Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

kuzan43 napsal(a):

Zdravím cestovatelé,

s přítelem se na začátku srpna chystáme na 2 dny do Barcelony a odtud letíme na 2 dny do Lisabonu. Moc se nám nechce do očkování teda. Dá se v pohodě cestovat s pcr testem? Popřípadě má někdo s formuláři co chtějí Španělé i Portugalci před příjezdem? Kontroluje je někdo? 

ockovani uz ani nemuzete stihnout, od prvni davky to je +8 tydnu a 1 den. Navic ted uz prej chodi PIN2 v prumeru az za nekolik dni + dalsich 7-8 dni na termin samotny. I kdybyste udelali registraci ted tak realne vycestovat bez testu pujde na konci srpna.

je tedy nutny PCR test s certifikatem a pri navratu do cech take.

0 Citovat

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat ohledně aktuální situaci v Řecku. Na mzčr jsem se dočetl, že stále platí zákaz vycházení v době 00.30 do 5.00 hod. Nemáte někdo zkušenosti jak to funguje např. na Krétě? Jestli je zde nějaký noční život např. otevřené nějaké kluby či bary večer? 

Díky:)

0 Citovat

Zdravím, měla bych dotaz ohledně antigenu. Píšou, že stačí 24 hod starý před nástupem do letadla, stačí rezerva hodina a asi 35 minut ? Když bude mít náhodou letadlo zpoždění, znamená to, že mě nepustí ? ....  

0 Citovat

Cestovatelka28 napsal(a):

Zdravím, měla bych dotaz ohledně antigenu. Píšou, že stačí 24 hod starý před nástupem do letadla, stačí rezerva hodina a asi 35 minut ? Když bude mít náhodou letadlo zpoždění, znamená to, že mě nepustí ? ....  

Tim se mysli před plánovaným časem v letovém radu

0 Citovat

Dobrý den, za 14 dní se chystám do Rumunska. Chtěl bych tam dojet stopem, nevím ale úplně jak u přechodu hranic. Jsem už po druhé dávce očkování, jak na Slovensku tak v Maďarsku ale chtějí vyplnit doklad o příjezdu do zeme. Zaprvé nevím, jaký den přesně do země dorazím, takže nemohu vyplnit datum prijezdu, ale nemohu vyplnit ani místo pobytu, jelikož budu stopovat a přes noc spát někde pod stanem. Můžete mi prosím poradit, jak to udělat? Nevím jestli si mám místo pobytu vymyslet, nebo zda to vůbec kontroluji. Nerad bych kvůli tomu měnil plány, a spal ve městě v motelu,nebo jel busem. Díky předem za odpověď. Honza

0 Citovat

Tak formuláře by mohlo jít vyplnit online, když už budeš vědět kdy hranici překročíš. Místo pobytu bych si vymyslel.

0 Citovat

pri tranzite nepotrebujes nic vyplnat nie? ani Slovensko a ani Madarsko. 

0 Citovat

tonic napsal(a):

pri tranzite nepotrebujes nic vyplnat nie? ani Slovensko a ani Madarsko. 

To sice ne, ale nevím, jestli nebudou chtít nějaký doklad, že jen projíždím. Třeba potvrzení o ubytování v Rumunsku nebo lístek. Navíc na tranzit je omezený počet hodin, a vzhledem k tomu, že jedu stopem, (čehož si zrejme všimnou), tak nevím jestli bych to zvládnul (v Maďarsku je 12h). Ale třeba by to nehrotili, kdo ví. 

0 Citovat

ja by som sa nejak nebal, kontroly ani poriadne nie su uz

0 Citovat

Ahoj lidičky, všechny zdravím a ráda bych vás požádala o pomoc s vyplněním krátkého anonymního dotazníčku pro moji bakalářku - týká se právě SOUČASNÉHO CESTOVÁNÍ a mého oblíbeného Irska :) pokud je tu někde speciální sekce, kam by se můj příspěvek hodil víc, budu ráda za doporučení. Pokud tu tento typ zpráv není vítán, pak se omlouvám a můžete smazat. Moc by mi to však pomohlo. Děkuji a mějte se fajn :) Dotazníček zde: https://forms.gle/WkFgWAqciynXwrGo8

0 Citovat

@Silvie Eff   dotaznik jsem vyplnil,ovsem budu se vymykat beznemu navstevnikovi Irska protoze v Irsku ziju 20 let :-))

0 Citovat

Ahoj, nikde nemohu najít, jak přesně se počítá 14 dní od druhé dávky očkování. Neřešil jste to někdo? Druhou dávku dostanu 22.6. (úterý) a odlet do Řecka máme 6.7. (také úterý). Tedy přesně 14. den. Uznají mi očkování jako dokončené nebo je možné odcestovat až 15. den po 2. dávce? Díky!

0 Citovat

Myslím, že těch 14 dní mělo být plně uplynulých, teda až den patnáctý.

Ale můžeš zkusit napsat na ambasádu.

0 Citovat

Příjemné zprávy z Francie: https://www.sortiraparis.com/new...es/lang/en. Nemít na příští týden Porto, hned kupuju letenku.

0 Citovat

Zdravím. Můžete mi prosím poradit? Chci jet do Rumunska přes Maďarsko a tam pár dní pobýt, ale úplně nerozumím podmínkám vstupu. Už jsem po očkování. Na stránkách mzv se píše, že osoby s osvědčením z ČR jsou osvobozeny od omezení vstupu. A hned podtim jsou vyjmenované podmínky, za kterých mohou cizinci do Maďarska, jako je práce, svatby apod. Tak nevím, jestli mě tam jako turistu, byť s kompletním očkováním, pustí. Nebo jestli to budu moct aspoň projet. Díky za názory. Honza

0 Citovat

Ahoj jestli nekdo specha a jeste nema termin na ockovani. Tak to je jeste mozne v Praze 7: prvni davka Pfizer zitra 18.6 a druha davka 16.7...terminy jsou pevne, a jeste maji stovky davek k dispozici! Nemusite byt z Prahy 7, to je pro vsechny 16+!

https://www.praha7.cz/potrebuji-.../ockovani/

0 Citovat

Máte někdo přehled, jak to vypadá v Německu v jednotlivých spolkových zemí s turistickými cestami a ubytováním? Už je všude otevřeno a bez testu? O vstupu na 24 hodin bez testu vím.

Konkrétně mě zajímá Severní Porýní-Vestfálsko a Bavorsko.

0 Citovat

Čau. Jak je to s testy, musi byt test  z odberoveho místa nebo stačí papír o negativním testu který dostáváme v práci? 

I když si vlastně muzu odpovědět sám, i kdyby stačil, tak při cestě zpět už nebude ze.. 

0 Citovat

Ahoj, kdo jste v posledni dobe letel z Prahy - nevite, zda je potreba mit na letisti covid test s QR kodem do uzis databaze? Nebo akceptuji i pouhy papir jako drive?

0 Citovat

Papir jako drive bez problemu.

0 Citovat

Zdravím, neletěl někdo teď někam z Vídně? Chci z ní letět do Řecka,ale rakouský portál mi nepřijde přehledný. V době letu budu 14 dní po 2. dávce Pfizeru, budu potřebovat ještě nějáké testy? Neřešil jste někdo podobnou věc v posl.době?

0 Citovat

To spíš bude záležet na cílové destinaci, ne? Takže si nastuduj, co potřebuješ do Řecka. Včerejší let z Vídně do Modlinu, žádná kontrola, protože Poláci nutnost testů nemají.

0 Citovat

Do Grécka už stačí len antigen ak nie ste očkovaní

0 Citovat

Oni právě na https://travel.gov.gr mají, že po 14 dnech od 2.dávky PFI testy dělat nemusíš, jen jejich příjezdový formulář. Spíš mě zajímalo, jestli není potřeba testy dělat v tej Vídni, budu tam mít málo času na odbavení tam i na zpáteční cestě.

0 Citovat

Ahoj, prosím o radu. Nevíte někdo, jak je to s přestupem v Londýně? Uvažuji o koupi letenek na srpen do Irska s tím, že je přestup v Londýně. Ale nikde jsem nenašla, jestli je přestup v Londýně bez nějakých větších restrikcí možný? Všude akorát nacházím nutnost karantény a několika testů - což platí pro pobyt vyložené v UK, ale platí to stejné i když jde jen o přestup? Předem děkuji za info. :)

0