Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Zdravím lidi, prosím vás neporadil by mi tu někdo kam jít na pcr test v Praze, abych byl výsledek do 24hod. ?? Jde mi o příští týden letím v pondělí 5 ( Svátek) do Itálie...

Měl jsem možnost jet do Maďarska na euro ale když jsem v pátek po práci chtěl jít na test, tak mi řekly výsledek budu mít až v ponděli, tak to nechci nechat dojít do nějaké krizove situace abych pak neplatil zbytečně za nějaký express :D 

Takže asi idealv pátek na test a v pondělí do 15:00 výsledek

Díky za rady a snad se najde nějaká tutovka ;) 

Užívejme léta  ;)

0 Citovat

Ahoj, já už fakt nevím kde hledat, na ministerstvu zdravotnictví DE ani na TAPkách mi nikdo zatím neodepsal, tak se ptám tak různě. Od dneška je Portugalsko pro Německo prostě červený, ale jakože tam snad mají lidi cestující z Portugalska a co nejsou německý citizens zákaz. No, my letíme 11.7. z Kanárů přes Portugalsko do Berlína a odsud vlakem domů. Vůbec v Portugalsku nevylezeme z bezcelní zóny, ale bojím se aby právě v Německu někdo neměl problém, že vy letíte z Portugalska, nasrat. 😅 Hlavně nikde nemůžu najít jak to s tím transitem je, jestli platí pro nás stejný podmínky jako pro lidi co cestujou přímo z Portugalska. Kdyby jo, tak musíme koupit letenky nazpátek nový mimo Portugalsko a to se samozřejmě úplně nechce. Nevíte o tom nebo nedokážete nějakým způsobem najít/zjistit o tom víc? Jsem fakt docela ztracenej už. 🤦🏻‍♂️

0 Citovat

Leosi dokud si lide nechaji libit totalitni praktiky buzerace,tak je to treba opakovat porad dokola a ze se pritvrzuje je videt na novem absurdistanu Vojtecha 

Lidi co se vrati s dovolene  vcetne tuzemske budou muset nez pujdou do prace na test ?  A co kdyz si vezmu dovolenou a budu doma ?   Zakaz Ruska a Tuniska  a zvazuji Egypt   a ockovani nebude stacit ?  

Jinak jsem to s vlaknem o covid pasech myslel dobre, spis jako pomoc pro lidi aby bylo jasno jak je dostat a jak se budou pouzivat , jeste ani nezacaly platit a uz Vojtech vyhrozuje s testama , ktere plosne konci povinne 30.6.  Chapu ze je tady spousta  podporovatelu covidove hysterie, ale me tyhle omezeni na hrane zasahovani  do osobni svobody,protiustavnosti a dalsich porusovani  zakonu proste vytaci 

https://www.novinky.cz/koronavir...d=40364843

0 Citovat

Sleduju to. Mame letenky na Madeiru konec prazdnin. Ten zakaz plati zatim 14 dni. A podle me, co jsem vycetla, tak Vas nepusti v Portugalsku do letadla, protoze do Nemecka muzou jenom Nemci a par vyjimek a ti maji jeste 14 dni karantenu bez ohledu  na ockovani, testovani. Co psali z ambasady v Lisabonu, tak pouze transitujici osoby do treti zeme mimo Schengen. Ale na to bych taky nespolehala, pracovnici na gatu muzou mit opacny nazor: nejsi Nemec, smula. V TAPu o tom jeste vcera nic nevedeli, pry nabizi zmenu terminu, rerouting ne.

0 Citovat

andreko napsal(a):

Sleduju to. Mame letenky na Madeiru konec prazdnin. Ten zakaz plati zatim 14 dni. A podle me, co jsem vycetla, tak Vas nepusti v Portugalsku do letadla, protoze do Nemecka muzou jenom Nemci a par vyjimek a ti maji jeste 14 dni karantenu bez ohledu  na ockovani, testovani. Co psali z ambasady v Lisabonu, tak pouze transitujici osoby do treti zeme mimo Schengen. Ale na to bych taky nespolehala, pracovnici na gatu muzou mit opacny nazor: nejsi Nemec, smula. V TAPu o tom jeste vcera nic nevedeli, pry nabizi zmenu terminu, rerouting ne.

Jasně, dobře, tak já jdu hledat zpáteční jinou. Cesta tam problém není ne? Normálně Berlín - Lisabon - Kanáry.

0 Citovat

Cesta tam neni problem, pokud to vubec poleti.

0 Citovat

Od zítra další změna v podmínkách příjezdu do ČR. Nově nebude uznáváno očkování ani prodělání nemoci při příjezdu z červených zemí (momentálně jen Kanáry) a je potřeba ještě před příjezdem absolvovat test. Dále do černých zemí se zákazem nově patří Namíbie, Paraguay, Rusko a Tunisko.

0 Citovat

Ale aspoň ten test, v případě tmavě červených zemí, mužeš udělat hned po příjezdu, ne až po 5 dnech jako neočkovaní a bez prodělání, kteří musí na těch 5 dnů do karantény.

0 Citovat

Takže vlastně celý covid pas a sliby o volném unijním cestování jsou podvod, a to to nestacilo ještě ani pořádně vejít v platnost. Hlavně že nalákali díky tomu hodně lidí na očkování, kteří by jinak nešli. Tak to tu chuť lidí cestovat zase dokonale zabijou. To přeju cestovkam a dopravcům pevné nervy.

0 Citovat

No a ono to je ve výsledku špatně, že se dali lidé očkovat? Dalo se čekat, že to nebude mít čisté řešení a každá země k tomu bude přistupovat jinak. Bohužel i očkovaný nebo ten, kdo Covid prodělal, může být bezpříznakovým přenašečem. Takže já ten požadavek na test chápu.

0 Citovat

Souhlasim plne co pise Miguelas, dokud si bude moct kazda zeme delat co chce,  je to jen chaos a covid pas je k nicemu a  lez o ockovani  je naprosto neferove a podvodne jednani 

Uplne na hlavu  je to, co se pise ve vedlejsim vlakne:  CR zelene ,Bulharsko zelene , Rakousko tranzit a Wizz  je nepustil bez testu do letadla na letu Viden -Burgas 

0 Citovat

Já taky souhlasím... zase jsem ráno asi 5x viděl v TV doporučení, jak mám "udělat tečku za koronavirem", "cestovat stejně jako dřív" a další perly. Chce se mi blejt, velebnosti.

0 Citovat

Mě spíš jako "mladého člověka z Prahy" začíná s**t zpřísňování opatření kvůli "mladým lidem z Prahy", když v Praze se opatření jakž takž dodržují, ale jak vyjedete ven, tak mi přijde, že na to všichni prdí už definitivně ... Jako samozřejmě by mě tenhle Burešův třídní boj v rámci předvolební kampaně neměl vůbec překvapovat ... 

PCR test z červených (a tmavě červených) je samozřejmě naprosto v pořádku, za dvou předpokladů. Může být hned (nečekat 5 dní v karanténě) a ta klasifikace zemí musí být faktická, nikoliv politická. Samozřejmě třeba notoričtí stěžovatelé ať si místo těch keců o totalitě zajedou buď na brigádu do Běloruska nebo Azerbajdžánu, případně si zjistí co musí podstupovat třeba Australani ... 

0 Citovat

Hlavně, když chtějí občany utestovat k smrti, tak ať si nehrají na to, že testování chtějí "omezovat".

a) ať zruší omezení 1 Ag test nejdřív za 7 dní (hlavně, že do TV kecají o 4 měsíčně)
b) ať navýší limity na testy, když je stále chtějí pro restaurace, hotely, sport, kulturu a nově zpřísňují i návraty ze zahraničí
c) zajistí jejich dostupnost a nejlépe bez předchozí rezervace

Ono teprve nedávno svým nevoličům (lidem pod 40) umožnili registrace na očkování a těžko někdo z nich doteď mohl stihnout plné očkování.

0 Citovat

+1

0 Citovat

@Jakub S  nic ve zlem ale neda mi to nedloubnout si .nebo ze by nazorova zmena , kdyz se ukazuje ze nazory co tu prezentuju ja ,Miguelas ,Ima a dalsi zacinaji odhalovat pravdu ?

0 Citovat

Slovakistan zase ide svoje

" Vláda ruší pôvodný cestovateľský semafor, ktorý rozdeľuje krajiny do troch skupín podľa stupňa rizika. Nový už nerozdeľuje štáty, ale cestujúcich. Výhodu budú mať plne zaočkovaní ľudia. Nové podmienky začnú platiť od 5. júla."

Za zaočkovaného sa už nebude považovať človek po uplynutí 21 dní od prvej dávky ako doteraz. Rozhodovať bude čas, ktorý uplynul od podania vakcíny takto:

  • 14 dní po podaní (15. deň) druhej dávky vakcíny s dvojdávkovou schémou (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), platnosť 1 rok.
  • 21 dní po podaní (22. deň) vakcíny s jednodávkovou schémou (Johnson & Johnson), platnosť 1 rok.
  • osoby po prekonaní ochorenia Covid-19: 14 dní po podaní prvej dávky vakcíny do 180 dní po prekonaní ochorenia Covid-19, platnosť 1 rok

Zaočkovaní sa pri vstupe na Slovensko musia vedieť preukázať potvrdením o zaočkovaní (GreenPass, prípadne Národný očkovací certifikát s QR kódom).

Podstatne prísnejšie pravidlá budú platiť pre nezaočkovaných. Tí sa musia povinne registrovať v systéme eHranica a nastúpiť do povinnej 14-dňovej karantény, ktorú si môžu skrátiť negatívnym PCR testom, ktorý si môžu dať urobiť najskôr na 7. deň po príchode zo zahraničia.

0 Citovat

osobne mi to pride aj ferove aj nie. no skor keby fakt kontrolovali hranice a vyzadovali od neockovanych PCR, ved uz Covidpassy funguju. A pre zaockovanych lazo plazo. Fakt teda nevidim zmysel covid passu ked sa hovorilo ze PCR test by mohol mat "silu" ockovania pre tych co sa nechcu alebo nemozu dat zaockovat.

0 Citovat

mikir napsal(a):

ja ,Miguelas ,Ima a dalsi zacinaji odhalovat pravdu ?

Zase perlíš. Hledáš spiknutí tam, kde je pochopitelná neznalost (tento typ epidemie v moderní propojené době zažíváme prvně) a pouhá hloupost (skoro všechno, co vymyslí Babiš a jeho lokajové).

Nebýt očkování, tak hlavně ten druhý graf úmrtí v UK vypadá úplně jinak. Ale chápu, někdo preferuje iluzi normálnosti i za cenu, že budou umírat desítky tisíc lidí a bude se vztekat, když mu nějaký "benefit" očkování seberou, protože se situace začíná zase zhoršovat.

 


uk.png

0 Citovat

mikir napsal(a):

@Jakub S  nic ve zlem ale neda mi to nedloubnout si .nebo ze by nazorova zmena , kdyz se ukazuje ze nazory co tu prezentuju ja ,Miguelas ,Ima a dalsi zacinaji odhalovat pravdu ?

... ale prd názorová změna ... Nelogičnost opatření mi vadila vždycky. Jsem poslední kdo by podporoval Bureše, ale narozdíl od Vaší kasty chápu, že některá opatření jsou prostě potřeba. Jen musí mít smysl a nesmí mít podobu třídního boje (ještě proti lidem, který ti chytráci naopak potřebují pozitivně namotivovat k očkování). Tuplem v kontextu, kdy skutečným problémem jsou šmudlové jako Vy, Miguelas a lma ... 

0 Citovat

tonic napsal(a):

osobne mi to pride aj ferove aj nie. no skor keby fakt kontrolovali hranice a vyzadovali od neockovanych PCR, ved uz Covidpassy funguju. A pre zaockovanych lazo plazo. Fakt teda nevidim zmysel covid passu ked sa hovorilo ze PCR test by mohol mat "silu" ockovania pre tych co sa nechcu alebo nemozu dat zaockovat.

Ja by som to celkom chapala keby dali ludom cas sa na to pripravit. Ak ma niekto zajednanu dovolenku na jul a zatial nebol na ockovani tak ma proste smolu. 


Ak to chcu pre zvysenie zaockovanosti tak mali dat vyhody hned po 1 davke a nie 2 tyzdne po druhej. Takto ludia namiesto ockovania radsej porusia dovolenky. No snad to este zmenia. 

0 Citovat

Pravda, ďalšia rana cestovným kanceláriam

0 Citovat

@voughne mozna se Slovensko inspirovalo Irskem zatim tu plati karantena 14 dnu po prijezdu ,ktera jde zkratit  5 den  PCR testem ,tvrdi ovsem ,ze 19.7. zacne platit covid pas a ze karantena nebude 

@tonic to neni rana jen cestovkam ,ale i soukromym cestovatelum Slovensko bylo a je pro mnoho lidi hlavne z Moravy , ale i jinych zemi .velmi oblibenou destinaci  jak na lyzovacku tak i v lete na tury  

Je to jasne diskriminacni opatreni , ktere porusuje hrubym zpusobem  podminky covid pasu na kterych se domluvila cela EU  Test jednoznacne ma byt alternativou pro ty co se nechteji nechat ockovat ,nebo se ockovat nemohou  Jakekoliv privilegia pro ockovane lidi jsou neprijatelne  Jestli chce Slovensko donutit sve lidi se nechat naockovat ,jak to vlastne udelalo s povinnym testovanim a lide si to nechali libit je to vec obyvatel Slovenska ,ale pouzit to vuci cizincum musel vymyslet jen blazen  a Slovensko utrpi dost velke financni  ztraty 

0 Citovat

Vždycky mi přišlo legrační, když někteří lidé (píšu obecně, ne o fóru) křičí proti federalizaci EU a pak nadávají, že EU něco neprosadila proti vůli národních vlád.

Mikire, jedna věc je politický záměr, čeho chtěli dosáhnout, druhá je praktická realizace (obvykle na legislativní úrovni). Takže záměr je přání a není právně závazné a nedává smysl brojit, že jej někdo porušuje. A EU se domluvila na tom, co se skutečně schválilo.

0 Citovat

No je fakt, že na Slovensku bude veselo. Tohle je slušná komplikace pro všechny, co nejsou očkování a vycestují na dovolenou. Očkování už nemají šanci stihnout.

0