Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

tonic napsal(a):

[citace="Leoš Literák"]

99,2 % v červnu zemřelých na CoViD v USA nebylo očkovaných. Letošní Darwinova cena může být klidně hromadná…

https://twitter.com/KohyCZ/statu...7891906563

 

logikou antivaxxerov - ale 0,8 percenta ockovanych zomrie! chces riskovat 1:100 ze umries po vakcine? :D

[/citace]

Tak Slováci obecně nikdy nebyli moc chytří, ale tohlle je fakt top. Nejdřív si to přečti a nekomentují něco čemu nerozumíš.

0 Citovat

Teraz som sa stratil:)

0 Citovat

Leoši, zapni si detektor sarkasmu.

0 Citovat

Ok, raději nebudu nic citovat, jen vložím odkaz na sprostý článek ohledně Špirka, Šinkory & melody boys, se kterým rezonuji.

https://www.nihilistanabalkonu.c...-pandemie/

0 Citovat

Zdravím,

ve čtvrtek bych měla letět do Budapešti s Ryanem a jsem dost zmatená z toho, jestli tam vůbec můžu a co vůbec mám mít vyplněné na to, aby mě pustili do letadla? 

Neletěl nebo nepoletí teď někdo? 

Prosím pomozte mi někdo, jsem v tom fakt ztracená :(

0 Citovat

@Leoš Literák: Autor článku je demagog, kecal (ta druhá část se nedá číst, to jsem jen přelítnul), člověk bez uvědomování si širších souvislostí, bez smyslu pro realitu, který si myslí, že ovládneme přírodu, jak říkali komunisti "Poručíme větru, dešti", když reaguje na Šinkorovo tvrzení, že bychom se měli smířit s tím, že v přírodě existují mikrobi: "Kdybychom od zítra naočkovali veškerou lidskou populaci, snížili bychom prostor pro nové mutace na naprosté minimum." Však ono se to nadužívání antibiotik projeví, že se bude autor divit.

U hlavní výtky docentce Koutné, kterou tam dlouze rozebírá, je vidět, že tomu autor nerozumí. Její názor, že "imunitní odpověď po přirozené nákaze je vždy komplexnější než po očkování, a tudíž vždy poskytuje lepší ochranu proti příští infekci" si autor myslí, že vyvrací tím, že "studie UC Irvine ukázala, že po druhé dávce mRNA vakcíny mají lidé až 10x vyšší hladinu protilátek než ti, kteří prošli přirozenou infekcí". Vůbec nechápe, že množství protilátek neznamená komplexnost ochrany. Následně píše: Závěr je jednoduchý: očkování s pravděpodobností hraničící s jistotou poskytuje lepší ochranu proti covidu než prodělání nemoci samotné. 

Proč to ale vidí jako problém? I kdyby byl tento závěr pravda (což ale se z množství protilátek odvozovat nedá), je to úplně jedno, protože ona neříká, že se místo očkování mají lidi promořovat. Ona jen říká, že promoření se už nemusí očkovat. A já dodávám, že nesmyslný tlak na očkování promořených dvěma dávkami bez zájmu o protilátky je jedna z věcí, kvůli které lidi oprávněně ztrácí důvěru v politiky a mediálně protlačované odborníky. Pokud by se po prodělání covidu doporučovalo přeočkování jednou dávkou (na čemž se mnoho odborníků shoduje, ale asi to není ještě dostatečně ověřené ve studiích), případně dle výše protilátek by se doporučovalo množství dávek a interval (spíše delší než teď, pro lidi s dostatkem protilátek stejné podmínky jako pro očkované, kteří ostatně ani mít protilátky nemusí) a pro lidi s horší imunitou klidně i dvěma dávkami, pak by to bylo OK.

Sorry Leoši, ale doporučuju, abys ses nad sebou zamyslel a raději v zájmu svého zdraví přestal číst tu svou twitterovou bublinu připos.aných Svědků covidových. Dosud jsem si nikoho do ignoru nedal, ale uvažuju, že si dám tebe, jestli v tom budeš pokračovat.

0 Citovat

+1😀 jsem lékař ,55+ prodělaný Covid 10/2020,velmi lehká forma,Ig G protilátky vysoké cca 10-ti násobek normy ještě nyní v červnu 2021.Proč očkovat ?Je nutno změnit přístup,primárně ochránit a očkovat imunitní oslabené, zájemce o očkování ale bez nesmyslných lockdownu,izolace senioru napáchala větší škody než Covid samotný ,vidím v praxi každý den 

0 Citovat

Kdyz vezmu tu probíranou úmrtnost na Covid v USA, tak při 100% proockovanosti u nás bychom měli měsíčně 5 úmrtí na Covid. A to ještě nezohledňují úroveň zdravotnictví u nás. A na všechny další opatření bychom se mohli vykašlat. Ale fajn, klidně si dal šiřte bludy o nebezpečí očkování.

0 Citovat

Minimálně s těmi lockdowny a dopadem na seniory má ale pravdu, předsedo. 

0 Citovat

Víc, než na seniory, to padá na děti. Ty beru jako oběti téhle hrůzovlády. Senioři jenom ti v domovech, ale jinak nevidím nic, v čem by měli problém izolace. Mají leda problém, že se někteří nechtějí naočkovat, to ano. 

0 Citovat

Samozrejme ockovani a straseni lidi kteri se nechteji nechat naockovat je jen podpora bussinesu a diskriminacni a totalitni praktika tech, co to ovladaji  Souhlasim s JM .kdo chce ,kdo se citi nebo vi ze ma oslabenou imunitu, at se necha naockovat  Ja budu mit 64 ale dokud me neprinuti temi sprostymi praktikami a jak vidno stale se pritvrzuje ,zelena zeme ,ale nutnost od 9.7. prokazani antigenim testem ...tak se ockovat nedam  Nejake mutace a jejich udajne vetsi nebezpeci je jen opet straseni, aby lide podlehli a dali se naockovat  Vsichni uz zacinaji mit prebytek vakcin a nevi co s nima Dalsi zhovadilost a podpora ockovani je omezovani testu zadarmo  i proto asi Vojtech vymyslel ze test musi byt i ze zelene zeme a po navratu z dovolene ,doufam ze to brzo smete soud 

0 Citovat

@floodland: Podle mě jsi nepochopil správně tonicovu reakci. On napsal taky nesmysl (počítat by se to muselo když tak jinak), ale určitě to nemyslel proti očkování. Ani nikdo jiný tu o nebezpečí očkování nepsal (ale jestli chceš, tak doplním, že uvidíme až za několik let, jak se projeví první masové používání mRNA vakcín). 

Ovšem počítat se 100 % proočkovanosti je nesmysl i v Číně a podobných autoritářských zemích, které mají páky na neposlušné občany. U nás by to bylo politicky naprosto neprůchodné a důrazné snahy o to by jen rozvrátily společnost a stejně by nevedly k předpokládanému výsledku.

0 Citovat

poznamku o Slovakoch si floodland mohol odpustit (keby som chcel podpichnut, tiez nie ste na tom o moc lepsie ked mate Slovaka premiera) ale to som chcel len poukazat na logiku antivaxxerov, ktori teraz len hladaju zamienku ake je ockovanie na hovno, kedze aj v anglicku zomiera teraz vacsina ockovanych .. lebo vacsina obyvatelov je ockovana a hlavne nezomieraju po stovkach a tisickach, ale v jednotkach, tak ako v Izraeli.

0 Citovat

@Libor_S  jen dotaz, ty jsi se nechal naockovat ?  Dost me prekvapilo jak jsi se pustil do Lubose Mel jsem za to, ze patris do party co fandi ockovani a vsem restrikcim co zavadi nejen CR, ale cela Evropa Nemam na mysli zacatek Covidu i kdyz i tam jsem mel jiny nazor nez vetsina  Ale myslim soucasnost, kdy  seznam zelenych zemi  zacina narustat  a pritom Vojtech od 9.7. narizuje antigen test i s techto zemi a vseobecne po navratu z dovolene a i dalsi zeme chteji aspon antigen po tech co nejsou ockovani  To mi prijde uplne zcestne navic,kdyz ctu co chysta UK 

0 Citovat

@mikir: Když tak do Leoše (ne Luboše). Zatím ne, ale vzhledem k neprodělání covidu, tlaku v práci (sociální služby, ale nejsem v přímém kontaktu) a možným komplikacím při cestování si nechám píchnout Janssen. Už v prosinci jsem plánoval počkat na léto a bránil jsem před útoky nekritických fandů očkování Katku. Zastávám celou dobu názor a víckrát jsem ho sem psal, že očkování na covid má být dobrovolné. Z pohledu celé společnosti podporuju očkování nepromořených.

Ohledně restrikcí jsem svůj pohled podrobně popsal v předchozích dlouhých příspěvcích a nijak výrazně jsem svůj názor nezměnil po celou dobu covidu. Změnila se ale situace a už v říjnu jsem toto zhruba očekával. Tebe jsem kritizoval za naprosté odmítání všeho a od zlehčovačů covidu jsem zase nikdy neslyšel, jak by chtěli v časech silného šíření viru zabránit kolapsu zdravotnictví (aby to opravdu fungovalo).

0 Citovat

Ta reakce byla na ty nesmysly počty co tonic uváděl. Jasně 100% nikdy nebude, ten můj přepočet byl pro představu jak malá úmrtnost je u očkovaných. Pořád podle mne menší riziko než izolace od všeho a ve výsledku to stejně někde chytnou. Pokud se někdo v rizikové kategorii odmítne očkovat, tak bych mu pak dal náklady na hospitalizaci k úhradě.

0 Citovat

Co se týče zdravotní péče obecně, tak jsem pro určitý ekvivalent malusu pro skupiny osob, které si vědomě ničí zdraví. Jinými slovy určitě % kryt z pojištění, zbytek nechat k úhradě. Ano jsem si vědom toho, že např. kuřáci si platí daň na cigarety, ale zároveň poškozují zdraví lidí okolo sebe 

0 Citovat

floodland, nechapes ze to bol sarkazmus? ktoym zial mnoho antivaxxer vysokej skoly zivota operuje?

0 Citovat

Jasne Leose ,dik za opravu, ano je to pravda, odmital jsem a odmitam vsechny restrikce a nakonec se dnes ukazuje ,ze ockovani nezarucuje nic ,snad ten mirnejsi prubeh ,ktery ovsem ti s dobrou imunitou stejne maji  Nemam obavy s toho, ze se ve vyjimecnych pripadech stane  ze je po ockovani problem, ale prave s toho co pises ze uvidime za par let s tim mRNA hlavne asi u mladych lidi (do 40 ) Zpetne asi uznavam ,ze se neco udelat muselo, coz se prokazalo treba ve Svedsku kde se branili omezovani a pak uznali chybu ,na druhou stranu Zanzibar neresil nic a co se stalo ? Nektere zeme mimo Evropu jako treba Indie ma vseobecne uplne jine hygienicke podminky a tak neni zadne prekvapeni v tom sireni  v Evrope se uz ale opravdu neni treba plasit ani s rostoucim nakazenim  

0 Citovat

Snad vládám jednoho dne dojde, že nemá smysl cílit na co nejvyšší % proočkovanosti celé populace, ale hlavne na ochranu rizikových skupin.

Věděli jste, že sami výrobci vakcín uvádějí, že očkování zajišťuje ochranu na 6 měsíců? Resp. uvádí se že minimálně těch 6 měsíců by se měla udržet vysoká hladina protilátek. Pak to zákonitě půjde pomalu dolů a odhaduji, že po 12 měsících už bude ochrana docela slabá.

Takže proč se snažit za každou cenu rvát očkování i do mladých zdravých lidí, když pomalu můžeme od září začít přeočkovávat seniory co dostali druhou dávku někdy v únoru?

Navíc jsou země na světě co mají naočkováno jen pár %. Raději se podělme o vakcíny s nimi, než se tady snažit o očkovací totalitu a mít 80+% naočkováno když to číslo je stejně jen nějaké iluzorní, protože opravdu ti co v sobě mají vakcínu dlouho už by se po nějakých 9 měsících zase měli z toho celkového počtu odečítat.

Navíc zatím nejsou žádné důkazy, že delta je smrtelnější. Jenom se rychleji šíří. Obecně "strategie" virů je se co nejvíce šířit a ne zabít svého hostitele. Takže dá se předpokládat, že případné nové varianty viru nebudou smrtelnější.

0 Citovat

Zdravím,

chci se zeptat, chceme jet zítra na Slovensko na jednodenní výlet. Já jsem plně očkován a splňuji i 2 týdny po očkování, druhý splňuje jen 21 dní po prvním očkování, budeme potřebovat ještě nějaký test. Další věc jak máme vyplnit formulár na https://korona.gov.sk/ehranica/ , co máme vyplnit do kolenek " Adresa absolvovania domácej izolácie" , přeco pro očkované není karanténa, a ani nebudeme nikde spát, jak máme dále postupovat, na slovenské telefonní informační číslo se nedá vůbec dovolat. Děkuji za odpověd

0 Citovat

@floodland Podle ceho urcis rizikovou kategorii ? Podle veku ? Podle takove logiky by si museli hradit zdravotni peci  kuraci  ,alkoholici , pozivatele drog ale treba vsichni co prehaneji sve schopnosti tezce se zranuji v autech ,na horach ,pri sportu i ti co zanedbavaji peci o sve telo prejidanim sedavym zpusobem zivota bez pohybu atd. 

Urcite ne lide co odmitaji radne neproverene  vakciny, schvalene jen v nouzi zrychlenym zpusobem, bez dukazu o pozdejsich negativnich ucincich 

0 Citovat

ano (AJ) podla veku, existuju statistiky v akej vekovej skupine najviac zomrelo alebo malo tazky priebeh.

 

@soyer21 - normalne to vypln, adresu daj aku chces, ked odkliknes ze splnas vynimku (ockovanie alebo test), tak ti to len vypise ze nemusis nic robit :) 

0 Citovat

andreko napsal(a):

Víc, než na seniory, to padá na děti. Ty beru jako oběti téhle hrůzovlády. Senioři jenom ti v domovech, ale jinak nevidím nic, v čem by měli problém izolace. Mají leda problém, že se někteří nechtějí naočkovat, to ano. 

ano,to také,ale v ordinaci mám převážně dospělé ,tam mám větší přehled,ale každý pracovník sociálních služeb,psycholog i psychiatr potvrdí nárůst úzkosti,fobií a bohužel i domácího násilí.Pojďte řešit problémy bez hysterie,osočování .Kdo má nebo nemá pravdu se projeví v horizontu několika let,s následky budeme pracovat všichni .

0 Citovat

JohnHabal napsal(a):

Věděli jste, že sami výrobci vakcín uvádějí, že očkování zajišťuje ochranu na 6 měsíců? Resp. uvádí se že minimálně těch 6 měsíců by se měla udržet vysoká hladina protilátek. Pak to zákonitě půjde pomalu dolů a odhaduji, že po 12 měsících už bude ochrana docela slabá.

Jinak souhlas, ale ne s tím citovaným viz tento článek: https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_dtt

Souhlasím, že lidi s horší imunitou (nejen staří, ale např. i výrazně obézní) by se měli přeočkovat třeba koncem roku, pokud se očkovali začátkem roku a budou mít zájem. Pokles hladiny protilátek ale vůbec neznamená pokles imunity, protože podstatná je buněčná imunita, která má mnohem delší trvanlivost, ale její měření je velmi drahé a nejsou na to kapacity. Říká to v tomto provakcinačním článku i Václav Hořejší:

Podstatnou roli hraje takzvaná buněčná imunita zprostředkovaná bílými krvinkami, konkrétně takzvanými T-buňkami. A ty se v běžně nabízených testech vůbec neměří. Podle Hořejšího se může stát, že test neodhalí protilátky, ale organismus chrání buněčná imunita – i když ani tam není jasné do jaké míry. https://www.irozhlas.cz/zivotni-...160010_ako

0