Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Jardo irsky system je akorat dobry v tom, ze to vyhlasi jednou za mesic a nic se nemeni  ,tady na jihu ani nekontroluji ,ale na plaz jsem si jet netroufl  Od znamych v Dublinu mam info ,ze kontroluji porad ty vyjimky (5km z domu ) Na St, Patricka nahnali  2500 policajtu do Dublinu ,  zatkli  16 lidi akorat  v klidu ve stoje nikoho nesrazeli na zem a neskakali na nikoho  Ted udajne slibuji ze po 5.4.bude nejake uvolneni ,ale porad se tady najdou blbci ,bohuzel s  vladnouci garnitury ,kteri rikaji ze Irove nemaji moc pocitat s letni dovolenou v zahranici Irove uz nasli zpusob  a protoze tady je prioritni  Spanelsko vcetne Kanaru  ,tak si objednavaji na Kanarech  zubare a maji vystarano  Takze se vlastne chovaji jako normalni lide , rousky venku nenosi , mozna v Dublinu ano, ale tady u me nikdo 

0 Citovat

Po velkej noci maju uvolnovat viacere krajiny. To bude isto celosvetove spiknitie, takato koordinacia :)

0 Citovat

urcite si vsetci hufne objednavaju zubarov na Kanaroch :) par hekerom to vyslo a bulvar uz mal clanok. To mi pripomina tu nemecku rodinu ktoru ospevovali ruske media, ze chcu sa prestahovat zo zhnitej Gejropy na Sibir. Ked tam nakoniec prisli, rychlo zistili aka je situacia a hned sa vratili do Nemecka. Ale o tom uz ruske media pomlcali :))

0 Citovat

@tonic  pokud si pamatuju dobre, tak jsi jeste na Kanarech nebyl ,kvuli levnejsim lekarum, nejen zubarum  tam jezdi  plno Nemcu Anglicanu a dalsich ruznych cizincu  a samozrejme ze i Irove ,hodne jich ma taky dlouhodobe  pronajate nemovitosti nejen na Kanarech, ale i ve Spanelsku ,ktere je zde nejoblibenejsi dovolenkovou zemi, Sam tu znam par lru co pronamaji  treba nemovitost v Malaze 

No a kdyz  vlada vymysli  ptakovinu  5 km z domu a zakaz  odjezdu na dovolenou do zahranici , tak je naprosto logicke, ze se vetsina  bude snazit tento nesmysl obejit  Jinak oni si neshaneji vyjimku  pro ten odlet , ten se vlastne nekontroluje,  krome testu  ,ale proto,ze  porusili tech 5 km z domu  

A kdyby slo jen o par lidi tak neodlita denne z Dublinu tolik letadel  Samozrejme ze to je hrstka lidi oproti tomu kolik Ryanair i Aer Lingus prepravili pasazeru drive , ale i ministr zdravotnictvi  si stezoval  ,ze plno lidi  pak prileta  do Irska (opet se prokazuji testem a vypnenym formularem ) a ze je treba s tim neco delat  a je jasne ze jde prevazne o domaci  co byli na dovolene ,pochopitelne nejen na Kanarech 

Jinak nerozumim proc nazyvas ty lidi hekery ,,,normalne si objednam zubni prohllidku  u zubare na Kanarech  dostanu potvrzovaci email s datem prohlidky a ten mi staci pro vyjimku co jsem na tom heknul ?? -))

Kdyz budes mit jako Slovak v CR nemovitost tak nesmis jet ani na vlasni chalupu  do CR na dovolenou ,ovsem kdyz tam budes opravovat strechu tak nemas problem a vesele tam ficis ,,,taky jsi heker ?? -))

0 Citovat

V Irsku jsou stejni lhari jak vsude jinde  Mezi kategorii 2 jsou vesmes zarazeny  mimoevropske staty, ale  i Rakousko .... 

Mandatory Hotel Quarantine from 26th March

From 04:00 on Friday 26 March,  any passenger who has been in any Category 2 country in the previous 14 days, even if only transiting through one of the countries, and even if remaining airside, is legally required to quarantine at a designated facility (Mandatory Hotel Quarantine). There are very limited exemptions to this requirement.

0 Citovat

Tak keď si objednáš zubára, odletiš tam a naozaj aj využiješ, tak všetko ok.

Ale keď sa objednáš, odletiš a na zubára sa vykašleš tak si travelheker aka klasický koumák-ojebavac systému :)

0 Citovat

Aha tak to jo,  ale tu strechu na te nemovitosti taky nemusis opravovat -)))

Mam ted cerstve info,. ze na ten seznam chteji pridat i Polsko a ten hotel stoji 1800 euro  ,,, To by chtelo v Dublinu  aspon ctvrt milionu lidi do ulic a bylo by jim na hovno  2500  policajtu ...no vydrzime ,ale tak dlouho si budou zahravat az se vzbouri cela Evropa 

0 Citovat

Všechny národy na světě jsou v podstatě stejní ojebavaci, to mi nikdo nevymluvi. Mimochodem španělští zubaři a lékaři dávno prozřeli a vyžadují klidně platbu předem.

A k tomu zvěrstvu, které se nám tady potichu začíná rozmáhat, jako povinně placené karantény v hotelech, dražších než Ritz, se snad ani nebudu vyjadřovat.

0 Citovat

mikir napsal(a):

To by chtelo v Dublinu  aspon ctvrt milionu lidi do ulic

Tak jednoho už bychom měli... :D

0 Citovat

Kdesi před Dublinem, 2021, kolorováno :D


nadublin.jpeg

0 Citovat

Vsak vas ty srandicky prejdou ,az se Babis s Blatnym a  Hamackem  zhlednou  v tech povinnych  hotelech po navratu -)

0 Citovat

Karanténní hotel Čapí hnízdo s cenou 5.000 Kč noc.

0 Citovat

Tak naštěstí nás nikdo nenutí odcestovat, takže všechny případné komplikace spojené s cestami jsou zcela dobrovolné ;)

A vůbec, v některých zemích už to dávno platí (mám pocit, že jsem nedávno překládal nějaké podmínky vstupu do Hongkongu a tam to snad byly dokonce 3 týdny!), takže to není úplně výmysl naší vlády (což samozřejmě nepopírá, že jsou to mamlasi).

0 Citovat

V Austrálii to platí od začátku, ne? Každopádně jak píše Proky, do cestování mimo ČR nikdo nikoho nenutí. Znám spoustu lidí, kterým by to nevadilo. Hotel office nebo home office, whatever.

0 Citovat

Měly to být (když už to musí být) nějaké státní ubytovny nebo vybydlené lázně tak za dvě stovky korun na den za luzko plus strava podle přání každého "soudruha" co si kdo objedna, to si zaplatí navíc a ne takovy nechutný byznys za 100 ecek denně... ani šampaňské na karanténní ubikaci v ceně.

Ale proč mi to poslední dobou připadá, že se každý teteli blahem nad tím, že skoro nikam nejde odcestovat/odletet. Samozřejmě "legálně". Protože i ten bohem zapomenutý a "zakázaný" Zanzibar se dá porad ocurat a letět tam.

Každý každemu ve skrytu duse přeje, aby v rámci "opatření" zhnil doma. Naopak za sebe bych každému přál, aby se v rámci možností dostal na jaře i létě tam, kam ho srdce táhne.

Taky mi zemřel blízký pribuzny, ne na Covid, neměli jsme potřebu dělat duperele na Staromaku se jmény a krizi... Ve špitálu prostě taška s věcma, hotovost do dvou stovek a čau... Žádné ovace, minutové otravné houkání sanitek. Je třeba jít dál.. Vydržet to, očkovat co nejvíce a do toho promorovat. Žádná jiná cesta není, nechápu proč pořád píšou "nový" virus, když je víc než rok starý a čínský... Jak jsem Flegra nemusel za prognózy mrazáku v ulicích, tak není těžké uverit, že to mohlo vzniknout v laboratoři. Ukazují v Bílovci vybydlené výlohy, po zkrachovanych zivnostech. Zoufalé holice pod pokutou ochotne stříhat. Není tady určena ta správná rovnováha. Stari izolovani duchodci nám páchají sebevraždy. Národ tloustne, chlastá, propada hazardním hrám. Zadluzujeme se.

Půl fóra mi měla za zle vyjádření k africké mentalitě ohledně této nemoci, kdy jsem konstatoval, že celkove na zemi je lidí moc a planeta se braní. Že jsem cynik když říkám, že nejen v Africe je lidí víc jak hoven. Ale ti lidé tam jsou se vším srozumění, veselí, zivot vnímají jinak...I smrt vnímají jinak. Naštěstí. Tady si každý myslí, že musí žít aspoň do 100 let.

Hezky byl dokument na ČT2 o španělské chřipce cca před 2 dny, kdy v novinách tomu věnovali po válce jednu větu, skoly byly chvíli zavřené, ale obchody, divadla ne. Neměli znalosti na úrovni viru, čtyři vlny se převalily, každa si vybrala své a tím to skončilo. Roušky nenosili samozřejmě a za Ostravaky mimo centrum konstatuju, že kromě MHD a centra je nikdo nenosi nikde.

0 Citovat

Tak hlavně ten zákaz platí do 11.4. a chtít tam teď, koupím letenku z VIE a s návratem od 12.4. Nařízení vyhovím. JAR mutace už je tu. Kvalitně ji trasují stejně jako tu britskou, tak nemám obavu, že by se to nerozšířila. Za chvíli bych nesměl ani s odpadky před barák.

0 Citovat

Ale tak to není, Miguelasi. Myslím, že nás to štve všechny stejně. Ale třeba mně osobně vadí takový ten odpor vůči naprosto veškerým opatřením - všechno je špatně, buzerace, nesmysl, idiocie, šikana apod. Nikdo se tady z opatření neraduje. Spíš se snažíme je pochopit (samozřejmě u některých se můžeme bavit, že je to hloupost). A já třeba nemám v sobě zakořeněné to, že bych se okamžitě musel snažit něco obejít nebo přečůrat. Pořád se snažím mít na paměti to, že tohle je zcela bezprecedentní situace. Pokud tomu ještě někdo nechce rozumět, tahle fotogalerie by mohla pomoci pochopit (https://www.seznamzpravy.cz/clan...ory-148126 ). A věta na přiloženém obrázku, která je z jednoho z popisků pod fotkami, docela budí respekt.

Určitě bych si rád někam zase zaletěl, ale nepodělám se, když to rok nejde. Měsíc jsme v novém baráku a čeká nás ještě řada investic (bazén, zahrada apod.) + čekáme druhé mimčo, tak je mi jasné, že budu mít na pár let omezené cestování, i kdyby se za měsíc rozvolnilo. Proto byl pro mě třeba loňský rok ideální k tomu, abych ještě někde polítal a teď mohl být doma. Osud tomu prostě chtěl jinak a nehroutím se.


snimek-obrazovky-2021-03-26-v-0-14-05.png

0 Citovat

Proky, jasně, taky se snažím všechno respektovat a neobchazet, všechny testy jsem mel, až mě znechutilo, že žádna zpětná vazba z hygieny nikdy nebyla. Ale pro hodně lidí je to už "moc" a nedávají to. Jsem byl včera na poste a klasicky řada 30 metrů ven, lidi se tam slovně už vulgárně napadali a málem ten papinak vyletěl kvůli takové hlouposti jako je dodržování rozestupu..

 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Ale proč mi to poslední dobou připadá, že se každý teteli blahem nad tím, že skoro nikam nejde odcestovat/odletet. Samozřejmě "legálně". Protože i ten bohem zapomenutý a "zakázaný" Zanzibar se dá porad ocurat a letět tam.

Na ostatní nemá ani cenu reagovat, ale s timhle jste už fakt extrémně trapnej. Mně je 29, splatil jsem všechno ze studii, mám praci se kterou mi po zaplaceni najmu zbyde docela dost penez a jeste nemam rodinu ani hypoteku az na zada, takze poprvy a naposled jsem v nejakym zivotnim obdobi, kdy bych mohl naprosto neomezene cestovat, ale misto toho sedim doma na zadku a penize cpu do hovadin, protoze se nudim. Libi se mi to? Ne. Sere me to az na pudu? Ne. Vidim si dal nez na spicku svyho nosu a chapu, ze to ted proste nejde? Ano ...

A proc to nejde? Kvuli ojebavacum jako jste Vy a Mikir. Taiwan, Korea, Thajsko, Australie, Finsko atd jsou ukazky zemi, kde se da zit, ale mentalita spolecnosti je samozrejme jinde a vetsina lidi si vidi dal nez na spicku svyho nosu.

Omluva za offtopic, ale tyhle nazory me fakt dokazou nadzvednout ze zidle ...

0 Citovat

@JakubS O ojebavani je zbytečné se bavit. Já vždy měl všechny formuláře a kódy a nikdo je nikdy nechtěl vidět, až to bylo k pláči, jak jsem byl bit za poctivost.

Jsi mladý, penízky si odloz a až to pomine, můžeš se utrhnout z řetězu a vše si několikanásobně vynahradit. Je zajímavé, jak si každý myslí, že v životě má času dost, že když něco nevyjde letos, tak se nic neděje a absolvuje to za dva nebo pět let. Já bych takový optimista nebyl, hodně starších lidí neví, kolik jim zbývá času v životě, jestli za pár let budou žít, nebudou na hřbitově nebo lezaci bez zájmu o svět.

0 Citovat

Jakub S: co čekáš od někoho, komu se neekluje brát si do huby zdravotniky a závidět jim? Jejich jedinou starosti jsou oni a jakákoliv zodpovědnost vůči ostatním jim je úplně volná ve chvíli, kdy by je měla jakkoliv omezovat v jejich potřebách. Ať se omezují ostatní, ja nebudu.

0 Citovat

@MIGUELAS

" Je zajímavé, jak si každý myslí, že v životě má času dost, že když něco nevyjde letos, tak se nic neděje a absolvuje to za dva nebo pět let. Já bych takový optimista nebyl, hodně starších lidí neví, kolik jim zbývá času v životě, jestli za pár let budou žít, nebudou na hřbitově nebo lezaci bez zájmu o svět."

Tak s tím naprosto souhlasím, pouze bych vynechal slůvko "starších" ... 

0 Citovat

Já cestoval posledních deset let ostošest, protože jsem si říkal, že zatím můžu. Když jsem se kouknul do historie, vždycky se něco pos*alo a lidé nikam nemohli nebo byli ohrožování na životě. Teď je pro plebs nejlepší období lidstva vůbec (vládcové se měli skvěle i dříve). Akorát jsem nečekal, že mi cestování překazí epidemie.

0 Citovat

A já myslel, ze každý aspon trochu lucidni člověk už po tom roce chápe, proč se nyní nedá cestovat jako dříve. 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

@JakubS O ojebavani je zbytečné se bavit. Já vždy měl všechny formuláře a kódy a nikdo je nikdy nechtěl vidět, až to bylo k pláči, jak jsem byl bit za poctivost.

Jsi mladý, penízky si odloz a až to pomine, můžeš se utrhnout z řetězu a vše si několikanásobně vynahradit. Je zajímavé, jak si každý myslí, že v životě má času dost, že když něco nevyjde letos, tak se nic neděje a absolvuje to za dva nebo pět let. Já bych takový optimista nebyl, hodně starších lidí neví, kolik jim zbývá času v životě, jestli za pár let budou žít, nebudou na hřbitově nebo lezaci bez zájmu o svět.

Tak snad všechny formuláře a kódy budu mít, protože je to povinnost a ne proto, že je někdo může kontrolovat. Jízdenku na vlak si snad taky koupíte bez ohledu na to, jestli půjde průvodčí nebo ne? Máte pak pocit, že když Vás průvodčí nezkontroluje, tak Vás okradli?

Do toho, co udělaá se svými penězi je Vám kulový. Každopádně se neurvu ze řetězu a nepojedu se promořovat na Zanzibat :)

S tím, že nikdo neví kolik mu zbývá času, máte pravdu. Proto mě taky nebetyčně serou notoričtí ojebávači, lidi, kteří nevnímají situaci a nechápou, že čím zodpovědněji se budou chovat, tím dřív tohle skončí (opět Korea, Taiwan, Thajsko, Finsko ... ) a bude to zas normální. Ale jo. Eremi má pravdu, co se s Vámi vůbec bavím, když tvrdíte, že odměny zdravotníkům zvýší inflaci a je to zločin. Tohle jsem úplně vytěsnil, tak mi nedošlo s čím mám tu čest ... Moje chyba, sorryjako ..

0