Covid obecné téma
Jj je to od včera, akorát jsem si toho nevšiml zde v tématu (bylo to vedle).
Tranzit je stále normálně povolen.
Jenže bych potřeboval tranzit Praha-Vídeň-Praha. V plánu byly ty znovu otevřené trhy.
K šamanovi na PCR test ale kvůli nim nepůjdu.
Caute ktore krajiny a ludia tam zijuci sa vam zdaju najnormalnejsie z hladiska celosvetoveho kovidoveho sialenstva? Kde ste by sa prestahovali alebo uz zijete a mate svaty pokoj od buzeracie vlady?
Ahoj cestovatelé, prosím, potřebuji poradit - naskytla se mi možnost odcestovat s přáteli do Kolumbie - let je Vídeň - Madrid - Miami - Barranquilla (zpět stejně). Dnes potřebuji koupit letenku. Let je s American Airlines.
Očkování mám Janssen.
1) Dočetl jsem se, ze tranzit v Rakousku je ok - ale ve Španělsku a USA je to jak? Můžete poradit? Nejsem schopen v záplavě změn a množství informací najit relevantni info, abych si byl jisty (v rámci možnosti).
2) Případně jaké doporučujete pojištění - karanténa, zrušení letu atd.
3) v Madridu je na přestup 1 hodina a 15 minut - je reálné to stihnout?
Moc děkuji za rady!
Znova..bod3, Pokud Ti někdo prodá letenku s přestupem, tak je přestup reálný, když se nebudeš nikde flákat a přesto Ti to uletí, posadí Tě na další let.
Ráno vstanu a co nevidím. FR mi zrušil můj přískok do Říma na Bogotu. Takže super. Otázka na zkušené letištní nocležníky. Nocoval někdo na Fiumicinu. Přemýšlím, že vezmu jako přískok stylově Iberii z PRG jen s příručákem a zustanu na letišti. Předpokládám, že se dá zůstat po příletu v transitu? Už mě to rušení letů nízkonákladovkama nebaví. Aspon se po cestě mrknu do Madridu, abych tam za 12 hodin zase letěl :-)))
Na FCO jsem byl jednou v transitu a podruhé při návštěvě Říma, takže s noclehem nedokážu poradit. Každopádně ten přískok s IB (PRG-MAD-FCO) se zdá být dobrý nápad s ohledem na jejich benevolentní zavazadlovou politiku (může být i větší i menší zavazadlo v kabině). Já jsem dal přednost Easyjetu (PRG-MXP) s trochu větším stáhnutějším zavazadlem než FR či W6 s příplatky. Nazpět byla nakonec dvě zavazadla větší (plnější o kolumbijské suvenýry, balíky excelentní kávy atd.), proto jsem volil let na VCE a po prohlídce Benátek raději noční Flixbus přes Slovinsko do Vídně.
" Nazpět byla nakonec dvě zavazadla větší (plnější o kolumbijské suvenýry"
Právě sleduji seriál NARCOS, takže toto mě docela pobavilo. Omlouvám se za příspěvek mimo téma.
Samozřejmě, nějaké suvenýry (recuerdos) nesmějí chybět 😊.
Tentokrát šlo mimojiné o 'el sombrero vueltiao costeño' a dále o výstavné keramické koloniální kolumbijské kostelíky (ničím neplněné 😉). Pro znalce tedy seshora a zleva doprava: Cartagena de Indias, Santa Fe de Antioquia, Mompós, Girón, Medellín - El Poblado, Guane, Barichara 🇨🇴
Sobrero taky zakoupim :-). Asi vezmu fakt tu Iberii z Prahy.Do Osprey transportéru nacpu Osprey Talon a bude to. Právě že to Iberia tak neprožívá. A ještě získám pár Aviosu 😀.
Ale toto rušení mě irituje. A to tam měli 3 lety denne a zruši všechny. Teda ten ranní 5:45 zůstal.
PS: Myslíš Jakube, že bych prošel i se dvěma zavazadly.? Ty máš čerstvou zkušenost, Transportér má rozměry, které jsou akorát. Talon je o trošku menši a normálně ho používám když lětám s Wizzem nebo FR. Ale samozřejmě je větší jak malý batuzek či pouzdro na notebook.pravda kromě plavek a sandálů v něm budu mit jen ten notebook.
Taky už i my blneme na kvadrát a opisujeme od Rakouska:
Změny v návratech ze zahraničí: Od pondělí budou muset lidé mít PCR test před vstupem do ČR i ze zelených a oranžových zemí na mapě cestovatele. Pro české občany to bude od 3. ledna.
Opatření se nemá týkat lidí s 3. dávkou.
Kdyby předchozí vládě podobné opatření neshodil soud, tak neřeknu...
Nenormalne co sa deje. Cakam kedy zblbnu aj nasi, a Silvester v Rime bude odpiskany.
Edit: tak Taliansko chce skratit platnost Kovid pasu na 6 mesiacov.Dnes to asi schvalia. Vazne by ma zaujimalo na co je vlastne EU a EK ked si naozaj kazdy robi co len chce, a kedy chce.
Je to velmi jednoduché. Tlačí všechny, aby si dali píchnout třetí dávku, popřípadě první a druhou atd. :-(.
To je fakt picovina ale, co lidi kteří dostali druhou dávku nedávno, očkovali se aby nemuseli na testy a teď hovno...
Ono je to na houby i pro lidi pod 30 let. Těm očkování otevřeli tak pozdě, že na začátku ledna druhou dávku nebudou mít před 5/6 měsíci, ani kdyby se rozkrájeli.
Je mi to jasne. Ale nech to teda plati vsade v EU rovnako, alebo sa nehrajme na nejaky spolok. Od Februara to ma platit v EU 9 mesiacov. To akoze teraz to Taliani skratia na 6, a potom natiahnu na 9. Ved si uz s ludi robia srandu.
Mıchal napsal(a):Taky už i my blneme na kvadrát a opisujeme od Rakouska:
Změny v návratech ze zahraničí: Od pondělí budou muset lidé mít PCR test před vstupem do ČR i ze zelených a oranžových zemí na mapě cestovatele. Pro české občany to bude od 3. ledna.
Počkat, takže prodělání nestačí, je nutná 3. dávka jo? Takže když jsem covid prodělal na přelomu listopadu a prosince a praktik mi doporučil 3. dávku nejdříve v březnu, tak do března návrat jedině s PCR? Wow.
JardaM napsal(a):[citace="Mıchal"]
Taky už i my blneme na kvadrát a opisujeme od Rakouska:
Počkat, takže prodělání nestačí, je nutná 3. dávka jo? Takže když jsem covid prodělal na přelomu listopadu a prosince a praktik mi doporučil 3. dávku nejdříve v březnu, tak do března návrat jedině s PCR? Wow.
[/citace]
Tak není. Jen si jaksi budeš muset zaplatit ten test.
Jako od začátku vypadal Válek jako katastrofa a nakonec se to potvrzuje. Já nevím, jestli jako každý kdo jde dělat ministra zdravotnictví prochází nějakou povinnou lobotomií nebo co. Ale ať se nediví, že velká část společnosti ve všech státech podléhá konspiračním teoriím o různých spiknutích, atd., vždyť tohle fakt není normální. A Italové, no comment, mám Bolognu na únor, fuck it.