Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Koukám na ty časy a je to bída. Tahle únikovka se mi nelíbí. Jet den předem a den po. Což o to - umím si představit i přespání v Berlíně, ale to by se úřednímu šimlovi už vůbec nelíbilo. Na spaní na letišti při obou cestách jsem už asi starý. A opět by se to nemuselo líbit zeleným žabičkám.

Myslím, že Flix zase škrtal spoje. Teď tam skoro nic není, ale před týdnem jsem tam toho viděl víc.

0 Citovat

Auto? 
Jinak je potreba neco na cestu tam, pokud test nevyzaduje cilovka? (let Easyjetem?)

0 Citovat

@Michal ještě bych zkusil blablacar..

0 Citovat

Jarda napsal(a):

@Libor_S: Díky za doplnění, dává to smysl, snad se to uvede do praxe.

Dalsi info: Hlavní hygienička se nyní věnuje mimo jiné především prodloužení imunity ze tří na šest měsíců po prodělání covidu. „Řekla bych, že diskuse se vede napříč celou Evropou. Pokud dojde k prodloužení v evropském prostoru u většiny našich sousedů, asi k tomu také přikročíme. Zatím jsme k tomu ale nepřikročovali s ohledem na to, že ještě není vyjasněno, jestli covid pas bude akceptován 90, nebo 180 dní,“ řekla Svrčinová. https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_hm1

0 Citovat

Lidé, kteří mají aspoň 22 dní po první dávce očkování proti covidu-19 v České republice, se budou moci bez karantény a nutnosti testu na covid od soboty (? 15.5. - mohli by tam psát datum) vracet ze zemí se střední a vysokou mírou rizika (pokud teda soudruzi toto rozhodnutí ještě nezmění, což nebývá u této vlády až tak neobvyklý jev). https://www.lidovky.cz/domov/ziv..._domov_tmr

0 Citovat

Je to hnus, jen to dokazuje o co vsem tem darebakum jde ,,, a pak se nekdo divi ze jsou odpurci vseho  do hospody test , ale po prvni davce  klidne  pomalu vsude ,nebo  aspon tam kde se ta banda  domluvi  samozrejme neco za neco  Takove svinstvo a buzeraci si nedovolili ani komanci  Uz at ta banda tahne Fakt nechapu jak tomu muze nekdo tleskat,  covid pas at si strci do riti , ockovat se nedam a bud budou testy za rozumny obnos pripadne v normalnich zemich  zadne nebo holt proste nikam nepojedu Takovou diskriminaci jsem jeste nezazil  Zkusim mrknout na petice jestli uz nejaka nekde nevisi...

0 Citovat

@mikir: A nezapomeň na ty právníky, chtěl si to přece řešit s právníky :)

0 Citovat

Jardo treba na to dojde ,ale neni to tak jednoduche ceske obcanstvi sice porad mam ,ale  neziju v CR ,vicemene ,bych mel mozna vic sanci napadnout neco tady v Irsku  a pak hlavne , jeden neznamena nic,  je treba se semknout a hromadne to vsude napadnout ,bohuzel lidi jsou fakt ovce a  ja mezi milionare nepatrím abych to sponzoroval ....

 

0 Citovat

divan napsal(a):

Lidé, kteří mají aspoň 22 dní po první dávce očkování proti covidu-19 v České republice, se budou moci bez karantény a nutnosti testu na covid od soboty (? 15.5. - mohli by tam psát datum) vracet ze zemí se střední a vysokou mírou rizika (pokud teda soudruzi toto rozhodnutí ještě nezmění, což nebývá u této vlády až tak neobvyklý jev). https://www.lidovky.cz/domov/ziv..._domov_tmr

 

Je teda vtipný, že je to 22 dnů po první dávce, v době kdy už bych v normální zemi měl za sebou obě dávky Pfizeru. :)

0 Citovat

A co s těma, kdo se ze zdravotních důvodou nemůžou nechat naočkovat? Ty budou pořád schánět a platit testy?

0 Citovat

Aluška napsal(a):

A co s těma, kdo se ze zdravotních důvodou nemůžou nechat naočkovat? Ty budou pořád schánět a platit testy?

Nebo to za ne můžete zaplatit, tech lidi s kontraindikaci ockovani je mininum

0 Citovat

speedy7cz napsal(a): Je teda vtipný, že je to 22 dnů po první dávce, v době kdy už bych v normální zemi měl za sebou obě dávky Pfizeru. :)

V žádným případě nechci obhajovat současnou vládu, ale přímo Pfizer udává interval minimálně 35 dní mezi první a druhou dávkou jejich vakcíny. V pondělí odpoledne jdu na první, ale taky už vyhlížím červen až budu moci vycestovat.

0 Citovat

CDC udává těch původních 21 dní (Schedule): https://www.cdc.gov/vaccines/cov...index.html

0 Citovat

 ahoj cestovatele, neletěl někdo v poslední době EasyJetem? Tady na stránkách se píše, že EasyJet nepožaduje  žádný test ze své strany, ale co jsme zkoušeli infolinku, tak tam zas říkají, že vyžadují test. Nevíte jak je to v praxi? 

0 Citovat

Na palubu ne. Jedine, pokud to vyžaduje zeme priletu. Asi jste se spatne ptali...

0 Citovat

Situace se vyvíjí dobře, prázdniny by mohly být vhodné pro cestování. Akorát se ukazuje, že ta indická varianta je bestie. V Seychellách měla propuknout epidemie ve velkém, přestože jsou silně proočkování a třetina plně očkovaných to svinstvo chytla. Nicméně čínskými vakcínami. V UK se ukáže, zda očkování Pfizer/Astra postačí. 

0 Citovat

Sakra, nejde mi přidat obázek :-(

Hlavní zpráva je: britská varianta je o 40% nakažlivější než původní z Wu han (plná krematoria v březnu na Chebsku). Indická varianta je o dalších 50% nakažlivější než britská.

0 Citovat

Jasne strategie ovladani  lidi a cesta k trvale buzeraci  vsech co nepatri mezi hornich 10 tisic pokracuje  prazdniny se uvolni ,aby se vsechno mohlo po nich  zase omezit  a lidi na to skacou  porad dokola  Uz ty nesmysly  nehodlam ani cist  s nejakyma mutacema mi muzou polibit prdel  Takze nejvic prockovana zeme jako Seychely  ma problem ?  To ale neni diky mutacim ale ze se nechali ockovat  tim svinstvem ....a kdo se nenecha naockovat s tech udelame lidi podradne kategorie ...akorat jim vydame covid pasy muzou si zaplatit test  a  pak dalsi preockovani jim nabidneme opet s lepsim svinstvem  ...ani neni treba valku lidstvo se vyhubi samo  jen k tomu napomuzou lepsolidi .....hnus ...

V UK se nic neukaze .tam uz dospeli tak daleko. ze deportuji i obcany EU co tam legalne prijeli  a chteji si najit praci  Doufam ze se UK brzy rozpadne  To jsou dalsi sasci a hysterici , ti se taky pysni kolik uz maji naockovanych 

0 Citovat

Doufám, že se mikir odstěhuje někam třeba na Sibiř, nebo Aljašku, kde ho nebude nikdo buzerovat a bude si žít podle svého. Nebo třeba někam do pralesa. Viditělně lidského soužití a ve společnosti, která má svoje problémy, není schopen.

0 Citovat

@Pavel: Těžko, protože to by nemohl pobírat sociální dávky a využívat pozitivních externalit ve formě proočkování společnosti, na které se tak těší, protože sám se přece očkovat nenechá.

Doteď totiž nebyl schopen pochopit, že i naočkovaný jedinec může covid dostat (o čemž se mluví od začátku, ale asi to je nějaká selektivní hluchota a slepota), akorát neskončí v nemocnici nebo nezemře, což je přesně případ těch Seychel. To by si ovšem musel přečíst celý článek a ne jenom nadpis a diskuzi plnou inteligentů s vysokou školou života.

0 Citovat

Vtipné, v úterý ve Varšavě všichni poctivě v rouškach, dneska, protože v pátek bylo nařízení zrušeno, vůbec nikdo venku, vevnitř tak 1/4 bez. V Chorvatsku, kromě páru poblázněných turistů ( na prstech jedné ruky) vůbec nikdo venku, ani policie.

0 Citovat

Singapur zavře od středy školy prvního a druhého stupně. Učit na dálku se budou muset žáci nejméně do 28. května. V zemi bylo nově zaznamenáno 38 případů komunitního přenosu, což je nejvíc za dlouhé měsíce.

0 Citovat

Panove ,to neni o neschopnosti pochopit spolecnost ani o nejake vychcanosti a cekani az se vsichni naockuji nebo promori ,to je o principu a zdravem rozumu ,jiste spolecnost  ma problem , ten ,ze ti co jsou u koryt chteji  mlaskat, co jen to jde  a vytvaret  novodobe otroctvi  , otroka  ktery se necha otestovat kdyz prijde do prace,  do skoly ,otroka ,bez prav ,kteremu dovoli si zajit k holici s testem ,ktery si bez respiratoru (rousky ) nemuze  jit ani koupit jidlo a ktereho nejaky kontrolor s hygieny bude u piva kontrolovat jestli ma test,,pricemz legislativne nejsem povinen  kdejakemu hejhulovi neco prokazovat Budu se prokazovat priste na wc jestli nemam aids ? 

Toho se  proste zucastnit nechci, nevim , proc bych mel jako zdravy clovek zijici ve zdravem prostredi u more  ,ktery treba  v lonskem roce letel 25 x letadlem ,sedel  nejake hodiny na pocatku nez  se zavrely nezakone hranice v Londyne na letisti bez rousky .ktery jezdil busem bez rousky ,v letadle ji taky pozdeji nemel  ,ktery ma od pocatku pandemie asi 4 rousky jedne se utrhla snurka  ,jedna dodnes nepouzita ( ty nejobycejnejsi )  respirator zadny nemam ani mit nebudu  a presto jsem se nenakazil , pokud by se tak stalo nikam  nepujdu , nikoho nemim nakazit a ohrozit Kazdy normalni nemocny clovek sedi doma ,pripadne  navstivi lekare a je v nemocnici   A o tom to je ,najednou se rika ze i naockovany  se muze nakazit , najednou je jasne ze i  ten co jednou mel covid ho muze mit znovu , ovsem  ti co dostanou prvni vakcinu  mohou po 22 dnech cestovat bez testu a bez karanteny  , a ti co uz meli  pred 90 dny covid tem se udeli  dalsich 90 dnu a rovnez nemaji zadne omezeni  (ne ve vsech statech ) 

Preju jim to ,nejsem sobec , ale at ze me nikdo nedela  hlupaka ,at mi nikdo nic nevnucuje a nepodsouva  ,proste  je to sprostota a ovladani tech co se moc moznosti branit se proti zlovuli mocnych nemaji 

 Nepresvedcuju nikoho at ma stejny nazor ,kdyz chce skakat jak panstvo piska at skace a na Aljasku ani na Sibir se stehovat neminim ,proc bych to mel delat ,plne mi bude stacit irska penze  splu s  upravenou ceskou coz bude mozna od roku 2023  nebo 2024  a to uz  snad  nikdo nebude brat  covid  jinak nez jako nebezpecnejsi virus chripky  Mimochodem chripku jsem nemal tak asi 17 nebo  18 let  ,takze jen dalsi duvod proc si myslim ,ze je zbytecne abych si  do sebe nechal  natlacit chemii ,kdyz telo si umi vytvorit dost protilatek samo  

A jestli chce spolecnost tvorit nejake pravidla ,at je tvori ,ale at jsou spravedlive  a stejne pro vsechny , jiste vzdycky bude nekdo mit nejake vyhody ,vzdycky bude neco za neco ,ale nemuze to byt tak do oci bijici , jak to je a nemuze se tim spolecnost tak zasadne rozdelovat ,to pak nazvu at se to nekomu libi nebo ne diskriminaci a totalitnim rezimem  a budu delat vse pro to jak to obejit a jak s tim vydrbat...V jadru jsem poctivec  ale jak se do lesa vola tak se z nej ozyva , srat mi na hlavu nikdo nebude ....

0 Citovat

Prosím. Letim zítra s Ryanair z Pardubic do Španělska . Musím covid dokument nahrát u Ryanair v aplikaci ( je tam možnost a boarding pass mi to sice dá, ale je na něm napsáno - nebyl nahrán covid ) nebo stačí mít jen papír PCR klasicky a ukázat u GATE ? Je povinnost to uploadnout na Ryanair nebo ne ? Děkuji 

0 Citovat

@mikir: souhlas. Naštěstí se zdá, že většina národa si zachovala zdravý rozum a že věci se nadále budou vyvíjet podle hesla "vlk se nažral a koza zůstala celá". Potvrdil jsem si to na dnešním cyklovýletě - všechno fungovalo skoro jako před covidem, jen se nepilo vevnitř a nakupovalo se individuálně, bez obsluhy. Roušku jsem ale za celý den nemusel vytahovat, ani se prokazovat nějakými stupidními testy nebo potvrzeními o čemkoliv... 

0