Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ano... picovina mi pride jako slabé slovo

0 Citovat

JardaM napsal(a):

[citace="Mıchal"]

Taky už i my blneme na kvadrát a opisujeme od Rakouska:

Změny v návratech ze zahraničí: Od pondělí budou muset lidé mít PCR test před vstupem do ČR i ze zelených a oranžových zemí na mapě cestovatele. Pro české občany to bude od 3. ledna.

Opatření se nemá týkat lidí s 3. dávkou.

Kdyby předchozí vládě podobné opatření neshodil soud, tak neřeknu...

Počkat, takže prodělání nestačí, je nutná 3. dávka jo? Takže když jsem covid prodělal na přelomu listopadu a prosince a praktik mi doporučil 3. dávku nejdříve v březnu, tak do března návrat jedině s PCR? Wow.

[/citace]

Tak není. Jen si jaksi budeš muset zaplatit ten test.

0 Citovat

Je to k smíchu 

0 Citovat

Jako od začátku vypadal Válek jako katastrofa a nakonec se to potvrzuje. Já nevím, jestli jako každý kdo jde dělat ministra zdravotnictví prochází nějakou povinnou lobotomií nebo co. Ale ať se nediví, že velká část společnosti ve všech státech podléhá konspiračním teoriím o různých spiknutích, atd., vždyť tohle fakt není normální. A Italové, no comment, mám Bolognu na únor, fuck it.

2 Citovat

Ode dneška seru na jakékoliv antikovidové opatření...

6 Citovat

Tak jasně se ukazuje, že opatření nemají na průběh nemoci moc vliv... Ale když je někdo aspoň trochu 'poslušný' a naočkuje se tak tohle je výsměch.. Taky na ně seru, ale to už delší dobu...

A při nejhorším lety z Berlína a Vídně to jistí

2 Citovat

Opravdu se to testování netýká lidí po 3. dávce? Zatím jsem narazil jen na info, že to platí od 3.1. bez rozdílu, neočkovaní s bonusem PCR 5 - 7 den po příjezdu. Válek teda jede ve starých kolejích, zase se bude čekat, až to opět shodí soud. 

0 Citovat

Tak z Trevisa se vracím 2. ledna a i tak mám třetí dávku, ale... Jak brzy začnou to opatření zase měnit, protože pro spoustu ani nebude dávat smysl? Jenom další bordel. Jestli se někdo bude právně bránit, tak má velkou a šanci.

0 Citovat

@Vladko Bod I7 toho opatření a ve zkratce tady_

Ve čtvrtek 23. prosince 2021 přijalo v návaznosti na vývoji epidemiologické situace Ministerstvo zdravotnictví nové ochranné opatření, kterým dochází ke změně pravidel cestování do ČR. Pro cizince budou nová pravidla platit již od 27. prosince 2021, pro Čechy a rezidentní cizince od 3. ledna 2022.

  • Ke vstupu do ČR ze všech zemí bez ohledu na míru rizika nákazy bude vyžadován PCR test i pro očkované a lidi s prodělaným covidem.
  • Povinnost testu se nebude vztahovat na osoby s posilující dávkou. Děti do 12 let jsou úplně vyňaty z očkovací a testovací povinnosti. Test nemusí podstoupit ani očkovaní mezi 12 a 18 lety.
  • Pro neočkované bude již od 27. prosince 2021 platit povinnost absolvovat předvstupní test a následně i druhý test po příjezdu do ČR. Ten je nutné podstoupit mezi 5. a 7. dnem od příjezdu.
1 Citovat

@Jan Vidim. Tak já žádné lety do ČR nemám už z principu, ale uvidíme jaký bude režim na hranicích. Jestli jako doteď, tak jim na nějaký PLF, ktery jsem dosud vyplňoval  kašlu.

0 Citovat

Vyborne… mam 2 davky a mam ted covid. Je mi celkem prd, trochu kaslu. Na 3. Jsem jit uz nechtel nebo na podzim, ale asi budu muset jit hned po nemoci (uplne k nicemu) jestli to Italove zkrati na 6 mesicu. 23.1. Mame Bergamo na otocku chtelo jsme jit na obed 😞 tvl jsou to vsichni fasisti!!!!! Tohle uz neni normalni. Pro zdravi 0 jenom za vsim prachy. 

0 Citovat

Jo a nemate nekdo zkusenost s cestou do 12 hodin do zahranici? To se asi nemusi nic…

0 Citovat

@petr necesany, mám na letišti to nikomu nevysvětlíš ani při odletu do ČR ani pak v Praze na letišti. 

0 Citovat

Ked to skratia na 6, tak na Rim na Silvestra kaslem. Aj ked zaockovat by som sa este 3x stihol po sviatkoch. Teraz mam 6 mesiacov po druhej. Ale platit asi bude az 14 dni po. No uvidime ako to dopadne. Kazdopadne bordel nad bordel, a otvoreny vysmech ludom co sa ockovat nechali.

0 Citovat

A je vůbec v tom novém nařízení zmínka o těch 12 (24) hodinách? Pokud ano, je to v suchu, stačí jen nelitat zpět do ČR.

0 Citovat

Jak souvisí lítání mimo ČR a těch 12 hodin?

Pokud jsem neprilital do ČR žádné prijezdovy formuláře testiky a podobný kraviny jsem nikdy neřešil 

0 Citovat

Tak jak píšu, pokud bude stejný režim na hranicích, jako doteď, tak je to jedno. Horší by bylo, kdyby je začali víc kontrolovat, tak bych to řešil právě temi 12 hodinama a "nakupem v Zabce"..

0 Citovat

Podle mě je to opatření hodně zmatečné:

Podmínky testování při návratu ze všech kategorií, se netýkají osob, které mají alespoň 14 dní po plném očkování (v případě dvoudávkového schématu 14 dní po druhé dávce, v případě jednodávkové vakcíny 14 dní po očkování) nebo těch, které v posledních 180 dnech prodělaly onemocnění covid-19. Zůstává jim jen povinnost vyplnit Příjezdový formulář.

Pro očkované osoby s národním certifikátem o provedeném nebo dokončeném očkování a osoby, které prodělaly onemocnění covid-19, platí pouze povinnost před vstupem na území České republiky vyplnit Příjezdový formulář a před vstupem na území České republiky disponovat výsledkem RT-PCR testu.  Podmínky testování při návratu z jiných zemí, se netýkají osob  s národním certifikátem o provedeném nebo dokončeném očkování, kterým byla podána posilující dávka. Výjimku mají také děti od 12 do 18 let. V případě příjezdu hromadným dopravním prostředkem lze před vstupem na území České republiky namísto výsledkem RT-PCR testu disponovat pouze výsledkem RAT testu

https://koronavirus.mzcr.cz/isla...-pravidel/

0 Citovat

Asi se boji omikronu. Já teď nikam nepojedu a třetí davku mam tak mi to muze byt tak nejak cca šumák, ale nemyslím si že bych byl po třetí davce pred 2 měsíci mensi hrozbou nez ten, co bude mit ted 2 tydny po druhé, čili plna ochrana. Timing tohoto opatření je trochu nešťastný po tom, co se Vojtechovi podařilo at uz menším, ci větším nátlakem, ne zas tak male množství lidí dokopat k očkování. Jestli je ten omikron taková hrozba tak pak se teda mají testovat všichni.. nevim no.. dle mého se rozkoukava a nez začnou jezdit lidi na jarní prázdniny lyžovat do Rakouska to bude jednou az dvakrát zrusene

0 Citovat

Jak to tak čtu, tak všichni, kdo ještě nějaká plavidla dodržovali, nechali se naockovat, vyplňovali PLF a podobně, tak na to už ode dneška kašlou, dobrá akce vládo :-D

2 Citovat

Jak to tak čtu, tak všichni, kdo ještě nějaká plavidla dodržovali, nechali se naockovat, vyplňovali PLF a podobně, tak na to už ode dneška kašlou, dobrá akce vládo :-D

1 Citovat

Já jsem se absolvovala už třetí dávku - nevím, co jiného bych po dvou měla dělat. Testy nejsou žádné řešení covidu a ve své situaci je absolutně odmítám, stejně jako nosit roušky venku. To je prostě lidsky nedůstojné.

3 Citovat

jo, je to super... chápu, že se tím snaží lidi donutit naočkovat a mít jen variantu očkování nebo test, ale vracíme se tam, kde jsme byli loni.. Tedy, očkoval bych se, ale když na mě ještě nepřišla řada s další dávkou, budu zase občanem druhé kategorie i když jsem ochoten na jejich hru přistoupit?

To mě vede k otázkám, je 17-ti letý očkovaný brán jako dítě bez povinnosti testu? a jak to při příletu do prahy ochcat tentokrát? :D

0 Citovat

Já už na tu hru přistoupit nehodlám a budu do ochcávat, kde to jen pujde.

3 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Já už na tu hru přistoupit nehodlám a budu do ochcávat, kde to jen pujde.

 

tak to jsem si říkal už před očkováním a úspěšně to dodržuji doposud. K čemu je třeba návratový formulář, když se ani nemám povinnost testovat?. Vím je to malá ochcávka, ale k těm větším se přiznávat nebudu :D

Jen mě mrzí, že jsem nadělil po stromek nezletilému bratrovi jeho první víkendovku letadlem, a teď to můžu tak akorát roztrhat a ráno shánět náhradní dárek... oba máme dvě dávky ale je nám to k prdu

1