Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ano, některá očkování jsou samozřejmě povinná a to už desítky let a protože jsme tu všichi dospělí, máme je všichni. Pokud si nějaký trogloid na základě konzultace s doktorem Google usmyslí, že to u svojeho dítěte bude ignorovat, tak mají školky a školy plné právo poslat jeho nebo ji, kam slunce nesvítí. U covid vakcín se ale vůbec nedivím, že rodiče mají velmi, velmi silné pochybnosti o smysluplnosti.

Vzhledem k tomu, jak se spousta antivaxerů chová (sprostota, neúcta ke skutečným obětem oprese versus jejich pohodlí, arogance ve stylu "nikdo mi nic neřekne" a dokonce vyhrožování dětem politiků), tak moje sympatie mají výslovně jenom ti, kteří jsou dostatečně mladí a zdraví, aby se odvážili riskovat, a zároveň dodržují rozumná opatření, aby nenakazili sebe ani ostatní.

3 Citovat

Niemandos, tvé tvrzení o dětech není pravdivé, neboť na Covid umírají i děti včetně miminek. Naštěstí málo. 

Delta se naší rodinou prohnala a chytla kdekoho - očkované i neočkované. Jedno úmrtí, zbytek bez hospitalizace s horečkami (od 38 do 40. různá délka). A taky byli lidi v nejužším kontaktu, kteří to nechytli. Je to ruská ruleta. Teď doufám, že jsem si z pohřbu nepřivezl památku.

3 Citovat

Leoši já opravdu nikde nepsal, že dětmi neumírají. To je od tebe zajímavá manipulace s fakty. Možná jsem napsal “nemají problém” , ale myslel jsem to z pohledu počtu onemocnění s těźkým pruběhem v porovnání s jinými věkovým kategoriemi. Já měl na mysli, že děti maji s Covidem minimallní problém, který nezatěžuje zdravotnictví a neopodstatňuje k vakcinaci vakcinou,  která neni stoprocentně odzkoušená. Ono může  umřít i dítě, ale děti umírají a umírali i před Covidem, ale nepsalo se o tom a nikdo nenutil kvuli pár případům všechny šmahem vakcinovat. A tady  se bavime o tom, jaká je šance, že ta  situace  nastane a dítě umře. A ta možnost je 0,00 nic. Ta možnost je opravdu minimální,  a když bohužel umře,   tak s největší  pravděpodobností mělo nějaké  další onemocnění. 

Nebo bys chtěl zakázat dětem chodit po ulicích, , protože jich několik ročně umře pod koly aut.? A zamysli se nad tím, proč některé země očkování děti nedoporučily.

Klidně si svoje děti nech naočkovat. Pokud přijmeš odpovědnost za to, že se neodzkoušená vakcina nepodepíše na jejich zdraví  v budoucnu a máš pocit, že je vakcína ochrání, je to jistě tvoje věc Je  to tvoje odpovědnost. Ale nenut to ostatním, protože vakcinace dětí nevyřeší doslova vůbec nic. Já svoje naočkovat nechci . Ale taky nechci, aby na ně bylo přihlíženo jako na děti druhé kategorie, což se už teď ve školách někde děje a je to naprostá zrůdnost. 

6 Citovat

Kdo se uchlastá, toho Covid nedostane.

2 Citovat

Že to píšeš zrovna ty. Už jsi u dvou koček? 😀

1 Citovat

Když napíšeš "Děti s Covidem nemají problém a není jediný důvod je očkovat.", tak to prostě není pravda. Měl jsi napsat "Většina dětí nemá s Covidem problém".

PS já mám formální matematické vzdělání a tyhle pro vás nuance mě iritují

5 Citovat

Já mám zase doktorát z přírodních věd a vidím, jaká je to kravina očkovat nevyzkoušenou  vakcínou někoho, kdo objektivně nemá s Covidem “prakticky” žádný problém :) . Takže ty máš sice pravdu s těmi nuancemi matematickými, ale jinak vycházíš  víc ze svých pocitů, než z objektivních skutečností :) To že ti někdo z rodiny umřel je smutné, ale já znám i lidi, co umřeli pár dnů po očkování, nebo se u nich vyskytla rakovina. Jestli to je náhoda, zanedbání péče kvulli histerii  z Covidu, nebo něčím jiným, je těžko říct. Každá mince má dvě strany a očkovaĺní dětí je za mě, když uvážím přínosy a rizika, blbost neskutečných rozměrů, 

4 Citovat

Já doufám, že doktoři přírodních věd znají důkaz sporem a používají statistické metody 😊

K následkům očkování: je to kauzalita nebo korelace? Když naočkuješ milion lidí, tak se statisticky musí stát, že někdo dostane infarkt, rakovinu nebo umře, protože by se jim to stalo, i kdyby jim píchli placebo. Nicméně je nutné ověřit, zda tam byla příčinná souvislost s očkováním, třeba zhoršením stavu (všem nám bylo po očkování den dva špatně). 

12 Citovat

V dnešní agilní době, kdy jedno z hlavních hesel dne je fail fast fail often, kdy i Boeing si dovolí dát na trh letadla, která padají, by jen prosťáček cpal tyhle rychlokvašky do svých dětí.

3 Citovat

Ano statistické metody používáme. Stejně tak umře někdo, kdo by umřel i bez covidu, ale mu to započítají, protože je to momentálně moderní. Bohužel už nikdo neověřuje, zda ti co umřeli, umřeli na svoje nemoci, nebo ne, ale tím že u nich byl prokázán covid, tak jsou jednoduše vykázáni jako covid oběti :-). Takže jak píšeš., když budeš sledovat milion lidí, tak někdo umře, ale ty to přisoudíš covidu, protože u nich byl diagnostikovaný, což ti připadá v pořádku, i když důvod úmrtí byl úplně jinde :-). Problém je jaksi v tom. že nikdo nemá snahu ověřovat důvody úmrtí po vakcinaci. Protože celý svět bere vakcinaci jako jedinou správnou cestu.

A já jsem po obou dávkách žádné potíže neměl. takže tím že píšeš všem, jednoznačně ohýbáš realitu:-). Moji staří rodiče a můj 30let na srdce nemocný otec, neměl ani při jedné ze tří dávek absolutně žádný problém a nepozoroval na sobě žádné problémy. Ale jistě to není důkaz toho, že vakcína je bezpečná :-) Já jsem vědec a když čtu vyjádření "odborníků." že vakcína je bezpečná, tak se musím smát. K podobnému tvrzení nejsou žádné dlouhodobé výsledky a to by jsi ty jako matematik, co používá statistické metody.  měl chápat.

6 Citovat

@niemandos: Tak jsem tu poprvé dával like a kupodivu na všechny tvé odpovědi.Koukám, že Leoš tu už je skoro osamocený bojovník. 

Posílám aktuální fotku.


img-20211214-160811-2.jpg

5 Citovat

Hmmm, Egypt - to je skoro jako "omikrone, pojď mi hop" 😁

0 Citovat

@Libor_S: Vážně začneme hrát hru na lajky a komentovat tady, kdo kolik má? Tak jo. Na týhle stránce má nejvíc lajků Leošův příspěvek, takže určitě osamocený bojovník není a mlčící většina se vyjadřuje jasně.

Ty si dostal 4 lajky za odkaz na ten příšerný článek. Leošova odpověď na tebe 13 lajků. Ale tohle je fakt na úrovni školky, čekal bych od tebe trochu nadhled.

11 Citovat

JardaM: Tobě ta argumentace fakt nejde a ne Mikir za tu dlouhou dobu, ale hlavně tys mě v celkem krátké době znechutil CL svým hloupým a manipulativním argumentováním a používáním nepodložených nadávek (přečti si třeba na Wikipedii, co je demagogie, a najdi tam bod, který pasuje na mě). Na tvůj poslední mail vůči mě jsem měl promyšlenou dlouhou odpověď, v čem všem jsi mimo, ale už nebyl čas to poslat a už to asi sepisovat nebudu.

Nekomentoval jsem počet lajku, ale komu je dávám já, a to z toho důvodu, že došlo asi k posunu u Niemandose z vašeho tábora. A mlčící většina je snad bojovník? Jako bojovníci lajky místo třeba meči?

@Michal: Už je tu omikron? Roušku tu skoro nikdo nenosí.

4 Citovat

@Libor_S: Napsal si o Leošovi, že je osamělý bojovník, nekomentoval si jen svoje udělování lajků. Proč pořád mluvíš o nějakých táborech, to je hrozný rozdělování společnosti. S názorem niemandose na děti já například stoprocentně souhlasím, úvahy o jejich povinném očkování považuji za strašné a to že neočkované děti nemohou dělat nějaké aktivity je naprosto šílené, tak jsem taky změnil nějaký pomyslný tábor nebo co? 

6 Citovat

Též jsem tohoto času proti očkování dětí a též považuji ten článek za blábol, není tam nic nového a pořád se ty samé věci omílají dokola...

4 Citovat

@JardaM: Ty jsi fakt nějak natvrdlý a právě proto nemá smysl s tebou vést diskuzi. Napsal jsem, že je osamocený bojovník, což byla v té poslední diskuzi pravda (předchozí jsem nečetl). A komentoval jsem jen své udělení lajku. Počty lajku jsi tu rozváděl jen ty.

Společnost je už dávno rozdělená ohledně covidu a nic na tom nezmění, jestli to budeš zpochybňovat. Nejde u Niemandose ani tak o tento názor, ale ostrost a délku jeho formulace. Jak pak může mít společnost důvěru ve vládu a odborníky a jimi prosazována opatření, pokud má možná i velká část na takto důležitou otázku úplně jiný názor a formuluje ho dokonce takto ostře včetně tebe? Za mě je třeba dlouhodobě zdrojem nedůvěry neuznávání protilátek, ačkoliv k tomu nemám osobní motivaci. Ono případné utahování šroubů směrem k totalitě může právě být postupné a může jít o testování, co si lidi nechají líbit. Pak je logická reakce mnoha lidí, že nedodržují nebo nedělají ani to, co by jim asi pomohlo. Tito si mohou uškodit a krátkodobě uškodí společnosti třeba zahlcením nemocnic, ale pro budoucnost tito rebelové společnosti prospějí, protože se nenechají jen tak snadno manipulovat.

Co když bude každého půl roku až třičtvrtě roku nová varianta s trochu větší nakažlivosti a trochu víc obcházející imunitu, jak to teď vypadá s omikronem? Co když to bude ještě 5 nebo 10 let? Když si to lidi nechají líbit, může to v těch zemích pokračovat donekonečna (třeba později u něčeho jiného).

6 Citovat

Já teda taky nechci povinně očkovat děti, to fakt ne ... 

Na druhou stranu ty kecy o pomalém nástupu totality a zkoušení "co si nechají lidi líbit" mi fakt přijde na úrovni Mikir, co umí hezky psát. Tuplem, když to někdo píše z dovolené v Egyptě. Bych Vám fakt přál bydlet v Asii nebo Austrálii/NZ. A tou Asii samozřejmě nemyslím jenom Čínu, abych to tady neschytal jak Jarda, ale jenom z mého okolí pár příkladů ... Známý neviděl svoji japonskou snoubenku dva roky, kolegyně z Vietnamu nebyla doma 33 měsíců, další známé trvalo dostat se 14 měsíců od začátku pandemie za snoubencem do Austrálie ... 

Ale v Evropě se prostě široká dostupnost fungující vakcíny a snaha ji dostat do lidí, aby se nemusela omezovat zdravotní péče považuje za nástup totality. To, že se dá cestovat za dodržení nějakých elementárních podmínek a debilní nesmyslný administrativy, to je vlastně úplně jedno. 

 

 

12 Citovat

Tak uz sa nam k Omicron hysterii pridalo aj Taliansko. Od zajtra vsetci ockovany 24h AG, alebo 48h PCR. Neockovany test+ karantena. Super reklama a motivacia pre ockovanie. Hlavne, ze som vcera kupil letenky na Silvestra do Rima. 

1 Citovat

Třeba vyměknou jako Švýcaři. Jinak si tam nikdo nezalyžuje. 

4 Citovat

Ta Itálie mi teda fakt radost neudělala. Dva dny zpátky jsem koupila do Itálie letenky a rezervovala hotel na Silvestra. Protože jsem jsem jim věřila, že nebudou otravovat s testem. Ó, ta naivita. Nemusím dodávat, že kdyby to šlo zdarma zrušit, tak to udělám. Aspoň že v Praze se dá najít místo, kde udělají antigen i 30. prosince. Samozřejmě že za to musím dvě stovky, které jsem mohla využít líp.

2 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

A já jsem po obou dávkách žádné potíže neměl. takže tím že píšeš všem, jednoznačně ohýbáš realitu:-). 

Spíše mi vypadl kus věty, jak jsem to párkrát přepisoval. Psal jsem o mojí rodině. 

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Ta Itálie mi teda fakt radost neudělala. Dva dny zpátky jsem koupila do Itálie letenky a rezervovala hotel na Silvestra. Protože jsem jsem jim věřila, že nebudou otravovat s testem. Ó, ta naivita. Nemusím dodávat, že kdyby to šlo zdarma zrušit, tak to udělám. Aspoň že v Praze se dá najít místo, kde udělají antigen i 30. prosince. Samozřejmě že za to musím dvě stovky, které jsem mohla využít líp.

Som na tom podobne. Vcera kupovane letenky na Silvestra do Rima. Hotel storno zdarma do 29. Na test AG pojdem az 30. Tak rozmyslam ci to risknut, a popripade obetovat 1 noc. Idem na 4 noci, ale dalsie 3 v inom hoteli s moznym stornom az po vysledku testu. Nastastie je aj v BA moznost testu 30, aj 31.12. Ale zas 30€ navyse za 2 osoby. Je to cele znechucujuce.

2 Citovat

On ten Wizz moc dobře věděl, proč ty letenky prodává tak levně...

2 Citovat

floodland napsal(a):

Třeba vyměknou jako Švýcaři. Jinak si tam nikdo nezalyžuje. 

Jako že 2 testy (před a po příjezdu) povinně pro každého je vyměknutí?

1