Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

najsmutnejsie na tom je, ze kazdy zdravy pozna svoje prava, povinnosti uz menej,  no ten co je na ventilatore moze na akukolvek pravnu stranku kaslat. teda keby mohol. Virusu je jedno aka je kde ustava.

0 Citovat

mikir napsal(a): Ty nedavas ze svych dani na me ani petnik, to ja spis na tebe kdyz platim v CR cokoliv  a hus do ignorace ja ti dam me tu vyhrozovat ze me budes zalovat ....

Mikire, ty jsi bezdomovec, co bydlí na úřadě a veškeré peníze, kterými disponuješ jsi dostal od jednoho nebo druhého státu, tak se zase uklidni a běž někam natahovat pracku.

0 Citovat

Je to dobrý, JIP nebudou kolabovat: (sarkasmus, pro blbé)

Jednotky intenzivní péče ve Zlínském kraji se v souvislosti s epidemií covidu začínají plnit, přičemž k hranicím kapacit se zatím nedostaly kvůli tomu, že nemalá část pacientů zemře . Kritický stav popsal v úterý primář oddělení ARO Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Tomáš Gabrhelík.

PS Už od dvou doktorů z JIP jsem četl, že většina lidí JIP nepřežije. Delta.

0 Citovat

Že vás to hádání s mikerem furt baví a že mikira baví hádání s provax lidma. Vždyť je to furt to stejný. Pořád dokola jak kolovratek. Občas si to přečtu a jsou to furt ty stejný slova (ikdyz raději bych možná řekl kecy). 

0 Citovat

1+

0 Citovat

@floodland  ,nevim jak jsem kde veden  ve svazku STB  urcite ne , v CR jsem se narodil mam rodny list a OP  a cestovni pas a zil jsem tam 41 let  V Irska mam obcanstvi  irsky cestovni pas i travalou registraci v pronajatem dome ve kterem bydlim 13 let a 23 let ziju mimo CR  tak si to poskladej jak chces 

@Petr76 myslel jsem ze ve svem veku mas trochu rozuimu vic, tvl ,jak muzu byt bezdomovec  kdyz mam doklady dvou statu ve kterych jsem dohromady  42 let poctive pracoval , na urade mam adresu proto ,ze do OP se zahranicni adresa  neda napsat a  u manzelky se nechci  prihlasovat kdyz mam zaroven  bydliste tady coz by delalo Irum potize  v jejich predpisech  a jakymi penezi distopnuju po tom je ti veke kulove  ,ale ty penize co dostavam jak cesky duchod  tak irsky socialni system nez dostanou irskou penzi  jsou me penize na ktere mam radny  narok a nejde o zadne natohovani ruky  odpracoval jsem si dost v obou statech  

Bleda zavist spolu  s Covidem uz vazne nekterym vlezla na mozekl  :-)) 

@Jan Vidim + cali   ano , je to porad dokola totez ,nekdy me to skodolibe  bavi  ,jindy si reknu ze se na to vykaslu ,s kazde strany to vyprovokuje vetsinou  malickost , co jsem ted treba napsal,, ze pokud  zavedou povinne ockovani  obratim se na pravnika a budu to zalovat ,,, na to mam snad pravo a  rozjela se  snuska napadani  ale presel bych to , kdybý nezautocil  clovek co hned  napsal ze me da k soudu a ze tu je 10 let  na foru a ze mam mazat se jit ockovat  Pritom jsem necetl jeho  jediny prispevek za 5 let co tu chodim Ja nic nevim o nem on nevi nic o me ,ale bude si hrat na frajera   Vetsina lidi je tu normalnich i ti s opacnymi nazory  ,ale par  frajeru co si mysli o sobe buhvi co tu je a na takove proste reaguju  Mozna bude dobre si tech par chytraku dat do ignorace a bude klid je jich totiz opravdu minimum ,nevadi mi  vtipny  clovek typu foodland a spol Vadi mi zapskli  jedinci co jen urazeji a mysli si o sobe ze jen oni maji ten spravny nazor  Kdyz ho nekdo napise  slusne nemam s tim problem, ale takove starty na mejak predvel ten Ondra  to teda ne , otevrene priznavam ze davam do ignoru i Petra76  kalich trpelivosti s timhle clovekem pretekl 

Ale ono je to podopbne jako kdyz se vyhlasil nouzovy stav ,zacaly se zavirat hranice a lidi zvykli cestovat najednou sedeli doma a to i bussines cesty  a lidi kde to je o jinych penezich nez mam ja k dispozici 

Takze zavladla zase nervozita  ja jsem naopak v pohode  ,jediny problem by mi udelalo to ,kdyz by Ryanair uzemnil letadla ,samozrejme povinne ockovani je  vazny zasah a nejak bych to resit musel 

 

0 Citovat

Pro zajímavost


fe5qy7lxsaqi6zh.jpeg

0 Citovat

Slovensko - Belgie 1:1, Belgie spaluje šance... 

0 Citovat

Pokud vám něco pořád nutí, vyhrožují, znepříjemňují život, když si to nevezmete a současně tvrdí, že je to dobrovolné...Určitě to pro vás nebude dobrá volba.

Očkování zdravých lidí, pro které je riziko těžkého průběhu Covidu minimální je hodně sporné.

Očkování lidí, co prodělali a je jich reálně třeba pětina, čtvrtina populace, je ještě spornější.

Účinnost vakcíny, z hlediska ochrany proti nákaze a době, kdy před nákazou chrání je hodně rozpačité.

Ignorace platných zákonů, vydávání špatně zdůvodněných vládních nařízení, diskriminační tendence, omezování svobody, polarizace společnosti to je smutné a neuvěřitelné.

Očkování je vhodné především pro seniory a lidi s jinými zdravotními problémy, které by  Covid mohl zhoršit. Tečka

Vždy by měl každý  očkování probrat s lékařem, který mu řekne výhody a nevýhody, rizika.. Výhoda není, že můžete do kina, hospody,  cestovat. Vykřičník.

Připadá mi, že většina lidí tady se už posrala.

Vám všem nutičům, antiimunitařům, bych doporučil pořádnou brigádu v lese, sázení stromů, třeba, to vám vyžene z hlavy ty blbosti.

 

.

0 Citovat

Krakonoš +1

0 Citovat

Krákonoš -1

0 Citovat

Souhlas kromě závěru 1. odstavce. Vhodné pro mnohé ano viz níže a vhodné i z hlediska společnosti, ale pak to mělo být jinak komunikovano.

Do 2. odstavce bych doplnil mladých zdravých.

Nejhorší je donucování k očkování těch, co prodělali. I kdyby bylo nulové riziko komplikací, což není, tak tímto se všichni odborníci a politici, co to prosazují, stávají naprosto nedůvěryhodnými a zaslouží si, že je značná část světové populace nebere vážně. Bohužel to odnesou třeba zdravotničtí pracovníci a ti, které by při větší důvěře v systém mohla zachránit vakcína.

0 Citovat

Krakonoš: také mám pocit, že se většina antivaxerů už posrala :-) 

Tobě bych zase doporučil jít jako dobrovolník na covidové oddělení alespoň na měsíc, abys ochutnal, jaká je to slast dělat ve skafandru. Už jsem na podobné žvásty alergický a vidím, že to bez povinného očkování opravu nepůjde. Sobeckost antivaxerů nemá mezí. Pořád jen žvaní o své svobodě, ale že plno lidí umírá zbytečně, nevidí. 

0 Citovat

@tbu: Je snad antivaxer ten, kdo píše toto?

Očkování je vhodné především pro seniory a lidi s jinými zdravotními problémy, které by  Covid mohl zhoršit.

Je snad antivaxer vakcinolog Jiří Beran, který mluví podobně a je náš nejlepší odborník, jediný světově uznávaný v tomto oboru? Ujasni si pojmy.

0 Citovat

@ tbu

Díky za nabídku brigády, ale mám toho hodně teď v lese.

Na druhou stranu bych se objektivně zamyslel nad tím, kdo leží v nemocnicích.

Pokud naočkujeme všechny lidi, co jsou třeba pod 50 let a nemají další zdravotní problémy o kolik snížíme zatížení nemocnic?

V podstatě zcela zanedbatelně

Stačí, když se bude vakcinace soustředit jen na seniory a lidi se zdravotními problémy, které zhoršují průběh Covidu.

Protože drtivá většina lidí v nemocnici jsou tito.

A pokud to nechápeš, zpět do školy a doučit procenta.:)

 

 

 

0 Citovat

Krakonoš napsal(a):

@ tbu

Díky za nabídku brigády, ale mám toho hodně teď v lese.

Na druhou stranu bych se objektivně zamyslel nad tím, kdo leží v nemocnicích.

Pokud naočkujeme všechny lidi, co jsou třeba pod 50 let a nemají další zdravotní problémy o kolik snížíme zatížení nemocnic?

V podstatě zcela zanedbatelně

Stačí, když se bude vakcinace soustředit jen na seniory a lidi se zdravotními problémy, které zhoršují průběh Covidu.

Protože drtivá většina lidí v nemocnici jsou tito.

A pokud to nechápeš, zpět do školy a doučit procenta.:)

 

 

 

"..zpět do školy a doučit procenta"..🔝🔝😁 

Krkonoš: + 1000!

0 Citovat

Krakonoš + 1

Naprostý souhlas!

0 Citovat

Krakonoš: to je právě ono, nikdo z podobných chytráků nemá nikdy čas zajít do covidária na brigádu. Mimochodem, kdo ví, zda jsi někdy viděl Krkonoše :-)

"Pokud naočkujeme všechny lidi, co jsou třeba pod 50 let a nemají další zdravotní problémy o kolik snížíme zatížení nemocnic?

V podstatě zcela zanedbatelně"

Samozřejmě, že teď už s tím nic neuděláme, když je pandemie (snad) blízko vrcholu. Ale obecně by se pandemie takto nerozjela a v nemocnicích by byla možná třetina lidí.

Nechci tady reagovat na ty polopravdy, na to opravdu nemám čas.

0 Citovat

@tbu se mi fakt líbí, že jsi tak skálopevně přesvedčený, že vakcinace zdravých lidí pod 50 let věku, má nějaký význam, když se o tom přou i samotní lékaři. Pravda jedněm je dávána větší mediální pozornost, ale to fakt neznamená, že panuje shoda. A opravdu si nemyslím, že v zájmu ochrany rizikových a starých lidí, kteří odmítají vakcinaci, se má tlačit na mladé a děti, aby se šly naočkovat. Ty to mají prodělat, třeba i opakovaně a vytvořit si protilátky.

0 Citovat

@tbu: To jsou jen řeči "co by, kdyby". Nežijeme v ideálním světě. A určitě nebudeme žít v lepším světě, když nám budou vládnout lidi s myšlením, jako máš ty:

Váháte nad bezpečností vakcíny? Povinnost na vás a neremcejte. A jestli se vám to nelíbí, zajděte si na brigádu...

Že vás to baví už skoro 2 roky posílat pochybovače do covidaria. Docela by mě zajímalo, v jaké jsi věkové kategorii. JardaM je mi jasný a tuším, že to je u tebe podobně (a nic proti velmi mladým). Pokud naopak hodně, tak propaganda slaví úspěch.

0 Citovat

Co je na tom tak složitého k pochopení? Snížila by se virová nálož, virus by se méně šířil a šance, že se nakazí zranitelná neočkovaná skupina, by byla menší. Nehledě k tomu, že vakcína funguje na cca 85%, s časem se to zhoršuje.

Ale ano, souhlasím s tím, že by se měla naočkovat celá riziková skupina, a to povinně. Nechat to rozhodnutí na nich není možné - viděli jsme, jak to dopadlo. A uzavřít s nimi smlouvu, že pokud nebudou očkovaní, tady je nikdo neošetří, nejde - ale osobně bych s tím neměl problém, aby si lidi uvědomili, že jen pobyt na JIP na měsíc stojí víc, než za celý svůj život zaplatili na zdravotním pojištění.

0 Citovat

Libor_S: je mi přes 50, rodinu mám ve zdravotnictví, tak mám vše z první ruky. Že jsem podlehl propagandě? Sakra :-)

0 Citovat

Co je na tom složitého k pochopení? Pro mě osobně to, že naprosto netušíme, co ta vakcina muže udělat a netuší to ani ti doktoři. Jasně, doufají, že pozitiva převáží nad záporama, ale vědět to jistě nemohou, to nikdo z nás. V mém věku, nemám problém s vakcínou, ale cpát to do děcek a mladých, zdravých lidí v zájmu ochrany sobeckých rizikových a starých lidí, mi příjde jako vrchol odpornosti.

0 Citovat

Fajn, takže budeme čekat 10, 20, 30 let, jestli se neobjeví nějaké nežádoucí účinky? Dává to smysl, ale ne v této krizi. Většina lidí, kteří tvrdí, že vakcína není vyzkoušená, že je experimentální, se cpe všemi možnými sračkami. Přijde mi to, jako mnohem větší riziko, protože to člověk konzumuje celý život a jak se ten sajrat projeví po 50 letech života? Nikdo to nezkoumal.

Ale je pravda, že poměr zisku/risku u vakcín s věkem roste.

0 Citovat

tbu napsal(a):

Libor_S: je mi přes 50, rodinu mám ve zdravotnictví, tak mám vše z první ruky. Že jsem podlehl propagandě? Sakra :-)

Já mám trošku pocit, že propagandě, popřípadě únavě z Covidu podlehl spíš Libor. Myslím, že kdybych se podíval na diskuze před rokem, tak by jeho názory byly trošku jiné. Ale možná už mi pamět neslouží. Taky už mi táhne na padesát :-) Pravda je, že za současné situace je ideální naočkovat povinně staré a rizikové skupiny a že by se tím covid do značné míry vyřešil. Problém je v tom, že Krakonoš a někteří podobní po tom volají hlavně proto, že se sami naočkovat nechtějí, takže se jim to hodí. Ale třeba Krakonošovi křivdím. Je to takový ten přístup, něco udělejte, hlavně když nebudu muset nic dělat sám a přestanete mě omezovat. 

Takže staří lidé jsou sobečtí? To je vskutku zajímavý názor. To oni jsou ti, co mají často choroby a mohou mít oprávněný strach, že jim vakcinace neudělá nejlíp, na rozdíl od zdravých dospělých lidí, co se cítí na to, že se s covidem bez problémů popasují, ale na druhou stranu mají strach z vakcíny. Takže to co píšeš Martine zase jako vrchol odpornosti přijde mě. A pro očkování dětí taky nejsem.

0