Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Rosm napsal(a):

Od pondělí neočkovaní do Rakouska pouze s PCR testem (antigen povolen pouze pro pendlery):

https://www.bild.de/politik/ausl....bild.html

 

to zas bude placu a skripania zubov na checkinoch ... najma v obskurnych krajinach, kde koncept tranzitu atuom/busom z letiska v jednom state do ineho nedokazu uchopit

0 Citovat

Bear napsal(a):

Když čtu tyto všemožné bláboly všech těch Jardů, divím se, jak jsem mohl v minulosti vůbec přežít všechny ty chřipkové kalamity, které u nás proběhly. Aby bylo také jasno - ten "smrtelný" kokovid jsem si prodělal také a jelikož nejsem nezdravě žijící člověk s komorbiditami (starší ale ano), byl celý ten průběh té "smrtelné" nemoci docela v pohodě. Určitě mi to nedá sebe,mší důvod si píchat pravidelně do těla pochybný a zřejmě v podstatě nefungující šmejd. Až na výjimky (zdravotní, komorbidity apod.), tak u tohoto respiračního onemocnění stačí lidská imunita, něco alespoň občas pro své tělo udělat a nežít jako prase. Ověřeno na sobě a jsem rád, že jsem si to mohl na vlastním těle ověřit.Gibraltar - proovcovanost 100% a nemocný, kam se člověk podívá, ona božská vakcína nefunguje. Stejně, jako v zemích, kde se naovcovalo více lidí než u nás.

Moc zde již nechodím, ale když občas ano, docela čumím, co se zde hojně vyskytuje za kovid magory šířící poplašné zprávy. Tak teď klidně do mě :-)

Víš co je největší ironie ty internetový odborníku? Že jestli tady někdo šíří poplašné zprávy, tak ty tím, že tvrdíš, že očkování je nefunkční šmejd. Očkování jasně funguje, pokud není člověk opice a dokáže číst statistiky. Tady máš jednu anglicky, ale pokud by to na tebe bylo moc těžké, tak ještě jednu česky. Účinnost sice klesá, takže ano, očkovaní se nakazí, ale rozdíly v hospitalizacích, JIPkách a úmrtích jsou neuvěřitelné.

https://covid.cdc.gov/covid-data...ine-status

https://www.novinky.cz/domaci/cl...h-40378287

Ale proč na tebe vůbec reaguju, podle té poslední věty si klasicky chtěl vyvolat jenom hádky, ale argumenty nemáš žádné, kromě své vlastní zkušenosti, která je absolutně o ničem vypovídající. Vypovídající jsou jen čísla z nemocnic. Ale asi jsem se tě osobně hodně dotkl tou poznámkou o souvislosti mezi nejchudšími regiony a nejnižší proočkovaností, viď :)

Každopádně blbečkové jako seš ty by si měli srovnat argumenty. Podle vás je to epidemie očkovaných, že to roznášíme my, bezpříznakoví očkovaní. Na druhou stranu ale podle vás očkování nefunguje, tak těžko asi můžeme být bezpříznakoví a roznášet to, ne? Když je to nefunkční šmejd.

0 Citovat

Nechápu, proč se lidi bojí ruské rulety. Vzal jsem pistoli, dal do ní jeden náboj, zatočil bubínkem, přiložil k hlavě a zmáčkl. A víte co? Nic se nestalo! To je důkaz, že ruská ruleta je v pohodě a kdo má aspoň trošku štěstíčka, nic se mu nestane.

0 Citovat

@Jarda

Milý Jardo, mrzí mě, že Ti kopu do kovid báboviček. A ano - vy ovcovaní a dle těch keců kolem zřejmě nesmrtelní hrdinové, nijak netestováni, někteří zcela jednoznačně viry roznášíte. Mě třeba nakazili tito nachcípaní "hrdinové s Tečkou", kteří mi týden soplili v práci. A hádat s někým jako Ty? Ne, to opravdu ne :-)

Měj se pěkně milý Jardo.

0 Citovat

@Bear: Nemusíš pasivně agresivně psát moje jméno třikrát, myslím, že všichni chápou, že reaguješ na mě :D

No stalo se tady právě tohle - já díky argumentům a statistikám (nebo jak píšeš ty "keců kolem") rozkopal tvoje bábovičky a ty si bez jediného argumentu utekl z pískoviště k mamince pod sukni :) Tak nedělej, že se se mnou nebudeš bavit kvůli mým postojům a názorům, protože všichni víme že je to proto, že nemáš na své straně absolutně žádný argument nebo statistiku přesahující tvou osobní zkušenost. Tak ahoj, internetový hrdino :)

Btw to že tě nakazili očkovaní ti snad s tvoji úžasnou životosprávou a imunitou mohlo být úplně jedno, ne? Vždyť si musel vědět, že to zvládneš a budeš naprosto v pohodě, ne? Vždyť je to jen rýmička, ne?

0 Citovat

ja tiez sa cudujem ze niekomu vadi ze ockovani roznasaju covid. ved je to len jarna chripocka alebo vsak nech sa da tiez ockovat a bude mat pokoj. ako keby neockovani sa chranili a tvrdo dodrziavali vsetky opatrenia.

0 Citovat

Milý Jardo,

samozřejmě, že jsem to zvládnul absolutně v pohodě, o tom netřeba pochybovat. A jsem té nákaze dnes i rád. Budu mít oficiálně 180 dnů pokoj od debilů Tvého ražení. A reagovat na jakési argumentační mainstream klamy? Zapomeň milý Jardo...ale hlavně! Nezapomeň utíkat na božskou 3. booster dávku a v dalších měsících a letech na další a další, nestaneš se jinak nesmrtelným a neuděláš za tím onu pomyslnou "Tečku" :-)

Tak již definitivně - měj se (jak jsem již napsal) pěkně i v těch budoucích letech.

P.S. Pěkně si zde většinou notujete chlapci, stal se tady z toho něco jako takový klan :-)

0 Citovat

@tonic: Já to řeknu klidně na plnou hubu - Je mi absolutně jedno, jestli nakazím nějakého neočkovaného, který se dobrovolně nenaočkoval. Mohl se naočkovat, mohl být v pohodě, dál už se mě to netýká a je to pouze jeho boj.

0 Citovat

jardaM - ved presne to co chceli neockovani - treba sa s tym zmierit a naucit sa zit s covidom:)

0 Citovat

@Bear: Já byl zvyklý očkovat se každý rok na chřipku, takže s přeočkováním na covid nemám problém. Nejsem dítě, abych se bál jehel.

Prý mainstream klamy :D Dal jsem sem odkaz na americké CDC a české Novinky, takže ode zdi ke zdi, ale beztak ti to nestačí, ach jo :)

0 Citovat

Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A teď tvrdá čísla hospitalizací po věkových skupinách.

https://mobile.twitter.com/rozan...75/photo/1

0 Citovat

JardaM napsal(a):

@Libor_S: Tak postupně - situace v USA mi přijde naprosto logická. Část voličské základny Trumpa věří naprosto šíleným konspiračním teoriím, viz QAnon, atd., což zahrnuje antivax názory. Trump sám byl zezačátku antivax, pak covid dostal a teď si jeho stoupenci myslí, že když to přežil on, kterému je 75 let a váží přes 100kg, tak to přežijí také. To, že dostával speciální protilátkový koktejl a byl i tak kousek od ventilátoru už ignorují. Trochu mi to připomíná když lidé u nás argumentují Klausem, že to dal, když mu je 80 let. Ale běžný člověk určitě nedostane péči v ÚVNku jako on.

Co se týče mladých u nás a v dalších postsocialistických zemích - je dokázáno, že u nás a v dalších těchto státech jede neskutečná hoax masírka z Ruska z obrovských trollích farem. Já osobně už se bojím otevřít facebook, protože když vidím, co tam někteří lidé v mém věku sdílí, tak bych brečel. Takže to je podle mě jeden z mnoha důvodů menší proočkovanosti východní Evropy, oproti západní. Nechci aby to vyznělo zle, anebo namyšleně, ale není také trochu náhoda, že nejchudší oblasti ČR, Slovenska, popřípadě celé EU jsou ty nejméně proočkované?

Tak mladé obecně by byl problém přesvědčit. Víme, že bezinfekční úplně nebudou a to, že i tady očkování (u každého trochu jinak) pomáhá, je už slabší argument. O své zdraví se vesměs bát nemusejí. Sice chápu, že státy mají zájem na efektivnějším řešení - očkování - ale zrovna mladí jsou ta skupina, kde je největší prostor pro testy. Nějak jsem nepochopila, proč po teenagerech testy teď budeme chtít, ale mladší děti, kde to riziko přenosu je vyšší, se nebudou testovat vůbec. Zodpovědnější rodiče i čtyř a pětiletým dají nějakou roušku, ale vždycky je mi líto, když to vidím, že rodiče mají vzhledem k situaci potřebu to dělat.

Co se týče hoaxů, tak je ironie, že zrovna lidi, co jim věří nejvíc, si rádi myslí, jaké mají kritické myšlení, a pak se ani neptají po zdroji. Část z těch hoaxů určitě nezvnikla v Rusku, ale je pravda, že dokáží využít cokoliv, co Evropu destabilizuje. Ale tak kdybych věřila tomu, že je to celé řízené, tak bych hlavně tvrdila, že jestli Čína chtěla zbraň na destabilizaci západního světa, tak nemohli přijít s ničím lepším než s covidem. Jenže o tom, že nějaká podobně špatná pandemie přijde, se mluvilo už tak deset let, jenom to nebylo něco, co by kdokoliv chtěl řešit, takže to nebylo mediální téma.

0 Citovat

@Alena Svobodová: Jasně, neříkám, že všechny hoaxy jsou z Ruska, ale aktivita ruských trollích farem je nezpochybnitelná. Poslední dobou mi ale ještě horší přijde, když lidé sdílí, že tolik a tolik očkovaných 70+ je v nemocnici. Ale to, že v dané věkové kategorii už je valná většina naočkovaných, takže ty poměry v nemocnicích nemohou brát doslova, ale musí se přepočítávat, jim nedochází. Už to není ani o kritickém myšlení, ale o matematice 1. stupně základní školy.

0 Citovat

@doctorex: Tak jsem si tu loňskou debatu teď přečetl (snědl jsem nějaké špatné jídlo a venku je zataženo, tak mám čas) a jsem přesvědčený, že jsem si ji pamatoval lépe než ty. Statistiky příčiny rakoviny lidí ve věku 30-50 let se nám ani tvému bráchovi lékaři nepodařilo najít, protože nejspíš neexistují, ale přesto teď píšeš, že jsi je postnul. Dal jsi odkaz akorát na incidenci v různých věkových skupinách, že které bylo vidět, jak roste.

Ohledně upřesnění kategorie mladších jsem hned napsal třicátníci a čtyřicátníci. Na eremiho poznámku jsem dodal odkaz na klasifikaci WHO, kde mají hranici 45 let, abych dokázal, že za mladší ani tam nepovažují lidi třeba do 30, ale dál jsme psali to rozmezí 30 - 50 let.

Na závěr 1. dne diskuze jsem napsal: Možná jsem se nepřesně vyjádřil o té rakovině (ohledně některých typů), ale dál už obhajuju obhajitelné, tedy jaké jsou příčiny nárůstu civilizačních chorob. Nikdo se ani nepokusil to zpochybnit, i když jsem k tomu vyzval.

Tj. z toho vyplývá, že jsem sice napsal původně tvrzení, které kromě toho, že vůči někomu bylo necitlivé a nekorektní jak jsem napsal na úplný závěr, a nedá se prokázat statistikami (ani jeho opak), tak v dalších dnech diskuze jsem se zaměřil na příčiny nárůstu rakoviny u mladších a možnosti prevence. U nárůstu je podle těch mých citací nezpochybnitelné, že si za něj můžou lidi sami (nebo korektněji lidstvo samo). A spouštěč diskuze byl právě nárůst u mladších - 3. případ mezi spolupracovníky Alusky (konkrétně 41 let, kuřačka, která neumřela, rakovina střev a ještě něčeho), takže asi to taková vyjimka do 50 let není.

Tj. závěr je, že jsme se v diskuzi trochu míjeli, kdy všichni řešili moje původní nešťastné vyjádření a já upozorňoval dále už jen na ten nárůst. Tak jsem si to i zapamatoval.

0 Citovat

@JardaM: Ale proč ty konspirace a hoaxy padají na úrodnou půdu více právě v těch zmíněných skupinách? Západní Evropu nechávají snad trollí farmy nepovšimnutou? Podle mě je právě základ v té nedůvěře v politiky bez ohledu, jak moc je oprávněná.

0 Citovat

@Libor_S: Aktivita ruských trollích farem je větší v postsocialistických zemích, než v západní Evropě. Já když se bavím s antivaxery, tak buď vytáhnou statistiku, kterou bohužel nepochopili - jako jsem psal předtím Aleně Svobodové, anebo nějaký hoax, popřípadě si připadají jako nesmrtelní borci, jejichž imunita si s tím přeci hravě poradí - jako @Bear. Osobně jsem se skoro nesetkal s tím, že by se někdo nechtěl očkovat kvůli nedůvěře v politiky. Právě naopak znám desítky lidí, kteří nesnáší naší současnou vládu v demisi a všichni očkovaní jsou. Ale ano nepopírám, chtělo by to udělat nějakou masivní anketu mezi antivaxery, kteří zároveň covid neprodělali, proč se nechtějí očkovat a co by je teoreticky přesvědčilo. Já osobně jsem přesvědčen, že ty statistiky očkování v celé EU nejsou náhodné. Nemůže být přeci náhoda, že nejchudší státy a nejchudší regiony států jsou nejméně naočkované. Vem si, že v ČR je nejméně naočkovaných v Moravskoslezském kraji a tam mělo ANO nejvíc % po Ústeckém.

Na druhou stranu musí člověk brát v potaz to, že tady je určitá skupina lidí, kterou prostě nepřesvědčíš, i kdyby jim na covid zemřela celá rodina. A ta skupina není úplně malá, stačí se podívat, že Volný blok volilo 71 000 lidí. A tam už nejde o nepochopení statistik. Tam už se jede v čipech, chemtrails, Židech, ovládnutí světa, atd.

0 Citovat

A zatím v poslušném Rakousku a Německu, kde prý všichni všechno dodržovali a nešvejkovali, respirátory nosili, v létě se poctivě registrovali v restauracích, když se chtěli najíst, len ta trúba, len trúba už jim tam chýbala...jedou toto:

Německo bude chtít po neočkovaných testy všude, Rakousko zvažuje místy úplný lockdown

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_jhr

Německo chce vyloučit z dopravy neočkované bez testu, nebudou moct ani do práce

https://www.novinky.cz/zahranicn...i-40378339

0 Citovat

Slovní úloha pro 5. ročník ZŠ... Země A s 11 miliony obyvatel má přírůstek 20,000 nemocných denně a země B s 84 miliony obyvatel přírůstek 50,000 nemocných denně. Kde se nemoc šíří rychleji?

0 Citovat

V Rakousku.

0 Citovat

Neočkované bych nenutil, říká lékař. Zrušil by i respirátory a plošné testy

Zdroj: https://www.idnes.cz/plzen/zprav...?zdroj=top

 

0 Citovat

Problém je, že pán je praktický lékař, ten si své "odléčí" i po telefonu, ve 12 zavře ordinaci a jde domů... s tím, co se děje na JIP, nemá nic společného a víceméně ho to netrápí.

0 Citovat

No vidim co tu zase pribylo prispevku  a pak ze  mi tu budete vycitat  ze je to cestovatelske forum  a at jdu  do diskuzi  na novinky nebo na facebook ,,, S tim Rakouskem to bude asi vadit hodne lidem a jak to chteji oduvodnit, kdyz vlastne  transit je proste  transit a nezustavam v te dane zemi  Polsko ma uvedeno ,ze karantena plati az od druheho dne   Slovensko uvadi  ze do 8 hodin musim Slovensko opustit  jinak karantena  V Rakousku doposud vlastne pro tranzit nemusel byt zadny tes ,teoreticky to mohli vyzadovat  pro dalsi let a tim i  dukaz ze budu moct  Rakousko opustit kdyz by me nahodou nechteli pustit do letadla  nebo treba pak zpet  listek na vlak  nebo na autobus  pripadne parking  stejne je diskutabini kdyz by pro mne nekdo prijel na letiste autem  tak jak to dokazu ?  No a ted tohle  ..Vim do Irska musim mit z CR  taky PCR test a taky na to celou dobu nadavam  a porad premyslim jak to ojebat  kdyz nechci  falsovat  testy  ani kupovat falesne ockovani  ,ale asi to nejde i kdyz bych letel do nejake zelene zeme a pak se vracel  s tim, ze vlastne  test nepotrebuju  

Je v tom sileny chaos  a naprosta zasadni chyba ,ze si staty mohou delat  co chteji a nefunguje jednotny system po cele EU  Predpokladam tedy  ze i do CR bude nutne mit PCR test na priletu  a ze antigen nebude stacit , tim se ale porusuje zakladni zakon ,ze  vlastnimu obcanovi  nemuze byt braneno  k vstoupeni do vlastni  zeme ..a silne pochybuju,  ze to Rakousko ,nebo Nemecko   nebo jina  zeme,  muze mit nejak jinak  No a to ze pendlerovi  bude stacit antigen a nekdo kde to riziko bude  nekolikanasobne mensi, bude muset mit PCR  to je fakt dukaz  o smysleni nejakeho debila, co si potrebuje dokazovat svoje ego ,pripadne to dokazuje strach s masivnich demonstraci  a dukaz toho, ze pendleri  jsou vyznamnym clankem  praci, nad kterymi  Rakusak ohrne nos a nechce je delat a pochopitelne firmy ktere  gazajbarterovi nedaji nikdy tolik penez co by museli dat  domacimu 

0 Citovat

Co se týká Rakouska, tak to vypadá, že tranzit zůstal zachován (nebude nic vyžadováno). Předpokládám, že celníci a policie to bude respektovat (když doložíš, na požádání, všechny potřebné údaje). Horší bude, co si vymyslí nějaký hejhula na gatu, směrem do Rakouska :-( .

0 Citovat

To je asi jediné v čem má imunolog Drbal pravdu. Soukromý zdravotnický sektor, především tzv. praktičtí lékaři, během pandemie totálně selhali. Oni o svých pacientech ví kulové, nezajímají se o ně, a ani je nenapadne udělat něco, co nelze monetizovat. Že by je třeba napadlo obvolávat seniory a ptát se jestli se nechtějí dát očkovat? Ani omylem, to by třeba musel být v práci až do tří, namísto do 13:30 a třeba - ta hrůza - dokonce i v pátek! Takhle si myslím, že propadlo sítem spousta starých lidí, kteří nikoho nemají něho se o ně potomci nezajímají.

Jestli máte starší rodiče a/nebo  prarodiče a chcete vidět, kam mizí obrovské peníze za fiktivní výkony praktiky, které pak chybí na opravdu drahou léčbu velkých průšvihů, tak je přemluvte ať si nechají od zdravotní pojišťovny zaslat výpis výkonů, které za rok (údajně) absolvovali.

0 Citovat

Já nevím, co se pořád řeší, každý stát má právo si určit jakékoliv podmínky pro vstup (i tranzit) na (přes) své území. Člověk to buď bude respektovat, nebo může zůstat sedět doma na prdeli. Já v tom nevidím žádný problém.

0