úplný nováčik a pýtam sa možno na banality ale napriek tomu to skúsim.
Pred niekoľkými týždňami som na istom portály čítal o Dejvovi a týchto stránkach. Okamžite ma to dostalo. Milujem cestovanie a chcel by som ho povýšiť na vyšší level, cestovať dobrodružnejšie a bez cestoviek.
Máme s kamarátom v pláne vycestovať január/február cca na 3 týždne a do úvahy pripadajú JV Ázia alebo južná Amerika. Preferujeme aktívnejší prístup pred leňošením na pláži aj keď aj tu plaz urcite ocenime smiley

Poznám vyhľadávače ako je kayak, scyscanner, google flights, pelikan, letuška, ... len mi nie je jasné, ako vopred predpokladať, cez aké mestá letieť, kde prestupovať, kedy pridať "ocásek" (chvostík, jeden z pojmov ktorý mi nie je celkom jasný) kedy sa oplatí pridať stop over (zastávka na viac ako 24 hod? ak dobre rozumiem) ... ako nájsť "open jaw" "chybné tarify" "chybné palivové príplatky" ..etc NEchce sa mi verit, ze hladat je nutne z kazdeho mesta zvlast a nahodne pridavat prelety, to by bola prilis velka piplacka.. musi to ist inak nie?

Skúsených by som chcel poprosiť o pár rád ako a kde vyhľadávať a akým spôsobom, aby som sám dokázal objavovať tie najúžasnejšie tarify bez toho aby som musel čakať kým sa podarí čosi špeci nájsť iným alebo aby som zbytočne neoberal o čas iných hľadačov, vysvetliť dôležité pojmy a vyhľadávacie techniky leteniek.
Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď.

0

Ďakujem za odpoveď a odkaz na flyertalk! Po večeroch mám čo čítať na niekoľko dní. smiley

0
1 reakce