Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

 

Už teď je snad jasné, že to “napořád” bude max do podzimka🤮

Se mi líbí jak Rakušáci couvají od povinného💉💉💉💉💉 a je jim to šumák.

Osobne to vidím tak, že ti co si na 🐛 v 👃postavili byznys se nedají lacino.

Dokud někdo bude kuckat na ARO, budou opatření.

Špejle a 😷 v ✈️ forever🤮

Martin Vícha napsal(a):

Ono to je zatím vztaženo na 2 dávku, aby přinutili lidi si dát nesmyslně tu třetí. Jak dlouho bude ale platit třetí dávka, to je ve hvězdách. I po druhé slibovali, že je to napořád...

0 Citovat

Hezké obrázky máš, Piratice, určitě umíš rychle najít ten, který se zrovna hodí, ale nešlo by to napříště bez nich? To je někdy horší než luštit zkratky letišť. Díky.

8 Citovat

Ok, zkusím na to myslet ale bude to těžké. A smutné. Tak jsem měla radost, že jablkové smajly tenhle web akceptuje.

Kvituju, ze jsi mi to napsal hezky a ne třeba “zalez troubo” :-)

mirjur napsal(a):

Hezké obrázky máš, Piratice, určitě umíš rychle najít ten, který se zrovna hodí, ale nešlo by to napříště bez nich? To je někdy horší než luštit zkratky letišť. Díky.

2 Citovat

Jak tak sleduju, začíná se škemrat o jeden bezplatný test měsíčně ( prej pro návštěvu rodičů - hahaha) myslíte, ze nám to bude pro letní dovolenou stačit?

0 Citovat

To by mohlo stačit. Při vhodném rozložení termínů...

0 Citovat

V létě se dá čekat naprosto zanedbatelné šíření covidu v Evropě a jestli nějaké pomatené vlády budou ještě vyžadovat testy na něco srovnatelného s chřipkou nebo spíš s běžným respiračním onemocněním, doporučuju takové země ignorovat.  

3 Citovat

mirjur napsal(a):

Hezké obrázky máš, Piratice, určitě umíš rychle najít ten, který se zrovna hodí, ale nešlo by to napříště bez nich? To je někdy horší než luštit zkratky letišť. Díky.

Na diskusi o Řecku a o cestování Evropou je také jedna taková osoba, vystupující pod nickem Fiš a Sifaka a ta dává spoustu smajlíků skoro za každé slovo. Také mě to dost ruší, tak to snad není tato Pirátice. Nic ve zlém, snad se Pirátice neurazí.

3 Citovat

@Piratice: když to jde bez těch krásných obrázků, mohl bych poprosit o necitování příspěvku, pokud na něj bezprostředně reaguješ? To by taky zpřehlednilo diskusi. Díky.

1 Citovat

Sorry, něco takového jsem tady četla ale až teď jsem pochopila, o co jde. Na některých jiných diskuzích zase byly reklamace, že se nevědělo, na koho se reaguje. Takže jestli je to tady zvykem takhle - dík za upozornění. Ještě tu asi budu nějakou dobu bloudit.

0 Citovat

firefly+

ano, jsem, neurazím ( není proč )....tedy “snad to není ta osoba” je myšleno co? i když pravda je, ze každý takový web ( mám na mysli cestovatelský) má svoje štamgasty a ti mají svoji zavedenou kulturu. Takže jsem s tím asi měla počítat, že lézt někam bez pozvání není úplně ok. Původně jsem se se registrovat nechtěla, ovšem zdálo se mi že je tady hodně zcestovalých lidí, kteří mi budou umět poradit hlavně mimo Řecko. I když možná jsem se spletla.

Na výše uvedených webech je mimo sezónu celkem tma. 

Popravde jsem si myslela, že smajly jsou k dispozici aby se používaly. Nu tady je tedy používat nebudu.

Ten mikir to tu má fakt těžké. 

 

Jaksi jsem nepochopila, proč se tyhle výhrady mimo téma neřeší v soukromých vzkazech, když je to tady možné. 

0 Citovat

Dokud  chteji po neockovanych prokazani testem nic se na diskriminaci a protezovani ockovanych nemeni Vyplnovani prijezdoveho formulare sice oproti testum nic nestoji ale je to stejna zbytecna buzerace jako za totace vyplnovani celniho prohlaseni Dokud to vsechny staty neudelaji po vzoru Norska do te doby je porad cestovani omezene 

CR chce po neockovanych po priletu dalsi test /PCR/ i kdyz pred odletem test maji /antigen/ to je dalsi sprostarna  Irsko ma treba na priletu povinnost PCR ale vic uz po me nikdo nechce V nekterych statech staci antigen 

Kdyby alespon tohle EU sjednotila

0 Citovat

Ahoj, nechystá se někdo nebo nepřijel z USA? Letíme v březnu, ale na konci února mi v ČR vyprší platnost očkování, automaticky přejde na imunitu (prodělanej covid minulý týden), což USA neuznává - chtějí full vakcinované osoby. Nějak neumím vyhodnotit, jestli se mám pro jistotu nechat naočkovat boosterem nebo Američanům budou stačit dvě dávky (booster nemají povinný pro platnost). Ukazuje se tam myslím tištěný certifikát, kde budou napsané dvě dávky a platnost z ČR tam není. Ale zas aby nebyl problém při navrátu.. díky za názory!

0 Citovat

Mám stejný problém. Platnost certifikátu má být 9 měsíců, bohužel to nějaký mamtlák v Tečce zvoral, takže platnost končí 9 měsíců od druhé dávky. Tím pádem na odjezdu budu ještě v pohodě, bohužel při návratu se do toho už nevejdou. Urgoval jsem to na MZ, ale pokud to včas neopraví, tak budu muset těsně před odletem na třetí. A to se mi fakt nechce.

0 Citovat

Mně se to taky týká, jen se obávám, že tam nahoře nikoho nezajímá, co se komu nechce nebo nechce tam dole. Očkovat se proti rýmě na léto...ehh. No, vidím to bledě ale naděje umírá poslední. Tudíž budu sledovat situaci a jsem ráda za aktuality tady.

0 Citovat

K čemu ukazovat tečku? Vytiskněte si potvrzení o očkování a řiďte se pravidly země, kam jedete. V cizině nikoho nebude zajímat, zda je v Česku zkrácená platnost očkování.

4 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

K čemu ukazovat tečku? Vytiskněte si potvrzení o očkování a řiďte se pravidly země, kam jedete. V cizině nikoho nebude zajímat, zda je v Česku zkrácená platnost očkování.

Jasně a při cestě zpátky budu dělat co?

0 Citovat

Foodland: co bys dělal, pri cestě zpět se vytřeš před cestou a 5.az 7.den po návratu.

1 Citovat

Většina lidí to samozřejmě nemusí řešit, ale: platnost očkování není 9 měsíců od druhé dávky, jak se leckde a často uvádí, ale jen 270 dní. Ve srovnání s 9 měsíci je to o 2 dny míň.. Ale mě to vychází tak nešťastně, že mi přesně ty 2 dny budou scházet. Odletím jako očkovaný a dva dny před návratem se ze mě stane neočkovaný... Tak přemýšlím jestli to risknu nebo se nechám okolnostmi dotlačit ke 3. dávce :-(.

0 Citovat

Platnost je datum druhé dávky + 9 měsíců - 1 den.

0 Citovat

Budeme všichni doufat, že se během pár týdnů podmínky pro návrat zjednodušší, taky mně za měsíc vyprší platnost druhé dávky, budu se vracet v květnu z Havaje a na třetí dávku se nechystám. 

0 Citovat

Ahoj!🙋‍♀️ Prosim pekne, nevite nekdo, jak je to s testovanim v Nemecku? Letime z Berlina do Dominikany pres Lisabon...Lisabon a Dominikana vypada v pohode- ze staci "jen" 2.davka ocko, ale to Nemecko je nejake matouci...nevite nekdo,prosim,aktualni info? Do Berlina jedem vlakem...Prevelice dekuji👐

0 Citovat

vo vlakoch sa aplikuje 3g (ockovany,prekonany,testovany) a treba mat ffp2. Obcas to kontroluju sprievodcovia.

ci ti plati covid pass si mozes overit cez nemecku appku covpasscheck

0 Citovat

V čem je matoucí? Pokud budeš mít 2. dávku ještě platnou, problém by být neměl.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Platnost je datum druhé dávky + 9 měsíců - 1 den.

Jaký máš zdroj? Na můj dotaz na lince 1221 mi bylo sděleno, že je to 270 dní. Což se píše třeba i na https://koronavirus.mzcr.cz/ocko...-covid-19/ nebo https://www.mzcr.cz/wp-content/u...2-2022.pdf.

0 Citovat

Zdroj? Takhle mi to teď ukazuje Tečka. Jinak ostatní zdroje tvrdí 9 měsíců platnost.

0