Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Spis bych počítal s variantou, ze na těch 5 dnu v izolaci skončis

0 Citovat

Tak uvidime no, jsem z toho lehce nervozni. V prosinci jsem prodelal covid s mirnymi priznaky, nicmene co jsem tak googlil, tak v nekterych priapdech muze to PCR vyjit pozitivni i po 2 - 3 mesicich. Spise vyjimecne ale prece jenom nechce se mi rusit dovolenou :)

No letime 1.2. tak jdu na test jeste dneska abych mel lepsi spani a pak uz se budu snazit minimalne chodit mezi lidi. V nejhrosim teda stihnu rychlotest jeste v pondeli.

 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Povinne ockovani  bylo zruseno  ! !  +1 Ted to chce jeste zrusit restrikce pro neockovane 

Díky NSS bude zrušeno od 9.2.: https://www.novinky.cz/domaci/cl...a-40385945

V Kanadě, kde jsou už 3 týdny od vrcholu vlny omikronu, a politici zůstávají zabednění (v lepším případě), už je správný čas a evidentně nutnost vyrazit ulic, jak jsem psal dřív. Jsem zvědavý, kdy to dojde hlavně Rakušanům, Italům a Francouzům.

Primářka Roháčová omikron přirovnává k respiračním onemocněním:

Primářka nechce používat srovnání s chřipkou, lidé si podle ní pojmem chřipka zvykli označovat všechna možná respirační onemocnění. „Ale tak tomu není, chřipková sezona je zhruba tři měsíce v roce. (...) Za ty tři měsíce je hlášeno zhruba 1500 úmrtí. Chřipka je skutečně těžké onemocnění a bohužel je stále podceňována, co se týká očkování,“ poznamenala. Nynější epidemii covidu tedy přirovnává k respiračním infekcím, které se vyskytují sezonně a jsou typické pro nynější období. Srovnat se podle ní dá i s dopadem těchto infekcí na těžký průběh a hospitalizace.

https://www.novinky.cz/domaci/cl...i-40385903

1 Citovat

No rozdil bych videla hlavne v nakazlivosti, u bezne virozy to chyti vetsinou pouze 1 -2 v rodine. U omikronu to jede s max. 2 dennim zpozdenim pres vsechny, a i pres ockovane 3x. Ted jsme meli v rodine, 8 lidi vc. deti.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

No rozdil bych videla hlavne v nakazlivosti, u bezne virozy to chyti vetsinou pouze 1 -2 v rodine. U omikronu to jede s max. 2 dennim zpozdenim pres vsechny, a i pres ockovane 3x. Ted jsme meli v rodine, 8 lidi vc. deti.

Potvrzuji, u nás to dopadlo stejně.

0 Citovat

Nepotvrzuji, přes velkou snahu se nakazit, se to manželce ani synovi nepovedlo...a to jsme byli v bezprostředním kontaktu 24/7 ...

0 Citovat

Neni v tom zadne pravidlo, 2 roky se vyhybam kde muzu noseni rousky, respirator jsem mel z donuceni jen pri vstupu pres kontrolu na letisti v Praze Jezdim jak v Irsku tak hlavne v CR verejnymi dopravnimi prostredky a covid se mi stale vyhyba Sance mozna byla kdyz zena dostal klasickou puvodni variantu ,ale tam se to moc nehodilo vyzkouset jestli se nakazim

Omikron bych asi bral, ale jak se zda ten jde vic na deti, v rodine u me dcery byla jedna vnucka pozitivni ve skole ,dalsi den uz  PCR negativni, ale dcera i jeji manzel pozitvni Dcera pracuje ve skolstvi ma 2 davky te smakulady, na treti davku nesla, jeji manzel je antiwaxer,  nema nic stejne jako ja  U druhe dcery ona i jeji manzel oba ucitelsti ,tak vsechny tri davky a zatim Omikron nic, vnucka je bez ockovani a zatim taky nic

Takze zadna logika neexistuje Osobne bych snad uz i nakazu uvital ,ale jsem optimista a verim, ze testy se taky v dohledne dobe zrusi ,nebo alespon budou chtit jen antigen  ktery financne neboli 

0 Citovat

prostě funguje přirozená imunita, kterou naše společnost s velkým úspěchem plošně likviduje...

4 Citovat

Ahoj. Chtěl bych se zeptat na návrat z Tuniska trajektem. Na stránkách přístavu Civetavecchia píšou, že požadují očkování+pcr+5d domácí karanténu, protože Tunisko je na seznamu jako E. Víte někdo jak to probíhá prakticky? Když já bych Itoškou vlastně jen tranzitoval, tak tu karanténu nevyžadují? Nebo mně na 5 dní zašijou do nějaké ubytovny? Nebo je to formální požadavek a nikdo to v praxi neřeší? Předem děkuji za radu

0 Citovat

mirjur napsal(a):

prostě funguje přirozená imunita, kterou naše společnost s velkým úspěchem plošně likviduje...

Zrovna jsem na toto téma četl výborný rozhovor s naší asi největší odbornicí na imunologii. Min. na průběh covidu, což cituji z delšího rozhovoru o imunitě obecně, (ale logicky i na nakažení covidem, což se zde nerozebírá, tam jde hlavně o slizniční imunitu) má imunita velký vliv:

Bylo prokazáno, že existuje vztah mezi tíží průběhu covidové infekce a složením naší mikrobioty ve střevech. V těchto, nedávno publikovaných studiích bylo zjištěno, že lidé, kteří trpěli klinicky těžším průběhem infekce, měli poruchu ve složení mikrobioty tj. měli málo prospěšných bakterií a malou rozmanitost bakterií. Porušením skladby mikrobioty („dysbiosa“), ke které běžně dochází ve stáří nebo u lidí s dalšími chorobami, se také vysvětluje častější výskyt těžkého průběhu této infekce u starých a nemocných lidí. I tento jev potvrzuje, že naše mikrobiota výrazně ovlivňuje naši imunitu. Množí se publikace doporučující preventivní „proti-covidové“ postupy zaměřené na naši mikrobiotu, to je doporučující upravit životosprávu a s ohledem na naší mikrobiotu doplňovat naši stravu nejen vitaminy a nutrienty, ale i probiotiky a prebiotiky.

 

Komu se to nechce číst celé, doporučuju aspoň toto, o čemž většina lidí je své škodě netuší a úspěšně si likviduje zdraví a pak se diví, z čeho má ty civilizační choroby:

Jak bychom to měli chápat? Že sice konzumujeme víc ovoce, zeleniny, ale současně si žaludek a střeva znečišťujeme jiným jídlem?
Ano, mám na mysli hlavně průmyslové zpracování potravin, kterým se „zlepšují“ jejich vlastnosti, například jejich trvanlivost. Při těchto moderních technologických procesech se do potravin přidávají přísady, z nichž některé, ačkoliv nejsou pro lidský organismus toxické, poškozují složení naší střevní mikrobioty. Měli bychom myslet na naše střevní bakterie a snažit se tyto škodlivé vlivy omezit.

https://www.metro.cz/znama-imuno...nost_mhrab

0 Citovat

Souhlasim s prirozenou imunitou tudiz tezko budu souhlasit s respiratorem ktery navic neni urcen pro dlouhodobe noseni a jinak jeste taky rozumova uvaha pujdu jako cestovatel nekam kde je velka pravdepodobnost prepadeni okradeni atd. ?

1 Citovat

Tesat to kamene. Lidi musejí pochopit, že západní medicína je založená na potlačování a likvidaci příznaků, v oblasti prevence už je to slabší a každý má v tomhle směru vlastní odpovědnost. No a silná imunita je součást té prevence. Proto mě dráždí ta moderní tendence mít všechno vypulírované jako v nemocnici. Když to ještě rodiče aplikují na dítě, kterému zároveň kupují hranolky a colu a nutelu, "protože to dítě chce" (samozřejmě že ano, když jste mu to dávali od malička), tak z toho rostu.

Z jiného soudku - mrzí mě, že paní profesorka má v kanceláři nábytek ze sedmdesátých let. Akademie věd by přece jenom mohla poskytnout lepší zázemí.

2 Citovat

Ten nábytek mi nepřijde špatný, ale pokud je starý, aspoň je z něj už vyčichlý formaldehyd nebo jiné chemikálie.

Za tou snahou o čistotu a nezdravým jídlem stojí do značné míry byznys prostřednictvím reklamy. Je to jen drobná ukázka toho, jak se západní civilizace vyvinula špatným směrem, což výborně popsal Petr Robejšek v tomto rozhovoru, který doporučuju všem (dá se i poslechnout nebo stáhnout):

https://www-kupredudominulosti-c...ktatura%2F

Inženýři jsou chytří lidé, oni vše, co k tomu bude potřeba, vymyslí, a máte řešení, které vytvoří vedlejší negativní důsledky. Není problém, inženýři vyřeší vedlejší negativní důsledky dalším technickým vynálezem, ale pak vzniknou další negativní důsledky. To znamená, že se technika dostala do pozice jakéhosi univerzálního řešitele, a zároveň univerzálního perpetuum mobile, které už zde není proto, aby nám sloužilo, nýbrž my jsme jeho součástí. Jsme na něj připoutání a sloužíme tomu, abychom v rámci věcí, které už nás ovládají, přispívali ke vzniku bohatství pro úzkou vrstvu těch, kteří to vše prokoukli a ovládli.

0 Citovat

Tady je trocha humoru, kdyby to nebylo smutné a neukazovalo, jaká je asi inteligence lidí, kteří připravovali opatření proti covidu: https://www.novinky.cz/domaci/cl...e-40386041

 

0 Citovat

Dobrý večer, chtěli bychom letět do Londýna od pátku do neděle. Jsme dva dospělí a dvě děti (15) a (17) let. My jsme očkovaní, ale děti ne. Před 14 dny prodělaly obě covid. Pokud jsem to správně pochopil, tak děti pod 18 let to mají stejně, jako by očkovaní byli? Před odjezdem z ČR test nepotřebujeme, ale na místě musíme do 48 hodin test udělat? Jak je to pak prosím z odletem zpět do ČR, když zde chceme být pouze na víkend? Všem děkuji za odpovědi.

0 Citovat

Dobrý den, mám dotaz k Maroku. Cestuji příští týden do Marakeše. Nejsem očkovaný, nevíte jak je to s kontrolami? Děkuji 

3 Citovat

Co třeba rozkliknout zdejší mapu? Jinak můžete zrušit rezervaci ubytování, bez vakcíny nikam neletite. 

0 Citovat

Já myslím, že s fejkovým certifikátem tam doletí.

1 Citovat

Nevím jak v Maroku, ale minulý týden v Holandsku všude načítali kód čtečkou a někde se nás ptali i na datum narození.

0 Citovat

mxp napsal(a):

Já myslím, že s fejkovým certifikátem tam doletí.

Tak zrovna do Maroka, co bylo přes dva měsíce komplet zavřené, bych s fejkovým certifikátem nelezl. To smrdí marockým vězením, a to bude žůžo labůžo pro gurmány. I očkovaní tam teď potřenují test a dále se dělá další antigenní po příletu. A náhodně prý i PCR dva dny po příletu.

0 Citovat

Kdo ví, jak to s Marokem bude... FR mi zrušil let Barcelona -Agadir 24.3. a to sem ho chtěl proletět...

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Tak zrovna do Maroka, co bylo přes dva měsíce komplet zavřené, bych s fejkovým certifikátem nelezl. To smrdí marockým vězením, a to bude žůžo labůžo pro gurmány. I očkovaní tam teď potřenují test a dále se dělá další antigenní po příletu. A náhodně prý i PCR dva dny po příletu.

Tak jestli letí sám a je dobrodružnější povahy...

Co jsem se díval, tak v Marakeši na příletu certifikáty údajně neskenují. Tudíž bych si nejdřív zjistil, jak to vypadá na odletovém letišti.

2 Citovat

Tak aby té magořiny s třetí dávkou nebylo málo, tak Francie zkracuje platnost očkování na 4 měsíce. Možnost nahradit to testem je zrušena pro lidi starší 16 let...

0 Citovat

 

Jj, to my všichni určitě chceme🤮...takže eucovidpas ( 💉💉💉= platnost na furt) neplatí?…Nee, fakt se nechci nechávat opichovat 3 x do roka. To už je myslím mimořádná hovadina🤯

Martin Vícha napsal(a):

Tak aby té magořiny s třetí dávkou nebylo málo, tak Francie zkracuje platnost očkování na 4 měsíce. Možnost nahradit to testem je zrušena pro lidi starší 16 let...

0 Citovat

Ono to je zatím vztaženo na 2 dávku, aby přinutili lidi si dát nesmyslně tu třetí. Jak dlouho bude ale platit třetí dávka, to je ve hvězdách. I po druhé slibovali, že je to napořád...

1