Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ono to bude devět měsíců po celé Evropě. Je to na základě rozhodnutí EU, jenom ti šuli*i to neuměj ani prodat jako evropský diktát :) ... https://www.euronews.com/2021/11...s-brussels

Z těch článků, co jsem četl, to bude 9 měsíců od PODÁNÍ druhé dávky. To, že to dělají idioti je naprosto daný. Mimochodem, asi bych byl nakrknutej, kdyby mi bylo třeba 45, v lednu jsem měl 9 měsíců, ale na třetí dávku bych tady ještě neměl nárok ... (P.S.: neříkám, že mám tu matematiku úplně správně)

0 Citovat

Jinak předpokládám, že těm co certifikát propadne, tak musí jet znovu od začátku, tedy nejprve 1. dávka a pak s odstupem druhá a za dalších 14 dní jim to teprve začne platit. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Jinak předpokládám, že těm co certifikát propadne, tak musí jet znovu od začátku, tedy nejprve 1. dávka a pak s odstupem druhá a za dalších 14 dní jim to teprve začne platit. 

to doufám předpokládáš špatně (i když bych se ničemu nedivil). Protože spousta lidí by 1.1.2022 přišla o platnost a teď není možné se nikde rychle naočkovat.

0 Citovat

Foodland: od zacatku rozhodně ne, čekal bych, ze po třetí posilující davce se certifikát znovu aktivuje 

0 Citovat

No problém asi bude v tom, že nikdo nebyl schopen vysvětlit, jak bude to zneplatnění certifikátů probíhat. Očekával bych, že se to automaticky v aplikaci zneplatní po uplynutí 9 měsíců od podání druhé dávky. Ale jaký bude další postup? Za takovouto komunikaci bych ředitele komunikace s chutí vyKöppl. 

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Foodland: od zacatku rozhodně ne, čekal bych, ze po třetí posilující davce se certifikát znovu aktivuje 

To je právě to, co není vůbec jasné. Jaká je tedy lhůta po podání druhé dávky, do kdy musí nejpozději dojít k aplikaci posilující dávky? O tom není nikde ani zmínka. 

0 Citovat

Za chvilku nám ty certifikáty stejně budou k prdu. Další země, která zavádí povinný PCR i pro očkované je Kypr. Kdo se do konce týdne přidá?

0 Citovat

Tipuji Slovensko. Tam jsou taky slušné exempláře. Jestli tedy nebudou plně vytížení vymýšlením, jak ještě víc zpřísnit jejich nefunkční lockdown.

0 Citovat

Tak pokud se ukáže, nebo se to jednoduše prohlásí, že nová mutace je horší než delta, tak  PCR test bude myslím  ten nejmenší problém :-)))

0 Citovat

... paniku je nutné udržovat.

0 Citovat

Takže ověřeno na MZ. Platnost certifikátu není od data podání 2. dávky, ale až po uplynutí těch 14 dnech. Od ledna by mělo být datum opět v aplikaci vidět (momentálně není, z aplikace zmizelo). Po uplynutí těch 9 měsíců dojde automaticky k zneplatnění, ale okamžikem posilující dávky se certifikát opět obnovuje. lhůta, do kdy musí být podána posilující dávka není.

0 Citovat

Dík za zjištění informací a jejich předání!

0 Citovat

Nutno podotknout, že to tvrdi teď a oficiálně jsem tuto informaci ještě nikde nezaznamenal. Co bude za měsíc nebo dva nevi nikdo a na MZ už vubec ne.

0 Citovat

Nikdo neví, co bude za měsíc. Taky mi vadí, když na oficiálních stránkách visí toto:

Od 1. ledna budou očkovací certifikáty platit jen 9 měsíců, posilovací dávka prodlouží jejich platnost na neomezenou dobu.

Na neomezenou dobu to rozhodně nebude. Maximálně do data dalších změn. 

 

 

 

 

 

0 Citovat

Je to celé volajaké čudné...

Vakcinologové jsou proti povinnému očkování nad 60 let. U profesí ho vítají

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_vank

0 Citovat

Tak nemecko zmiernuje podmienky pre 2g+ (ockovany, prekonany s testom) ak si ludia daju tretiu davku budu spadat do lepsej kategorie 2g( ockovany, prekonany).

3g ludia vsak furt test kazdych 24hod ak chcu ist do prace ci vyuzit verejnu dopravu.

0 Citovat

No co delaji  jinde neni  tak az podstatne protoze EU neni jednotna  v predpisech a zakonech, coz je jeji nejvetsi slabina  Porad verim ,ze ockovani povinne nebude pro 60 +  zajimave to vymysleji v Recku ,kde od ledna chteji povinne pro lidi 60+ a kdo nebude chtit tak si kazdy mesic zaplati 100 euro a ty penize pujdou na fond zdravotni pece  Nevim jak moc je to pravne napadnutelne a jak moc vymahatelne kdyz nekdp nezaplati ,ale svym zpusobem je tam urcita volba  bud zaplat nebo se jdi naockovat  system  postaveny na principu  placenych testu Spravne to neni podle me ale obchazeji tim strikni prikaz  a umoznuji svbodnou volbu byt porad  je diskriminacni 

0 Citovat

Řešili jsme, kdo bude další s povinným PCR i pro očkované - Švýcarsko. S důkladností jim vlastní - před i po.

https://mobile.twitter.com/SwissEmbassyCZ

0 Citovat

Holt budem lyžovat jinde.

 

0 Citovat

Taky kdo by tam teď jezdil, když kurs EUR a CHF je 1:1 !! A k tomu ty testy...

0 Citovat

Zas na druhou stranu tu můžou lyžovat i neočkovaní.

0 Citovat

Zdravím, prosím o radu. Máme letět MNICHOV-PAŘÍŽ-PUNTA CANA. Od dneška je při příletu ze zemí mimo EU do Francie nutný test a to ikdyž je člověk očkovaný. Nikde jsem se nedočetl, jestli to platí i při tranzitu na CDG. Nechce se mi teda dělat PCR test v Dominikánské republice před odletem. Možná, že by měla platit pravidla příletové země, což je Německo. Fakt nevím. Díky za info😀

0 Citovat

Zdravím, jak je to aktuálně s odletem a příletem do Rakouska (jen tranzit - pak rovnou autem CZ) s ohledem na jejich lockdown?

Děkuji

0 Citovat

Baníček napsal(a):

Nikde jsem se nedočetl, jestli to platí i při tranzitu na CDG.

Na webu CDG píšou, že při tranzitu je nutné splnit pouze podmínky cílové destinace.

0 Citovat

Pokud to je na jedné letence.

0