Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Tak nakonec to bylo úplně v pohodě. Stavěli  nás třikrát, pokaždé ještě na Moravě. Asi jsme tam provokovali pražskou značkou. V Čechách už jsme potkali asi tak jednu hlídku, skrz ten déšť se vůbec nedivím. Dvakrát to byli vojáci, měli to úplně na salámu a jen chtěli vidět papír nadepsany "čestné prohlášení" od každého dospeleho. Ale ani to nečetli. Jednou trochu akční policistka, ale po doložení asi pěti papíru včetně výpisu z LN od obou nemovitostí mezi kterými jsme jeli to vzdala a pustila nás. 

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Hele, chápete vy odbojáři, že dokud ten fialový hnus nepotlačíme, furt budou ta omezení, které společně nesnášíme? Když budete dodržovat RRR+D3(+ vakcína), epidemie ustoupí a omezení zmizí. Sabotováním jen prodlužujete dosavadní stav.

Slováci si taky mysleli, že to hromadným testováním antigenními testy pořeší. A houby z toho. Jediné, co to dělá, že to dodá falešný pocit jistoty. Omezení budou furt, dokud se neproočkujeme kvalitní vakcínou. Do tý doby brzda plyn, pomůže nám snad léto a vyšší teplota jako loni. Když už není vůle k zastavení průmyslu.

0 Citovat

Zrovna včera jsem se vracela potmě v dešti a policajti stáli na sjezdu z dálnice v zatáčce, kde jsem se před několika lety v dešti vybourala, a nejen já, je to tam blbý. Naštěstí byli zalezlí v autech, protože jim byl život milý, asi tu zatáčku taky znají. Taky to nemají jednoduchý

0 Citovat

@andreko @Ahmad Masúd : nejvyšší čas, abyste nastoupili k PČR a zachránili ji tak před morálním úpadkem. 

0 Citovat

Dneska kolegyni ráno stavěli. Měla prohlášení od zaměstnavatele, kvůli přejezdu dvou okresu. No samozřejmě jim to nestačilo a pustili se do ní ve velkém. Ještě jezdí rovnou oblečená ve firemním a kam by člověk tak jel v 5h ráno oblečený, když maškarní není 🤷‍♂️ Vyhrožovali pokutou 50k a nepuštění dále... Takže mě zajímá k čemu to vše člověk musí mít, když narazím na blba... 

0 Citovat

A jak mohli vyhrožovat pokutou 50k, když je na místě maximálně 10k a ve správním řízení 20k?

0 Citovat

Jo, taky jsem se ptal jí kde to vzali... když vím že max je 10k... Možná toho měli policajti dost I/55 je dost vytížena, takže možná stáli celou dobu na dešti venku. 

0 Citovat

ony ty kontroly jsou celkově dost zvláštní. Chápu na hranicích okresu (chápu nemyšleno tak, že s tím souhlasím), ale oni kontrolují i uvnitř, mezi jednotlivými obcemi. Ano, mimo uvedené vyjímky se má člověk zdržovat v katastru obce, ale čestné písemné prohlášení se vyžaduje jako vyjímka k cestě mezi okresy, takže v rámci okresu jim ho ukazovat nemusím. 
Osobně si myslím, že většina policajtů si o tom myslí svoje a tak k tomu i přistupuje. Takže nijak to nezkoumá, nestuduje (koho by to taky bavilo co týden pořád studovat x stránková nová nařízení) a jedou jen podle instruktáže, kde jim asi řeknou, že mají kontrolovat čestná prohlášení. 

Jinak na místě je BP do 10.000Kč (to už by musel být někdo hodně blbý, si ji nechat uložit), ve správním do 20.000Kč. - z.č. 240/2020 § 34 odst. 1 písm. a)


0 Citovat

Plus podle usnesení vlády nepotřebuješ k čestnému prohlášení žádnou další listinu, pokud to není cesta do zaměstnání nebo vycestování z ČR. Ačkoliv kontroly k tomu občas přistupují trochu zvláštně a požadují vidět např. pozvánku k doktorovi.

Což z mého pohledu by bylo jednodušší jezdit do práce na jinou výjimku než cestu do zaměstnání 😂 Prohlášení by bylo podobně čestné jako náš premiér, když prohlásí, že mu opravdu ale opravdu nepatří Agrofert nebo náš ministr vnitra, který se dušoval, že toto jsou fakt poslední tři týdny.

0 Citovat

Včera stáli v Praze na Suchdole na točně autobusů na Výhledech, což bylo ale úplně zbytečný, jelikož to je cca 1 km od hranice Prahy, takže každý tam řekne, že nejede nebo nepřijíždí mimo Prahu a navíc ta silnice na který stáli je před nima ve směru od centra rozkopaná a je tam objížďka, kterou to stanoviště krásně objedete tak, že si ani nevšimnete, že tam nějaká kontrola je.

0 Citovat

přišla pozdě do práce a s tím i navazující kolegyně. Ne všichni mají kartu... Řekli jí, že musí mít pracovní smlouvu u sebe, takže ten papír od zaměstnavatele postrádá nějaký smysl... 

0 Citovat

Příště by jí třeba pomohlo mít vytištěné nařízení vlády a odcitovat jim, že podle části IV. jí stačí formulář (čestné prohlášení) a potvrzení od zaměstnavatele.

0 Citovat

No zítra mě čeká cesta přes 5 okresů :D když to tady čtu, tak snad to bude nějak normální a připravím si radši co nejvíce papírů, protože blbec se najde všude

0 Citovat

Já vím, jenom říkám co po ní chtěli. Na pracovní smlouvě uvidíš, od kdy pracuješ a že je to na dobu neurčitou... Měla ještě u sebe poslední výplatní pásku "omylem", ale to ani nechtěli vidět. Prostě narazila na blba, který si to vysvětloval po svém... 

0 Citovat

OTVORTE OCI OUCE!!!!

https://aeronet.cz/news/z-nemeck...do-lipska/

0 Citovat

@tonic

Volný už se toho chytil :)

 


fb-img-1614940168475.jpg

0 Citovat

Blázni ještě nevyhynuli

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_vank

Zase jsem druhý ...

0 Citovat

jo, som sa k nemu nejak nahodou dostal (cesky politicky odpad moc nesledujem, mame dost vlastneho aj ked Japonca, Mlaticku alebo toho ktory sa stale foti proti silnemu vetru jr. mam rad) a teraz si dam radsej pauzu od internetu

0 Citovat

Nejhorší jsou ty komentáře na Volného facebooku, stovky, možná tisíce lidí, kteří tomu opravdu věří.

0 Citovat

Všichni jsou blázni, jen já letadlo...

Nejhorší je, že snad každý i podprůměrně inteligentní člověk z toho článku musí poznat, že je to blbost. Díval jsem se, jestli jsem na Aeronetu nebo nějakým AZ247. Za tohle být ruská rozvědka nezaplatím ani rubl.

0 Citovat

že by se přiblížilo c-estování ( ne t-estování )?

Státy USA (16 z 50), kde již není covidové šílenství a mohou zde být bez „náhubků.“ Stav ke 2.3.2Q21

mapa-usa-jpg.webp

0 Citovat

Trošku mi to připadá jako zóna tornád, ale tu jsem viděl jen jednou, to se přiznám :D 

0 Citovat

Petr napsal(a):

že by se přiblížilo c-estování ( ne t-estování )?

Státy USA (16 z 50), kde již není covidové šílenství a mohou zde být bez „náhubků.“ Stav ke 2.3.2Q21

USA taky očkuje úplně jiným tempem... jejich rychlostí by Česko bylo komplet za 11 dní 😀

0 Citovat

Spojit příjemné s nutným? Přiletět a nechat se naočkovat. Třeba už to po červnu bude komerční služba. Akorát otázkou je, zda bude uznána v EU.

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

USA taky očkuje úplně jiným tempem... jejich rychlostí by Česko bylo komplet za 11 dní 😀

 

trochu populisticka matematika :D ale ano, ockuju velmi rychlo, ako pozeram posledne vysledky tak su ironicky na rovnakej urovni ako Srbsko, cca 3x rychlejsie ako my a 8x rychlejsi ako Sputnik

https://ourworldindata.org/graph...gion=World

0