Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom:

  • zda Covid existuje či ne
  • zda je to jen chřipečka
  • zda očkování nebo promoření
  • zda lockdown nebo všechno otevřít
  • zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně
  • a tak dále

V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji

0

Mockrát děkuji za založení tohohle vlákna. Ostatní vlákna jsou zaplevelena a sehnat tam relevantní informace je téměř nemožné.

Jinak za mě (ačkoliv to nikoho nezajímá): Covid existuje, není chripecka, očkování i promoreni, žádný lockdown dbát na osobní zodpovědnost a udělat dobrovolný lockdown, jsou to kroky k totalite (která tu byla ale už předtím)...

Koupím vakcínu! 

0 Citovat

Na lockdown už je pozdě: https://www.seznamzpravy.cz/clan...cek-144090

Respektive, i kdyby zázračně zafungoval, naše kvalitní organizace v podobě funkčního trasování a chytré karantény způsobí, že do měsíce jsme zpět. Plus "lockdown" nebude na 2-3 týdny ale na 2-3 měsíce. Krom toho jsem myslel, že ho už tady dávno máme. Ale asi bude lockdown v lockdownu.

 

0 Citovat

Michal: Jak jsem se drive vsech moznych opatreni docela zastaval, tak i ja dneska uz nevidim zadnou aboslutni logiku v nicem, co ceska vlada vymysli. Jenom se neustale reaguje zpetne na udalosti, ktere se staly nekdy pred tydnem az dvema. Zadna prevence, predchazeni, zadnej system, proste nic. Za rok, co tady ta nemoc je neudelala vlada jedinou smysluplnou vec. Prijde mi, ze dneska uz je to fakt jenom o tom zruinovat, co nejvice firem a obchodnikum, aby se udelaly diry na trhu a nakupovalo se potom za levno. 

0 Citovat

Proč hledat úmysl tam, kde jednodušším vysvětlením je hloupost? Máme vládu kreténů.

0 Citovat

Ale to je prosím urážka pro ty kretény a mohli by tě žalovat za pomluvu.

Stejně tak nadávky připodobňující politiky ke zvířatům jsou urážky pro ta samotná zvířata.

0 Citovat

https://youtu.be/zFGXJ4twyDU

0 Citovat

Diskuse o PCR testu na Zanzibaru mi připomíná lyžaře před rokem v Itálii. Nikdo se nechtěl omezit, vrátit s karanténou, měli to zaplacené. A ejhle, dovezli si dáreček.

Teď je situace obdobná s jihoafrickou mutací. Stát by ale měl proplatit letenky a ubytování, které nelze stornovat.

0 Citovat

@Leoš Literák: Určitě by to chtělo, jenže kompenzace v ČR prostě nejedou. To samé kdyby v karanténě bylo třeba 90% a ne 60%, tak by do ní lidé také spadali dobrovolněji a nezatajovali. Já osobně vidím problém s tím vyhlásit toto nařízení s účinností za 24 hodin. Ale to je taková klasika už no.

0 Citovat

Ale o tom to právě je. Státy si vyhlašují o sto šest obskurní zákazy a účty za ně vystavují ostatním.

Kdyby před rokem zakázali lidem odjet do Itálie a zároveň proplatili storno zájezdu, jelo by tam znatelně méně lidí.

0 Citovat

Jenže s tím se musí teď počítat, stále platí: Vzhledem k nepříznivému vývoji epidemiologické situace upozorňujeme na stále platné doporučení Ministerstva zahraničních věcí ČR cestovat do zahraničí pouze v nezbytných případech, mezi něž nepatří cestování za účelem turistiky.... takže zbytně se cestovat nemá, ale může, ale když něco nedopadne, je to na vlastní triko a žádné odškodnění a pomoc nečekat (a to ani nemluvě jak k tomu přistupují zdravotní pojišťovny, že by si tam někdo zlomil nohu). Nějaké vzdechy na co má nebo nemá vláda právní nárok a proti čemu se jak bouřit, je každýmu v reálu pak šumák....

0 Citovat

Což o to, cestovat na vlastní triko i přes doporučení, zaplatit si nějaké případné léčení, test nebo cestu navíc, to by ještě šlo, s tím se dá počítat, horší ale je, když tě vlastní stát nepustí zpátky...

0 Citovat

Mně se líbí aktuální titulka z Novinek:

https://www.novinky.cz/koronavir...r-40352132


lock.jpg

0 Citovat

No úplně nejlepší je facebook cestujlevne hrající si na Ústavní soud prohlášením o tom, co je nezákonné a není a diskutující pod příspěvkem, kteří melou o tom, jak je právo na cestování zakotvené v Ústavě, což samozřejmě není.

LZPS v čl. 14 odst. 2 stanovuje, že každý může svobodně opustit zemi, což pořád může, je vyřazeno pouze několik zemí. Navíc je nutné přihlédnout k čl. 14 odst. 3 a vykládat si opravdu LZPS v celku a ne si vytrhávat jednotlivá ustanovení z kontextu jak se mi líbí. To samé například právo na shromažďování, taky je prostě omezitelné, politické strany lze zrušit, vlastnické právo je narušitelné vyvlastněním, atd. 

Fakt z každého je najednou právník a dokonce ústavní právník. Pořád samá práva, práva, práva, ale nějaké povinnosti, odpovědnost? Vůbec. Připomíná mi to minulý rok a Davidovo slavné prohlášení o covidu a chřipečce. 

0 Citovat

V přístupu naší vlády je ale největší problém, že přístup ke COVIDu se podobá výlučné ideologii - opatření nijak nezdůvodňuje, jen to staví na neověřených předpokladech a svých pocitech. Čili ideologii.

LZPS

Článek 2
(1) Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii, ani na náboženské vyznání.

0 Citovat

Máš pravdu, dohledal jsem to a je to jak píšeš.

 

0 Citovat

Jarda: To právo na vycestování je zásadně omezeno.

Ja to teď záměrně přeženu. Co kdyby vláda zakázala vycestovat kamkoliv krom Severní Korei a Somálska? 

Právo vycestovat by jsi pořád měl, byl by si spokojený? Nebyl.

Rozdíl je v míře. Ale právo narušeno je. Tečka. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

A v kterých případech tě stát nepustí zpátky? Konkrétní případ?

Když nemáš test, tedy jakési vízum pro návrat do vlastní země 

0 Citovat

@Jan Vidim: Tak se společně pojďme podívat do čl. 14 odst. 3 LZPS:

"Tyto svobody mohou být omezeny zákonem, jestliže je to nevyhnutelné pro bezpečnost státu, udržení veřejného pořádku, ochranu zdraví nebo ochranu práv a svobod druhých a na vymezených územích též z důvodu ochrany přírody."

Není to neomezitelné právo. Neomezitelných práv je velice málo, například právo na život nebo právo na svobodné myšlení. Ale co já o tom vím, už mi chybí jenom státnice a mám vystudovaná práva na rozdíl od expertů tady a na facebooku.

0 Citovat

Jardo, prvně gratuluji ke studijnímu úspěchu.

Za druhé, bezpečnost státu přece neohrozím tím, že pojedu na Zanzibar. Bezpečnost můžu ohrozit případným návratem.

Nechápu koho chráníme zákazem odjezdu. 

0 Citovat

Ochrana zdraví...

0 Citovat

floodland napsal(a):

Ty máš fakt dost. Koukám, že některým jedincům by zákonem mělo být odepřeno volební právo. 

Mohl jsi místo urážky napsat argument, škoda. 

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

a druhé, bezpečnost státu přece neohrozím tím, že pojedu na Zanzibar. Bezpečnost můžu ohrozit případným návratem.

Nechápu koho chráníme zákazem odjezdu. 

Počítám, že turisti se budou chtít vrátit. A už se řešilo, že vstup do vlastní země nejde zakázat.

0 Citovat

Kristepane, tady si zase nekdo poměřuje péra.

0 Citovat

Vidim ,ze se rozjela diskuze na tema Restrikce a Zanzibar i bez meho prispeni ,nebudu psat do zadneho s techto vlaken a ani tady dlouhe odstavce , staci nekolik vet 

1) Nouzovy stav skoncil 14.2. a jeho pokracovani  je protiustavni ,pres zadost hejtmanu  ,ktera je irelavntni , v prve rade je Ustava ,potom Snemovna  

2)  Zakaz vycestovani z CR uz loni byl a soud ho  zrusil , da se predpokladat ,ze nekdo  to opet napadne a  bude to muset byt zruseno , bez ohledu  jake staty na tom seznamu jsou

3) Na Zanzibaru byla nakaza minimalni ,nikdo nemuze tvrdit odkud ji ten nebo onen cestujici privlekl ,navic  cestujici  pred odletem museli projit testem ,tudiz to ukazuje na jedine .ze  testy jsou k nicemu 

Polemizovat nad tim,  ze do sve zeme se mohu vratit kdykoliv a nesmi mi byt kladeny  zadne podminky  ,uz neminim , stat by mel mit leda tak pravo  poslat cestujiciho na test a kdyby nechtel ,tak do karanteny ,jedno nebo druhe oboji ne !

 

 

0