Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Jojo opačně.

0 Citovat

No, mladých tam opravdu asi moc nebude. Takže říkám, ať to staříkům píchnou třeba do pr...e, ti dlouhodobé následky vážně řešit nemusí. Nicméně... moje sestra covid měla - jenom středně těžký průběh (plný nos a hlavně únava) a ani to by si fakt nechtěla zopakovat. Kterýkoliv neočkovaný, co v dnešní době velkolepě jezdí v přeplněném MHD bez toho hadru na hubě, si to asi fakt musí prodělat sám.

Jenom dodám, že ano, očkovaní se taky zčásti nakazí a nepozná se to, protože nemají příznaky a tudíž na test ani nejdou. To je stejné jako u zástupu jiných virů, které všichni nosíme. Tady se ale znova dostáváme k tomu, že to od začátku nemělo být prezentované jako "boj s virem" nebo že za ním uděláme tečku.

0 Citovat

S tímto se dá v zásadě souhlasit. A úplně nejlepší je se tím už dále příliš nezabývat a pak se vás to ani nebude příliš týkat. Kdo chce žít spokojený život, má si ho utvářet sám podle svých představ a ne si nechat vnucovat médii, čeho všeho se má bát.

0 Citovat

Libore to je sice krasne ,ale jak se tim chces nezabyvat  ? Vecne aby jsi sledoval co kde plati ,kde te budou kontrolovat ,kam muzes ,kam nemuzes   S tech co se nechteji nechat  naockovat se stavaji obcane druhe kategorie ,s ockovanych nadlidi A jak vidis v Nemecku nebo Rakousku  uz nestaci ani test ,bud se naockovat nebo nikam ,,,toho si jako chces nevsimat ? A to nemluvim uz o  financnim rozdilu  ,ano tam muzes  mit argument  ,nech se naockovat a budes mit klid ,ale budu ho mit opravdu , co kdyz si nenasadim v obchode nebo  v letadle i jinde rousku ? Ted jsem si zrovna cetl jak pry pribylo fyzickeho napadani v letadlech,vim tyka se to hlavne americkych leteckych spolecnosti  ,kde vyhlasili nulovou toleranci a chteji rousky  i  po dvouletych detech ,,,no myslim ,ze kdyz bych cestoval  s dvoletym deckem a nekdo me zacal  buzerovat at mu nasadim rousku  tak to dopadne  flakancem ...takze asi tak 

0 Citovat

Mikire, psal jsem příliš se nezabývat tj. ne zbytečně moc. Zvlášť pokud se tím člověk stresuje a nadává na poměry. Platí to hlavně pro očkované. Neočkovani mohou žít spokojený život, když si najdou dočasně jiné aktivity. Já jsem do srpna 2 roky necestoval a nic mi nechybělo. Chápu, že to není pro většinu snadné, ale to tak bývá.

Ještě upřesním, že neočkovani nemusí hledat jiné aktivity, pokud zvládnou větší omezení a složitější podmínky. Podle mě je základní chyba se pořád něčeho obávat, což v tomto případě platí pro následky vakcíny. Kdo se jich boji, možná je bude mít. Je to jako placebo a nocebo efekt.

0 Citovat

Tak jiste ,kdyz to vezmes takovym pohledem tak se lze odstehovat mimo civizaci  ,elektrinu si poridis pomoci solarni energie  ,vodu z vlastni studny ,budes si pestovat vlastni zeleninu ,ovoce , chovat  sve hospodarske zvirata  a nejake nezbytne  penize si zajistis  nejaky, drobnym podnikanim a ty proukty budes rozvazet na kole nebo na koni a nebudes  se muset ridit  temer nicim a budes stastny  a dela to jak se docitam cim dal vic lidi, zrovna tusim vcera jsem cetl o jedne kanadske rodine, jak to takto udela Ano , taky to neni pro kazdeho 

Taky mam za ty 2 roky misto  60 letu za  rok  25 respektive letos to vypada na 15 a nic se nedeje ,kdyz nekdo zije sam ,vic se prizpusobi soucasnym pomerum , ale pokud ma rodinu  tak ho takove veci v klidu nenechaji a v podstate nejde jen o covid  a ver ze jsem velky  flegmos  s razenim hesla  ono to nejak dopadne....

A nasledku vakciny se nebojim  jde o uplne jinou vec  o princip  a  o  to nejit s davem  ,kdyz na to pohlizim jinak 

0 Citovat

Potraviny mohou nakupovat i neočkovani, tak je není třeba získávat sám. Svět se holt mění a teď trochu rychleji, než by bylo mnohým příjemné.

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

 Nikdo netvrdil (a to mě štvalo nejvíc), že zaručí bezinfekčnost...

Přesně to právě tvrdil ministr zdravotnictví několikrát...

Leden 2021 Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) prohlásil, že člověk očkovaný proti covidu-19 není infekční. Takové tvrzení ale nemá oporu v tvrdých datech a nemusí být pravdivé. Očkovaní dál mají dodržovat všechna opatření.

https://www.seznamzpravy.cz/clan...asi-136211

Březen 2021 Naočkovaný se nenakazí, ujišťoval Blatný. Odborníci kroutí hlavou

https://www.seznamzpravy.cz/clan...vou-147643

0 Citovat

Ano, spousta výroků a nařízení Babišovy vlády postrádá logiku a je jen municí pro antivaxxery. Bohužel, mnoho z nich je jen přejato z jiných zemí, takže se nemůžeme utěšovat, že za horami je lépe.

0 Citovat

Další paradox je, že třeba FFP2 respirátory od jara plošně vyžadovali na celém světě snad jenom ve střední Evropě - my, Německo a Rakousko a všechy tyto země jsou na tom aktuálně v Evropě skoro nejhůř. A třeba na takové Floridě, kde se nemusí po celou dobu, kromě front v Disneylandu, nosit nic, případy od srpna neustále klesají. Ještě, že tam na měsíc zmizím:-) Virus si stejně dělá co chce.

0 Citovat

A jaké tam, na té Floridě, teď mají počasí Nuny? Taky sychravý podzim, jak dělaný pro respirační choroby, jako je u nás v Evropě. Asi ne co :-)

0 Citovat

Podle mě byla chyba to v létě držet, populace se měla s virem setkávat během léta a možná by to vypadalo jinak viz grafy níže. UK drží od uvolněn opatření v červenci vysoká, ale stabilní čísla a i s podzimem stagnují a pomalu klesají, v porovnání s nimi prakticky stejně nebo víc proočkované Německo, Rakousko či Holandsko vyletělo nad UK, protože to v létě drželi zbytečně zavřené.

https://www.bbc.com/news/health-59262701

0 Citovat

Tak já netvrdím, že to nebyla chyba. Jen prostě Babiš nechtěl, aby se mu to před volbami zvrtlo předčasně. To je vše. Že to byla blbost, která navíc odradila spoustu lidí od dodržování pravidel, je naprosto zřejmá. Jen prostě nelze srovnávat Floridu, kde bude příští týden 35 stupnů, s Evropou.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

... Jajo tom dokola loni mleli všichni diskutující v té dlouhé diskuzi se mnou... 

 

Slušně selektivní paměť. 

0 Citovat

[citace="Alena Svobodová"]

Takže říkám, ať to staříkům píchnou třeba do pr...e, ti dlouhodobé následky vážně řešit nemusí.

 

Paní Svobodová, Váš výrok je docela ubohý. Asi jste ve Vaší rodině nejstarší a nevíte nic o vztahu ke starším lidem......

 

0 Citovat

Tak upřímně když moje obézní sedesátiletá tetka začne vykládat o tom, že očkování způsobuje neplodnost a proto by si ho nikdy nenechala píchnout, dost mě svrbi jazyk. 

0 Citovat

:-)

0 Citovat

Ja jsem jen porad zvedavy  ,kdy se prijde  na to a konecne se naridi testy i ockovanym a  promorenym  nemusim sirit o covidu zadne konspiracni teorie  ,ale proste kdyz se  neockovani zavrou do lockdownu nikam nebudou smet   a cisla budou porad stoupat  tak kdo  ten covid  vlastne siri  

Jsem si vedom toho  ze tohoto logickho reseni se asi nikdy nedockam  tak nezbyva nez zit tam kde lisky davaji dobrou noc a covid pak pro me  neexistuje  Dve odpoledne jsem byl ted na prochazce v miste bydliste  poprve jsem potkal  2 lidi  podruhe  1 cloveka ,,,,a to byl vikend ,,,

0 Citovat

Mikir: ano čísla budou stoupat dal, ale ne tak rychle, poklesne množství těžkých pripadu a zahlceni nemocnic.

Covid siri neockovani i ockovani. Od ockovaneho mas nižší pravděpodobnost ze se nakazis, dostaneš nižší virovou naloz a mas vetsi šanci ze nebudes mit těžký prubeh a neskoncis v nemocnici. A to je cílem. 

Když se potkas s pozitivním, oba jste ockovani a mate ochranu dýchacích cest, riziko přenosu je prakticky...minimum

0 Citovat

[citace="Peetee 247"]

 

Když se potkas s pozitivním, oba jste ockovani a mate ochranu dýchacích cest, riziko přenosu je prakticky...minimum

 

 

To je nad Mikirovo  chápání, marná snaha.....

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Když se potkas s pozitivním, oba jste ockovani a mate ochranu dýchacích cest, riziko přenosu je prakticky...minimum

S tím předchozím souhlas, ale nechtěl bys pro sichr ještě na očkované i skafandr? Za mě ať se očkovaní promoří místo 3. dávky, což je snad jediná věc, na které se všichni odborníci shodnou, že to je pak nejlepší ochrana.

@doctorex: Pamatuju si to dobře. Asi jen jeden se mnou souhlasil, ale ostatní jen hledali výmluvy, že se s tím nedá reálně nic dělat.

0 Citovat

Docela by mě zajímalo jestli tomu co tu teď vykladas osobně věříš. Protože já si tu diskuzi pamatuji. Tehdy jsi tvrdil následující:

Libor_S napsal(a):

Osobně jsem toho názoru, že když má někdo rakovinu v mladším věku, může si za to především sám. 

A s tím lidé nesouhlasili a že je to kravina potvrzuje i ten doktor, co jsi teď sdílel. Ale kupodivu to najednou podavas trochu jinak. 

0 Citovat

Je vidět, že to ne zrovna dobře chápeš. Ten doktor mluví o pouhých 8-10 % geneticky podmíněných případů, které tvoří větší podíl v časnějším věku, než je podíl ve vyšším věku. To je logické, že ve vyšším věku je vyšší riziko všech nemocí tj. i rakoviny, takže podíl genetiky se zmenšuje.

Mladším věkem jsem myslel do 50 let, což jsem doložil i mezinárodní klasifikací. Kromě toho malého podílu genetiky je většina případů u mladších preventabilni, jak říká Petruželka dle britských studií. To, co citujes, byl jen začátek diskuze, ale většina byla o tom, že jestli se dá nebo nedá ovlivnit vznik rakoviny.

0 Citovat

Bohužel pro Tebe tady ta diskuze pořád je, takže se kdokoliv může přesvědčit, že minimálně tohle:

"většina byla o tom, že jestli se dá nebo nedá ovlivnit vznik rakoviny."

Je výborný projev selektivní paměti. Ke zbytku už se vyjádřit odmitam, stačilo mi to v roce 2020.

0 Citovat

Ať se každý přesvědčí, že ta diskuze byla o tomto. Já si to pamatuju, za vším si stojím a ta stručná citace Petruželky to potvrdila.

Když máš tak neselektivní paměť, kdy začnou podnikatelé vyhrávat soudní spory se státem o náhradu škod způsobenými covidovymi restrikcemi, jak jsi byl přesvědčený loni na jaře, ty doktore práv?

0