Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Došly argumenty, měníme téma.

Zatím došlo na ministerstva asi tisíc žádostní o náhradu škody. Stát má potom půl roku na reakci a jakmile odmítne, začíná soud. Soud nás trvá (než dojde k nejvyššímu) klidně pět a víc let. Takže docela snadnou matematikou můžeš dojít k tomu, že se ptáš předčasně.
Pokud budu optimista můžeme první rozhodnutí (teprve okresních soudů) očekávat někdy na podzim 2022 a první konečné rozsudky ve věci někdy 2024. A pořád si stojím za tím, že náhradu škody podle krizového zákona si podnikatelé vysoudí.

No a pokud k tomu nedojde, rád uznám, že jsem se zmýlil. Protože nejsem vůl, abych si stál za názorem, u kterého je zjevné, že není pravdivý.

0 Citovat

No jo, mazaný právník. Nerozumí tomu, ale na závěr nepřímo podsune protistraně, že je vůl. Pochopil jsem to správně?

Mam dojem, že jsem před pár dny zahlédl titulek, že takový soud už proběhl a bylo smeteno ze stolu, ale neměl jsem čas to číst.

0 Citovat

Myslim , ze to bylo tohle 

https://www.seznamzpravy.cz/clan...ral-180424

v podstate to ale neni prohra, ale  alibismus  nejvyssiho soudu, krasna ukazka urovne ceskych  zakonu ,,,

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Mikir: ano čísla budou stoupat dal, ale ne tak rychle, poklesne množství těžkých pripadu a zahlceni nemocnic.

Covid siri neockovani i ockovani. Od ockovaneho mas nižší pravděpodobnost ze se nakazis, dostaneš nižší virovou naloz a mas vetsi šanci ze nebudes mit těžký prubeh a neskoncis v nemocnici. A to je cílem. 

Když se potkas s pozitivním, oba jste ockovani a mate ochranu dýchacích cest, riziko přenosu je prakticky...minimum

Jakou logikou  ci argumentem chces dokazat ,ze od ockovaneho mas nizsi pravdepodobnost nakazy ,naopak co obsahuje vakcina ? ,virus aby si telo vytvorilo  protilatky , dokud je nema tak je pro neockovaneho nebezpecnejsi . opacne  pochopitelne  nikoliv  O ohrane dychacich cest  uz bylo napsamo  tolik ,virus se prenasi  i pory , dotekem a dalsimi radeji nepublikovanym cinostmi , takze rouska  je pochopitelne na hovno ,nopak snizuje imunitu , kdy zdravemu cloveku brani v ziskani prospesnych  bakterii  Rouska ma byt tam ,kde se vyzaduje sterilni prostredi  a to nic s toho kam ji nuti  nosit  neni 

Rekneme ze ockovany muze mit lehci prubeh,  ale stoprocentni dukaz pro to taky neni  A riziko prenosu ? To je odvisle od chpvani  jednotlivcu a ne o ockovani ani o rouskach  Kazdy snad vi jak se v danou chvili citi  a podle toho se ma chovat

0 Citovat

Mikir: si to dej do google, na to jsou studie, od ockovanych je riziko přenosu od 60procent nižší, jsi v důchodu, mas spoustu času si načíst relevantní zdroje, nejen novinky a aeronet.

K té rousce - to je totéž jak když řekneš že kondomy stoprocentně před těhotenstvím ani pohlavními choroby nechrání, tak je nema žádný vyznam používat.

0 Citovat

Ci studie ? Zlatokopu, co potrebuji  prodat  rousky , testy a ovladnout a zastrasit lidi morbidnimi   obrazky   s rakvemi ? Ne ,me nepresvedci  nikdo , jsem ochoten uznat ze covid je nebezpecny ,ze na nej lide umiraji ,ale to umiraji na mnoho jinych nemoci  a kolik zemre denne na silnich  lidi , kolik spacha sebevrazdu , koilik  zemre  v dusledku vrazd atd,.. ale  v nicem se  neprojevuje  takova hysterie a takova sikana lidi  jako v covidu , vic se k tomu nevyjadrim ,tedy k tem tvym argumentum 

0 Citovat

Za rok a půl mikir a spoustu dalších internetových odborníků na všechno nepochopilo, že sebevražda, bouračka, vražda nebo rakovina nejsou na rozdíl od covidu nakažlivé.

0 Citovat

Spousta jinych nemoci je rovnez nakazlivych   nektere i nebezpecnejsi nez covid a o zadne jsem neslysel ze by se kolem ni  delal takovy tyjatr,,,,a ona je na tom nejsmutnejsi jina vec  ,dospely pochopi ,ze jsou dva nesmiritelne tabory ,ktere nejsou ochotny uznat ani spetku pravdy  te druhe strany ,ovsem jak to vysvetlit v rodine  mama naockovana  otec zaprisahly odpurce ockovani   vnucky se ptam  pojedete nekam na vanoce ,,odpoved zni ne  tatka neni ockovany  ale deda lita a taky neni ockovany ,,,

A pochopitelne  ve skole  se o tom jiste bavi se spoluzaky  a kazdy ma jiny nazor.,ktery si  prinasi ze sve rodiny  ,pritom skola do nich husti neco jineho a pak treba slysi vyzvu lekaru k demonstraci  

Mela zacit prisnejsi pravidla ,,bavorska cesta , rakouska cesta  a  spor o to ze antigen stacit nebude , nedohodli se ani na jednom ,,, a to jeste soud nerekl sve stanovisko  A jine zeme  v Evrope pomalu rusi uz vsechno ...na to je jedina odpoved  bezte uz s covidem do prdele ....nechte lidi zit  Snad zitra prijde na demonstraci  hodne lidi  i kdyz by to melo skoncit vodnimi dely a  zasahovou jednotkou  Bohuzel vim jak to dopadne  ,stado ovci  bude becet  ale  nesemkne se  ockovani neockovani  a tahnout za jeden provaz 

 

0 Citovat

Za rok a půl mikir a spoustu dalších internetových odborníků na všechno nepochopilo, že nejde o samotnou nebezpečnost covidu, ale o brutální přehlcení nemocnic, které jsou následně nucené rušit plánované operace, prevenci a někdy už vyloženě nemohou nikoho přijmout ani na blbou JIPku, jako se už teď děje na východě Slovenska nebo Rumunsku.

0 Citovat

ved presne tak ako pise JardaM, kvoli s prepacenim kktom, ktori teraz neockovani obsadili JISky a ventilatory (lebo keby boli ockovani, tak ich nie je v nemocniciach skoro 3000 ale mozno tak tretina max), tu moja mama ma strach, ci jej vo stvrtok zoperuju platnicku v Bratislave, kedze sa maju obmedzit planovane operacie.

Normalne by som bol za to, aby na ventilatory (ak nebude uz ina moznost) mali prednost ockovani. a neockovani z vlastnej vole nech sa spolahnu na imunitu, vitamin D zo slniecko a antiparazitika pre dobytok.

0 Citovat

Tonicu uznavam ze Slovensko je na tom blbe ,ale ani tak si nemyslim ,ze za to mohou neockovani  a tohle je krasny nadpis  na novinkach  i kdyz jasne  ze umyslny,  ze to treba presne tak ten imunolog nerekl  ale  zavani to podanim trestnich oznameni na celou vladu  

https://www.novinky.cz/koronavir...u-40378208

Na to je snad jednoznacny paragraf ,,kdo vedeome siri  nakazlivou nemoc,... a vlada vi ze ji siri i ockovani  a na Slovensku to neni jine ,,,Takze to chce klacky do ruky  a vyprask tu sebranku co bude porad jen  mlet svou o neockovanych  

Proc se brani ockovani i  cela vlada a ti nahore nejen na Slovensku nebo v CR  testovani ockovanych ?  Razem by klesly ty pocty ,,,  Ted se to krasne ukaze v Rakousku a Nemecku  neockovani  budou sedet doma  a ockovani  zaplavi  nemocnice,,,

0 Citovat

mikir napsal(a):

https://www.novinky.cz/koronavir...u-40378208

Tohle je nejlepší rozhovor o covidu za poslední dobu s člověkem, který tomu opravdu rozumí na rozdíl od těch, co mají největší prostor v médiích. Díky za postnuti. Vypíchnul bych zvlášť toto:

Podle dat, co dostávají zákonodárci, to vypadá, že lidé, kteří covid v minulosti prodělali, v nemocnicích nejsou. Lhostejno, zda jsou očkovaní či ne. Je imunita po prodělání nemoci lepší než imunita po očkování?

Jednoznačně. To bylo ale známo už od začátku, ještě než se začalo očkovat. Dnes se ale kolem vakcinace vytváří mýty. Není to jen u nás, tohle dogma se prosazuje všude na světě a dělá víc škody než užitku.

Vakcíny nebyly testované na populaci, která už nemoc prodělala. Nyní lidé zmatkují, že musí mít třetí a čtvrtou dávku, to postrádá elementární logiku. 

 

Člověk se ani nemusí zabývat konspiracemi, aby ztratil důvěru v politiky (pokud někdy naivně měl) a mediálně nejznámější odborníky. Pokud někdo nadává antivaxerum, že mohou být kvůli nim pro něj nebo jeho blízké zaplněné nemocnice, měl by svůj hněv zaměřit spíš tímto směrem. Ale nejlepší je vůbec se takovým emocím vyhnout, protože tím si každý škodí především sám sobě.

0 Citovat

@Libor_S: Tak mě osobně štvou lidi, kteří covid neměli, nechtějí se nechat očkovat, nechtějí se nechat testovat, nechtějí nosit respirátor, nechtějí prostě nic. Chtějí žít, jakoby se nic nedělo. Já bych také chtěl žít jako v roce 2019, ale prostě to nejde.

Známý neměl covid, nenechal se očkovat, 45 let, ve formě, má přece skvělou imunitu, která si s covidem hravě poradí. Covid dostal, za pár dní mu bylo tak zle, že si volal záchranku, ta ho do nemocnice nevzala, že tak hrozně na tom není, že berou až horší případy. Nakonec se z toho dostal a jak to půjde, tak valí na očkování. Jenže pokud by se takhle chovali všichni ti co doteď covid neměli a jsou neočkovaní, tak k tomu kolapsu nemocnic dojde.

0 Citovat

To by mohlo, ale základní chyba je v neduveryhodnosti politiků. Tomuto by nejspíš dřívější očkování prospělo, ale teď na něj půjde úplně zbytečně a bude čelit většímu riziku komplikací. Když už očkování po výraznějším průběhu (zvlášť u mladšího), tak s větším odstupem.

0 Citovat

Libor_S napsal(a): To by mohlo, ale základní chyba je v neduveryhodnosti politiků. 

Opravdu nerozumím tomu, proč tolik lidí potřebuje pro svoje rozhodování jako referenční bod počínání někoho, koho znají jen z televize? To taky před covidem volali každý večer do Průhonic, jestli si už Babiš vyčistil zuby a pak si vyčistili ty svoje? 

 

0 Citovat

Petr76 - asi to bude dedičstvo socializmu, veď problém s očkovaním z krajín, kde je vakcín dostatok, má najmä východná Európa

0 Citovat

Heh. 22 tisíc pozitivních za den. Vláda opět čeká. Asi věděli, že průseru už nezabrání. Tak za dva tři dny se dozvíme, že nemocnice kolabují. Česko je opět best in covid a poráží Belgii a Nizozemí. Jo, jenom idiot dělá stále stejné chyby ze stejných důvodů. Na konci příštího týdne se začne opatrně mluvit o home office a že školy a školky situaci znova nezvládly (jako, že v jiných zemích to šlo o dost líp?). A rušení letů, samozřejmě.

0 Citovat

Jak bys to resila? Tvoje narky mi prijdou jako tech 11 bodu opobloku, kde se pise, co by se nemelo delat, ale uz tam chybi, co by se naopak delat melo :-)

0 Citovat

tonic napsal(a):

Petr76 - asi to bude dedičstvo socializmu, veď problém s očkovaním z krajín, kde je vakcín dostatok, má najmä východná Európa

Rozdíl mezi východem a západem Evropy je právě v té důvěryhodnosti politiků. Je to vidět i u příznivců Trumpa, kde se nedá mluvit o dědictví socialismu, ale nedůvěra v tradiční politiky je hlavní důvod, proč volili Trumpa:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-s...171913_zuj

A když mají lidi pochybnosti, které jsou do určité míry oprávněné, tak je pochopitelné, že nevěří takovým politikům  nebo odborníkům, kteří mají protichůdné názory.

0 Citovat

tbu napsal(a):

Jak bys to resila? Tvoje narky mi prijdou jako tech 11 bodu opobloku, kde se pise, co by se nemelo delat, ale uz tam chybi, co by se naopak delat melo :-)

Za prvé - nebudu to psát esej o něčem, co už jsem tu psala několikrát. Není ani moje povinnost vymýšlet, co by se mělo dělat. Po dvou letech už je tu dost fungujících návodů ze zemí, kde si s covidem poradili líp. Pokud je značná část populace přesvědčená o svých právech a že ty jsou nad veřejným zdravím, ať se na vlastní náklady testují obden i do práce, je to jejich boj a jejich alternativa. A jakkoli to bude nepopulární, taky menší benevolence vůči rodičům, co dítě s příznaky posílají do školy, tohle je jejich starost a naopak ostatní mají právo na bezpečné prostředí. Větší zodpovědnost školek a škol. Ne že bych si nalhávala, že se něco tak "radikálního" stane. To až při dalších uzavírkách a zákazech budeme jako že všichni na stejné lodi. Takže co já můžu dělat? Spořit a investovat kvůli budoucí inflaci a koupit si letenky tak nejdřív na duben příštího roku.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

[citace="tonic "]

Petr76 - asi to bude dedičstvo socializmu, veď problém s očkovaním z krajín, kde je vakcín dostatok, má najmä východná Európa

Rozdíl mezi východem a západem Evropy je právě v té důvěryhodnosti politiků. Je to vidět i u příznivců Trumpa, kde se nedá mluvit o dědictví socialismu, ale nedůvěra v tradiční politiky je hlavní důvod, proč volili Trumpa:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-s...171913_zuj

A když mají lidi pochybnosti, které jsou do určité míry oprávněné, tak je pochopitelné, že nevěří takovým politikům  nebo odborníkům, kteří mají protichůdné názory.

[/citace]

Tady se zpochybňují i čísla nakažených a ne kvůli pochybné spolehlivosti testů. Jako že jsou na politickou objednávku za účelem propagace očkování a dohodami s farmaprůmyslem. Tyhle lidi zpochybňují celý státní systém. V tom případě by ale měli myslet aspoň na vlastní zdraví a nechovat se, jako že se nic neděje.

 

0 Citovat

To jsem zvedavy  na koho  ted  tech  22 tisic  nakazenych svedou.... treba uz koncene  prijou na to ze  testy  musi delat  i ockovanym a taky zjistovat u tech co prodelali covid  vysi protilatek,  ale nedeam si iluze  Valek chce  zavrit neockovane  duchodce  ,kterym vlastne nic neni ,,, nebo spis je ale  nemaji covid ,ale jine nemoci na ktere mohou i zemrit  ale to nikoho nezajima,  hlavne vypraskat   vakciny a omezit svobodu a namastit si kapsu na  testech a respiratorech 

0 Citovat

mikir napsal(a):

To jsem zvedavy  na koho  ted  tech  22 tisic  nakazenych svedou.... treba uz koncene  prijou na to ze  testy  musi delat  i ockovanym a taky zjistovat u tech co prodelali covid  vysi protilatek,  ale nedeam si iluze  Valek chce  zavrit neockovane  duchodce  ,kterym vlastne nic neni ,,, nebo spis je ale  nemaji covid ,ale jine nemoci na ktere mohou i zemrit  ale to nikoho nezajima,  hlavne vypraskat   vakciny a omezit svobodu a namastit si kapsu na  testech a respiratorech 

To jsou neekonomické návrhy a nedělá to vůbec nikdo. Ty testy jsou flastr na ránu, ne prevence. Proč to vůbec chtít, když si na testech někdo jenom mastí kapsu? Osobně jsem nikdy nevěřila, že by měl jakýkoliv politik, ať už je zkorumpovaný sebevíc, zájem takhle ekonomický škodit státu, dopadlo by to brzy i na něj.

 

0 Citovat

@Alena Svobodová, Jarda +1

@Libor_S vzdycky jsem Te hodne respektoval, i kdyz nesouhlasim s nekterymi Tvymi nazory, da se s Tebou mluvit, dokazes si je podlozit atd, ale s tou rakovinou jsi tenkrat hodne ujel, tak bych to radsi moc nepripominal …

@Mikir, doporucuju mokrej hadr na hlavu …

 

Jinak, jak pise Alena, tak je to o osobni zodpovednosti a respektu nejen ke svoji svobode, ale i ke svobode jinych. To tady jaksi neni, takze nastoupit musi represe shora. Bohuzel. Fakt diky vsem zlutejm spendlikum a tak. @tonic doufam, ze mama bude v pohode. My jsme si jako rodina zatim zadnou kratkou sirku nevytahli, ale pri tehle cislech … 

0 Citovat

Tak souhlasim ,ale pak nedelat  nikomu nic , a nezvyhodnovat  donekonecna  ockovane  proti neockovanym  Na rakouskem i  bavorskem modelu se ukaze jasne kdo covid siri ,proto zastavam nazor zacit poradne kontrolovat ockovane  a promoreni proto, mereni protilatek, aby nebyli zbytecne nuceni k ockovani , ktere je u toho kdo covid prodelal absolutni nesmysl 

A uprime kdyz jsem se tak zamyslel nad  temi 22 tisici ,tak samozrejme  hned naskocila myslenka ,ze to je lez ,ze to jsou vymyslena cisla jen proto, aby prosadili znovu nouzovy stav , bez ktereho  nemohou nektere restrikce zavest, protoze jim to soud okamzite smete ze stolu 

0