Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Zase něco z Fujdnesu :D

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_baky

Osobo, to je stará písnička. Žasnu, že zároveň říká, že je důležité očkovat. To jsou dvě proti sobě jdoucí politiky a nevím, jak chce lidi při současném požadavku testování kohokoliv pod padesát let přesvědčovat, že se má jít naočkovat vakcínami s vágní účinností. Dobře že to není politik.

 

0 Citovat

@mikir a @AS: Já nějak nechápu ten údiv a v případě mikira i radost z toho, že má Vojtěch, Zeman, Svrčinová, atd covid. Delta je brutálně nakažlivá a můžete dodržovat opatření jak chcete a stejně ji dostanete a ani nevíte jak. Já se nakazil pravděpodobně na squashi, já i spoluhráč jsme očkovaní, on byl negativní. Nikdy jinde jsem se nakazit nemohl, bylo tam asi 10 dětí, tak nejspíš od nich. Takže můžete buď volat po brutálním lockdownu, kdy budou zase otevřené jen lékárny a potraviny + zákaz vycházení, anebo se nedivte, že se někdo nakazí.

0 Citovat

https://www.seznamzpravy.cz/clan...eznam.czoh

@Alena Svobodová

Tohle asi Češi nebyli...

@JardaM tak to já bych skodolibou radost měl, kdyby onemocněla celá ta Rakouská vládní partička, včetně prezidenta... Dělat to, co zakazují lidem, na blití... 

0 Citovat

@JardaM   a to, ze tady v posledni dobe  lita  po cele Evrope  spousta lidi sem a tam, chovaji se  v podstate normalne jak byli zvykli a nenakazi se,  kdyz je ta Delta  tak silene nakazliva  to chapes ?

A jsou mezi nimi i neockovani  Ja jsem bohuzel Viden vzdal z osobnich a financnich duvodu jinak bych se proletel a myslim ze by na me zadna Delta ani Alfa ani Beta  nebo treba Gama neskocila  Dokonce ani Omikron kvuli kteremu , temer cely proockovany Izrael zavira  hranice

  Rakousti politici jsou uplne stejni jak ti v CR a vlastne kdekoliv jinde  Vubec se nedivim, ze po cele Evrope se zveda odpor proti  temhle vsem vladam co chteji zavrit  vsechno ,ale sami budou poradat  mejdany  Jediny efekt z tohi bude, ze ani ty prospesna opatreni  co jsou nejak logicky oduvodnitelna , nebudou lidi dodrzovat  

A takovym komediim jako prejmenovani vanocnich trhu a jede se vesele dal , to normalne uvazujiciho  povede k tomu ze bude falsovat  testy  nebo ockovani ,  pripadne utece z letadla   -) Covidem se uz nema cenu vubec zabyvat a nejak se  tim vzrusovat  ,je to cele jeden velky podvod  na slusne lidi  a jak co nejvic zdecimovat ekonomiku 

0 Citovat

Prostě máš štěstí. Ale to nemusíš mít pořád a ani nikdo v Tvém okolí. 

0 Citovat

@MV: Souhlasím, to, co se stalo v Rakousku, je brutální. Anebo ten případ v Německu, kdy si lidé nechávali píchnout nějakou látku, co vyvinul nějaký doktor nebo co. Jasně se ukazuje, že nejenom náš národ je plný idiotů, nezodpovědných lidí a řídí ho katastrofální vláda, jejichž členové často opatření sami nedodržují. Děje se to po celém světě, není proto důvod k sebemrskačství. 

Jinak teda tvrdit o sobě, že na mě covid prostě neskočí, to už je opravdu na psychiatra. Jak může být někdo takový egoista, že si prostě usmyslí, že on zrovna patří mezi ty šťastlivce, kteří nejenom že nebudou mít komplikovaný průběh, ale dokonce se ani vůbec nenakazí. Ano, jsou takoví lidi a možná mezi ně @mikire patříš, ale tvrdit to takhle o sobě? Brutální. Doporučuju ti najít si nějakou covid party, vystav se schválně pozitivnímu člověku, napij se po něm, nech na sebe nakašlat a pak si povíme. Pokud se vážně nenakazíš, tak smeknu pomyslný klobouk :)

0 Citovat

doctorex napsal(a):

Prostě máš štěstí. Ale to nemusíš mít pořád a ani nikdo v Tvém okolí. 

Takze vsichni maji stesti co ted houfne litaji ? Vsichni co si cim dal vic uvedomuji pravdu a covid je prestava zajimat a kaslou na vsechny restrikce ? Nejake divne  stesti  rozhodne to neodpovida lzive statistice a tomu straseni  Ne, ne, stesti vypada pondekud jinak 

0 Citovat

 temer cely proockovany Izrael - uz prosim prestante dookola opakovat tuto blbost

0 Citovat

Tak nějak. Izrael má o pár procent víc než ČR. Ale někdo není schopen si zjistit ani základní údaje. 

Marně dumám nad tím, jak může mikir vědět, že ti co létají, covid nedostanou, těžce neonemocní popřípadě neumřou. Když se zamyslím třeba nad tou paní, co nám "zřejmě" importovala novou mutaci, tak se mi jeho tvrzení nějak nezdá. Nebo těch 60 nizozemců, či co to bylo za národnost. Předpokládám, že žádný debil, co tady mele o tom, že covid není problém popřípadě neexistuje, tu nebo jinde to po svém onemocnění vypisovat asi nebude. Popřípadě už nemůže. No až se nebude dlouho ozývat mikir, budu doufat, že ho jen odstřihli od internetu, protože nezaplatil poplatek, jelikož přečerpal kartu.

 

0 Citovat

@ niemandosi zase to prosim neprekrucuj ja jsem nikdy nerekl ,ze covid neexistuje ,ale myslim,ze se kolem toho vsechno zvelicuje ,tem cifram co se vsude mozne uvadeji  proste verit nejde ,protoze uz bylo  nekolikrat dokazano a sami to priznali ze tam meli chybu a pokud nejak budes chtit nekoho na neco presvedcit , tak urcite nebudes  pouzivat neco ,co nebude zrovna moc idealni pro tvuj zamer Proc asi je davan v mediich maly prostor, nebo temer zadny skutecnym  uznavanym odbornikum ? 

Nemyslel jsem pochopitelne vsechny co litaji ,ale tu nasi skupinu  treba mirjura,Michala ,Martina , Miguelase  Katku Ostrou atd, vis o nekom z nich ze chytnul Covid ?

Ani jsem nerekl  ze Covid neni problem ,problem to je a bohuzel i lide umiraji ,ale porad me to nepresvedci  v tom, ze se to nezvelicuje ,vic to nechci rozebirat 

@ tonicku ja nesleduju vsechno, ale nekde jsem musel vycist ze Izrael ma 90 % proockovanych a  ze je to nejproockovanejsi zeme na svete ,jestli tomu tak neni ,.tak se teda omlouvam za  neznalost  Stejne tak mam v podvedomi Australii nebo Novy Zeland ,ze tam prehaneli kde co ,ani sve lidi domu nepustili a cisla jim tam i tak vyrostla najednou 

@ JardaM  mozna si myslis a mnozi tady na foru ze jsem buhvijaky hazarder a proste chytrak co rika, ze se nemuze nakazit, uznavam, asi to tak vyzniva ,ale kazdy  ma  v sobe duveru v sebe sameho, v to jak se chova co dodrzuje a jen sebevrah nema pud sebezachovy ,kdyz bych vnimal ,ze mira rizika nakazy je tak silene vysoka a ze muj organismus  si s tim neporadi myslis,ze bych se nesel naockovat, nebo ze bych nenosil respirator ? At uz mam na vakcinu nazor jakykoliv a at si o respiratoru myslim cokoliv  2 roky se pohybuiu sice jen mezi Irskem a CR a jednou v Recku ,ale nedodrzuju skoro nic  Ano snazim se zbytecnym rizikum vyhnout ,ale nejsem presvedcen,ze kdyz bych se setkal s nakazenym ,ze bych nutne musel Covid dostat  ,nakonec mam dve dcery a kdyz jsem zil jeste v Ostrave a byly male, myslis ze nikdy nebyly nemocne zadnym virovym onemocnenim a stejne jako  v jinych rodinach  kdo je nejblize nemocnym detem ? Jejich rodice a pokazde to od nich chytnou ? 

Tim to uzaviram a nebudu uz reagovat na zadnou odpoved 

0 Citovat

V pohode mikir, len ten Izrael bol premiant možno pol roka dozadu.. Ale čo je polroka v tejto dobe, celá večnosť.

Ale nie si jediný, čo si to myslel, plný Facebook je toho, že Izrael ako príklad zlyhania očkovania

0 Citovat

Srovnávat proočkovanost není až tak úplně triviální. V Izraeli se už dlouho masivně jede třetí kolo, ale na druhou stranu se děti očkují jen jednou dávkou (protože se ukázalo, že dvě dávky mRNA vakcíny jsou pro teenagery příliš rizikové). Podle dat z minulého týdne jsou počty vyočkovaných dávek na 100 obyvatel následující:

Izrael: 173

ČR: 122

0 Citovat

Teda abych tu nešířil fake news...teď to s tou jednou dávkou pro děti v Izreali nemůžu úplně potvrdit. Četl jsem článek, když Taiwan přecházel na jednu dávku pro děti, že stejně už to dělají v Hong Kongu, UK, snad i v Norsku, nevím, jestli v US to teprve zvažují nebo už to tak je, a byl tam zmíněn i Izrael. Ale když koukám na aktuální data, tak náctiletí si tam chodí i pro třetí dávku. Tak nevím.

0 Citovat

Tak nakonec to s tím hentým omikronem možná nebude tak špatné, jak naznačovali panikáři.

Omikron se může stát vánočním dárkem celému lidstvu a utnout pandemii, říká německý expert

https://www.novinky.cz/zahranicn...t-40379575

 

0 Citovat

mikir napsal(a):

 Nemyslel jsem pochopitelne vsechny co litaji ,ale tu nasi skupinu  treba mirjura,Michala ,Martina , Miguelase  Katku Ostrou atd, vis o nekom z nich ze chytnul Covid ?

Že by zase další lhaní si do kapsy? Opravdu nikdo z těch kterými se zaštiťuješ nechytl covid? To si nejsem jistý, minimálně jedna osoba to přiznala, co vím.

A to že říkáš něco o lživých statistikách a nějaké covid-pravdě a covid-prozření... Většinou lživé statistiky šíří na netu právě tobě podobní hazardéři, kteří jako ty tvrdí, že se jich covid netýká. Věř mi, všichni takoví pak v sanitce jako přes kopírák povídají - pomozte mi, nemůžu dýchat, nevěřil jsem tomu že je to takový hnus. Pravda, ne všichni tu sanitu potřebují, ale když už, tak ta reakce je u všech těch hrdinů stejná, vím to.

A ne není to o nějakém boji za svobodu, to bys mohl vědět co bylo omezení svobod, jestli jsi si to za totality uvědomoval - počítám že jsi mimo čr až po listopadu89, já tu třeba zůstal, pane bojovníku, co teď burcuješ k nepokojům.

0 Citovat

Taky tu novou variantu mohli pojmenovat Omikiron.

0 Citovat

@mikir: Nevím, jak ty, ale já jsem očkovaný a už registrovaný na třetí včeličku ;)

A covid jsem si možná přitáhl už na konci roku 2019 z Číny. Jen to tehdy byl generický kašel, na který ani nebyly testy. K tomu jsem se s ním určitě setkal v Arménii a na Ukrajině. Těch lidí kolem mě až příliš kuckalo suchým kašlem. Třeba recepční na hotelu v Jerevanu s ním zvládla prokašlat celou noc, ale ani tak neměla roušku.

0 Citovat

@radek_5

Kovid jsem chytnul já. Koncem února 2021. To byl přesně ten měsíc, kdy jsem nikam neletěl (poslední let 20.1.2021  OSR-PRG) a nechodil skoro nikam, jenom do práce. A tam jsem to taky chytnul...

0 Citovat

A to je jako důkaz, že na letišti nebo v letadle to nechytneš? 

0 Citovat

Ne, ale ta pravděpodobnost je mnohonásobně menší. A osobně neznám nikoho, kdo by to přivezl z cest letadlem. 

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Tak nakonec to s tím hentým omikronem možná nebude tak špatné, jak naznačovali panikáři.

Omikron se může stát vánočním dárkem celému lidstvu a utnout pandemii, říká německý expert

  • Není to, po čem všichni voláme?
  • Dělat závěry z pozorování šesti nemocných mladých lidí mi z vědeckého a statistického hlediska přijde směšné. Kdyby měl Covid vážný průběh v 50% příběhů nezávisle na věku, mělo by to vypovídající hodnotu.
  • Pro mě je zásadnější zpráva, že varianta soudruha Xi není týden stará, ale kolovala po jižní Africe měsíce, než ji sekvenovali v Jižní Africe. A neslyšel jsem, že by v těch okolních státech lidi hromadně končili v nemocnicích / hřbitovech.
  • 0 Citovat

    Myslím, že státy za chvilku udělají za očkováním Tečku. Od pátku se k zemím, kde se musí testovat i očkování před vstupem, připojuje Irsko. 

    0 Citovat

    Přitom by se měla dělat tečka hlavně za tím nesmyslným testováním. Jinak se utestujeme k smrti. Dva tři dny starý test má totiž naprosto nevypovídající hodnotu.

    A dělat ho před každým letem a po příletu? K tomu pro návštěvu služeb? To den měsíčně strávíme chozením na testy. Makroekonomové by spočítali i vliv na HDP. K tomu si dovolím tvrdit, že v současnosti je největší šance na nákazu právě na odběrovém místě.

    0 Citovat

    Ak to tu uz je, ospravedlnujem sa

    From this Friday on, all travelers (including those fully vaccinated) entering Ireland will have to test negative for the coronavirus. The new regulations are to apply for 14 days, although there are many indications that they will be extended.

     

    edit: vidim, ze ma Martin predbehol

    0 Citovat

    Leoš Literák napsal(a):

    Pro mě je zásadnější zpráva, že varianta soudruha Xi není týden stará, ale kolovala po jižní Africe měsíce, než ji sekvenovali v Jižní Africe. A neslyšel jsem, že by v těch okolních státech lidi hromadně končili v nemocnicích / hřbitovech.

    To bylo naprosto jasné, že to tady koluje už déle, akorát to nikdo neřešil, odnesla to JAR jenom kvůli tomu, že jako jediní v okolí poctivě sekvenují a ještě to, chudáci, snaživě ohlásí...žádné sekvenace, žádné mutace😂 Příště bych, být jimi, držel hubu.

    Varianta omikron se v Nizozemsku objevila o týden dříve, než se dosud předpokládalo. Nepřivezli ji až cestující z JAR, oznámil zdravotní úřad RIVM. 

    V Izraeli se prokázaly další dva případy nákazy variantou koronaviru omikron. Jde o dva lékaře, z nichž jeden se vrátil z konference v Londýně. 

    South Africa has complained it is being punished - instead of applauded - for discovering Omicron, a concerning new variant of Covid-19.

    "Excellent science should be applauded and not punished,"

    "These travel bans are based in politics, and not in science. It is wrong... Why are we locking away Africa when this virus is already on three continents?" 

    https://www.bbc.com/news/world-59442129

    0