Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Nejenom lockdown, ale i povinné očkování, jako asi první. Od 1.února.

https://orf.at/stories/3237108/

 

0 Citovat

by som sa necudoval keby dali povinne ockovanie/prekonanie/PCR aj na tranzit. aky to ma zmysel zaockovat celu krajinu ked sa im tam bude premavat kopec neockovanych, ktory predsa ockovani mozu ohrozit :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

tak velmi pekne dakujeme vsetkym nezaockovanym hrdinom a bojovnikom proti hygienokracii, samsonom slavienom a pod. Mamu vcera prijali nakoniec do nemocnice v Bratislave na operaciu platniciek. Ta mala byt dnes. Samozrejme sa vsetky operacie, ktore nie su zivotaohrozujuce (ale akutne mozu byt ako v pripade mamy) sa odkladaju na neurcito. Gratulujem este raz a ked nejaky kokot bude vykrikovat v Lidli bez ruska ze to je jeho pravo, tak mu prijebem. 

Tonic, to je mi líto. Mám ve své příbuzenstvu podobný případ.

Jsem pro povinné očkování od určitého věku (40, 50, 60, 65 let - k diskuzi). Třetina populace jsou pitomci: (https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_lpo )

Co od nich čekat? Že provedou nějakou sebereflexi? Oni přeci mají svobodu, co by se omezovali. Nechápou, že svoboda končí tam, kde začíná omezení svobody druhých. Nechápou, co je společenská smlouva. Nechápou, že řada lidí se očkuje ne především kvůli sobě, ale aby pomohli společnosti.

Když ale tito absolventi vysoké školy života sami potřebují pomoc, zajednou ví, kam zavolat :-(

0 Citovat

Souhlasím s tím, že očkovat proti kovidu starší ročníky povinně, by se mělo (klidně i ten můj, tedy 50+)Ale očkovat zdravého mladého člověka je nesmysl, ten by si měl proděláním vytvořit imunitu. Viděl jsem to doma. Já se s kovidem trápil měsíc, se saturací padající k 70, horečky 41 a kluci to skoro ani nepoznali (jednoho bolela dva dny hlava a druhý měl den teplotu 37,5).

Ale co mě nejvíc štve, že tyhle bláznovství, co se teď děje, je kvuli pár rizikovým, co se odmítli se nechat zaočkovat a teď, díky jejich sobectví, jsou skoro všichni nějak postiženi. Přeci každý měl tu možnost, pokud měl o sebe strach. A teď zase, abychom je "ochránili" nutíme děcka se očkovat, nebo je zavřem doma...hnus na blití.

0 Citovat

Tomáš Cibulka napsal(a):

Rakousko zavádí celostátní lock-down pro všechny. Příští sobotu máme letět z Vídně do Jordánska, tak jsem zvědavý, jestli budou nějaké vyjímky na cestu na letiště alespoň...

 

My zase letíme do Maroka v sobotu z Vídně....jsem sám zvědav 

0 Citovat

Tonic, taky je mi to líto, nepocítil jsem to na nikom z rodiny ale k mé smůle konkrétně na sobě, kdy jsem měl opožděnou onko operaci za minutu dvanáct nebo možná už pozdě, protože tehdy byl zastaven a čekalo se dlouho třeba i na obyčejný magnet.

No a k lockdownu v Rakousku se raději ani nebudu vyjadřovat. Další podvod na očkované a nepomohlo jim ani důsledné a uvědomělé dodržování všeho. Už mi je jasné, proč byl potichu odejit Kurz, protože pochybuju, že za jeho vlády by toto prošlo.

K Vídni, tranzit byl zachován vždy, toho bych se nebál a předpokládám, že létat se bude dále, i kdyby s poloprázdnými letadly. Spíše se obávám redukce příhraničních spojů s Českem a Slovenskem, to by konkrétně pro mě bylo nemilé.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

K Vídni, tranzit byl zachován vždy, toho bych se nebál a předpokládám, že létat se bude dále, i kdyby s poloprázdnými letadly. Spíše se obávám redukce příhraničních spojů s Českem a Slovenskem, to by konkrétně pro mě bylo nemilé.

Taky mam obavu, ze se sice poleti, ale dostat se do Vidne a zpet bude asi mozne jedine autem.

0 Citovat

To se teprve asi vyjasni, ale  myslite ze autem bude znamenat jen primo na letiste, nebo treba na ParkTiger a ten kousek muzu dojet vlakem?

0 Citovat

Mě jen udivuje, že s povinným očkováním pouze starších lidí , případně lidí v sociálních službách a rizikových skupin jako jsou obézní atd. ještě žádná země, pokud vím,  nepřišla. Je to naprosto nepochopitelné a přitom to je ta dle mého jediná správná a řekl bych i víceméně spravedlivá cesta. Na co očkovat děti a mladé, kde je riziko těžkých případů naprosto minimální. Dal bych to povinně a byl by klid. 

PS: Mimochodem můj táta byl na operaci ploténky v pondělí. Do poslední chvíle jsem se bál, že to nakonec zruší, protože jsem ze Zlínského kraje, kde se nám to rozjelo už zase pěkně. Myslím, že to stihl na poslední chvilku. Už skoro 2 měsíce nemohl chodit a měl bolesti. Pak přijdu do obchodu a a třetina lidí nemá na hubě nic a hraje si na hrdiny. 

0 Citovat

neviete ako to bude s johnsonom v rakusku od januara, pisu, ze jedna davka uz nebude stacit, no ked si supnem druhu, kolko to bude mat platnost alebo radsej prejst na lepsi matros?

0 Citovat

Indie, UK, USA atd. : prudký nárůst a pak pozvolný, ale setrvalý pokles až k relativně nízkým číslům. Zřejmě virus v první fázi, pokud jej opatřeními nezachytíte včas, prolétne populací jako požár suchou stepí a pak zbydou lokální ohýnky. Když přijde vnější impuls (u nás konec teplého suchého léta s dostatkem UV záření, nebo nová varianta), rozjede se to zase.

Tipuji, že se blížíme vrcholu a po Novém roce se budeme pohybovat pod 5K nakažených denně. 

0 Citovat

J+J má špatné výsledky, i v Česku se uvažuje, že se omezí jeho platnost maximálně na rok.

0 Citovat

Tak že se blížíme k vrcholu je pravda. Otázka je, kdy se to zlomí. Zatím to ani nezpomaluje, takže je naprosto evidentní, že nemocnice se nám zaplní. Možná nebude tolik lidí na JIP, ale těch 9 tis covidáků v nemocnici dáme velmi pravděpodobně, pokud by se teda hned dnes nezavedl přísný lockdown, což nikdo nechce a jistě ještě pár týdnů nezavede. Na mě to působí, že Babiš to chce předat v co nejhorším stavu, aby to zavařil Fialovi a Fiala naopak rozmíškou se Zemanem se snaží oddálit předání moci na ca nejpozději, aby nemusel taková nepopulární opatření zavádět on :-)) Ale je to jen můj pocit.

0 Citovat

niemandos_1: Ploténku mám taky za sebou a dokážu to pochopit. Ty děti mi taky štvou. Mám cpát do dětí vakcínu a jiný si tady běhají a vyřvávají nesmysly - to je to, co mi s..e nejvíc. Pak zase zavřou školy a tyhle lopaty a piva budou furt nadávat.

0 Citovat

Platnost očkování se v EU omezí na rok u všech vakcín. Ještě se chvilku počká, aby byli motivování ti, co se ještě nenaočkovali a pak se to zavede. Je to nakonec logické, když už po půl roce jde ochrana do háje především u starších.

0 Citovat

Už jsem to tu psal, ale problém je, že většina populace má málo vitamínu D. A je prokázáno mnoha studiemi, že doplnění vitamínu D posílí imunitu a ta pak lépe odolává i covidu. Dle mého laického názoru by dnes byla v nemocnicích třetina lidí. Proč to ministerstvo neřešilo? Kvůli farmakologické lobby?

Stačilo tak málo:

- oslovit praktiky, aby nechali změřit (minimálně) ohroženým skupinám vitamín D - cena testu 500,- kdyby se dělalo masově, cena testu by určitě klesla

- dle výsledku nasadit Vigantol v léčebné dávce (vitantol stojí tuší do 100,-)

- po 3 měsících znovu změřit D.

Ideálně, kdyby se začlo v červnu do podzimu by ohrožení měli hladinu vitamínu D v pořádku.

Náklady? I s prací praktika 2000,- Kč.

(u kontraindikací postupovat individuálně)

Proč to neudělala stará vláda? Nová se k tomu také asi nechystá :-(

 

 

0 Citovat

mozno ani dalsi johnson nebude, skor daju pfizer ... co je na sklade :) tak ako pre tych s Astra Zeneca

0 Citovat

@tbu: Několik praktiků co znám (včetně mého), automaticky covid pozitivním pacientům předepisuje Vigantol, 5 kapek denně, ale jo máš pravdu.

Já podobně nerozumím tomu, proč nebyla masivní kampaň na to, aby si lidi kupovali domů oxymetry a hlídali si při covidu saturaci. Vždyť se pořád řešilo, že lidi si volají sanitku pozdě, s tak nízkou saturací, která se pak těžko i v nemocnici vytahuje.

0 Citovat

toto je nadherne

http://ordinacepecky.cz/

0 Citovat

JardaM: Ano, lepší pozdě, než nikdy, ale chtělo to dříve :-)

0 Citovat

Jojo. To proběhlo už včera. Doktor asi už ztratil nervy, ale bohužel to nic nezmění. Ale aspoň se mu ulevilo 👍.

0 Citovat

to vies, na slovensku sme pozadu .. vo vsetkom :D

0 Citovat

Abych se vyjádřila k Rakousku - pokud zavedou lockdown na dva tři týdny, tak to možná bude lepší řešení, než se s tím patlat tři měsíce (to povinné očkování jim nakonec shodí soud, ale bude to nejspíš trvat měsíce a vláda to dobře ví). To je bohužel cesta, kterou si kráčí Česko. Aspoň ty povinné testy do práce by u nás ale byly okamžitě na místě a už to mělo být dávno - většina přenosů je přece v práci. K Babišovi se radši nebudu vyjadřovat - dva měsíce nedělal nic a i v téhle situaci jsou to akorát malé flastry na zanícenou ráno - je to dost hnusná hra.

0 Citovat

JardaM napsal(a):

Já podobně nerozumím tomu, proč nebyla masivní kampaň na to, aby si lidi kupovali domů oxymetry a hlídali si při covidu saturaci. Vždyť se pořád řešilo, že lidi si volají sanitku pozdě, s tak nízkou saturací, která se pak těžko i v nemocnici vytahuje.

Tak ono se o tom i psalo, problém je, že málo kdo chce za to utrácet. Ty za pár eur za Aliexpresu moc použitelné nejsou a Beurer, co mám, stál skoro 4k .

 @Alena Svobodová   no nevím, za celou dobu testování v práci jsme měli jeden jediný záchyt a to vedení nakoupilo ty nejlepší testy... 

0 Citovat

Tak že vitamín D je vhodná prevence věděl člověk co chtěl vědět hned na začátku. My jsme si ten vit. D koupili za své penize jako prevenci. Nakonec to tak mohl udělat každý. Jinak to jistě nestojí jen na vit. D. Hlavní chyba byla, že se nepodchytily rizikové skupiny a hlavně že se Covid vůbec neléčil, především u těch riz. skupin a nechali se doma až do stavu, kdy nemohli dýchat, nebo se jim udělali krevní sraženiny. No a v poslední době samozřejmě  malé využívání léků, které už máme k dispozici. To ale souvisí s tím předcházejícím, protože de musí léčit především včas.

0